12 bezienswaardigheden in Singapore

12 bezienswaardigheden in Singapore

Of je nou komt voor de architectuur, cultuur, natuur, spectaculaire shows, een mega shopping spree of de multiculturele keuken. Singapore heeft voor iedereen iets te bieden. Om je op weg te helpen bij het plannen van je bezienswaardigheden hieronder een aantal highlights op een rijtje.

Door reisbegeleidster Aafke van der Heiden.

1. Bezoek de Marina Bay
Marina Bay Sands hotel SingaporeDit gebied is het bekendste en meest gefotografeerde deel van Singapore, en niet zonder reden. Er hangt een relaxte, levendige sfeer en het barst er van de architectonische hoogstandjes. Hier vind je o.a. Marina Bay Sands het bekendste hotel van Singapore met een schip op het dak. Spectra Een licht en muziekspektakel op het water. Het best te bezichtigen aan de kade bij
winkelcentrum The Shoppes. Dagelijks om 20.00 en 21.00 uur, duurt 15 minuten. Via het high end winkelcentrum The shoppes, waar je binnen een heus kanaal met varende bootjes tegenkomt, steek je door naar Gardens by the Bay een futuristische tuin die een bezoekje zeker waard is. Maak een wandeling over de skywalk die de enorme metalen superbomen met elkaar verbindt. Ook hier 's avonds een spectaculaire lichtshow. TIP zorg dat je op dat moment op de skywalk staat. Ook het Artscience Museum aan de Marina Bay is een niet te missen onderdeel van de Singapore skyline. Het art science museum heeft wisselende exposities die vaak erg de moeite waard zijn, en met een interactief karakter. Ook leuk met kinderen. Vanaf De Merlion, het standbeeld van een wezen half leeuw half vis en de mascotte van Singapore, kan je de mooiste foto's van de skyline nemen.

2. Shoppen in Marina centre
Via de Helix-brug steek je van Marina Bay over naar Marina centre. Het shoppingdistrict vol winkelcentra. En je vindt hier ook de Singapore Flyer, een enorm reuzenrad die je een overweldigend uitzicht over de stad bezorgd.

3. Chinatown
Tempel Chinatown SingaporeNet zoals in veel grote steden heeft ook Singapore zijn eigen Chinatown. Hier vind je mooie traditionele tempels en beelden, Chinese restaurants en natuurlijk talloze Chinese shops. Sla vooral de buddha tooth relic tempel niet over. Hier kun je een heuse hoektand van buddha himself bewonderen.

4. Dompel je onder in de geuren en kleuren van Little India
een multiculturele wijk van Singapore met invloeden niet alleen uit India, maar ook uit Pakistan, China en Saoedi Arabië. In deze levendige en kleurrijke wijk komen de geuren van de traditionele keukens van de bewoners je tegemoet. Deze wijk is mede dankzij de sfeer populair onder de backpackers. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid in dit deel van Singapore is de Veeramakaliamman Tempel.

5. Sentosa Island
het pretparkeiland waar ontdekking en vermaak bovenaan de lijst staan. Je kunt hier heerlijk chillen op het strand, een bezoek brengen aan het SEA aquarium of bij Universal Studio's langs hoppen.

6. Dieren spotten in de Singapore Zoo
Vogel Dierentuin SingaporeEen prachtige dierentuin met ruime vertrekken voor de dieren.

7. Ga op Night Safari
Staat los van Singapore Zoo en is speciaal gericht op de dieren die 's nachts actief zijn.

8. Verken Singapore per fiets
Een hele leuke manier om in korte tijd veel van de stad te zien is d.m.v. een fietsexcursie.

9. Rondvaart over de Singapore River
De meest relaxte manier om een stad als Singapore te bekijken is vanaf het water. De rondvaart neemt je mee langs uitgaansgebieden als Clarke Quay, Boat Quay en het statige business district van Singapore. De boottocht heeft een stop vlakbij het hotel Robertson Quay.

10. Kom tot rust in de Botanische tuinen
heb je na de gardens by the bay nog niet genoeg groen gezien dan kan de 74 hectare aan botanische tuinen van Singapore uitkomst bieden. De tuinen zijn open van 5 uur 's ochtends tot middernacht.

11. Voor night life naar Clarke Quay
Clarke Quay Merilon Park SingaporeAan de kade van de Singapore rivier ligt het levendige stadsdeel Clarke Quay. Het recept voor een gezellige avond is hier zeker te vinden, een wijk vol oude pakhuizen die omgetoverd zijn tot clubs, discotheken en restaurants. Hier vind je shows, live muziek en heerlijk eten.

12. Zoek de jungle op bij de southern ridges
De jungle verkennen op de meest relaxte manier, via een enorme walkway op boomtop hoogte met spectaculaire views en een grote kans om wild te spotten.

Bekijk onze reizen door Singapore.