Bekijk de Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis van Djoser

Rondreis Alaska 21 dagen hotel/cabinreis

Natuurreis in 'The Last Frontier'

Vanaf € 5.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s, zalmen en bald eagles. Tijdens deze reis overnachten we meestal in goede middenklasse hotels en motels. De overige nachten verblijf je in sfeervolle, maar eenvoudige cabins die midden in de natuur liggen. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige wildernis van Alaska. Het prachtige ruige landschap maakt de reis dan ook tot een speciale ervaring!

Daarom Djoser

 • Inclusief entreegelden Denali nationaal park
 • Verblijf bij Chena Hotsprings
 • Verblijf bij het prachtige Tangle Lakes
 • Kleine groepen van maximaal 14 personen
 • Vervoer per comfortabele minibus
 • Overnachting in middenklasse hotels en rustieke cabins midden in de natuur!
 • Deskundige lokale, Engelssprekende chauffeur / reisbegeleider

Route en kaart

Routekaart Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis
 1. Amsterdam - Anchorage
 2. Anchorage - Talkeetna
 3. Talkeetna - Healy, Denali nationaal park
 4. Healy, Denali NP
 5. Healy - Fairbanks
 6. Fairbanks, bezoek aan Chena Hot Springs
 7. Fairbanks - McLaren River
 8. McLaren River
 9. McLaren River - McCarthy
 10. McCarthy, optionele excursie naar Kennecott Mine
 11. McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangel-St. Elias nationaal park
 12. McCarthy - Thompson Pass - Valdez
 13. Valdez
 14. Valdez - Palmer
 15. Palmer - Summit Lake - Soldotna
 16. Soldotna - Homer
 17. Homer
 18. Homer
 19. Homer - Anchorage
 20. Anchorage - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Alaska wordt ook wel gezien als het laatste onontgonnen gebied op aarde. Op anderhalf miljoen vierkante kilometer wonen slechts 735.000 mensen, maar zijn er wel vijfduizend gletsjers. Je vindt er de hoogste berg van Noord-Amerika en zijn er meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s en elanden. De reis begint in Anchorage, maar al snel verruilen we de stad voor de ruige wildernis. Hoge bergen, bossen, rivieren vol met zalm en enorme gletsjers. Voor mensen die van natuur houden, is de Alaska reis de best denkbare reis. Het programma is zo samengesteld dat je telkens een of twee dagen vrij bent op een plek om optimaal te genieten van de natuur en de rust. Ook heb je de mogelijkheid om beren en walvissen te spotten en is er voldoende tijd voor een wandeling. Tijdens de gehele reis overnachten we in comfortabele hotels, lodges of cabins.

Een eerste indruk van Alaska, the last frontier

Dag 1 Amsterdam - Anchorage
Dag 2 Anchorage - Flattop Mountain - Talkeetna

Alaska Amerika anchorage Djoser We vliegen naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Door de ligging aan zee is het klimaat hier milder dan in de rest van Alaska. Gemiddeld komt de temperatuur overeen met die van Stockholm. Bij aankomst worden we gastvrij ontvangen door de lokale reisbegeleider en naar ons hotel gebracht.

De volgende dag beginnen we aan de rondreis en rijden we richting Talkeetna. We stoppen onderweg bij Chugach State Park waar we voor een prachtig uitzicht naar Flattop Mountain kunnen lopen.  

Aan het einde van de middag maken we een uitstapje naar downtown Talkeetna, een leuk dorpje met mooie houten huisjes. Talkeetna wordt vooral door bergbeklimmers gebruikt als vertrekpunt voor de beklimming van de 6.194 meter hoge Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika.

Sledehonden, vliegvissen en grizzlyberen in Denali nationaal park

Dag 3 Talkeetna - Healy, Denali nationaal park
Dag 4 Healy, bezoek aan Denali NP

Denali national park lake alaskaVanuit Talkeetna rijden we naar Healy, dé uitvalsbasis voor het Denali nationaal park. Aangekomen in Healy kunnen we in de namiddag een sledehondendemonstratie bijwonen en er ook de hondenkennels ontdekken. Een enthousiaste verwelkoming verzekerd!

Een bezoek aan het Denali visitor center is zeker aan te raden om alles over het park te leren. Je kunt ook alvast je buskaartjes voor de komende dagen kopen gezien we namelijk twee dagen in Healy verblijven. Dit stadje ligt dichter in de buurt van de ingang en het bezoekerscentrum dan Talkeetna. Hier vandaan ben je dus snel met de bus bij de ingang van het Denali nationaal park.

