Bekijk de Rondreis Madeira, 8 dagen van Djoser

Rondreis Madeira 8 dagen

Complete rondreis over het hele eiland

Vanaf € 1.645,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, kent hoge kliffen, het oudste oerbos van Europa en een netwerk van wandelpaden langs karakteristieke irrigatiekanalen. Het milde klimaat en een smakelijke keuken maken het een aantrekkelijke reisbestemming. In een week reizen we rond het eiland waarbij we de oceaan nooit uit het zicht verliezen.

Daarom Djoser

 • Complete rondreis met programma over het hele eiland
 • Mogelijkheid tot maken van mooie wandelingen
 • Verblijf in comfortabele karakteristieke hotels
 • Verlenging of vervroeging in Funchal mogelijk
 • Aangenaam klimaat in de wintermaanden
 • Ervaren lokale gids

Route en kaart

Routekaart Rondreis Madeira, 8 dagen
 1. Amsterdam - Funchal - Machico - Santa Cruz
 2. Santa Cruz, Ponta de São Lourenço & Porto da Cruz
 3. Santa Cruz - Queimadas park- Seixal - Porto Moniz
 4. Porto Moniz - Ponta de Pargo - Paul do Mar - Ponta do Sol
 5. Ponta do Sol - Madalena do Mar & Calheta of Levadawandeling do Alecrim
 6. Ponta do Sol - Cabo Girão - Câmara de Lobos - Eira do Serrado - Funchal
 7. Funchal
 8. Funchal - Amsterdam

Reisbeschrijving

Boottocht naar Quinta do Lorde Marina

1. Amsterdam - Funchal - Machico - Santa Cruz
2. Santa Cruz, Ponta de São Lourenço & Porto da Cruz

Na een vlucht naar Funchal, rijden we direct door naar het gezellige kustplaatsje Santa Cruz.   Vanuit ons hotel wandel je zo naar de boulevard of naar een van de gezellige restaurantjes. Vanuit Santa Cruz gaan we met onze eigen touringcar naar het meest oostelijk gelegen punt van Madeira. We maken hier een mooie wandeling op het schiereiland Ponta São Lourenço. We volgen daarbij Santana huis Madeiraeen spectaculair klifpad met mooie uitzichten op zee. Na 4 kilometer bereiken we Cais do Sardinha een kleine haven met glashelder water waar bij goed weer kan worden gezwommen. Dit droge, ruige en verlaten oostelijk deel van Madeira staat in groot contrast tot de rest van het overwegend groene eiland. Met een bootje varen we vervolgens terug naar Quinta do Lorde Marina. In de middag is het mogelijk om in Porto da Cruz een van de laatste suikerriet molens te bekijken. Hier kan worden geproefd van rum.

Wandelen langs levadas

3. Santa Cruz- Queimadas park - Seixal - Porto Moniz
4. Porto Moniz - Ponta de Pargo - Paul do Mar - Ponta do Sol

Pico Ruivo MadeiraDe volgende ochtend rijden we over een bochtige weg door het binnenland naar het Queimadas park. Binnen de parkgrenzen wordt het bijzondere Laurissilvawoud met zijn rijke biodiversiteit beschermd. De inheemse flora en fauna werd door UNESCO in 1999 als werelderfgoed uitgeroepen. In het park zijn verschillende mooie wandelingen te maken zoals langs de levada tot aan de Pico das Pedras of wandel vanaf Achada do teixeira in anderhalf uur naar de top van de Pico Ruivo. Op de terugweg heb je goed zicht op Homem em pé, een rotsformatie die op een man zou lijken.

We vervolgen de kust in westelijke richting naar Porto Moniz. Onderweg passeren we kleine dorpen als São Jorge, Boaventura en Pont Delgada waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Het traject tussen São Vicente en Porto Moniz is volledig met de hand aangelegd, een karwei dat zestien jaar heeft geduurd. We stoppen bij Véu da Noiva een plek waar een waterval zich in de oceaan stort. Seixal geniet bekendheid vanwege haar prachtige strand dat uit zwart lavazand bestaat.
Bij het stadje Porto Moniz liggen enkele grillig gevormde rotspoelen die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Bij ruig weer spatten de golven hier spectaculair hoog tegen de rotsen.

