Bekijk de Rondreis Bulgarije, 8 dagen van Djoser

Rondreis Bulgarije 8 dagen

Een ontdekkingstocht langs orthodoxe kloosters

Bulgarije is een land met een lange en bijzonder gevarieerde geschiedenis: onder andere de Thraciërs, oude Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen hebben er hun sporen achtergelaten. Het huidige Bulgarije heeft zich gevormd in 1878, toen vijf eeuwen van buitenlandse overheersing ten einde kwamen na een oorlog tussen het Russische en Ottomaanse Rijk. Na 45 jaar van communistische bestuur in de 20e eeuw, is Bulgarije tegenwoordig onderdeel van de Europese Unie.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.395,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Bulgarije, 8 dagen
 1. Amsterdam - Sofia - Veliko Tarnovo
 2. Veliko Tarnovo, excursie naar Arbanassi
 3. Veliko Tarnovo - Kazanlak - Plovdiv
 4. Plovdiv
 5. Plovdiv, excursie naar Bachkovo-klooster en Brestovitsa
 6. Plovdiv - Rila-klooster - Sofia
 7. Sofia, stadstour en Boyana-kerk
 8. Sofia - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Veliko Tarnovo, koningin onder de steden

Dag 1: Amsterdam - Sofia - Veliko Tarnovo
Dag 2: Veliko Tarnovo, excursie naar Arbanassi

Veliko Tarnovo staat BulgarijeOnze reis begint in het kleine Veliko Tarnovo, een stadje dat gekluisterd ligt tegen een lange, groene heuvel. In de middeleeuwen was dit de hoofdstad van het onafhankelijke Bulgaarse koninkrijk, en de stad ontwikkelde zich tot het religieuze en culturele centrum van het land. Nog altijd is de Bulgaarse bijnaam 'koningin onder de steden'. Die eeuwenoude geschiedenis kun je goed voelen als je over de kinderkopjes van de steegjes en straatjes loopt, langs duizend jaar oude kerken en herenpanden. Als de voeten even rust nodig hebben, kun je overal in het centrum neerstrijken op één van de gezellige terrassen. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de stad is het imposante kasteel, dat bovenop de heuvel uitkijkt over de stad en de wijde omgeving.

Verderop in de nabijgelegen heuvels ligt het pittoreske dorp Arbanassi, dat eeuwen een toevluchtsoord was voor welgestelden. De villa’s die ze hier bouwden, met hun overhangende balkons, natuursteen en rijkelijke houtsnijwerk, zijn een schoolvoorbeeld van Bulgaarse architectuur.

Terug naar de oudheid in Plovdiv

Dag 3: Veliko Tarnovo - Kazanlak - Plovdiv
Dag 4: Plovdiv

Atara BulgarijeWe rijden naar het zuiden en bezoeken het openluchtmuseum van Etara. Hier komt de geschiedenis even tot leven. In de vele ateliers werken ambachtslui aan het oude vakwerk en ze nemen graag de tijd om uit te leggen wat ze doen. Als je iets ziet dat je bevalt kun je dat trouwens gerust kopen. De perfecte plek om alvast een mooi souvenir aan te schaffen! Etara ligt aan de rand van het Balkan-gebergte, naamgever van het hele schiereiland. De Bulgaren noemen het trouwens heel anders, namelijk ‘Stara Planina’. Dit betekent vrij vertaald ‘de Oude Berg’ en geeft aan hoe verknocht de Bulgaarse geschiedenis is met dit massief. Dat wordt extra duidelijk als we over de Shipka-pas rijden, die al sinds de Romeinen wordt gebruikt. Op het hoogste punt staat een heel bijzonder kerkje, versierd met een roze gevel en een paar prachtige gouden koepels.

Thracian tomb KazanlakAan de zuidelijke hellingen van de Balkan ligt de Vallei van de Thracische koningen, waarin het graf van Kazanlak ligt. Deze gigantische tombe komt uit de 4e eeuw voor Christus en is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Vooral de prachtige muurschilderingen, die voor hun tijd bijzonder realistisch zijn en een goed beeld geven van het dagelijks leven in de oudheid, maken een onvergetelijke indruk. Er is maar weinig bekend over de oude Thraciërs. Vroeger werden ze getypeerd als wrede barbaren, waarschijnlijk vanwege hun vele oorlogen met de oude Grieken, maar dankzij moderne opgravingen ontstaat er langzaam het beeld dat dit één van de grootste oude beschavingen van Europa is geweest.

