Bekijk de Rondreis Centraal Europa, 21 dagen van Djoser

Rondreis Centraal Europa 21 dagen

6 verschillende landen in 3 weken

Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Moldavië & Oekraïne vormen samen het centrale hart van Europa. Toch hebben ze stuk voor stuk hun eigen geschiedenis, die vooral zichtbaar is in de prachtige oude binnensteden. In Polen brengen we een bezoek aan Auschwitz en één van Europa's mooiste steden: Krakau. In Slowakije bezoeken we leuke stadjes en boerendorpjes als Levoca, Kezmarok en Vlkolinec. In Hongarije ontdekken we de hoofdstad Boedapest en in Roemenië de kloosters van Boekovina. Vanuit Moldavië mag een uitstapje naar de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek Transnistrië niet ontbreken. In Oekraïne verblijven we in de havenstad Odessa, waar de beroemde Potomkin trappen liggen, en Vilkovo, waar een boottocht in de Donaudelta een mogelijkheid is. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Centraal Europa, 21 dagen
 1. Amsterdam - Krakau
 2. Krakau, optionele excursie zoutmijnen van Wieliczka
 3. Krakau, excursie Auschwitz - Birkenau
 4. Krakau - Zakopane
 5. Zakopane
 6. Zakopane - Levoca - Tatra-gebergte
 7. Tatra-gebergte - Vlkolinec - Trencin - Bratislava
 8. Bratislava
 9. Bratislava - Boedapest
 10. Boedapest
 11. Boedapest - trein naar Satu Mare
 12. Satu Mare - Moldovita
 13. Moldovita, excursie kloosters van Boekovina
 14. Moldovita - Chisinau
 15. Chisinau, excursie Orheiul Vechi en Transnistrië - Odessa
 16. Odessa
 17. Odessa - Vilkovo
 18. Vilkovo, optionele excursie Donaudelta
 19. Vilkovo - Galati - Boekarest
 20. Boekarest
 21. Boekarest - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Polen: Het prachige Kraków & het huiveringwekkende Auschwitz

Dag 1 Amsterdam - Krakau
Dag 2 Krakau, optionele excursie zoutmijnen van Wieliczka 
Dag 3 Krakau, excursie Auschwitz - Birkenau
Dag 4 Krakau - Zakopane
Dag 5 Zakopane

Polen Krakow Rynek Głowny DjoserOnze reis begint in het duizend jaar oude Krakau, misschien wel de mooiste stad van Polen, of zelfs Europa. Als een van de weinige Poolse steden is het redelijk ongeschonden de tweede wereldoorlgo doorgekomen. Het Wawel-kasteel torent majestueus boven de Wisla-rivier uit. Tot aan het begin van de 17e eeuw was dit de verblijfplaats van de Poolse koningen. Later kwam de stad in handen van de Habsburgers. De binnenstad is rijk aan weelderige gebouwen in allerlei bouwstijlen, zoals de imposante okerkleurige lakenhal. Op de vele terrassen kun je een mooie indruk krijgen van de oude markt, het grootste middeleeuwse stadsplein in de wereld.

In de vroegere joodse wijk Kazimierz maakt na jaren van verval een herleving door. Bijvoorbeeld in de vele gezellige restaurants, waar zelfs weer jiddische jiddische muziek klinkt. Je kunt in deze wijk ook de fabriek van Schindler nog zien, de man die vele Joodse mensen het leven heeft gered. De films Schindler’s List en The Pianist zijn dan ook in deze wijk opgenomen.

Polen Birkenau concentratiekamp DjoserEen kleine 15km buiten de stad ligt de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka. Tot op meer dan honderd meter diep zijn in het zout standbeelden, zalen en kapelletjes uitgehakt. Ter plekke is deelname aan een tour (2 km/2 uur) verplicht. Een dagexcursie brengt ons naar het huiveringwekkende Auschwitz en het voormalige vernietigingskamp Birkenau. De daar ingerichte musea herdenken de grootste massamoorden in de menselijke geschiedenis. Barakken, resten van gaskamers en ovens vormen een gruwelijk gedenkteken van de uitroeiing van duizenden Joden, maar ook van Zigeuners, Polen en Russische krijgsgevangenen.