Er zijn verschillende lange en korte wandelroutes door het prachtige park die geschikt zijn voor ieder niveau. Andere mogelijkheden zijn in de wild stromende rivieren vliegvissen op forel, toeren met een quad, een helikoptervlucht maken langs Mount Denali of met een gids op zoek gaan naar beren en andere wilde dieren. Denali heeft een subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. De dagen zijn hier in de zomer erg lang: op 21 juni gaat de zon maar vier uur onder.

Ontspannen in de Chena Hot Springs

Dag 5 Healy - Fairbanks
Dag 6 Fairbanks, bezoek aan Chena Hot Springs

Djoser Alaska Chena Hot springWe vervolgen onze reis verder noordwaarts richting Fairbanks waar we het Pioneer Park kunnen bezoeken. Dit park toont mooi de geschiedenis van Alaska met o.a. originele huisjes, musea en tentoonstellingen. 

Vanuit Fairbanks bezoeken we de Chena Hot Springs waar je heerlijk kunt ontspannen in één van de borrelende warmwaterbaden. Vooraleer we aankomen, maken we nog een stop bij de Angel Rocks Trail. Hier maken we een korte wandeling naar een prachtig uitzichtpunt tussen de bomen. In Chena Hot Springs is het Aurora Ice Museum, gebouwd van duizend ton ijs en het grootste ijsbouwwerk dat het jaar rond blijft staan, die zeker een bezoek waard is. In het museum is het 7 graden onder nul en zie je belichte ijsbeelden. Vergeet zeker ook niet een cocktail uit een ijsglas te drinken in de Aurora Ice Bar! De omgeving van de warmwaterbronnen is bij uitstek geschikt voor een wandeling of begeleide quadtoers. Voor liefhebbers van de trouwe viervoeters, zijn ook sleekarritjes en kennelrondleidingen een optie. 

Bergen, gletsjers en kolkende rivieren

Dag 7 Fairbanks - North Pole - McLaren River
Dag 8 McLaren River

Alaska Northpole santa claus Djoser De volgende dag maken we een stop in North Pole, de thuisbasis van Santa Claus. Hier zijn de straatlantaarns met rood/wit lint versierd alsof het zuurstokken zijn. In het Santa Claus House kun je alvast je kerstinkopen doen terwijl het eigenlijk nog zomer is. Op een terugtelklok kun je zien hoe lang het nog duurt voordat het weer Kerst is. Ook wordt alle post van de hele wereld gericht aan de Kerstman hier bezorgd, ook al staat er geen adres op!

Vanuit North Pole reizen we verder langs de Denali Highway naar McLaren River. Na aankomst in de lodge kun je een kano huren en genieten van de rust op Tangle Lake. Grote kans dat je hier wilde dieren tegenkomt! De volgende dag is er een mogelijkheid om de vele nabije trails te verkennen en te wandelen langs de McLaren Summit. Deze weg is de op een na hoogste weg in Alaska en voert langs prachtige vergezichten. In het seizoen is Tangle Lake ook de plek om blauwe bessen te plukken en vissen kun je natuurlijk het hele jaar door.

Terug in de tijd in McCarthy

Dag 9 McLaren River - McCarthy
Dag 10 McCarthy, optionele excursie naar Kennecott Mine
Dag 11 McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangell-St. Elias nationaal park

Vervolgens gaan we op weg naar McCarthy. Deze weg voert ons door de bergen waardoor dit gebied ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. Tijdens deze prachtige route maken we stops in de spectaculaire natuur en passeren we kolkende rivieren met smeltwater van de omringende bergketens. We maken een korte stop bij de Copper rivier en de Kuskulana spoorbrug. Aangekomen in McCarthy, een oud mijnstadje, lijkt de tijd honderd jaar te hebben stilgestaan. De hoofdstraat is nog van zand en de houten huisjes lijken uit een wildwestfilm te komen.