Ponta do Pargo kliffen MadeiraNa het ontbijt met uitzicht op de oceaan verlaten we Porto Moniz en volgen we de oude weg naar het zuiden. We passeren hierbij de meest westelijke punt van Madeira, Ponta do Pargo, waar een vuurtoren op de 290 meter hoge kliffen naderende schepen waarschuwt. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op zee. Zuidelijk gelegen stranden met goede brandingsgolven trekken surfers uit de hele wereld. De pittoreske vissersdorpen Paul do Mar en Jardim do Mar kennen een wir war aan steegjes en smalle trappen waardoor ze autoluw zijn en je hier rustig kunt rondslenteren. In de restaurants aan de promenade en op de terrassen is het goed toeven.

Op het terras genieten van een glaasje Madeira

5. Ponta do Sol - Madalena do Mar & Calheta of Levadawandeling do Alecrim

Alecrim levada wandelingOp de tweede dag tijdens het verblijf in Ponta dol Sol kan er worden gekozen tussen een makkelijke wandeling nabij Madalena do Mar. Deze wandeling voert je door bananenplantages met mooie uitzichten op zee. In Madalena do Mar en het nabij gelegen plaatsje Calheta is er daarna tijd om rond te kijken en te genieten van een glaasje madeira, het bekendste exportproduct van het eiland. Daarnaast is poncha een typisch drankje van deze kuststreek een aanrader. Voor de wandelliefhebbers staat als alternatief de makkelijke levada wandeling do Alecrim op het programma. Deze 7 kilometer lange route voert je in binnenland in langs een levada, een smal irrigatiekanaal. Je wordt beloond met uitzichten op de bergen en een kleine waterval bij Lagao Dona Beja. De tocht is te verlengen door op de terugweg Lagao do Vento te bezoeken.

Hoogste kliffen van Europa

6. Ponta do Sol - Cabo Girão - Câmara de Lobos - Eira do Serrado - Funchal
7. Funchal
8. Funchal - Amsterdam

Op de terugreis naar Funchal is een stop bij Cabo Girão onvermijdelijk. De kliffen van 580 meter hoog behoren tot de hoogste van Europa. Vanaf het glazen platform heb je een waanzinnig uitzicht in de diepte. Het fotogenieke vissersdorp Câmara de Lobos is befaamd vanwege haar lokale specialiteit; ‘espada’,de Zwarte Degenvis. Deze vis leeft op grote diepte. Restaurants serveren de vis met een speciale bananensaus, een smakelijke combinatie.

Funchal kabelbaan MadeiraDe laatste dag in de bedrijvige hoofdstad Funchal kan je naar eigen wens invullen. In de haven meren veel cruiseschepen af en worden boottochten op zee aangeboden om dolfijnen en walvissen te spotten. Het centrum is geplaveid met kleine lavasteentjes en kent vele historische gebouwen, terrasjes en restaurants. Populair is de kabelbaan naar het hoger gelegen Monte. Hier geniet je van een fantastisch uitzicht over de stad en de baai van Funchal. Op deze heuvel ligt de wit gepleisterde kerk Igreja Senhora do Monte met het graf van de Oostenrijkse keizer Karel I. Sla de wereld beroemde botanische tuin niet over, de plek waar het spreekwoordelijk ‘bloemeneiland’ zijn naam eer aan doet.

Sluit je bezoek aan Funchal vervolgens af met een wandeling over de Marcado dos Lavaradores. In deze markthallen is van alles te koop en kom je ogen te kort. Ongetwijfeld vind je hier een leuke souvenir. Een ervaring rijker vliegen we vanuit Funchal weer terug naar Amsterdam.

Tap Air Portugal

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 okt - 11 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
20 dec - 27 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.745,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 apr - 10 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.645,-

Start - einde
01 mei - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Ruimbagage
 • Transfers van/naar luchthaven
 • Vervoer per privébus tijdens rondreis
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Boottocht naar Quinta do Lorde Marina
 • Bezoek Paul do Mar en Jardin do Mar
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 345,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Een vervroeging of verlenging in Funchal met accommodatie is bij te boeken. De prijs is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Madeira, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Leuke reis naar een aangenaam eiland. Veel te zien en heel kleurrijk. Heb 't goed naar mijn zin gehad. Hotels zijn goed m.u.v. het laatste in Funchal. Op de kamer vielen de staande lamp en bureaustoel zowat uiteen. Waarschuw de reizigers voor de apart te betalen city tax in Santa Cruz.