Onderweg naar het Tatra-gebergte kunnen we met een traditioneel vlot de Dunajecrivier afvaren. Een bijzondere ervaring, vooral vanwege het uitzicht op de de gigantische rotswanden van het Pieninymassief. Dan rijden we door naar de bekende wintersportplaats Zakopane, het uitgangspunt voor schitterende wandelingen in het Tatra-gebergte op de grens tussen Polen en Slowakije. Je kijkt in gletsjervalleien met beekjes en watervallen. Als je geluk hebt kun je tussen de rotspieken sporen van beren, herten en wolven ontdekken. Hier en daar kom je houten huizen of de ruïne van een middeleeuws kasteel tegen.

Slowakije: Ruige bosgebeiden & het op verkenning in Bratislava

Dag 6 Zakopane - Levoca - Tatra-gebergte
Dag 7 Tatra-gebergte - Vlkolinec - Trencin - Bratislava
Dag 8 Bratislava

Vanuit Polen steken we de grens over en vervolgen de route in Slowakije. Sinds januari 1993 is dit minder bekende land zelfstandig, na een afscheiding met Tsjechië. Het kent een omvangrijk cultureel erfgoed en biedt veel natuurschoon met uitgestrekte stiltegebieden. Op de flanken van de Karpaten wandel je in ruige bosgebieden. In de omgeving zijn door dit typische karstgebergte mooie tochten te maken. Langs de diverse bergdorpen loopt een lokaal treintje langs de verschillende bergdorpen. Eén daarvan is het hoger gelegen Strbeske Pleso, waar we zullen overnachten.

Roemenie boerenkar DjoserOnderweg door het noorden van Slowakije bezoeken de boerendorpjes Levoca, Kezmarok en Vlkolinec. Levoca is de imposantste van het stel: het oude, ommuurde centrum is met al zijn pastelkleurige huisjes goed bewaard gebleven. In de gotische kerk kun je een monumentaal altaar bewonderen. Kezmarok oogt wat bescheidener, maar is erg sfeervol. Als tussendoor de tijd het toelaat kunnen we ook stoppen bij de monumentale burcht van Spissky Podhradie. Tot slot bezoeken we Vlkolinec, dat door zijn geïsoleerde ligging grotendeels in oorspronkelijke staat gebleven. Het dorp staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de 45-tal boomstamhuizen, heel typisch voor deze regio.

Via Trencin rijden we naar de aan de Donau gelegen hoofdstad Bratislava, op slechts 60 km van Wenen. Vanaf de burcht kijk je uit over deze typisch Midden-Europese stad, met haar gezellige centrale plein en statige, pastelkleurige gebouwen uit de Habsburgse periode. We hebben ruim een dag om deze leukse stad te ontdekken.

Hongarije: Boedapest de stad der baden

Dag 09 Bratislava - Boedapest
Dag 10 Boedapest

De volgende ochtend rijden we in een uur of drie, als het verkeer meezit, naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De mooiste delen van Boedapest liggen rond de Matyaskerk. De weerwar van kleine straten is bezaaid winkeltjes en terrasjes. Vanaf het Vissersbastion heb je een fraai uitzicht over de Donau en op Pest, waar het Parlementsgebouw zich spiegelt in de rivier. De rivier is 's avonds fraai verlicht en leent zich prima voor een mooie wandeling of een boottocht.

