Grensverleggend Dubai

Grensverleggend Dubai

Dubai Burj Al Arab hotelIn Dubai is het onmogelijke mogelijk: je kunt hier indoor skiën met de woestijn in de verte terwijl het buiten 40 graden, eilanden in de vorm van palmbomen verrijzen uit het water. Je vindt hier het neusje van de zalm qua luxe in het 7-sterren hotel Burj Al Arab en zelfs de toren van Babylon werd hier gebouwd in de vorm van het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa.

Voor sommigen is een bezoek aan het meest luxueuze hotel ter wereld en aan het hoogste gebouw ter wereld een absolute must.

De Burj Khalifa heeft een hoogte van 828 m, verdeeld over meer dan 160 verdiepingen. Er zijn 57 liften en 8 roltrappen en het gebouw telt meer dan 26.000 glaspanelen. Hiermee heeft het meerdere wereldrecords gebroken.

Een bezoek aan deze immense wolkenkrabber begint op de begane grond van de Dubai Mall, waar je van alles te weten komt over de exotische geschiedenis van Dubai en deze fascinerende toren. Je gaat aan boord van de 65-meter-hoge 'travelator', die je meeneemt op een reis door de tijd, vanaf de eerste dag dat Dubai ontstond tot aan het heden. In een high speed lift, maak je de verticale klim naar het observatiedek met een snelheid van 10 meter per seconde. Wanneer de deuren opengaan, bevind je je op grote hoogte. Vanaf de grond tot aan het het plafond zijn er glazen wanden die zorgen voor een adembenemend en onbelemmerd uitzicht van 360 graden over de stad, de woestijn en de oceaan. ’s Avonds als het donker is, strijden fonkelende lichtjes en sterren om je aandacht.

DUBAI skylineGezien de grote belangstelling en populariteit van deze toren, kun je het beste van tevoren al kaartjes online reserveren via de website. Anders heb je de kans dat je achter het net vist. Als je je nog meer wilt laten overrompelen door de grandeur van Dubai moet je zeker een bezoek brengen aan ’s werelds meest luxueuze hotel ter wereld: het Burj al Arab Hotel. Het hotel, dat in de vorm van een zeil is gebouwd, bevindt zich in zee op een kunstmatig eiland. Het gebouw is via een brug met het vasteland verbonden.

De goedkoopste kamer in dit 7-sterren hotel kost zo’n € 800,-, terwijl je voor een nachtje in de duurste kamer zo’n € 15.000,- betaalt. Als je 24 uur in de duurste kamer zou verblijven, betaal je dus iets meer dan € 10,- per minuut! Je beschikt dan wel over een privé-lift en een privé-bioscoop. Je kunt je in het hotel ook laten verwennen met een kaviaarbehandeling  in het kuuroord dat gevestigd is op de 18e verdieping.

Toch iets te begrotelijk? Ook prijzig, maar iets beter betaalbaar is de afternoon tea die ’s middags in het hotel geserveerd wordt. Voor ongeveer € 90,- kun je genieten van een high tea  op de 27e verdieping in de Skylounge met een magnifiek uitzicht.

Bekijk onze reis naar Oman, Dubai en Abu Dhabi.

 

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven