Iran

Reisverslag Iran 14 dagen

Teheran
Na twee dagen in de ‘Islamic Republic of Iran’, zoals trots op mijn visum staat vermeld, is het duidelijk dat het leven onder een repressief religieus regime – waaraan ik in het vervolg zal refereren als de drie Iranese erren – de mensen niet verlost heeft van hun gevoel voor humor. Sterker nog; wij serieuze Hollanders kunnen wat dat betreft nog wat leren van de Iraniërs. Dat begon al in het vliegtuig van Frankfurt naar Teheran, waar toch zo’n 90 – 95 procent van de passagiers van Iranese afkomst was. De captain meldde al min of meer dat de bar open zou gaan als we op vlieghoogte waren, en toen we eenmaal op 37.000 voet waren gearriveerd ‘ging de bar los’.

Ik heb nog nooit zoveel stewardessen met wijnflessen en drank door de gangpaden zien af- en aanlopen, zelfs nog toen we al bezig waren met de nachtelijke afdaling naar Imam Khomeini International Airport. Toen we aan de gate arriveerden deden alle dames aan boord - roef! – hun hoofddoekjes om, iets wat de locals duidelijker met meer routine afging dan de westerlingen. Het keerlvölk hoefde er uiteraard alleen maar voor te zorgen dat ze met hun adem de douanebeambten niet bedwelmden; iets waar ze uiteraard een handig middeltje voor hebben, iets in de trant van ons pepermuntje.

Lees hier het hele reisverslag, inclusief foto's.
 

> Iran 14 dagen

Klantwaardering

9,0

Wat een mooie reis is dit zeg. Naast alle geplande excursies...
Wat een mooie reis is dit zeg. Naast alle geplande excursies is er ook voldoende ruimte om zelf op pad te gaan. Hoewel je dan wel wat excursies moet skippen ;p, keuzes maken dus. De gidsen waren echte toppers en zeer betrokken. Allebei vol vrolijkheid en humor, zij hebben de vakantie tot een 10 gemaakt

Noëlle B. - 10,0
Terug naar boven