De metro brengt je snel en comfortabel naar de verschillende bezienswaardigheden, waarvan er enkele op loopafstand van elkaar liggen. Na een ritje met het oudste metrolijntje van het continent naar het Heldenplein, dat is versierd met beelden van Hongaarse helden, zoals de stichter Arpad. Dit is één van de beste plekjes omte winkelen.In het stijlvolle 19e-eeuwse café annex lunchroom Gerbeaud, aan het Vörösmarty-plein, kun je in de stijl van de ouderwetse beau-monde een gebakje eten.

Hongarije Boedapest schakende mannen DjoserBoedapest staat al eeuwen bekend om zijn warmwaterbronnen: nog altijd zijn er talloze baden om uit te kiezen. De beroemdste is het in de 19e eeuw gebouwde Gellertbad, gelieerd aan het hotel met dezelfde naam. Een bezoek aan zo’n bad met warm bronwater geeft je weer voldoende verkwikking voor het vervolg van de reis.

Roemenië: terug in de tijd in Maramures & Boekovina

Dag 11 Boedapest - trein naar Satu Mare
Dag 12 Satu Mare - Moldovita 
Dag 13 Moldovita, excursie kloosters van Boekovina

Na twee nachten in Boedapest reizen we door naar ons volgende bestemming: Roemenië. Het eerste traject, van Boedapest naar Satu Mare, leggen we per trein af. Via Debrecen bereiken we de grens met Roemenië en gaan we naar de streek Maramures in het noorden. We overnachten in Satu Mare, een rustig Roemeens grensstadje, waar rondom het centrale Piata Libertatii enkele fraaie Jugendstil-panden staan gebouwd. In het noorden van Roemenië zijn oude tradities nog springlevend en bestaan veel dorpen nog uit enkel houten huizen en kerken. In de dorpen onderweg zie je hoe de huizen aan de straatkant afgesloten zijn door poorten met fraai houtsnijwerk.

Sapanta graven RoemenieIn het dorpje Sapanta, vlakbij de grens met Oekraïne, stuiten we op een opmerkelijk kerkhof, waar de graven zijn opgevrolijkt met kleurige schilderingen en komische gedichten, die meestal betrekking hebben op de overledene in kwestie. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van de kerkhofbewaarder, die na zijn overlijden door anderen wordt voortgezet. Door het dal van de Iza-rivier, waar de tradities van de streek Maramures nog levend worden gehouden, en over de 1400 meter hoge Prislop-pas bereiken we de streek Boekovina in de Roemeense provincie Moldavië.

Vanuit het dorp Moldovita, bezoeken we de kloosters van Boekovina, waar de streek zo bekend om is. Ze werden in de 15e en 16e eeuw gebouwd en versterkt tegen binnenvallende legers. De ommuurde kerken zijn van binnen én buiten beschilderd met kleurige Bijbelse taferelen, bedoeld als verhalenbundel voor de analfabete bevolking. Vooral het laatste oordeel is vaak beeldend en bloederig weergegeven. We bezoeken, afhankelijk van de tijd, drie of vier kloosters, met als hoogtepunt Voronet, waarvan de kapel uit 1488 wel de Sixtijnse kapel van het Oosten wordt genoemd.

Moldavië: Chisinau & het onafhankelijke (?) Transnistrië

Dag 14 Moldovita - Chisinau
Dag 15 Chisinau, excursie Orheiul Vechi en Transnistrië - Odessa

Via de studentenstad Iasi reizen we naar de minst bekende van de te bezoeken landen: Moldavië. Chisinau is tegenwoordig een prettige, groene stad die wel veel te lijden heeft gehad in de Tweede Wereldoorlog.

Tiraspol plein MoldavieNu we toch in de buurt zijn mag een uitstapje naar de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek Transnistrië niet ontbreken. Het land wordt echter door geen enkel ander land ter wereld erkend en hoort officieel dus nog bij Moldavië. Wel zijn er Russische blauwhelmen van het Vredeskorps gelegerd om een oogje in het zeil te houden en Moldavië in het gareel te houden. De hoofdstad Tiraspol wordt ook wel het grootste Sovjet openluchtmuseum in de regio genoemd. De enorme Sovjet-gebouwen om grote pleinen en Sovjet-symbolen sieren dan ook het straatbeeld. Transnistrië is hoe dan ook een bijzonder uitstapje.