De Thraciërs stichtten onder andere de stad Plovdiv, die nog altijd bevolkt is en daarmee misschien wel de oudste stad van Europa is. De geschiedenis gaat in ieder geval 8000 jaar terug. In het oude centrum, net als Rome gebouwd op zeven heuvels, kun je prachtig wandelen langs de oude, gedecoreerde huizen en kerken. We ontdekken ook wat van het Romeinse erfgoed, zoals een oud stadion en een gigantisch amfitheater, ook nog altijd in gebruik.

Een werelderfgoed midden in de bergen: Rila

Dag 5: Plovdiv, excursie naar Bachkovo-klooster en Brestovitsa
Dag 6: Plovdiv - Rila-klooster - Sofia

Bachkovo klooster BulgarijeHet Bachkov-klooster is een belangrijk Orthodox-klooster dat in 1083 is opgericht door Gregory Pakourianos, een belangrijk staatsman en militaire aanvoerder in dienst van het Byzantijnse rijk. Hoewel het klooster diverse vroeg-Turkse invasies heeft overleefd, is het op een zeker moment toch geplunderd en vernield. Het bouwwerk dat nu zichtbaar is, dateert uit de 15e eeuw. Na ons bezoek kunnen we ons tegoed doen aan een heerlijke wijnproeverij in Brestovitsa, de 'wijnhoofdstad' van Bulgarije.

Rila klooster BulgarijeHet Rila-klooster is het religieuze centrum van Bulgarije. Het complex, met zijn twintig meter hoge muren en imposante locatie in de heuvels, lijkt op afstand een beetje op een fort. Maar binnenin, met alle kerken en prachtige fresco’s, verdwijnt dat beeld als sneeuw voor de zon. Het klooster is extra bijzonder vanwege zijn mengeling van bouwstijlen. Byzantijnse koepels, Arabisch metselwerk en Orthodoxe iconen vormen een verbazingwekkend geheel. Het complex is daarom opgenomen als werelderfgoed.

De bruisende hoofdstad Sofia

Dag 7: Sofia, stadstour en Boyana-kerk
Dag 8: Sofia - Amsterdam

Alexander Nevski kerk Sofia BulgarijeNet als Plovdiv is Sofia duizenden jaren oud, alhoewel je dat in de bruisende straten vol moderne winkels dat niet zou zeggen. Niet voor niets is het motto van de stad “altijd groeiende, nooit ouder wordende”. Tijdens de stadstour bezoeken we de Romeinse Serdika-vestingwerken, de kerk en Rotonde van Sint George uit de 4e eeuw, het nationale theater met zijn prachtige neoclassicistische architectuur en als klap op de vuurpijl de gigantische Alexander Nevski-kathedraal.

Met zijn vele openluchtcafe’s, parken en tuinen heeft Sofia een erg ontspannen karakter. Het hele jaar door worden ook talloze overdekte markten georganiseerd, de perfecte plek om nog een leuk souvenir op de kop te tikken, voordat we terug naar Amsterdam vliegen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 jun - 09 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie naar indrukwekkende Thracische tombes
 • Excursie naar het Bachkovo-klooster
 • Wijnproeverij in de Bulgaarse wijnhoofdstad Brestovista
 • Bezoek aan de Boyana-kerk
 • Stadtour Sofia 
 • Excursie naar het Rila-klooster

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 175,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of verlenging te boeken in het hotel in het centrum van Sofia. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Uiteraard zijn ze van alle gemakken zijn voorzien. Sommige pensions zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter maar de service is altijd prima. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden. Soms neem je een taxi of reis je met locals in een lokale bus of tram om in het centrum te komen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sofia Sofia Place hotel
Plovdiv Hotel Alafrangite
Veliko Tarnovo Gurko Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 175,-.

 • Bulgarije en Roemenie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Bulgarije en Roemenie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  Veel van onze hotels liggen mooi gelegen, in het centrum

 • Bulgarije en Roemenie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Bulgarije en Roemenie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

Lufthansa / AustrianAirlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Sofia

  Vertrek

  10:15

  Aankomst

  12:45

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Sofia - Wenen

  Vertrek

  12:45

  Aankomst

  13:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  16:55

In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland en heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot.

Austrian is de grootste Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij en voert vluchten uit vanaf Wenen. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel en tref je een comfortabele en ergonomische stoel.

