Iran

Iran

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Reisverslag Iran 14 dagen

  Waarom Iran? Het vroegere Perzië heeft een eeuwenoude geschiedenis en wordt met recht de bakermat van onze geschiedenis genoemd.

  Lees meer

 • Een dag in Iran

  In het zwart van de nacht is het ongeveer drie kwartier rijden vanaf het vliegveld naar het centrum van Teheran. Het mausoleum van Iman Khomeini halverwege is overdadig verlicht. Onder de trappen van de loopbruggen zie ik groepjes mannen. Creatures of the night. De chauffeur zet me af bij mijn hotel achter Taleqhani Avenue. Het is september en de nacht is zacht.

  Lees meer

 • Kun je veilig reizen in Iran?

  Wij reizen met onze groepen door vrijwel alle streken en uithoeken van de wereld. We reizen graag buiten de gebaande paden om en kiezen plaatsen die het bezoeken waard zijn.

  Lees meer

 • Yazd, Iran op de UNESCO lijst

  Het centrum van de de Iraanse woestijnstad Yazd staat sinds kort op de werelderfgoedlijst van Unesco.

  Lees meer

 • Irresistible Iran!

  Dat Iran een ongelooflijk fascinerend land is om door te reizen is bekend.

  Lees meer

 • Reisverslag Iran 14 dagen

  Na twee dagen in de ‘Islamic Republic of Iran’, zoals trots op mijn visum staat vermeld, is het duidelijk dat het leven onder een repressief religieus regime – waaraan ik in het vervolg zal refereren als de drie Iranese erren – de mensen niet verlost heeft van hun gevoel voor humor.

  Lees meer

 • Iran, fascinerend en verrassend gastvrij

  Met zijn buitengewone archeologische rijkdom, fraaie religieuze gebouwen, imposante landschappen en het aantreden van president Rouhani, die een gematigde weg lijkt in te slaan, zet het vriendelijke Iran de toeristische deur wijd open. Tijd voor een kennismaking.

  Lees meer