Oekraïne: Odessa oude stad van het Russische rijk

Dag 16 Odessa 
Dag 17 Odessa - Vilkovo
Dag 18 Vilkovo, optionele excursie Donaudelta

Vanuit Tiraspol rijden we naar de knusse en tegelijkertijd mondaine havenstad Odessa. Je kunt op eigen houtje door de stad zwerven om te genieten van de mediterrane sfeer. Odessa is niet alleen een belangrijke havenstad, maar ook met recht een badplaats waar vooral in de zomer de stranden druk bezet zijn. De monumentale trappen die naar de haven leiden zijn wereldberoemd, vooral omdat ze een centrale plaats in de geschiedenis hebben gekregen door Eisensteins film Potjomkin, die over de mislukte revolutie van 1905 gaat.

Odessa plein Oekraïne Ten tijde van de Sovjet-Unie was Odessa na Moskou en Sint-Petersburg de derde stad van het grote Russische rijk. De rijkdom die de havenstad destijds heeft voortgebracht zien we duidelijk in het straatbeeld terug. Gebouwen in neoklassieke stijl verfraaien de brede, boomrijke boulevards, die het wandelen in de stad tot een aangename bezigheid maken. De straat 'vul Derybasivsk' is voor een groot deel alleen toegankelijk voor voetgangers en kent verschillende gezellige restaurants en terrassen. In het park spelen oudere mannen fanatiek een potje schaak of domino. In het zuiden van de stad is het Arkadia-strand de 'place to be' voor Russische zonaanbidders. 's Zomers wordt het strand gekleurd door een ratejtoe van restaurants, bars en disco's: stuk voor stuk uitstekende uitgaansgelegenheden. Het prachtig gerestaureerde 19e-eeuwse operagebouw heeft ook in de zomer opera- of balletvoorstellingen.

Het Donau Biosfeerreservaat in de Donaudelta omvat het grootste ‘wetlands’-gebied van Europa. Vanuit Odessa rijden we naar dit gebied en we overnachten in Vilkovo. Dit 'Venetië van de Donaudelta', is prachtig gelegen aan de monding van de delta. Een perfecte uitvalsbasis om een mooie boottocht maken door de delta. Je kunt hier bijvoorbeeld roze pelikanen, wielewalen, zwarte ibissen, valken en vele soorten reigers zien.

Roemenië: Bezoek Boekarest met het allergrootste parlements gebouw ter wereld

Dag 19 Vilkovo - Galati - Boekarest
Dag 20 Boekarest
Dag 21 Boekarest - Amsterdam

Boekarest RoemeniëWe verlaten Vilkovo en via de grote havenstad Galati komen we aan bij het eindpunt van de reis: de Roemeense hoofdstad Boekarest. Boekarest is voor het grootste deel een moderne stad. Brede lommerrijke boulevards met statige huizen doen de stad, volgens sommigen, enigszins op Parijs lijken. Het middeleeuwse centrum heeft nog resten van een koninklijk paleis: de Curtea Veche (ofwel Oude Hof). Dit deel wordt omringd door uitgestrekte wijken uit de 19e eeuw, toen Boekarest hoofdstad van het nieuw ontstane Roemenië was geworden.

In het zuiden vind je het gigantische paleis dat door Ceausescu is opgebouwd, als huisvesting voor de partij- en staatsorganen. Daarvoor heeft hij een oude wijk, een stadion én diverse kloosters en kerken laten platwalsen. Sinds 1994 zetelt het Roemeense parlement in dit gebouw, dat zich met een totale oppervlakte van zo'n 350.000 m2 tot de grootste van de wereld mag rekenen.