Kennecott Mine Alaska DjoserDe eerste vrije dag in McCarthy kun je besteden in het oude dorpje zelf of je kunt de Kennecott Mine, een oude verlaten kopermijn, bezoeken. De vervallen gebouwen zijn donkerrood geverfd omdat dit toen de goedkoopste kleur verf was. Met een gids kun je door dit spookstadje dwalen en krijg je uitleg hoe de kopermijn werkte. Daarna ben je nog een dag vrij voor een stevige wandeling door het Wrangel-St. Elias nationaal park. Voel je een ecthe pionier langs de Bonanza Mine Trail. Wild is in het park één van de vele attracties: grizzly’s, zwarte beren, kariboes en elanden worden er vaak gezien. Je kunt er ook raften, een gletsjerwandeling maken, een ijswand beklimmen of bekijk alles op vogelperspectief met een heliktoptervlucht.

Maak een boottocht door de Prince William Sound

Dag 12 McCarthy - Wortington Glacier - Keystone Canyon - Valdez
Dag 13 Valdez

alaska walvisOnderweg naar de vissershaven Valdez stoppen we bij de Keystone Canyon, vermaard om zijn watervallen, en de Worthington Glacier. We kunnen een wandeling van 1,5 kilometer maken over de morenen van de gletsjer totdat we bij het blauwe ijs aankomen. Valdez heeft een gezellige vissershaven en een mooi oud centrum. Je hebt hier een vrije dag om te genieten van de zee en de natuur. Ga een dagje zeevissen op zalm, waag je aan kajakken op de open zee, vaar met de Lu Lu Belle door de Prince William Sound, maak een wandeling door de ruige natuur en geniet van de prachtige kust met hoge bergtoppen en tientallen gletsjers. Onderweg zie je vast zeearenden, zeeotters, papegaaiduikers en allerlei soorten zeevogels. 

Ruige natuur, spectaculaire vergezichten en besneeuwde bergtoppen

Dag 14 Valdez - Palmer
Dag 15 Palmer - Soldotna

Vanuit Valdez volgen we de Glennallen Highway naar het westen. Voordat we de eindbestemming bereiken, nemen we een kijkje bij de Alyeska Pipeline. Omdat het niet mogelijk was om de 1300 km lange pijplijn ondergronds aan te leggen, is er gekozen om deze een paar meter boven de grond aan te leggen, zodat het 'wildlife' er geen hinder van ondervindt. Ons eindpunt van vandaag is Palmer. Dwars door de Alaska Mountain Range rijden we het hooggebergte in op weg naar de 1148 meter hoge Hatcher Pass. Dit is het ‘echte’ Alaska: ruige natuur, spectaculaire vergezichten en besneeuwde bergtoppen.

Independence State mine park alaska djoserDe omgeving van Hatcher Pass is vooral bekend vanwege de goudkoorts die ontstond nadat er in 1886 goud werd ontdekt. Al snel ontstond er een mijn met bijbehorend dorpje. Bij de Independence Mine werkten in 1941, het beste jaar van de mijn, 204 personen en haalden ze voor meer dan 17 miljoen dollar aan goud uit de grond! In 1953 ging de mijn helaas failliet en trokken de arbeiders weg. Sindsdien is het mijncomplex vervallen en lijkt het meer op een spookstadje. Nu is er een museum en krijg je uitleg hoe de mijn werkte. Vanaf de mijn leidt een goed begaanbaar pad over de toendra naar Gold Chord lake, een bergmeertje met voldoende plekken om te genieten van de natuur. Onderweg naar Soldotna zien we de prachtige kustlijn van de Turnagain Arm, één van de mooiste kustroutes van Noord-Amerika. Onderweg kunnen we het Alaska Wildlife Conservation Center bezoeken. In dit ruim opgezette opvangpark voor gewonde en verlaten dieren kun je zwarte beren, bruine beren, bizons, adelaars, wolven en soms zelfs een lynx tegenkomen.

Walvissen spotten in Homer

Dag 16 Soldotna - Summit Lake - Homer
Dag 17 Homer
Dag 18 Homer
Dag 19 Homer -  Anchorage
Dag 20 Anchorage - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

alaska homer havenOnderweg naar Homer maken we een stop bij Summit Lake. Dit prachtig gelegen meer biedt drinkwater voor de vele elanden en rendieren die in dit gebied verblijven. Homer, gelegen aan de Kachemak Bay, is de ideale plek om kennis te maken met de natuur van Alaska. Je kunt hier verschillende boeiende excursies boeken. Ga bijvoorbeeld een dagje zeevissen, aangezien Homer de heilbothoofdstad van de wereld is. Misschien vang je wel een van deze reusachtige platvissen. Ook kun je bij rustig weer een mooie kanotocht maken langs de kustlijn. Helemaal spectaculair is het spotten van walvissen en orka’s. Deze zeezoogdieren komen in grote aantallen vlak voor de kust van Homer voor. Een andere echte highlight om te doen in Homer is beren spotten. Je kunt een volledige dagexcursie wijden aan het spotten van de bijzondere grizzly's in dit gebied.

