Thailand, Maleisië & Singapore

Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore21 dagen

Een reis vol verrassende contrasten. Van drukke moderne steden als Kuala Lumpur en Singapore naar de rust van de prachtige oerwouden van Zuid-Thailand en Maleisië. De mooie stranden en tropische eilanden van de Andaman Zee vormen een decor dat nooit verveeld. We maken een jungle walk door Khao Sok Nationaal Park, we bezoeken de Grote Boeddha op Phuket, de theeplantages van de Cameron Hooglanden en de Batugrotten in Kuala Lumpur.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen
 1. Amsterdam - Phuket
 2. aankomst Phuket
 3. Phuket, optionele boottocht naar Koh Phi Phi
 4. Phuket - Khao Sok nationaal park
 5. Khao Sok NP, junglewalk
 6. Khao Sok NP
 7. Khao Sok NP - Krabi
 8. Krabi - Satun - boot naar Langkawi
 9. Langkawi
 10. Langkawi - Penang
 11. Penang
 12. Penang - Cameron Hooglanden
 13. Cameron Hooglanden, bezoek theeplantage
 14. Cameron Hooglanden - Taman Negara nationaal park
 15. Taman Negara NP
 16. Taman Negara NP - Kuala Lumpur
 17. Kuala Lumpur
 18. Kuala Lumpur - Malakka
 19. Malakka - Singapore
 20. Singapore - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Phuket
Dag 1 Amsterdam - Phuket
Dag 2 aankomst Phuket
Dag 3 Phuket, optionele boottocht naar Koh Phi Phi

Krabi Thailand Djoser Strand We vliegen naar Phuket in het zuiden van Thailand. We overnachten nabij het strand van Patong. De volgende dag kan je rondkijken in Phuket, luieren op het strand of bij het zwembad of deelnemen aan een optionele boottocht per speedboot naar Koh Phi Phi (deze excursie is alleen aan te raden voor personen onder de 60 jaar). Hier vind je prachtige stranden, kristalhelder water en grotten waar de bekende zwaluwnestjes worden geoogst. Voordat we doorreizen nemen we je mee naar de bekende Grote Boeddha. Deze Boeddha is maar liefst 46 meter hoog en is gelegen op een heuvel. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht op de omliggende baaien.


Khao Sok nationaal park

Dag 4 Phuket - Khao Sok nationaal park, junglewalk
Dag 5 Khao Sok NP
Dag 6 Khao Sok NP

Thailand malesie en Singapore regenwoud aap Djoser We verlaten Phuket en reizen naar een heel andere wereld: het prachtige Khao Sok nationaal park. Binnen de grenzen bevindt zich één van de oudste regenwouden ter wereld. Je vindt er mooie kalkstenen rotsen, watervallen en verschillende meren. Bij aankomst maken we onder begeleiding van een gids een wandeling door het woud. Deze kan je alles uitleggen over de bijzondere planten- en diersoorten die je hier tegenkomt. Met enig geluk spotten we tapirs, apen of neushoornvogels. De volgende dag kan het park verder worden verkend. Als optionele excursie kun je een boottocht maken op Cheow Lan meer. Het fotogenieke meer bevat meer dan 100 eilanden met stijl oprijzende kliffen. Drijvend op het water langs verschillende grotten zie je allerlei visjes onder de boot doorglijden en op de oever kun je herten, bijzondere vogels en als je geluk hebt zelfs gibbons zien.

Langkawi
Dag 7 Khao Sok NP - Krabi
Dag 8 Krabi - Satun - boot naar Langkawi
Dag 9 Langkawi

Langkawi strand Maleisië DjoserVoordat we Thailand verlaten overnachten we nog een nachtje in Krabi. Deze badplaats ligt aan de Andamanse Zee. Vanuit Krabi reizen we naar Satun. Hier pakken we de boot naar het Maleisische eiland Langkawi. Dit eiland staat bekend om zijn witte zandstranden en de donkere kliffen voor de kust. Je kunt hier heerlijk luieren, maar ook voor de actieve reizigers is er veel te beleven. Pak bijvoorbeeld de kabelbaan voor een spectaculair uitzicht over het eiland of breng een bezoek aan de zeven natuurlijke waterbronnen, de Seven Wells watervallen. Ook een bezoek aan het Kilim Karst Geoforest Park is meer dan de moeite waard.


