Op een kameel door de Sahara

Op een kameel door de Sahara


Woestijn MarokkoIn het zuidwesten van Marokko ligt de Westelijke Sahara, een van de meest extreme gebieden ter wereld. Ondanks de intense hitte en droogte, heeft het gebied een grote aantrekkingskracht. De onverstoorbare rust, eenzaamheid en adembenemende landschappen van de woestijn maken een bezoek aan de Sahara een absolute must. De Sahara is echter niet alleen verlaten en woest. Je maakt er kennis met vriendelijke nomaden, rijdt op zwierende kamelen, verblijft in een bedoeïenentent en beleeft een onvergetelijke avond onder de sterren. Ontdek de verpletterende natuur van Marokko en ga op excursie naar de Sahara!

Poort naar de woestijn
Middenin de Sahara ligt de stad Erfoud. Vanuit deze oase rijd je in een 4x4 naar het woestijndorp Merzouga. Voor je trilt de lucht van de hitte en achter je zie je niet meer dan een stofwolk. Het landschap wordt steeds leger en woester tot je eindelijk aankomt. Als een poort naar de woestijn ligt Merzouga tegenover de reusachtige zandduinen van de Erg Chebbi, een van de twee grote zandzeeën van Marokko. Van links naar rechts, zo ver als je kunt zien, strekken de golvende duinen zich voor je uit.

Karavaan in de zonsondergang
Kamelen woestijn DjoserEenmaal aangekomen in het tentenkamp kan de pret beginnen. De kamelen liggen al klaar en kijken nonchalant om zich heen. Met een helpende hand van een drijver klim je in het zadel, waarna de kameel plots in beweging komt. Met horten en stoten strekt hij z’n benen tot hij rechtop staat. Dan merk je pas hoe groot een kameel eigenlijk is.

Gewapend met een flesje water en een sjaal om je hoofd begin je aan de tocht. De kamelen sloffen langzaam maar gestaag achter elkaar aan en het ritme van de karavaan is bijna hypnotiserend. Terwijl de rode duinen om je heen golven, zie je in de verte hoe de zon steeds dichter bij de horizon komt. Net voordat deze ondergaat kleurt de hemel oranje, rood, paars. De verandering is voelbaar. Het gloeiende zand koelt af en de wind bezorgt je kippenvel.

Een nacht onder de sterren

Tentenkamp Marokko DjoserTerug in het kamp wordt er een maaltijd gekookt boven het kampvuur. Na het eten komen de instrumenten tevoorschijn. Met een muntthee in je handen luister je naar het gezang van de nomaden en kijk je naar de fonkelende sterren tot het tijd is om naar bed te gaan, waar je tevreden tussen de warme dekens kruipt.

> Rondreizen Marokko
 

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven