Bekijk de Rondreis Rusland, 14 dagen van Djoser

Rondreis Rusland 14 dagen

Van Moskou tot Sint-Petersburg

Een reis van de imposante monumenten van Moskou, het Kremlin en het Rode Plein, door een landelijke omgeving naar de steden van de Gouden Ring: Soezdal, Vladimir en Jaroslavl. Hier ontdek je het middeleeuwse Rusland. Het Drievuldigheidsklooster in Sergijev Posad is het centrum van de Russisch-orthodoxe kerk. We verblijven in Novgorod aan het Ilmenmeer, met het oudste gebouw van Rusland: de Sofia-kathedraal uit 1050. De laatste dagen van de reis brengen we door in het monumentale Sint-Petersburg. Een bezoek aan de Hermitage mag daar natuurlijk niet ontbreken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 14 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou, stadswandeling
 3. Moskou
 4. Moskou - Vladimir - Soezdal
 5. Soezdal
 6. Soezdal - Kostroma - Jaroslavl
 7. Jaroslavl - Rostov Veliki - Sergijev Posad
 8. Sergijev Posad - Tver
 9. Tver - Novgorod
 10. Novgorod
 11. Novgorod - Sint-Petersburg
 12. Sint-Petersburg
 13. Sint-Petersburg
 14. Sint-Petersburg - Amsterdam

Reisbeschrijving

De wereldstad Moskou, vol met bombastische architectuur

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou, stadswandeling
Dag 3 Moskou
Moskou Rusland Rode Plein Djoser

Met een directe vlucht van de KLM komen we aan het einde van de middag aan in Moskou. Het oudste deel van de stad is nog steeds rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de oudste verdedigingswerken, het 'Kremlin', liggen veel kerken en paleizen. Moskou is een grote en uitgestrekte stad, maar door het uitgebreide en uitstekende metronet zeer goed te bereizen. De stations van de metro waren in de Sovjettijd 'paleizen voor het volk', en het is zeker de moeite waard om een tour langs de mooiste stations te maken. Je kunt overal in de stad wat lekkers eten in de vele restaurants, buffets en kiosken.

Een eerste stadsverkenning brengt je vanzelfsprekend naar het beroemde Rode Plein: hét symbool van Rusland. Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18e-eeuwse poort, die eerder moesten wijken om grootse militaire parades op het plein mogelijk te maken, zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw naar beige gezandstraald. Het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider is echter nooit verplaatst.

rusland moskou winkel Djoser

Moskou heeft meerdere musea van wereldklasse. Bijvoorbeeld het Poesjkin-museum, met veel werken van beroemde 19e-eeuwse impressionisten. Of de Tretjakow-galerijen, met een compleet overzicht van Russische schilderkunst: van eeuwenoude iconen tot de abstracte kunst van Kandinsky en Malevich. Ook het Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vinden we de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs.

Het
Gorki-park aan de Moskva-rivier is dé plek voor Moskovieten om zich te vermaken. Het groene park met zijn statige fonteinen, waterorgel en draaimolens stamt al uit de Sovjettijd. Vlakbij ligt een tuin met beelden van gevallen Sovjethelden die hun plaatsen op de centrale pleinen van Moskou hebben moeten opgeven.

Baboeshkas Rusland Djoser

Flaneren in de vrije uurtjes kun je op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes. Je vindt hier veel typisch Russische waren, zoals iconen en houten matriosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland uit de twintigste eeuw, van Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). Op de Arbat komt heel Moskou samen, van oligarchen strak in pak tot sjokkende baboesjka's met vale hoofddoekjes.

Het is een leuke avondbesteding om naar een concert, balletuitvoering of opera te gaan. Alleen al de aankleding van de voorstellingen is de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat het theaterseizoen ook in Rusland in de zomer stil ligt en dat het publiek net gekleed gaat. Iets toegankelijker is een Russisch circus, dat de hele zomer doorspeelt.


Het Idyllische platteland van de Gouden Ring

Dag 4 Moskou - Vladimir - Soezdal
Dag 5 Soezdal

rusland vladimir Djoser Zodra we de schijnbaar eindeloze buitenwijken van Moskou achter ons hebben gelaten, zien we een heel andere kant van Rusland. We maken kennis met het idyllische platteland van de zogenaamde Gouden Ring. De eerste stop is, na drie uur, in Vladimir, waar we twee blinkend witte kerken zien met fraaie reliëfs aan de buitenkant. Daarna maken we een wandeling naar het gave 12e-eeuwse kerkje Pokrova na Nerli, dat midden in de landerijen aan een riviertje staat.

rusland suzdal DjoserDan rijden we door naar Soezdal, waar we twee nachten blijven. Je hebt zo een volle dag om te dwalen door dit romantische plaatsje, dat in zijn geheel valt onder de Russische monumentenzorg. De vele kerken met felgekleurde uivormige koepeltjes steken uit boven houten huizen, waarvan de daklijsten fraai versierd zijn. Op de markt worden verse groenten en fruit aangeboden.