Cameron Hooglanden

Dag 10 Langkawi - Penang
Dag 11 Penang
Dag 12 Penang - Cameron Hooglanden
Dag 13 Cameron Hooglanden, bezoek theeplantage

Kek Lok Si tempel Penang MaleisiëOp het eiland Penang zijn schitterende stranden te vinden. In de sfeervolle hoofdstad Georgetown is van alles te zien: talloze fietstaxi’s, de reusachtige toren van de Komtar, het Cornwallis-fort en veel Chinese tempels. De inwoners zijn hier voornamelijk van Chinese, Indiase of Maleise afkomst. Dat is goed te merken in de eetstalletjes en restaurants: de maaltijden zijn een mengelmoes van al die heerlijke keukens. Je kunt een jungletocht maken door Penang Nationaal Park. Hier klim en klauter je door een prachtig stuk jungle en eindig je op Monkey Beach. Hier kun je bijkomen van je wandeling en genieten van het weer, het strand en de zee. Vanaf Monkey Beach kun je weer terug naar het beginpunt door de jungle of je kunt vanaf het strand met een bootje terug.

We reizen verder naar de Cameron Hooglanden, een gebied met watervallen en groene hellingen. Hier vind je verschillende theeplantages en -fabrieken, dé plek bij uitstek om het hele ‘theeproces’ van blaadjes plukken tot het verpakken van theezakjes te bekijken. Ook kun je een wandeling maken of één van de vele aardbeienkwekerijen bezoeken.

Taman Negara nationaal park
Dag 14 Cameron Hooglanden - Taman Negara nationaal park
Dag 15 Taman Negara NP

We reizen door naar het Taman Negara nationaal park. In het park bevindt zich het oudste tropische regenwoud ter wereld. Dit gebied is al 130 miljoen jaar onaangetast waardoor er allerlei vogels, tapirs, apen en andere wilde dieren leven die je vrijwel nergens anders vindt. In het park kun je korte wandelingen maken, maar ook een jungletocht. Tijdens een ‘canopy walk’ loop je over bruggen die 40 meter boven de grond hangen.

Kuala Lumpur

Dag 16 Taman Negara NP - Kuala Lumpur
Dag 17 Kuala Lumpur
Dag 18 Kuala Lumpur - Malakka

Petronas Towers Kuala Lumpur Maleisie Djoser Na de rust van Taman Negara reizen we naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur wordt je blik gevangen door de reusachtige Petronas Towers. Vanaf de brug tussen de torens bekijk je de stad van bovenaf. Een indrukwekkend gezicht! Andere bekende bezienswaardigheden zijn het treinstation en het Sultan Abdul Samad-gebouw. De oudste moskee van de stad is de Jamek Moskee en staat op de plaats waar de stad ooit is ontstaan. Tevens brengen we een bezoek aan de heilige hindoetempelgrot van Batu. Om deze kalkstenen tempel te bezoeken dien je bijna 300 traptreden te bedwingen. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard.

Malakka & Singapore
Dag 19 Malakka - Singapore
Dag 20 Singapore - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Malakka was vroeger een belangrijke handelsplaats voor de Chinese, Portugese én Nederlandse bezetters. In de 17e eeuw maakten de Nederlanders hier de dienst uit en dat kun je goed zien op het Rode Plein. Onze voorvaderen hebben hier hun erfenis achtergelaten met gebouwen als het Stadhuys en de Christus Kerk. Een leuke manier om Malakka te bekijken is door middel van een fietstaxi. Deze ‘trishaws’ zijn namelijk uitgedost met boa’s, glitters, lampjes, knuffels en andere prullaria.

