5x de mooiste natuur in Nieuw-Zeeland

5x de mooiste natuur in Nieuw-Zeeland

Tongariro National Park
Het Tongariro National Park wordt gezien als een van de meest spectaculaire bestemmingen van Nieuw Zeeland. Gelegen ter zuiden van het Taupomeer op het Noordereiland strekt zich een enorm gebied dat bestaat uit vulkanisch terrein, maanlandschap, besneeuwde bergruggen en azuurblauwe meren. De hoge Ngauruhoe vulkaan diende in de film The Lord of the Rings als de beruchte Mount Doom. Wandel over vulkanisch gesteente en ontdek de meest fraaie uitzichten op deze bijzondere plek.

Marlborough sounds
Dit natuurgebied is een prachtig doolhof van bergen omgeven door water en eilanden. Het gebied bevat een groot aantal wandelpaden, wilde dieren, oude dorpjes en mooie baaitjes. De wandelliefhebbers kunnen hier gebruik maken van talloze wandelpaden door wijnvelden en kliffen langs het water.

Fiordland, Nieuw Zeeland Fiordland National Park
Dit natuurgebied is het grootste park van Nieuw Zeeland. Het is uitgeroepen tot werelderfgoed gebied vanwege de uitzonderlijke natuur, geologie, flora en fauna en bekroond als één van de beste wandelgebieden ter wereld.

Doubtful Sound is een van de bekendste fjorden van Fiordland National Park en is zeker een aanrader. Het is met een lengte van veertig kilometer het op één na grootste fjord van het park - drie keer zo lang als Milford Sound - en met een diepte van 421 meter ook het diepste fjord van het land. Fiordland is dus de ultieme bestemming voor de actieve vakantieganger die van diverse landschappen houdt.

Bay of Islands
Zestig kilometer ten noorden van Whangarei liggen talloze groene eilandjes die zich afwisselen met het aquamarijne water. De baai is zestien kilometer lang en er liggen zo’n 144 eilanden voor deze baai verspreid. U kunt hier geweldige wandel- en boottochten maken om deze plek optimaal te verkennen. Het charmante dorpje Paihia is een belangrijke uitvalsbasis voor dit gebied. Het ligt op zo’n 4 uur rijden vanaf Auckland. Wie geïnteresseerd is in de Maori Cultuur kan reizen naar het plaatsje Waitangi, een paar kilometer ten noorden van Paihia. Tasman National Park, Nieuw Zeeland

Abel Tasman National Park

Een van de vele stukjes paradijs in Nieuw Zeeland. Dit gebied is de perfecte combinatie van witte stranden en beboste heuvellandschappen. Grote delen van de kust zijn bedekt met zeer gevarieerde vegetatie. Tropische planten hangen over de rotsen en verder landinwaarts zijn berkenbossen in overvloed. Het park staat bekend om het populaire kust pad, ook wel de Coastal Track genoemd.

Bekijk onze rondreizen door Nieuw-Zeeland