Overzicht Rusland rondreizen van Djoser

Rondreis Rusland

Het immense Rusland kent in de steden Moskou en Sint-Petersburg een tweetal enorme trekpleisters. Combineer het bezoek aan het Kremlin en de Hermitage met de de steden van de Gouden Ring, Vladimir, Soezdal, Jaroslavl en Novgorod. Als grootste land ter wereld heeft Rusland een enorme verscheidenheid aan landschappen. 

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Rusland

Het immense Rusland kent in de steden Moskou en Sint-Petersburg een tweetal enorme trekpleisters. Combineer het bezoek aan het Kremlin en de Hermitage met de steden van de Gouden Ring, Vladimir, Soezdal, Jaroslavl en Novgorod. Of kies voor het minder begaanbare pad met de winterreis naar Rusland.

Djoser biedt diverse rondreizen naar Rusland aan, onder andere een 8- en 14-daagse Rusland rondreis. Daarnaast kun je ook kiezen voor een combinatiereis waarin je in 14 dagen tijd Litouwen, Letland, Estland en St.Petersburg bezoekt. Met Djoser Family kun je als gezin een mooie rondreis door Rusland boeken.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Onze Nederlandse ervaren reisbegeleiders zullen je alles vertellen over Rusland. We maken onderweg gebruik van eigen bussen.

Waarom Djoser
De rondreizen naar Rusland zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Rusland te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Rusland rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Rusland je de moeite waard vindt om te bezoeken. We vliegen rechtstreeks met KLM naar Moskou.

 Landinformatie Rusland

 • Hoofdstad: Moskou
 • Andere bekende steden: Sint-Petersburg, Kaliningrad en Irkoetsk
 • Inwoners: 143,5 miljoen
 • Taal: Russisch
 • Munteenheid: Russische roebel
 • Beste reistijd: mei tot en met augustus
 • Tijdsverschil: Rusland is opgedeeld in verschillende tijdzones. In het westen is het 1 uur later dan in Nederland, maar meer naar het oosten loopt het verschil op tot 11 uur.
 • Oppervlakte: 17,1 miljoen km²
 • Geografie: Rusland is veruit het grootste land ter wereld. Het ligt deels in Europa en deels in Azië. In het midden van het land loopt het Oeralgebergte, dat de twee continenten van elkaar scheidt.

Beste reistijd Rusland

Rusland is een erg groot land die veel klimaatzones kent. Met Djoser reis je door het landklimaat. Er zijn warme zomers en erg koude winters. In de zomer bestaat de kans op een bui. Wanneer je in juni naar St.Petersburg gaat, kun je de hele dag genieten van veel licht. De zon gaat dan niet of nauwelijks onder. Houd rekening met koude nachten en koele dagen tijdens het voor- en najaar. Overdag is de temperatuur dan vergelijkbaar met Nederland (10-20°C).

Bezienswaardigheden Rusland

Rusland staat onder de reizigers bekend als het land van communisme, tsaren en wodka. Maar ook als een ongekend contrastrijk land. Van het eenvoudige leven op het platteland tot de paleizen in Sint-Petersburg, van ongelooflijke rijkdom tot aan de husky’s in de ongerepte natuur. Rusland kent vele bezienswaardigheden die bij de rondreizen naar Rusland absoluut niet overgeslagen mogen worden! 

Waanzinnig Moskou

Moskou Basiliuskathedraal Rode Plein Rusland DjoserDe welbekende gekleurde torentjes van de beroemde grote Basiliuskathedraal en de Maria-Boodschapskathedraal met zijn gouden torentjes, zijn twee fantastische bezienswaardigheden die niet te missen zijn. Alleen de metro al is een unieke ervaring; Gouden kroonluchters aan de muur en marmeren vloeren. Vooral in Moskou is de rijkheid van Rusland terug te zien.

Het welbekende Kremlin, een van de belangrijkste politieke plaatsen ter wereld aan het Rode Plein, moet je met eigen ogen gezien hebben. De naam ‘Kremlin’ betekend ‘versterkte stadskern’. Daarom wordt het niet voor niets het kloppend hart van de stad genoemd.