  8,0

 • Fantastische rondreis met een bekwame, reisleider en chauffeur. Veel gezien van het eiland en wandelingen gemaakt in de natuur en de diverse plaatsjes in een rustig tempo wat voor iedereen haalbaar was. Uitstekend gegeten bij de restaurants op aanwijzing van de reisleider. Geen rechtstreekse vlucht.

  9,0

 • Madeira is een schitterend eiland. De rondreis zoals Djoser hem aanbied heeft mooie onderdelen en stukken die overgeslagen hadden kunnen worden. Het is op sommige dagen vaak bus in en bus uit. Daarnaast komt het programma op de site niet helemaal overeen met wat er ter plekke geboden wordt.

  7,0

 • Prachtig eiland. Mooie reis. Wel een rustdag gewenst na dag 4. Verstandig om een extra dag toe te voegen nu je ook moet overstappen op Lissabon. De reis is net te kort.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in comfortabele karakteristieke accommodaties, gelegen op 4 verschillende plekken op het eiland. Het hotel in Santana biedt fantastische uitzichten op zee. Het hotel In Porto Moniz is gesitueerd boven de natuurlijke bassins en ligt op een steenworp van het aquarium. Na een dag wandelen of sightseeën is het goed toeven op het terras of in de wellness. Het hotel in Funchal is centraal gelegen, zodat makkelijk de gezellige binnenstad kan worden bezocht of de kabelbaan kan worden genomen naar de botanische tuinen. Sommige hotels zijn voorzien van een zwembad. Op alle plekken is het ontbijt inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Santa Cruz Santa Cruz Village Hotel
Porto Moniz Hotel Euro Moniz
Ponta do Sol Enotel Sunset Bay
Funchal Hotel Orquidea

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 345,-.

 • Pensao Salgueiro restaurant Porto Moniz Madeira
 • Hotel Orquidea kamer Funchan Madeira
 • Enotel Baia do Sol terras Ponta do Sol Madeira
 • Enotel Baia do Sol zwembad Ponta do Sol Madeira

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  07:00 - 09:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Funchal

  Vertrek

  11:45 - 13:30

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Funchal - Lissabon

  Vertrek

  12:35 - 14:15

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  18:15 - 22:20


Tijdsverschil: het is op Madeira één uur vroeger.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor de rond reis maken we gebruik van een eigen bussen die zijn afgestemd op de groepsgrootte. We kunnen makkelijk stoppen voor het maken van een foto of een kop koffie. Vanwege de relatief geringe afstanden zijn er weinig lange reisdagen. In Funchal, de laatste twee dagen van de reis, hebben we geen beschikking over vervoer. Hier kun je te voet de binnenstad verkennen.

 • Vliegtuig TAP

  De vluchten worden uitgevoerd door TAP Air Portugal

 • Bus Wandelreis Madeira

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Ruimbagage
 • Transfers van/naar luchthaven
 • Vervoer per privébus tijdens rondreis
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Boottocht naar Quinta do Lorde Marina
 • Bezoek Paul do Mar en Jardin do Mar
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door Funchal op zoek naar koopjes op de Marcado dos Lavaradores, de ander maakt een wandeling langs een levada of wil op zijn gemak rondkijken in een dorp en onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Madeira zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling op het schiereiland Ponta São Lourenço naar de kleine haven van Cais do Sardinha. Geniet van de mooie uitzichten o de oceaan en het glasheldere water.
 • Boottocht langs de kust van Cais do Sardinha naar Porto da Cruz
 • Bezoek aan het op de wereld erfgoed geplaatste nationale park Queimadas. Hier word het bijzondere Laurissilvawoud beschermd. Er kan hier worden gewandeld.
 • Stop bij Seixal met zijn zwarte lavastrand en de rotspoelen bij Porto Moniz.
 • Fotostop bij de meest westelijke punt van Madeira bij Ponta de Pargo met zijn mooie vuurtoren.
 • Gelegenheid om rond te kijken in de pittoreske vissersdorpen Paul do Mar en Jardin do Mar.
 • Bezoek aan een bananenplantage in de buurt van Madalena do Mar of een levadawandeling do Alecrim..

