Bezienswaardigheden in Sydney

Bezienswaardigheden in Sydney

Deze charmante havenstad heeft veel te bieden als het gaat om cultuur, natuur en architectuur. Ontdek de grootste stad van Australië aan de hand van vier bezienswaardigheden die je niet mag missen:

Opera House, Sydney, AustraliaBezoek het Sydney Opera House
Het Opera House is het bekendste gebouw van Australië. Door de moderne architectuur en de mooie ligging op Bennelong Point is deze plek het boegbeeld geworden van Sydney. In 1955 ontstond het plan om het operahuis te bouwen tijdens een wedstrijd voor architecten. Het bouwproces zelf kostte uiteindelijk veel meer dan verwacht. Eerst waren de verwachtte kosten rond de zeven miljoen euro, uiteindelijk zijn de kosten op zo’n 102 miljoen euro geschat. De uiteindelijke duur van de bouw was ongeveer 14 jaar. Het Sydney Opera House werd in 1973 geopend door Koningin Elizabeth II.

The Rocks

Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. De wijk dankt zijn naam aan de grote rotsen die aan de voorkant van de buurt liggen. Er hangt een relaxte en fijne sfeer, die je moet ervaren. In The Rocks zijn veel plekken met belangrijke historische waarde. Veel authentieke winkels zitten in oude pakhuizen. Bovenop het Campbells Storehouse heb je een fantastisch uitzicht op het Sydney Opera House.

Kustroute van Bondi naar Coogee
Als er iets is wat je zeker niet mag missen in Sydney, is dat de kustroute van Bondi naar Coogee. De route is zes kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden. De hele route lang geniet je van een prachtig uitzicht.

Tips voor het maken van deze wandeling:
Start aan de wandeling tijdens zonsopkomst en zoek een van de mooie baaitjes op om dit te aanschouwen. Ook is het mogelijk om tijdens volle maan een georganiseerde avondwandelingen te maken. Je beleefd deze wandeling op een totaal andere manier dan als je deze overdag zou maken.
 
Harbour bridge en walk
De Sydney Harbour Bridge is net als het Sydney Opera House een van de iconen van Australië. De brug die in 1932 gebouwd is, verbind het centrum van de stad met het noorden. Dagelijks wordt dit bouwwerk door 150.000 voertuigen gebruikt en heeft het een lengte van 503 meter en een hoogte van 134 meter. Hiermee is de Harbour Bridge de grootste boogbrug ter wereld. De brug wordt in Australië ook wel de kleerhanger genoemd. Met de fiets of te voet kan je de rivier gemakkelijk oversteken. Bij helder weer zijn de Blue Mountains te zien die 100 kilometer verderop liggen.

Bekijk onze rondreizen naar Australië.