De Gouden Ring

Kremlin Rostov Veliki Rusland DjoserDe Gouden Ring omvat alle historische steden in het westen van Rusland, onder andere Vladimir, Soezdal, Jaroslavl, Novgorod en Rostov Veliki. Vroeger waren deze steden belangrijke plaatsen, maar tegenwoordig zijn het slechts kleine pittoreske dorpjes.
De mooiste stad, die zo genoemd wordt door de Russen, is Rostov Veliki, meestal gewoon Rostov genaamd. In het centrum van dit stadje staat dé bezienswaardigheid van Rostov, namelijk een prachtig eeuwenoud Kremlin dat prachtig afschittert aan de oever van het grote meer Nero.  

Paleizenstad Sint-Petersburg

Hermitage St. Petersburg Rusland DjoserSint-Petersburg is jaren geleden opgericht door tsaar Peter de Grote. Vanaf het begin af aan is Peter de Grote bezig geweest om de stad pracht en praal uit te laten stralen. Hij liet zich inspireren door Venetië en Amsterdam, waardoor je je ongetwijfeld thuis zult voelen.
Sint-Petersburg kent vele schoonheden, zoals het Stroganov Paleis, het voormalige winterpaleis dat nu het Hermitage Museum heet en de St. Isaakskathedraal. Door de vele grachten die de stad heeft, zijn deze bezienswaardigheden ideaal met een rondvaart te aanschouwen.

Huskytochten

Huskytocht Rusland DjoserDe husky’s verbazen je tijdens een sledentocht in Rusland met hun ongekend uithoudingsvermogen, ze kunnen tot wel 50 km achter elkaar rennen. Een husky is een typische sledehond en wanneer hij kan werken, is hij helemaal in zijn element.  Ze vervoeren je langs schitterende meren, open vlakten en bossen in de ongerepte natuur. Een huskytocht zal een onvergetelijke ervaring opleveren!
Kudama is een goede plek om een huskytocht te ondernemen. Kudama is niet willekeurig gekozen voor een hondenslee avontuur,  in deze plaats vinden namelijk jaarlijks sledehonden races plaats. Mocht je geen interesse hebben in de sledehonden race, dan kun je altijd gebruik maken van een sauna, cross-country ski’s huren of gaan ijsvissen. In Kudama zijn er genoeg bezienswaardigheden en voor ieder wat wils!

Terug naar boven

Reviews Rusland reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Mooie reis en goede begeleiding. Ook voldoende ruimte om je eigen weg te kiezen

  8,0 (Rondreis Rusland, 8 dagen)

  8,0
 • Het was een super reis! met een leuke groep en zeer bekwame reisbegeleider. Laat je verrassen door al het moois wat Rusland heeft te bieden, met zijn vriendelijke mensen en prachtige gebouwen met bijhorende geschiedenis.

  9,0 (Rondreis Rusland, 8 dagen)

  9,0
 • Zeer aangename en sociale groep. Prachtig land & zeer goede reisbegeleiding & organisatie. Vrijheid is pluspunt. Ik heb Rusland leren kennen vanuit een heel ander perspectief dan het beeld dat de media ons voorschotelt. Moskou & Sint-Petersburg zijn een must-see. Op naar de volgende reis :)

  9,0 (Rondreis Rusland, 8 dagen)

  9,0
 • Goed

  9,0 (Rondreis Rusland, 8 dagen)

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,7

Fantastische reis over de Gouden Ring van Moskou tot Sint Pe...
Fantastische reis over de Gouden Ring van Moskou tot Sint Petersburg, door eeuwenoude plaatsen. Indrukwekkend en afwisselend! Leuk reisgezelschap.

Yvonne van S. - 9,0
Terug naar boven

Update Rusland

Door de situatie in de Oekraïne voert Djoser voorlopig geen reizen uit naar Rusland. We houden, in samenwerking met onze lokale partner, de ontwikkelingen in de gaten en updaten onze website als de situatie wijzigt.