Chili

Land- en klimaatinformatie Chili

Landinformatie Chili

Landinformatie Chili

 • Hoofdstad: Santiago
 • Andere bekende steden in Chili: La Serena, Antofagasta en Iquique
 • Inwoners: 17,5 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Chileense peso
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Chili 4 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het er 5 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 756.000 km2
 • Geografie: Chili is het meest langgerekte land ter wereld. Het is bijna 4300 kilometer lang: ongeveer de afstand van Nederland naar de Noordpool. Op zijn breedste punt is het echter slechts zo’n 350 kilometer breed. Door zijn enorme lengte heeft het land een enorme diversiteit aan landschappen en klimaten.


> Rondreizen Chili

Terug naar boven

Beste reistijd Chili

Beste reistijd Chili

In Chili is het zomer tijdens onze wintermaanden, namelijk van december tot en met februari. Dit is dan ook de beste reisperiode voor zonaanbidders. De herfst valt van maart t/m mei en de winter in juni t/m augustus en de lente van september t/m november. Precies het tegenovergestelde als bij ons. In de wintermaanden van Chili kan er veel regen vallen.

> Rondreizen Chili

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Chili

Bezienswaardigheden in Chili

Het meest langgerekte land ter wereld is landschappelijk gezien ook het meest diverse land ter wereld. In het noorden vind je één van de droogste woestijnen ter wereld, de Atacama, met geisers en vulkanen. In het midden heb je een landschap dat erg lijkt op Duitsland, groene valleien en veel loofbossen. In het zuiden van Chili (Patagonië) is het alsof je in Scandinavië rond rijdt met de sneeuwvlaktes, gletsjers en immense fjorden. De hoofdstad Santiago ligt strategisch in het midden. Het is in verhouding een rijk land en doet qua levensstandaard niet onder voor Europese landen.

San Pedro de Atacama

Omgeving San Pedro de Atacama ChiliHet noorden van Chili is een buitenaards gebied. Je vindt hier veel droogte, enorme vulkanen van meer dan 5000 meter hoog en meren in de meest bijzondere kleuren op meer dan 4000 meter hoogte. Ook liggen hier gigantische geisers, zoutvlaktes die ontstaan zijn door het opdrogen van een binnenzee en valleien, zoals de Maanvallei en de Marsvallei, met de meest bijzondere kleuren en vormen. Het dorp San Pedro de Atacama ligt midden tussen deze natuurwonderen in. Het is een gezellig, kleinschalig woestijnstadje met veel restaurantjes en winkeltjes.

Viña del Mar en Valparaíso
Kablebaan Valparaiso ChiliAls de inwoners van Santiago naar de kust gaan, gaan ze meestal naar Viña del Mar. Dit is een typische badplaats in Europese stijl. Je vindt hier alles van grote winkelcentra en strandtenten tot luxe villa’s en een gezellig centrum. Naast Viña del Mar ligt Valparaíso, een historische stad die op én tegen een berg ligt. UNESCO heeft niet voor niets deze stad uitgeroepen tot werelderfgoed. Het oude centrum ligt op de berg waar je met de 19de eeuwse kabelbaantjes naar toe kunt. Boven zie je een wirwar van straatje vol met houten huizen die in allerlei vrolijke kleuren zijn geschilderd. Ideaal om doorheen te dwalen en een terrasje te pakken om van het geweldige uitzicht over zee te genieten. Het is een stadje waar veel artistieke mensen wonen en dat zie je aan de woningen af. Beneden zijn ook enkele historische panden te vinden, zoals het gemeentehuis.

Santiago de Chile

Panorrama Santiago de ChileDe hoofdstad van Chili is een echte metropool, veel wolkenkrabbers die prachtig gelegen zijn tegen de achtergrond van de duizelingwekkende Andes. Een mooi uitzicht heb je vanaf de groene heuvel die in het midden van de stad ligt, de Cerro San Cristóbal. De stad heeft alle dingen die je van een hoofdstad kunt verwachten; gezellige winkelstraten en pleinen, een prachtige oude kathedraal en natuurlijk het regeringspaleis waar de moordaanslag is gepleegd in 1973 op de toenmalige president Allende.

Torres del Paine
Torres del Paine ChiliHet beroemdste nationale park van Chili is Torres del Paine. Midden in het absurde Patagonische landschap vol met sneeuw, ijs en steile kliffen en gletsjers ligt het nationaal park. Bijna verticaal rijzen de 2000 meter hoge granieten pilaren boven de Patagonische steppe uit, ook wel de naalden van Cleopatra genoemd. Het in 1959 opgerichte nationale park wordt volgens kenners de mooiste van Zuid-Amerika genoemd. Hier vind je azuurblauwe meren, meanderende paadjes die door dichte bossen lopen, over wilde rivieren en enorme blauwe gletsjers.

Paaseiland
Beelden Paaseiland ChiliHet mysterieuze Paaseiland, wat op tweede Paasdag is ontdekt, ligt maar liefst 3700 kilometer van de Chileense kust af. Het is een bergachtig eiland in het midden van de Stille Oceaan, vol met vulkanen, groene heuvels, bossen en witte stranden. Maar het is natuurlijk het bekendst vanwege de mysterieuze Moai-beelden, de uit vulkanisch gesteente uitgehakte koppen van soms wel 20 meter hoog. Er zijn meer dan 600 van deze beelden te vinden, afgemaakte en onafgemaakte, wat verwijst naar een abrupt einde van de oude beschaving op dit eiland. Je vindt ze over het hele eiland. In het binnenland ligt een groot kratermeer vol met riet. Verder liggen over het eiland verspreid traditionele dorpjes.


> Rondreizen Chili

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling
 • Versoepelde voorwaarden
 • Korting op 1-persoonskamer

* Lees hier meer en bekijk de voorwaarden

Altijd bij Djoser

 • 24/7 hulp en bijstand
 • Eigen reisbegeleiding
 • Veilig op reis
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Zorgvuldig geselecteerde hotels

Klantwaardering

8,8

Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecomp...
Fantastische reis! De lange reisdagen worden volledig gecompenseerd door de onbeschrijfelijk mooie, immense en ongerepte natuur. Geweldige ervaring die ik nooit had willen missen!

Elisa M. - 9,0
Terug naar boven