Libanon

Kahlil Gibran Museum in Libanon

Kahlil Gibran, denker, dichter, schilder, poëet en kunstenaar. Hij werd geboren in Bsharri en stief op 42-jarige leeftijd in New York. Miljoenen mensen over de hele wereld, die met zijn werk vertrouwd zijn, beschouwen hem als één van de grootste geesten van deze tijd. Hij bereikte wereldfaam met zijn werk "de Profeet" (1923), en was een van de weinige mannen in deze tijd die schreef met een liefde voor het kijken over grenzen en verschillen.

In Bsharri, de geboorteplaats van deze opmerkelijke man, is een museum aan hem gewijd, dat je kunt bezoeken tijdens de 8-daagse rondreis door Libanon. Het is gehuisvest in een oud klooster en zijn originele schilderijen en persoonlijke bezittingen zijn hier tentoon gesteld.
 

Klantwaardering

8,8

Libanon heeft me meer gebracht dan ik had durven dromen: beh...
Libanon heeft me meer gebracht dan ik had durven dromen: behulpzame mensen, eeuwenoude cultuur, majestueuze Libanese ceders en verrukkelijk eten. Maar wat me vooral trof was de veerkracht van de Libanese bevolking. Lees meer in m'n blog: https://www.nenehschoice.nl/2019/11/rondreis-libanon/

Irene H. - 8,0
Terug naar boven