Samen met Swiss maken de luchtvaartmaatschappijen deel uit van de Lufthansa Group. Aan boord is een uitgebreid in-flight entertainment systeem boordevol films, series en games. Zo hoef je je zelfs op de langste vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen op de reisdagen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Austrian Airlines vliegtuig
 • Bulgarije en Roemenie Lufthansa Djoser

  Comfortabele vluchten met Lufthansa

 • Roemenie en Bulgarije bus binnekant vervoersmiddel rondreis Djoser

  Onze comfortabele bus is van binnen van alle gemakken voorzien

 • Roemenie en Bulgarije buitenkant bus vervoersmiddel Rondreis Djoser
 • Bulgarije en roemenie bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  Omdat we onze eigen bus hebben, kunnen we overal stoppen voor een foto of een uitstapje

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie naar indrukwekkende Thracische tombes
 • Excursie naar het Bachkovo-klooster
 • Wijnproeverij in de Bulgaarse wijnhoofdstad Brestovista
 • Bezoek aan de Boyana-kerk
 • Stadtour Sofia 
 • Excursie naar het Rila-klooster

Excursies

Bulgarije - Rila MountainBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag alle kloosters en kerken die Bulgarije rijk is, terwijl de ander liever de gezellige middeleeuwse stadscentra vanaf een terras in de zon aanschouwt. In Sofia is het mogelijk een mooie wandeling in het Vitosha-gebergte te maken en van een mooi uitzicht van de stad te genieten. Bij het Bachkovo-klooster kan je ook een mooie wandeling maken in het Red Wall Reservaat dat vol staat met endemische plantensoorten die alleen in de Balkan te vinden zijn. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Bulgarije zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadsbezichtiging Veliko Tarnovo, één van de oudste sites in Bulgarije met vele bijzondere regilgeuze gebouwen.
 • Excursie naar UNESCO erfgoed: tombe van Kazanlak, een Thrasische graf uit de 4e eeuw v.Chr.
 • Stadsbezichtiging Veliko Plovdiv, in deze op een na grootste stad van Bulgarije is van alles te zien! Er zijn meer dan 200 archeologsiche sites, waaronder een Romeins theater. 
 • Bezoek aan het bijzondere Bachkovo-klooster
 • Bezoek aan het prachtige Rila-klooster, gelegen op 1147 meter hoogte in het Rilagebergte en staat onder meer bekend vanwege het karakteristieke "zebrahuid motief". 
 • Stadsbezichtiging Sofia, waar we het parlementsgebouw, de Alexander Nevski-kathedraal en het prachtige nationale theater bekijken. 

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Lift naar de top van de Vitosha, voor een mooi uitzicht over de stad en wandelingen in het gebied
 • Bezoek aan het Red Wall natuurreservaat bij Bachkovo
 • Wijnproeverij in één van de Bulgaarse wijngaarden 

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort of identiteitskaart
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

Kijk voor de actuele koersen van de Bulgaarse lev op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel grote steden. 
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Bulgaars eten op tafelIn de Bulgaarse keuken zijn veel elementen uit de Griekse en Turkse keukens te herkennen: veel frisse yoghurt met komkommer en tomaat. Dille wordt in Rusland veel gebruikt en ook hier kunnen we veel frisse gerechten met dille proeven. Er worden ook veel stoofpotjes gemaakt van vis en/of vlees en groenten. 

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere plaatsen voldoende aanbod van verschillende restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis worden o.a. vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Zie voor verdere informatie het kader <Reizen en Covid-19).

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of verlenging te boeken in het hotel in het centrum van Sofia. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Bulgarije heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen, een andere keer is het gebruik van een lokale bus of tram noodzakelijk. Sommige hotels bevinden zich in oudere sfeerrijke gebouwen, anderen dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Veliko Ternovo overnachten we in een knus familiehotel met ruime kamers en excellente service. ’s Morgens staat er in de hotels een ontbijt klaar.

Is het ontbijt inclusief?

Hoe reizen we door Bulgarije?

Hoe wordt de reis begeleid?

Wat is de beste reistijd?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Kan ik onderweg pinnen?

Wat is het voltage?

Hoe groot zijn de groepen?

Is er overal wifi aanwezig?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Oost ontmoet West: Unieke reis door een bijzondere Balkan-land
 • Bezoek diverse UNESCO werelderfgoed monumenten
 • Oude ambachten komen tot leven in het Etara-openluchtmuseum
 • Ontdek de turbulente geschiedenis van Plovdiv
 • Proef de wijnen van 'wijnhoofdstad' Brestovista
 • Excursie naar Rila klooster
 • Nederlandstalige Djoser reisbegeleider

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Bulgarije

Het weer in Bulgarije

25°C

Terug naar boven