Singapore skyline nachtSingapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, maar ook één van de grootste handelscentra van deze regio. Behalve heel veel wolkenkrabbers vind je hier ook schitterende koloniale gebouwen zoals het indrukwekkende Asian Civilisations Museum, de Victoria Concert Hall en St. Andrews Cathedral. Vergeet ook niet het symbool van Singapore te bezoeken, de Merlion. Dit beeld heeft het lichaam van een vis en de kop van een leeuw en staat in Merlion Park, op de kop van het Financial District, waar de Merlion water uitspuugt in de Marina Bay. Wil je nog laatste inkopen doen voordat we weer terugvliegen naar Amsterdam, dan kan dit in één van de souvenir winkels of in Orchard Road, dé winkelstraat van Singapore.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 okt - 10 nov
V
Vertrek gegarandeerd
i
Er zijn geen eenpersoonskamers meer beschikbaar, alleen nog kamers op indeling

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.145,-

Korting

Incl. €50,- korting

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 feb - 07 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

10 mrt - 30 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

07 apr - 27 apr
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

12 mei - 01 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

16 jun - 06 jul
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per bus en boot
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Jungle walk door Khao Sok Nationaal Park
 • Entreegelden Khao Sok Nationaal Park en Taman Negara Nationaal Park
 • Bezoek Grote Boeddha op Phuket
 • Bezoek theeplantage
 • Bezoek Batugrotten
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden van excursies en bezienswaardigheden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om uw reis in Singapore te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs voor de accommodatie is vanaf € 85,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 175,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te verlengen in Dubai. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Er wordt overnacht in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van airconditioning, maar soms van een ventilator. De hotels op de eilanden liggen meestal op loopafstand van het strand. Een enkele keer beschikt de accommodatie over een zwembad. We slapen in Khao Sok Nationaal Park midden in de jungle in huisjes op palen met eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Phuket De Coze' Hotel
Khao Sok The Cliff & River Jungle Resort
Krabi BlueSotel
Langkawi Holiday Villa Beach Resort
Penang Hotel Sentral Seaview
Cameron Hooglanden Heritage Hotel
Taman Negara Xcape Resort
Kuala Lumpur The 5 Elements Hotel
Singapore Robertson Quay Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  21:50

  Aankomst

  06:30*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Phuket

  Vertrek

  10:30

  Aankomst

  20:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Singapore - Dubai

  Vertrek

  01:40

  Aankomst

  04:50

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:05

  Aankomst

  13:15

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: In de zomer is het in Thailand 5 uur later, en in Maleisië en Singapore zes uur later dan bij ons. In onze wintertijd komt hier één uur bij.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het ‘proeven’ van het leven van alledag. De eilanden bereiken we per boot. De afstanden in Thailand, Maleisië en Singapore zijn relatief kort maar, omdat we onderweg veel leuke stops maken, kan de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en ‘songthaews’, open taxitrucks in het zuiden van Thailand, zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren. Als de groep het wenst, kan de reisbegeleiding een grote bus of meerdere busjes huren voor een groepsexcursie.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per bus en boot
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Jungle walk door Khao Sok Nationaal Park
 • Entreegelden Khao Sok Nationaal Park en Taman Negara Nationaal Park
 • Bezoek Grote Boeddha op Phuket
 • Bezoek theeplantage
 • Bezoek Batugrotten
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Thailand Maleisie Singapore The bug Buddha Phuket rondreis Djoser excursie Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op verkenning in China Town of Little India, de ander brengt liever een dagje op het strand door. Sommige reizigers vinden het leuk om bijzondere tempels of theeplantages te bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om een 'canopy walk' door de jungle te maken of om te gaan shoppen in een shopping mall. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken.

