Overzicht Centraal Europa rondreizen van Djoser

Rondreis Centraal Europa

Het hart van Europa wordt gevormd door Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië, landen die stuk voor stuk hun eigen, vaak eeuwenoude geschiedenis kennen, hetgeen vooral zichtbaar is in de prachtige oude binnensteden. Ontdek de verschillende culturele en natuurlijke hoogtepunten van deze ontluikende naties.

Reviews Centraal Europa reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Hele fijne vakantie gehad in het mooie Polen. Veel gezien en geleerd over de geschiedenis van het land, mooie musea bezocht in Warshaw en Gdansk, en uitgebreid kennis gemaakt met de rijke en verrassende keuken van Polen. Goede combinatie van stedentrips en natuur (meren, bergen).

  9,0

  Rondreis Polen, 14 dagen

 • Polen is zowel in historisch als in cultureel opzicht een “rijk” land. Prachtige steden, goede musea, een grote verscheidenheid aan restaurants en als kers op de taart prachtige natuur in het berggebied rond Zakopane. Het bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz is indrukwekkend.

  8,0

  Rondreis Polen, 14 dagen

 • Mooie reis, fijne reisleider en zeer goede hotels

  9,0

  Rondreis Polen, 14 dagen

 • Zeer mooie reis. Goed gezelschap en een goede reisbegeleider. Rondreis Polen is een echte aanrader.

  9,0

  Rondreis Polen, 14 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Centraal Europa

Klimaatinformatie

In deze landen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Bezienswaardigheden

Bij centraal Europa denken mensen vaak aan een grauwe grijze bedoeling, vandaar dat er ook niet heel veel toeristen te vinden zijn. Maar dit is juist een pre! Centraal Europa heeft er namelijk echte parels tussen zitten die je zeker gezien moet hebben. En omdat  er niet zo veel toeristen zijn als in andere landen kun je er optimaal van genieten. Djoser laat je de hoogtepunten zien van Polen, Slovenië, Hongarije, Roemenië en Moldavië met de reis ‘Centraal Europa’.

Krakau

In Polen bezoeken we onder andere de voormalige Koninklijke hoofdstad Krakau. De stad bruist van de historie en oudheid. Zeer bijzonder aan deze stad is dat het, als een van de weinige, ongeschonden de Tweede Wereld oorlog uit is gekomen. Hitler beschouwde het als de hoofdstad en liet het ongedeerd. De binnenstad van Krakau  is rijk aan paleizen in renaissancestijl wat een romantische en charmante sfeer creëert. Vlakbij de stad vind je één van de oudste zoutmijnen ter wereld, de Wieliczka zoutmijn. Tijdens de tweede wereld oorlog werd de mijn als opslagplaats gebruikt door de Duitsers. De zoutmijn staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanuit Krakau breng je gemakkelijk een bezoek aan Auschwitz. Auschwitz-Birkenau is een van de bekendste concentratiekampen die tijdens de tweede wereld oorlog gebruikt werd. Een bezoek hieraan wordt vaak als heftig beschouwd, maar is wel zeer de moeite waard.

Tatragebergte

Op de grens van Polen en Slowakije vind je een prachtige stukje natuur; het Tatragebergte. Het gebergte bestaat uit vier delen: Belianske Tatra, Hoge Tatra, Lage Tatra en Westelijke Tatra.  De Hoge Tatra is het hoogste gebergte van Polen. Het gebied rondom is prachtig en een populair skigebied.  In de zomerperiode biedt het Tatragebergte talloze mogelijke heden om fascinerende en unieke wandelingen te maken met prachtige verzichten.

Zakopane

In het zuidelijkste puntje van Polen ligt de stad Zakopane. De bijzonder ligging van stad, tussen de ruige bergtoppen van het Tatragebergte en de bergketen Gubalowka, geeft de stad iets uniek. Er staan veel houten huizen en die bekend staan om het houtsnijwerk. Dit is de typerende podhale bouwstijl die de stad iets charmants geeft.  ´s Winters is Zakopane een waar paradijs voor de skiliefhebber en de ideale gelegenheid om op de ski’s te stappen. Zomers kun je er prachtige wandelingen maken.

Boedapest

Boedapest Hongarije DjoserDe hoofdstad van Hongarije is het drukke en gezellige Boedapest.  De stad is eigenlijk, net als de naam zelf, in tweeën gesplitst. Je hebt het heuvelachtige deel: Buda, waar je mooie uitzichten hebt en over de drukte heen kijkt. En het drukke, moderne deel: Pest. Loop door de straten en ontdek de inspirerende streetart. Breng ook zeker een bezoek aan het koninklijk paleis boven op de heuvel. De stad is een mengelmoes van vele culturen wat je goed terug ziet in de hoeveelheid verschillende wijken.

Eén van de populairste wijken in het hartje van Boedapest is de Joodse wijk. Deze wijk staat ook op de UNESCO van bezienswaardigheden. De wijk laat je alle religieuze tradities zien. En na een dag vol indrukken heb je een goed excuus om volledig tot rust te komen in één van de vele thermale baden die de stad heeft.

Tulcea

Dit stadje is een belangrijk punt voor de grootste en langste rivier van Europa: de Donau. Tulcea is de toegangspoort van de Donaudelta. Omdat het stadje bij de delta ligt heeft het een bijzondere omgeving. Er is veel riet, moeras en bos. Je kunt er prachtige boottochten maken en heel bijzondere vogels spotten.  

Chisinau

In het centrum van Moldavië ligt de hoofdstad Chisinau. De stad is het culturele centrum van het land. Het is rijk aan musea, universiteiten en theaters. Chisinau telt vele parken waar families hun zondagmiddag doorbrengen. Twee populaire parken  zijn Rose Valley en Riscani Park. In Riscani park kun je heerlijk wandelen in de schaduw van de vele bomen die het park kent en in Rose Valley zijn er drie meren waar je verkoeling kunt zoeken tijdens de warme zomers. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereld oorlog is het nationaal historisch museum zeer de moeite waard. Het museum vertelt je hoe het land de Tweede Wereld oorlog meemaakte. Naast deze gezellige stad bezit Moldavië prachtige groene velden en natuur.

Transnistrië

Tussen de oostelijke grens van Moldavië en Oekraïne ligt Transnistrië. Transnistrië hoort officieel bij Moldavië, maar handelt als een de facto zelfstandige staat. Transnistrië heeft nog veel weg van het communisme. Er zijn verschillende bedrijven die in handen zijn van de staat en de vlag heeft een hamer en een sikkel wat staat voor het communisme. Het is alsof je een stap terug doet in de tijd; terug naar de Sovjet Unie.

Reisblog Centraal Europa

Bekijk alle reisblogs over Centraal Europa