Ga ’s avonds zeker een drankje drinken in de bekende ‘Salty Dawg Saloon’ die van binnen helemaal behangen is met beschreven dollarbiljetten.

En dan is het alweer tijd om terug te keren naar ons beginpunt van onze reis. In een rustig tempo rijden we naar Anchorage. Hier hebben we nog tijd om de laatste inkopen te doen, bijvoorbeeld bij de Ulu messenfabriek of lekker langs het water te lopen over de Tony Knowles Coastal trail. In het hotel in Anchorage regelt de gids/chauffeur de transfer naar de luchthaven voor de volgende dag (met de gratis shuttle service van het hotel) en verlaat hij de groep. De volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij in te vullen is. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 14 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
22 mei - 11 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.595,-

Start - einde
12 jun - 02 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.695,-

Start - einde
17 jul - 06 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Start - einde
07 aug - 27 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

5.895,-

Start - einde
04 sep - 24 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 5.595,-

Start - einde
11 jun - 01 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 5.695,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-bus
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • Prachtig uitzicht vanaf Flattop Mountain
 • Entreegeld Denali nationaal park
 • Entreegeld Wrangell St Elias
 • Bezoek aan Pioneer Park in Fairbanks
 • Ingang Chena Hot Springs
 • Bezoek aan North Pole, de woonplaats van de Kerstman
 • Worthington Glacier en watervallen van Keystone Canyon
 • Independence Gold Mine Historic Park

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.995,-.

Houd er rekening mee dat gezien de beperktheid qua accommodaties in Alaska, de mogelijkheid voor een eenpersoonskamer na boeking wordt nagegaan en dat dit bij bepaalde plaatsen niet mogelijk is en dus de kamers en sanitair worden gedeeld. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 14.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Ondanks de regen in september (beetje pech gehad) een prachtige reis door het uitgestrekte Alaska! Zodra je Anchorage achter je laat zit je in de wildernis. Beren, elanden, walvissen, zeeotters en zeearenden gezien. Houd rekening met prijzige extra excursies, die echter zeker de moeite waard zijn.

  8,0

 • Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankzij chauffeur/gids Mike en de gezellige reisgenoten een onvergetelijke vakantie geworden. Genoten van de excursies o.a. helicoptervlucht naar de beren en vluchten boven Denali en wandeling op de gletsjer. Een aanrader!

  10,0

 • Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakeloos makende natuur, de beren & elanden die op enkele meters langs je lopen, de Alaskanen waarmee je snel contact hebt, de soms schilderachtige accommodaties, de prima lokale gids en zijn verhalen, maken deze reis een onuitwisbare ervaring.

  9,0

 • Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van natuur houdt dan moet je hier zeker heen. Alaska is een "land" op zich. Je kunt wandelen, vliegen, varen, fietsen etc. Genieten van de natuur, dieren en bergen. We hadden een gezellige groep en enorm enthousiaste leuke reisleider. TOPREIS!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Anchorage, Healy, Valdez en Homer verblijven we in goede middenklasse hotels die centraal gelegen zijn, op loopafstand van de restaurants en uitgaansgelegenheden. 

Tijdens de reis maken we gebruik van verschillende lokale overnachtingsplaatsen: lodges, inns en cabins midden in de natuur. Gezien er doorheen afgelegen gebieden wordt gereisd en accommodaties hier beperkt zijn, worden de sanitaire faciliteiten tijdens bepaalde overnachtingen gedeeld. Bepaalde accommodaties maken ook gebruik van droogtoiletten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Anchorage Inlet Tower Hotel
Talkeetna Talkeetna Inn
Healy (Denali NP) White Moose Lodge
Fairbanks Bridgewater Hotel
McLaren River McLaren River Lodge
Denali Highway McCarthy B&B
Valdez Glacier Hotel
Glennallen Highway Eagle Hotel
Soldotna Soldotna Inn
Homer Beluga Lake Lodge

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.995,-.

Houd er rekening mee dat gezien de beperktheid qua accommodaties in Alaska, de mogelijkheid voor een eenpersoonskamer na boeking wordt nagegaan en dat dit bij bepaalde plaatsen niet mogelijk is en dus de kamers en sanitair worden gedeeld. 