Bij deze rondreis zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen:

 • Entreegelden van Khao Sok nationaal park en Taman Negara nationaal park
 • Jungle walk door Khao Sok nationaal park
 • Bezoek aan de Grote Boeddha op Phuket
 • Bezoek aan een theeplantage bij de Cameron Hooglanden
 • Bezoek aan de Batugrotten in Kuala Lumpur


Bij bovengenoemde nationale parken zijn de entreegelden inbegrepen, bij alle overige excursies en bezienswaardigheden niet. Ter plaatse zijn natuurlijk ook optionele excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken naar Koh Phi Phi (deze excursie is alleen aan te raden voor personen onder de 60 jaar). Op dit paradijselijke eiland vind je prachtige stranden en kristalhelder water. Bij Khao Sok Nationaal Park kun je kanoën of een boottocht maken op het Cheow Lan meer. Of ga met de kabelbaan op Langkawi en Penang omhoog en geniet van de prachtige uitzichten. 

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer een week voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Paspoort: dat bij aankomst in Singapore nog minimaal 6 maanden geldig is. Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een internationale reispas, die bij aankomst in Singapore nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je hoeft van tevoren geen visum aan te vragen voor Thailand, Maleisië en Singapore, maar je krijgt (gratis) een stempel in je paspoort bij aankomst in het land.

Geldzaken

De munteenheid van Thailand is de Baht, in Maleisië betaal je met de Ringgit en in Singapore met de Singapore Dollar (S$). Voor het berekenen van de koers kun je terecht op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle grote steden
Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de lokale valuta
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden en grotere plaatsen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (uitgezonderd het ontbijt), entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

Het is in Thailand en Maleisië gebruikelijk om fooien te geven. Om te voorkomen dat je zelf steeds een tip moet geven, wordt er een fooienpot ingesteld om hotelpersoneel, buschauffeurs en andere diensten te betalen. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleiding, afhankelijk van de groepsgrootte, geld ingezameld. De richtlijn voor de fooienpot bedraagt € 40,- per persoon bij een groep van 13-20 deelnemers. Bij een groep met minder dan 13 deelnemers bedraagt de richtlijn voor de fooienpot € 45,- per persoon. Uiteraard kun je altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Vergeet niet om je pinpas te activeren voor pinnen buiten Europa. Het is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen, zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld.

Maaltijden

Maleisie fruitHet ontbijt zit bij de reissom inbegrepen, de overige maaltijden niet. De keuken in deze landen is uiterst gevarieerd en smakelijk. De drie grootste bevolkingsgroepen, Maleisiërs, Indiërs en Chinezen hebben hier grote invloed op. Er is keuze uit een scala aan restaurants en op straat loop je regelmatig tegen de zeer populaire ‘hawkers’, de rijdende eetstalletjes aan. Voor een bescheiden bedrag kun je hier lekker en gevarieerd eten. Doorgaans is het eten ook betrouwbaar; wees dus niet te bang om het te proberen. Westerse maaltijden zijn ook op veel plaatsen te bestellen.

Fruitliefhebbers kunnen in alle landen hun hart ophalen aan ramboetans, mango's, doerians, meloenen, lychees en bananen. Het is slechts een greep uit de vele soorten. Bovendien kun je overal verse vruchtensappen krijgen.

Gezondheid

Voor Thailand, Maleisië & Singapore wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten


Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Informeer in elk geval bij je huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om uw reis in Singapore te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs voor de accommodatie is vanaf € 85,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 175,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te verlengen in Dubai. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Tijdens deze reis bereis je een uitgestrekt gebied met verschillende tropische klimaten. De temperaturen zijn het gehele jaar over het algemeen warm.

