Paaseiland

Land- en klimaatinformatie Paaseiland

Landinformatie Paaseiland

Landinformatie Paaseiland

  • Hoofdstad: Hanga Roa
  • Inwoners: 5800
  • Taal: Spaans en Rapa Nui
  • Munteenheid: Chileense peso
  • Beste reistijd: het hele jaar
  • Tijdsverschil: Op Paaseiland is het 7 uur vroeger dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 164 km²
  • Geografie: Paaseiland is een van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Het dichtstbijzijnde bewoonde eiland ligt er ruim 2000 kilometer vandaan, en Chili, waar Paaseiland onderdeel van is, is ongeveer 4000 kilometer van Paaseiland verwijderd. Het eiland is op Eerste Paasdag 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.
     
> Rondreizen Paaseiland

Terug naar boven

Beste reistijd Paaseiland

Beste reistijd Paaseiland

In Chili is het zomer tijdens onze wintermaanden, namelijk van december tot en met februari. Dit is dan ook de beste reisperiode voor zonaanbidders. Op Paaseiland heerst een subtropisch klimaat, met een vrij constante warme temperatuur. De koelste maanden zijn onze zomermaanden waarin het nog altijd tussen de 15 en 22 graden is. Januari en februari zijn juist de warmste maanden. Hou wel altijd rekening met wat koude wind.

> Rondreizen Paaseiland

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Paaseiland

Bezienswaardigheden en Paaseiland

Beelden Paaseiland ChiliHet mysterieuze Paaseiland, wat op tweede Paasdag is ontdekt, ligt maar liefst 3700 kilometer van de Chileense kust af. Het is een bergachtig eiland in het midden van de Stille Oceaan, vol met vulkanen, groene heuvels, bossen en witte stranden. Maar het is natuurlijk het bekendst vanwege de mysterieuze Moai-beelden, de uit vulkanisch gesteente uitgehakte koppen van soms wel 20 meter hoog. Er zijn meer dan 600 van deze beelden te vinden, afgemaakte en onafgemaakte, wat verwijst naar een abrupt einde van de oude beschaving op dit eiland. Je vindt ze over het hele eiland. In het binnenland ligt een groot kratermeer vol met riet. Verder liggen over het eiland verspreid traditionele dorpjes.


> Rondreizen Paaseiland

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

Ik ging voor de zoutvlakte en Paaseiland en die waren geweld...
Ik ging voor de zoutvlakte en Paaseiland en die waren geweldig! Maar ook de natuur in Bolivia is zóóóó mooi en ongerept, boven verwachting! Door de onlusten in Santiago is het programma iets omgegooid maar alles was prima geregeld. Leuke groep en prima Linda als reisbegeleidster!

Joke van R. - 9,0
Terug naar boven