 • Talkeetna Inn
 • Talkeetna Inn

  Diverse accommodaties liggen in de prachtige natuur

 • Talkeetna Inn kamer Alaska
 • White Moose Lodge Healy buitenkant Alaska accomodatie Djoser
 • White Moose Lodge Healy buiten Alaska accomodatie Djoser
 • McCarthy Bed and Breakfast
 • Beluga Inn Homer

Vliegreis

Delta Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Delta Airlines

  Traject

  Amsterdam - Seattle

  Vertrek

  14:30 - 15:45

 • Vlucht met

  Delta Airlines

  Traject

  Seattle - Anchorage

  Vertrek

  18:10 - 20:44

 • Vlucht met

  Delta Airlines

  Traject

  Anchorage - Seattle

  Vertrek

  11:15 - 15:43

 • Vlucht met

  Delta Airlines

  Traject

  Seattle - Amsterdam

  Vertrek

  18:00 - 13:00*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: In Alaska is het 10 uur vroeger dan bij ons.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minibus, die voorzien is van airco en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken.

 • Delta Airlines Vliegtuig
 • Alasaka vervoer bus

  Met onze bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Alasaka vervroer bus

  We reizen met een klein gezelschap van maximaal 14 personen

 • Alasaka vervoer bus

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-bus
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • Prachtig uitzicht vanaf Flattop Mountain
 • Entreegeld Denali nationaal park
 • Entreegeld Wrangell St Elias
 • Bezoek aan Pioneer Park in Fairbanks
 • Ingang Chena Hot Springs
 • Bezoek aan North Pole, de woonplaats van de Kerstman
 • Worthington Glacier en watervallen van Keystone Canyon
 • Independence Gold Mine Historic Park

Excursies

Beer helikopter AlaskaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een leert graag meer over het lokale leven in dit onontgonnen gebied, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij de Kennecott Mine of maakt graag mooie wandeling door de prachtige natuur van Alaska. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Alaska zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Het uitzicht over het landschap van Alaska vanaf Flattop Mountain is prachtig, we strekken hier even de benen onderweg naar Talkeetna.
 • Je hebt twee volle dagen om te genieten van Denali nationaal park. Ideaal voor een mooie natuurwandeling!
 • Hondensleetochten is dé sport in Alaska; in Healy bezoeken we daarom de hondenkennels en krijgen we een professionele sleehondendemonstratie. 
 • Wil je graag eens 100 jaar terugkeren in tijd? Pioneer Park in Fairbanks is een must voor iedereen die graag wat meer te weten komt over de rijke geschiedenis van Alaska.
 • Angel Rocks Trail is de pit stop richting Chena Hot Springs, hier maken we een wandeling van 5 km naar een magnifiek uitzichtpunt. 
 • De natuurlijke warmwaterbronnen van Chena Hot Springs zijn een ideale plek om even te ontspannen.
 • Waan je het gehele jaar door in kerstfeer in North Pole, de thuisbasis van Santa Claus. Hier wordt steevast ongeduldig afgetelt tot Kerst en kan je bijzonder afgestempelde postkaarten versturen!
 • We maken een wandeling naar de Worthington gletsjer waar je een prachtig uitzicht hebt over het blauwe ijs en we stoppen ook bij de Keystone Canyon
 • Onderweg naar Palmer stoppen we bij de Matnuska gletsjer en zien we de Alyeska Pipeline. Hier ligt een 1300 km lange pijplijn een paar meter boven de grond zodat het 'wildlife' er geen hinder van ondervindt
 • Independence Gold Mine Historic Park, het dorpje van deze mijn ligt er vervallen bij, maar het is wel een bijzondere plaats waar je veel kunt leren over de mijngeschiedenis van Alaska. Na afloop wandelen we nog tot aan het mooie Gold Chord Lake. 