Afbeeldingsresultaat voor khao sok nationaal parkThailand kent een tropisch klimaat. Van juni tot en met september is het lekker warm maar ook vochtig. De temperatuur overdag is ongeveer 28-32°C. Gedurende de dag kan er een korte, soms hevige tropische regenbui vallen. Meestal gebeurt dit 1 tot 2 keer per dag, aan het einde van de middag.
Maleisië kent geen echte seizoenen. Het is het hele jaar zomer, met in de meeste plaatsen dagtemperaturen van rond de 32°C en nachttemperaturen van 23°C. Alleen in hoger gelegen gebieden als de Cameron Hooglanden is het gemiddeld zo'n tien graden koeler. Er valt regelmatig een hevige bui.
Singapore heeft een tropisch warm klimaat. Door de ligging vlakbij de evenaar heeft het land het hele jaar door hoge temperaturen (overdag rond 30°C, 's nachts rond 20°C). Daarbij waait er altijd een zeewind, een prettige verkoeling bij de hoge luchtvochtigheid. Singapore kampt het hele jaar door met korte, maar heftige buien.

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Er is geen lokale gids bij in Singapore.

FAQ

Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

Over het algemeen wordt er overnacht in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van airconditioning, maar soms van een ventilator. De hotels op de eilanden liggen meestal op loopafstand van het strand. Een enkele keer beschikt de accommodatie over een zwembad.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Heb ik een visum voor deze landen nodig?

Zijn de maaltijden inbegrepen?

Hoe wordt de reis begeleid?

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Hoe groot zijn de groepen?

Wat is het voltage in de te bezoeken landen?

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Dik S.

  Dit was een hele mooie reis. Heel afwisselend. Steden, mooie stranden, jungle. En hele mooie hotels. Echt een aanrader.

  10,0

  10,0
 • Zainab A.

  Een geweldige reis; leuk om stad en natuur te combineren. Een heel mooi stuk natuur in deze 3 landen. Heel leuk stuk van de wereld met lekker eten en cultuur. Er is genoeg vrijheid om te bepalen om je dagindeling te bepalen.

  9,0

  9,0
 • Marina B.

  Gisteren terug gekomen van onze mooie ontspannen reis Thailand, Maleisië en Singapore, mede dankzij de super reisbegeleider en de gezellige reisgenoten. Hartelijk bedankt allemaal.

  8,0

  8,0
 • Tina D.

  Van de witte stranden in Thailand naar de grote stad in Maleisië met aansluitend nog een paar dagen in Singapore. De reis was helemaal compleet.

  8,5

  8,5
 • Julian T.

  De combinatie van deze drie landen was geweldig. Ook de afwisseling van cultuur en natuur was erg prettig. Een echte aanraden!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vliegreis met Emirates
 • Veelzijdige reis door maar liefst 3 landen
 • Bezoek aan de metropolen Kuala Lumpur en Singapore
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Combinatie van wereldsteden, natuurparken en paradijselijke eilanden
 • Entreegelden Nationale Parken Khao Sok en Taman Negara inclusief

Klantwaardering

8,9

Dit was een hele mooie reis. Heel afwisselend. Steden, mooie...
Dit was een hele mooie reis. Heel afwisselend. Steden, mooie stranden, jungle. En hele mooie hotels. Echt een aanrader.

Dik S. - 10,0
Een geweldige reis; leuk om stad en natuur te combineren. Ee...
Een geweldige reis; leuk om stad en natuur te combineren. Een heel mooi stuk natuur in deze 3 landen. Heel leuk stuk van de wereld met lekker eten en cultuur. Er is genoeg vrijheid om te bepalen om je dagindeling te bepalen.

Zainab A. - 9,0
Gisteren terug gekomen van onze mooie ontspannen reis Thaila...
Gisteren terug gekomen van onze mooie ontspannen reis Thailand, Maleisië en Singapore, mede dankzij de super reisbegeleider en de gezellige reisgenoten. Hartelijk bedankt allemaal.

Marina B. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Singapore, Maleisie & Thailand

Het weer in Singapore, Maleisie & Thailand

33°C

Terug naar boven
Chat met Djoser