In het noorden van Boekarest tref je grote meren en parken aan, met daarin onder andere een interessant openluchtmuseum met huizen uit alle delen van het land. Tegenwoordig is de sfeer op de brede flaneerboulevard en in de groene wijken vooral gezellig. Wie aan het einde van deze unieke reis een beetje rust zoekt, kan terecht in prachtige parken en meertjes in en om Boekarest, alvorens je weer huiswaarts vliegt.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen. 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

11 jun - 01 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

23 jul - 12 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

03 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 mei - 09 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 jun - 30 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus en trein
 • Trein Boedapest - Satu Mare
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Excursie Auschwitz en het voormalige vernietigingskamp Birkenau
 • Bezoek aan Levoca
 • Bezoek aan Kezmarok
 • Excursie naar Vlkolinec
 • Onderweg naar Bratislava een bezoek aan het authentieke Trencin
 • Bezoek aan Sapanta
 • Dagexcursie kloosters Boekovina
 • Excursie Orhei Vechi
 • Excursie Transnistrië 

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 555,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in het centrum van Krakau. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht.

Een verlenging in de Roemeense hoofdstad Boekarest behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Een aantal hotels is de laatste jaren gerenoveerd. Dit betekent dat ze van alle gemakken zijn voorzien. Sommige pensions zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter en wat onpersoonlijker. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar soms neem je een lokale bus, tram of taxi om in het centrum te komen. In het Tatragebergte verblijven we in een goed middenklasse hotel gesitueerd op een fantastische locatie. In Vilkovo overnachten we in eenvoudige cottages op een prachtige locatie aan de monding van de Donaudelta. Deze plek is dan ook een perfecte uitvalsbasis om een mooie boottocht maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Krakau Ibis Old Town
Zakopane Hotel Czarny Potok
Boedapest Boulevard City Guesthouse  
Chisinau Iris Hotel
Odessa Hotel Black Sea Risheliyevskaya
Vilkovo Pelican-City cottages
Boekarest Hotel Opera

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 555,-.

 • Hotelkamer Centraal Europa

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet.

 • hotelkamer Centraal Europa
 • Ontbijtzaal Centraal Europa

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

 • Hotelkamer Centraal Europa
 • Hotelkamer Centraal Europa
 • Hotelkamer Centraal Europa

  We verblijven in knusse en karakteristieke accommodaties.

 • Hotelkamer Centraal Europa
 • Pelikan Cottages Vilkovo Roemenie Centraal Europa

  De cottages in Vilkovo liggen op een prachtige locatie aan de monding van de Donaudelta.

 • Hotel Atlas Boedapest kamer Centraal Europa
 • Hotel Ibis Krakau kamer Polen Centraal Europa

  De hotelkamers voldoen aan alle moderne standaarden.

 • Hotel Zakopane OETO Czarny Potok Centraal Europa
 • Odessa hotelgebouw OETO

  In de steden verblijven we over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar soms neem je een lokale bus, tram of taxi om in het centrum te komen.

 • Hotel Odessa OETO Centraal Europa

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  12:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Krakau

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Boekarest - Wenen

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  14:15

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  19:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland/België en Polen, Slowakije en Hongarije. In Roemenië, Moldavië en Oekraïne is het één uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. In elk land gebruiken we een lokale bus. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

We reizen met de trein op het traject Budapest - Satu Mare, met een overstap op een lokale trein in Debrecen. De intercity op het traject Budapest - Debrecen beschikt over WiFi. Op dit traject heb je een gereserveerde plaats. Bij de lokale trein is dat niet mogelijk. Het treinkaartje is bij de reissom inbegrepen.

 • Lufthansa Airbus vliegtuig Djoser
 • Trein Oost Europa coupe

  We reizen met de trein van Boedapest naar Satu Mare.