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • In Denali kan je naast verschillende hikes voor alle niveau's ook het park op een andere manier bekijken: vanop de rivier tijdens wildwaterraften of per quad. 
 • Bewonder het hele jaar door impressionante ijssculpturen in het Aurora Ice Museum.
 • Probeer zelf eens een hondensleetocht uit (moeilijker dan je denkt!) en bezoek de kennels.
 • Tangle Lake nodigt uit tot een kantocht. 
 • Ga op berentocht in Homer.
 • Een helikoptervlucht boven de gletsjer van mount McKinely biedt een unieke kijk op dit natuurwonder. 
 • 2 vrije dagen in McCarthy bieden een waaier van activiteiten: beklim de Root gletsjer, waag je aan ijsklimmen, bezoek de Kennicott Mill, raft op de Kennicott rivier, hike de Bonanza Mine Trail of maak een rondvlucht boven Wrangell St Elias nationaal park.
 • In zowel Homer als Valdez heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten. Ook al zie je misschien niet altijd een walvis, de boottocht is alleen al de moeite waard door de prachtige kustlijn die je onderweg ziet. Tijdens een zeekajaktocht heb je misschien zelfs het geluk om heel dicht bij deze kolossen te komen. 
 • In het Alaska Wildlife Conservation Center te Soldotna worden gewonde en verlaten dieren opgevangen. Hier kun je zwarte beren, bruine beren, bizons, adelaars, wolven en soms zelfs een lynx tegenkomen.
 • Alaska is de droombestemming van sportvisliefhebbers. Je kunt op zalm vissen op een van de rivieren of in zee. De heldere beken in Denali zitten vol met verschillende soorten forel en zijn prima geschikt om te vliegvissen. Homer staat bekend als 'Heilbot Hoofdstad van de Wereld'.
 • Naast vissen op heilbot, kan je vanuit Homer ook per boot het Kejemuck National Park ontdekken.

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek.
 • Paspoort: geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier*: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost $21,-. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.

*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade. De wachttijd hiervoor is lang. Meer informatie vind je op de website van de Amerikaanse ambassade.

Voor éénoudergezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In Alaska wordt er betaalt met Amerikaanse dollars. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen in de steden.
Contant: US dollars. 
Creditcard: wordt overal geaccepteerd, je kunt er ook bij automaten geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week. Er zijn veel optionele excursies mogelijk. Het is belangrijk rekening te houden dat de kosten hiervoor behoorlijk kunnen oplopen wanneer je meerdere excursies wenst te doen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. Normaliter wordt 15% fooi bovenop de rekening gegeven in restaurants. het is gebruikelijk de gids die een lokale excursie leidt 3 tot 5 dollar per persoon te geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat de lokale reisbegeleiders/chauffeur zo'n 7 tot 10 dollar per dag aan fooi ontvangt. Dit kan aan het einde van de tour aan hem/haar worden gegeven.

Maaltijden

Tijdens deze reis zijn de maaltijden niet inbegrepen. Zo kun je zelf kiezen waar en wat je wilt gaan eten. In de wat grotere stadjes zijn meerdere restaurants aanwezig, dus daar is een keuze uit verschillende restaurants. De gids weet precies waar je het lekkerst kunt eten. Als er geen restaurants in het dorpje zijn, verblijven we in ieder geval in een hotel waar een restaurant bij hoort.

Alaska staat alom bekend voor z'n heerlijke wilde zalm, king crab en heilbot die zeker het proeven waard zijn. Naast de vele vers gevangen visgerechten, kan je ook vaak rendierburger en elandsteak op de menukaart terugvinden. Probeer ook eens een eskimo ijsje!

In Homer verdient de Salty Dawg Saloon zeker een bezoekje vanwege het opvallend interieur; er kleven namelijk duizenden dollarbiljetten aan de muren en plafond. In deze stad kan je ook op woensdag en zaterdag een leuke farmers market bezoeken waar allerlei lokale producten worden verkocht. 

Gezondheid

Inentingen zijn voor Alaska niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter wel met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziektekostenverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten en een middel tegen zonnebrand.

Klimaat en geografie

Alaska is een uitgestrekte staat met een hele lage bevolkingsdichtheid, die zich vooral concentreert langs de zuidkust. Ter vergelijking: als Manhattan net zo dunbevolkt was als Alaska, zouden er ongeveer acht mensen op het eiland wonen! De totale bevolking, ongeveer 735.000 inwoners, kenmerkt zich door diversiteit: maar iets meer dan een kwart van de inwoners is ook in Alaska geboren. De rest is met name afkomstig van de Amerikaanse westkust, veel jonge mensen op zoek naar het avontuur.

alaska landschapSlechts 15% van de bevolking bestaat uit Inuit (Eskimo's) en andere inheemse bevolkingsgroepen. Met de cultuur van deze bevolkingsgroepen maken we tijdens de reis oppervlakkig kennis: de grootste dorpen waar de Inuit en de Athabascans wonen, liggen noordelijker dan waar deze Djoserreis komt. Vanwege de noordelijke ligging van de staat en de aanwezigheid van de poolcirkel in het noordelijke gedeelte van de staat is het in de zomer heel lang licht. Zo komen in de stad Fairbanks, nachten korter dan vier uur voor. Dit betekent dat je in het begin wellicht even moet wennen aan naar bed gaan en ook weer opstaan terwijl het volop licht is! Voordeel van de noordelijke ligging is dat we in de nazomer misschien het bekende noorderlicht te zien krijgen.

