Overzicht Dubai rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Dubai

Landinformatie Dubai

Landinformatie Dubai

 • Hoofdstad: Dubai
 • Inwoners: 2,3 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: dirham
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Dubai 3 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 4100 km2
 • Geografie: Dubai is een van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Het ligt aan de Perzische Golf en bestaat grotendeels uit woestijn. De oppervlakte neemt nog altijd toe, omdat er in de Golf regelmatig nieuwe eilandjes worden gecreëerd.


> Rondreizen Dubai

Terug naar boven

Beste reistijd Dubai

Beste reistijd Dubai

In Dubai is het altijd warm en schijnt de zon vrijwel altijd. Het regent er zelden. Dubai is een ideale vakantiebestemming voor de winterzon. Dubai kent een woestijnklimaat. In de zomerperiode is het er zeer warm en kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden. Gelukkig zijn de bezienswaardigheden, hotels, restaurants en winkelcentra allemaal voorzien van airconditioning.

> Rondreizen Dubai
 

Terug naar boven

Bezienswaardigheden in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah. De V.A.E. staan bekend als één van de best ontwikkelde landen ter wereld. De economie draait grotendeels op de winning van aardolie en aardgas. De grote steden staan bekend om hun grote winkelcentra en indrukwekkende skyline met vele wolkenkrabbers, waaronder het grootste bouwwerk ter wereld; de Burj Khalifa (818 meter). Het landschap maakt deel uit van de grootste zandwoestijn ter wereld, de Rub al-Khali-woestijn (het Lege Kwartier).

Abu Dhabi
Abu Dhabi moskeeSinds dat Dubai een stormachtige groei heeft doorgemaakt wilde Abu Dhabi ook dit toeristische en bekendheidssucces. Het is een zeer interessante stad met een - nog veel meer dan Dubai - Arabische sfeer en cultuur. Zo staat de grootste moskee van het land er, de gigantische Sheikh Zayed Moskee. Deze moskee heeft plaats voor maar liefst 40.000 moskeegangers en bezit het grootste tapijt ter wereld. Maar er is ook het Ferrari World, een themapark geheel gewijd aan Ferrari. Ook vind je hier het duurste racecircuit van de wereld, met daarlangs de meest luxueuze jachten. Langs de kust ligt de Corniche Boulevard, deze loopt langs het langgerekte strand waar je heerlijk kan flaneren of uitrusten op één van de vele terrasjes. Verder ligt in Abu Dhabi nog het Heritage Village, waar het oude Abu Dhabi door blijft leven.

Dubai

Bubai Burj Khalifa DubaiDubai is sinds de laatste twee decennia één van ’s werelds bekendste steden en dat is niet voor niets. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Dubai. Van skiën in de woestijn tot op de hoogste wolkenkrabber ter wereld staan. De Burj Khalifa is met een totale hoogte van 828 meter zeer nadrukkelijk aanwezig in Dubai, maar met de snelste passagierslift ter wereld ben je zo boven. Hiernaast ligt het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall, met meer dan 1200 winkels, een indoor ijsbaan, een skipiste en het grootste indooraquarium ter wereld. Maar je vindt in oud Dubai (Deira) ook typisch Arabische dingen, zoals de goud souk, de kruiden souk en de Dubai Creek met de traditionele boten. De drie palmeilanden van Dubai zijn een modern wereldwonder. Een prachtig project waarbij men door middel van het aanleggen van kunstmatige eilanden de kustlijn van Dubai enorm vergroot heeft. Palm Jumeirah is het eerste project en heeft als grote publiekstrekker het op de kop gelegen Atlantis The Palm Hotel en het bijbehorende Aquaventure waterpark. De andere twee palmprojecten, Palm Jebel Ali en Palm Deira, zijn nog volop in ontwikkeling. Verder opent binnenkort de grootste luchthaven ter wereld en heeft Dubai een uitstekend metronetwerk van maar liefst 70 kilometer.

Sharjah
Sharjah Sharjah ligt in het noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de meest conservatieve deelstaat. Sharjah is geen glitter en glamour bestemming zoals Dubai, maar overgooit je met cultuur. De hoofdstad van het gelijknamige Emiraat is sinds 1998 Unesco werelderfgoed en door hen bestempeld als de Arabische culturele hoofdstad. De universiteit van Sharjah vind je aan de rand van de stad Sharjah, welke in 1997 werd opgericht. Het gebouw is in typisch oosterse stijl gebouwd en wordt nog steeds geregeerd vanuit de streng Islamitische tradities en waarden. Er is daarom een scheiding tussen de mannencampus en de vrouwencampus.

Ras Al Khaimah       
Ras Al-Khaimah ligt in het noorden van de V.A.E. en grenst aan Oman. Het meest groene en meest noordelijke emiraat van de V.A.E. Het emiraat is de enige van de zeven die zowel stukken groen, stukken woestijn, bergen als mangroven tot haar grondgebied kan rekenen. De oude stad van Ras Al-Khaimah is zeker een bezoekje waard. Je vindt er zowel moderne als oude winkeltjes en ook zijn er nog verschillende traditionele werkplaatsen te ontdekken.

> Rondreizen Dubai

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservari...
Prachtig land , veel gezien en mee gemaakt. Een levenservaring.

Âhd M. - 10,0
Terug naar boven