 • Bus Polen interieur OETO
 • Bus Polen OETO

  Met een touringcar rijden we niet alleen comfortabel, maar hebben we ook goed zicht op de omgeving.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus en trein
 • Trein Boedapest - Satu Mare
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Excursie Auschwitz en het voormalige vernietigingskamp Birkenau
 • Bezoek aan Levoca
 • Bezoek aan Kezmarok
 • Excursie naar Vlkolinec
 • Onderweg naar Bratislava een bezoek aan het authentieke Trencin
 • Bezoek aan Sapanta
 • Dagexcursie kloosters Boekovina
 • Excursie Orhei Vechi
 • Excursie Transnistrië 

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een maakt graag een fikse wandeling, terwijl de ander liever in alle rust de omgeving in zich opneemt. Anderen willen juist graag zoveel mogelijk culturele ervaringen opnemen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Rondleiding Auschwitz en het voormalige vernietigingskamp Birkenau, inclusief gids.
 • Bezoek aan Levoca, waarvan het oude, ommuurde centrum met al zijn pastelkleurige huisjes goed bewaard is gebleven.
 • Bezoek aan Kezmarok, een prachtig klein plaatsje aan de voet van de Karpaten met een schitterende houten kerk.
 • Excursie naar Vlkolinec, bekend vanwege de 45-tal boomstamhuizen én het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Onderweg naar Bratislava een bezoek aan het authentieke Trencin, ontdek hier het oude centrum en de prachtige oude burcht.
 • Bezoek aan Sapanta, hier bezoeken we een opmerkelijk kerkhof, waar de graven zijn opgevrolijkt met kleurige schilderingen en komische gedichten, die meestal betrekking hebben op de overledene in kwestie.
 • Dagexcursie naar kloosters in Boekovina, we rijden vanuit Moldovita naar dit gebied. De bekende kloosters werden in de 15e en 16e eeuw gebouwd en versterkt tegen binnenvallende legers.
 • Excursie naar Orhei Vechi, Moldavië’s bekendse archeologische openluchtmuseum. In het complex vinden we een bijzonder klooster dat zich in een grot bevindt, uitgehouwen in kalkstenen rotsen, dat dateert uit de 13e eeuw.
 • Excursie naar Transnistrië, we bezoeken hier de stad Tiraspol. Enorme gebouwen in de Sovjet-stijl om grote pleinen en Sovjet-symbolen zijn te bezichtigen in deze stad.

Overige excursies zijn ter plaatse optioneel bij te boeken:

 • Bezoek aan de sprookjesachtige zoutmijnen van Wieliczka, tot op meer dan honderd meter diep zijn in het zout standbeelden, zalen en kapelletjes uitgehakt.
 • Een authentieke vlottentocht over de Dunjanec-rivier, door een prachtige bergomgeving
 • Boottocht in de Donau Delta, het grootste ‘wetlands’-gebied van Europa. Spot hier bijvoorbeeld roze pelikanen, wielewalen en zwarte ibissen.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Boekarest. Een Nederlandse identiteitskaart is niet geldig voor deze reis. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor geen van de te bezoeken landen is een visum vereist.

Geldzaken

Alle te bezoeken landen hebben hun eigen munteenheid. Alleen in Slowakije wordt de Euro gebruikt. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel grote steden. 
Contant: euro’s.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Pierogi Polen Eten Tijdens deze reis bezoeken we verschillende landen met elk hun eigen keuken en specialiteiten. Bestel in Polen bijvoorbeeld pierogi: grote noedels gevuld met zuurkool, vaak samen gegeten met een klein dotje verse room. Bezoek in Moldavië en Oekraïne de lokale restaurants, de zogenaamde stolovnayas waren voorheen de staatsrestaurants, waar je een goedkope maaltijd kon krijgen. Inmiddels zijn deze niet meer in het bezit van de staat, maar de goedkope en lokale maaltijden worden nog steeds geserveerd. Probeer bijvoorbeeld bietensoep - borsh, gevulde pannenkoekjes - blini, of gevulde deegwaar - piroshka.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraalwater is vrijwel overal verkrijgbaar.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in het centrum van Krakau. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht.