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket

Geldzaken

In Madeira wordt er betaald met de euro.

In al onze overnachtingsplaatsen kun je gebruik maken van pinautomaten. Verder kun je op veel plaatsen met een creditcard betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten.

Groente markt Madeira PortugalIn Funchal is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Op Madeira ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Sommige gerechten, vooral vis en schaaldieren, worden naar gewicht en dagprijs berekend. Importvis is een stuk duurder. Voordat je een bijgerecht bestelt, moet je eraan denken dat elk hoofdgerecht wordt opgediend met sla en aardappelen en/of rijst.

Gezondheid

De hygiënische omstandigheden zijn op Madeira vergelijkbaar met Nederland. Het is nietemin verstandig enigszins op te letten met wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Een vervroeging of verlenging in Funchal met accommodatie is bij te boeken. De prijs is vanaf € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Madeira heeft een gelijkmatig, zacht en vochtig subtropisch klimaat, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 16 en 22°C. In de zomer brengen passaatwinden koelte en de opstijgende winden doen een wolkenkroon boven het eiland ontstaan die de hete middagzon tempert. Alleen wanneer de Afrikaanse leste-wind uit zuidoostelijke richting waait worden temperaturen boven de 30°C gemeten.

Ondanks de naam ‘eiland van de eeuwige lente’, regent het vaak op Madeira, met name in de periode oktober tot en met maart. Zelfs in de zomer zijn er maar weinig dagen die wolkeloos voorbijgaan. Typisch is dat het vaak ’s nachts regent, uiteraard gunstig voor de toeristen. De noordkust is veel onbestendiger en vochtiger dan de zuidkust. Het schiereiland São Lourenço is waarschijnlijk het droogste gebied van Madeira. Er valt weinig regen en vaak waait er een felle zeewind over het vreemde rotslandschap.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engels sprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst op de luchthaven van Funchal opwacht en de groep tijdens de reis begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van Madeira.

Veelgestelde vragen

Van welke accommodaties maakt Djoser gebruik op Madeira?

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden en een enkele keer hebben ze een zwembad.

Wat is het voltage op Madeira?

De netspanning is 220 volt. Buiten Funchal heb je soms een verloopstekker nodig, omdat de stopcontacten en stekkers daar nog van een kleiner type zijn.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Het is mogelijk of de heenvlucht te vervroegen of de terugvlucht te verlaten vanuit Funchal. Beide is niet mogelijk, in dat geval adviseren wij om het landarrangemnt te reserveren en zelf uw vluchten te boeken.

Tevens is het mogelijk om of op heenreis  of op de terugreis een stopover in Lissabon te maken. Een dergelijke aanpassing is op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wijzigingskosten bedragen €.50,-, exclusief eventuele meerkosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening zou kunnen brengen. Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Funchal worden geboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad vertrekdata/prijs.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe groot zijn de groepen?

Groepsreizen van Djoser bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Is er wifi aanwezig in de hotels op Madeira?

In alle hotels kun je gratis (en soms tegen betaling) van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurants en cafés wifi te gebruiken.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid, blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen.

Is het mogelijk om dolfijnen en walvissen te spotten op Madeira?

Op de laatste dag in Madeira verblijven we in de hoofdstad Funchal. In de haven van Funchal worden boottochten op zee aangeboden om dolfijnen en walvissen te spotten.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleider die je bij aankomst opwacht. Deze begeleider zal gedurende de hele reis met de groep meereizen. Met eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht. De reisbegeleider zal zoveel mogelijk praktische tips geven over restaurantjes, etenstijden, etc. en informatie geven over de mogelijke excursies.

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandeling op het schiereiland Ponta São Lourenço is eenvoudig en goed te doen voor reizigers met een redelijke conditie. De wandeling nabij Madalena do Mar is een makkelijke wandeling en goed te doen voor reizigers met een normale conditie. De Levadawandeling do Alecrim op dag 5 is pittig te noemen. Voor deze wandeling dient u te beschikken over een goede conditie (en schoenen met een goed profiel). 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video