Ondanks de aanwezigheid van vele gletsjers, bergen en permafrost bodem, kan het in de zomer toch een aangename 25°C worden, zeker in het binnenland. ’s Nachts kan de temperatuur echter sterk dalen: we raden je daarom aan zeker warme kleding mee te nemen. 

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten.

Hun uitgebreide reiservaring en kennis van het land geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Ook kun je voor al je vragen en advies bij hem/haar terecht. De reisbegeleider wijst je graag de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je daarom goed voor en neem een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door Alaska?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 18 reizigers. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 18 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden op ’gravelroads' en kennen leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze avontuurlijke reis overnacht je afwisselend in motels, lodges, cabins en inns. In de steden overnacht je in goede middenklasse hotels.

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

De reisafstanden verschillen erg per dag. De ene dag hoef je maar een klein stukje te rijden naar je volgende verblijfplaats, terwijl het de volgende dag een flink stuk rijden is. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze of bezienswaardigheid, zodat je nooit langer dan 2-3 uur achter elkaar in de auto zit.

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. Dit dien je bij boeking aan te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de wijzigingskosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.

Wie begeleidt de reis?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven in Alaska. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Heb ik een visum nodig voor Alaska?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade. De wachttijd hiervoor is lang. Onder het kopje Reisdocumenten is hier alle informatie over te vinden.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Wat is de maximale groepsgrootte?

De maximale groepsgrootte is 14 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.

Kan ik mobiel bellen?

In de grote steden is de dekking redelijk tot goed. Houd er wel rekening mee dat in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Soms ben je zelfs helemaal niet bereikbaar. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal word je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simkaart te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

De meeste hotels hebben (gratis) WiFi. Meestal op je kamer, soms in de lobby.

Wat is het voltage in Alaska?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers: www.wereldstopcontacten.nl. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.

Wat voor weer kan ik verwachten?

Door de geografische ligging (ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel) is Alaska de koelste staat van de Verenigde Staten. Dankzij een warme golfstroom tref je in de zuidelijke helft van Alaska relatief warm zeewater langs de kust. Hierdoor daalt de temperatuur in de wintermaanden minder ver dan je zou verwachten. De zomermaanden zijn hier aangenaam, met af en toe een regenachtige en soms een zonnige dag.

We reizen van mei tot en met september naar Alaska. In mei en september ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 13 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur rond de 4 graden. In de tussenliggende maanden loopt de maximumtemperatuur op tot zo'n 20 graden en de miniumumtemperatuur tot zo'n 12 graden. Waarbij de hoogste temperaturen in juli behaald worden.

Wat zijn de betaalmiddelen in Alaska?

In Alaska zijn in de meest grote plaatsen pinautomaten te vinden. Tevens is het eenvoudig om contant geld (euro’s) om te wisselen naar Amerikaanse dollars. Met alle internationale creditcards kun je in Alaska ook goed terecht. Let er wel op dat er bepaalde gebieden zijn die ver van de bewoonde wereld afliggen. Hier is het vaak moeilijker om aan cash geld te komen of om te pinnen.

Wat is het tijdsverschil?

In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland en België

Kun je beren tegenkomen in Alaska?

Je komt in Alaska vrijwel zeker beren tegen. Een geweldige ervaring die, mits je de regels naleeft, geen risico met zich meebrengt. Om te voorkomen dat beren de kampeerterreinen opzoeken waar sommige cabins staan, dien je altijd alle etensresten goed op te ruimen en nooit voedsel in je cabin bewaren.  

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Ja, de entreegelden voor de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen. Mocht je van Denali nationaal park meer willen zien, wat zeker aan te raden is, dan dien je wel een tour te boeken waarbij je met een bus verder het park ingaat. De prijzen verschillen per tour en starten vanaf $32,- per persoon.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Alaska

Bekijk alle reisblogs over Alaska