Een verlenging in de Roemeense hoofdstad Boekarest behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In deze landen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser?

Op deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen, een andere keer is het gebruik van een lokale bus of tram noodzakelijk. Sommige hotels bevinden zich in oudere sfeerrijke gebouwen, anderen dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Zakopane en in Moldovita verblijven we in een gezellig pension. In Vilkovo overnachten we in eenvoudige cottages op een prachtige locatie aan de monding van de Donaudelta. Deze plek is dan ook een perfecte uitvalsbasis om een mooie boottocht maken. ’s Morgens staat er in de hotels een ontbijt, meestal in buffetvorm, klaar.

Hoe reizen we door Centraal-Europa?

Moet het bezoek aan Auschwitz vooraf geboekt worden?

Is het ontbijt inclusief?

Gaat er een Nederlandse of een lokale reisbegeleider mee?

Wat is de beste reistijd?

Heb ik een visum nodig?

Kan ik overal pinnen onderweg?

Wat is het voltage in deze landen?

Hoe groot zijn de groepen?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Centraal Europa reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Zorgvuldig doordachte rondreis, uitstekend begeleid door competente reisleider en veilige chauffeurs met prettige bussen. Veel ruimte om alleen of samen te bedenken hoe je deze Europese landen/plekken/steden wilt ontdekken en wat je wilt gaan doen.

  9,0

  9,0
 • De reis door Centraal Europa was erg leuk en gevarieerd. Een uitstekende begeleiding door Paul en de groep was ook weer erg leuk. Ik vond het een goede verhouding van cultuur en natuur welke aandacht kreeg. De steden en landen waren leuk. De natuur, vooral in Slowakije en Roemenië was erg mooi.

  9,0

  9,0
 • Fantastische, verrassende reis. Veel cultuur en natuur. Maar we hadden geluk met het prachtige weer. IETS te veel in de bus gezeten

  8,0

  8,0
 • Veelzijdige reis om, in een keer, kennis te maken met 5 landen in midden Europa.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis, prachtige gebouwen en veel geschiedenis, vooral een bezoek aan Auschwitz had ik niet willen missen.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke route door 6 landen in voormalige Oost-Europa
 • Intrigerend rijke cultuur en prachtige natuur
 • Bezoek aan het indrukwekkende Auschwitz-Birkenau met gids
 • Bezoek bijzondere kloosters Boekovina
 • Overheerlijke wijnen proeven in Moldavië
 • Ontdek het onbekende land Transnistrië
 • Verblijf in de mondaine havenstad Odessa
 • Overnachting in Vilkovo aan de Donau-delta
 • Nederlandse reisbegeleider

Klantwaardering

8,6

Zorgvuldig doordachte rondreis, uitstekend begeleid door com...
Zorgvuldig doordachte rondreis, uitstekend begeleid door competente reisleider en veilige chauffeurs met prettige bussen. Veel ruimte om alleen of samen te bedenken hoe je deze Europese landen/plekken/steden wilt ontdekken en wat je wilt gaan doen.

Ivonne L. - 9,0
De reis door Centraal Europa was erg leuk en gevarieerd. Een...
De reis door Centraal Europa was erg leuk en gevarieerd. Een uitstekende begeleiding door Paul en de groep was ook weer erg leuk. Ik vond het een goede verhouding van cultuur en natuur welke aandacht kreeg. De steden en landen waren leuk. De natuur, vooral in Slowakije en Roemenië was erg mooi.

Maarten Z. - 9,0
Fantastische, verrassende reis. Veel cultuur en natuur. Maar...
Fantastische, verrassende reis. Veel cultuur en natuur. Maar we hadden geluk met het prachtige weer. IETS te veel in de bus gezeten

Yvonne - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Centraal Europa

Het weer in Centraal Europa

12°C

Terug naar boven