Wandel door het traditionele Jaroslavl

Dag 6 Soezdal - Kostroma - Jaroslavl
Dag 7 Jaroslavl - Rostov Veliki - Sergijev Posad

Tijdens de rit naar Jaroslavl doen we de oude handelsstad Kostroma aan. Het hoogtepunt van de stad is het fraai aan de Wolga gelegen Ipatjevski-klooster. De classicistische winkelarcades in het oude stadscentrum getuigen van de vroegere glorie van de marktstad. Net als in het Ipatjevski-klooster vind je in het centrum nog sporen van de bijzondere band die deze stad had met het bojaren- en later zelfs tsarengeslacht Romanov.

rusland jaroslavl kremlin DjoserJaroslavl is een oude stad met veel pastelkleurige huizen en mooie kerken. 's Avonds wandelt de bevolking over de promenade langs de rustig stromende Wolga. Het centrum ademt een luchtige en rustige sfeer waar we na aankomst nog van kunnen genieten. Tot de bezienswaardigheden behoort zeker het Spaso-Preobrazjenski klooster, gebouwd als vesting vlakbij de brug. In de kerk van Ilya Proroka in het centrum zijn weer ontelbare mooie fresco's en als je geluk hebt kun je hier prachtige gezangen uit één van kapelletjes horen komen.

rusland rostov veliki DjoserOp een uur rijden van Jaroslavl ligt de oude stad Rostov Veliki, waar we een uurtje stoppen om het ommuurde kremlin kunt bekijken. Op de verdere rit die dag zie je langs de kant van de weg veel houten huizen. Russen zijn altijd heel gastvrij, en zeker op het platteland word je snel uitgenodigd om een kopje thee of een glaasje wodka te drinken.

In Sergijev Posad, 80 km ten noorden van Moskou, staat het Drievuldigheids-klooster, het middelpunt van de orthodoxe kerk in Rusland. Een kerkdienst in de van wierook doortrokken Oespenski Sobor moet je zeker bijwonen. De diensten bestaan uit gezang en door de priester uitgesproken liturgische teksten. Iconen zijn in de belevenis van de gelovigen geen decoratie, maar heilige voorwerpen met magische kracht.


De oorspronkelijk Noorse stad Novgorod

Dag 8 Sergijev Posad - Tver
Dag 9 Tver - Novgorod
Dag 10 Novgorod

Ook de weg naar Tver geeft een goed beeld van het gewone Russische platteland. Onderweg kunnen we stoppen in de stad Klin, waar het huis van de beroemde componist Tsjaikovski is ingericht als museum. Tver is een typisch Russische provinciestad. Je ziet het verschil in welvaart en herkent het gebrek aan onderhoud van grote gebouwen en de bestrating. Loop vooral even over de lokale markt, voordat je langs de Wolga naar het paleis wandelt. Dit reispaleis diende Catharina de Grote op haar frequente tochten van Moskou naar Sint-Petersburg.


rusland novgorod DjoserDe volgende dag rijden we in een uur of zes over de grote weg naar Novgorod, waar we twee nachten verblijven. De stad mag zich de oudste stad van Rusland noemen, het werd al in de 9e eeuw gesticht door Scandinavische handelaren. Het ligt aan het strateigsche Ilmenmeer en herbergt in het kremlin het oudste gebouw van Rusland: de Sofia-kathedraal uit 1050.

Novgorod is een sfeervolle kleine stad met een oud stadshart, dat na 1945 wel bijna geheel opgebouwd moest worden. Omdat er meestal veel mensen op straat zijn maakt het een gezellige indruk. Het strandje bij de Kremlinmuur aan de rivier Volchov wordt bij mooi weer volop gebruikt. Aan de overkant van de Volchov kom je in het oude marktdeel Hof van Jaroslav, waar ook veel oude kerken staan uit de 12e tot de 17e eeuw.


De tweede hoofdstad van Rusland, St. Petersburg

Dag 11 Novgorod - Sint-Petersburg
Dag 12 Sint-Petersburg

Dag 13 Sint-Petersburg
Dag 14 Sint-Petersburg - vlucht naar Amsterdam

Sint Petersburg Hermitage Rusland Djoser We rijden in ongeveer vier uur naar Sint-Petersburg, waar we de laatste dagen van de reis doorbrengen. Sint-Petersburg is zonder meer de mooiste stad in Rusland. De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we in veel stadspaleizen weerspiegeld. Sint-Petersburg werd in de 18e eeuw gesticht op bevel van tsaar Peter de Grote, die het tot zijn venster op Europa wilde maken. Het is dan ook niet voor niets, dat veel inwoners van deze stad vinden dat Rusland eigenlijk twee hoofdsteden heeft.

Aan de brede boulevard
Nevski Prospekt liggen grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen. Dit deel van de stad wordt op Amsterdamse wijze doorsneden met grachten, die worden omzoomd door fraaie paleizen van de oude aristocratie. Aan de Neva ligt het Winterpaleis, vroeger woonplaats van de tsarenfamilie. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen het grootste museum ter wereld: de Hermitage.

Aan de overkant van de machtige Neva ligt de Petrus-en-Paulusvesting, in 1703 de bakermat voor de stad. In de kerk liggen de 18e- en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie. Het fort is in de tsarentijd ook als gevangenis gebruikt. Verderop ligt het houten huisje van tsaar Peter en de legendarische pantserkruiser Aurora.

Andere markante punten die je niet mag missen zijn de Smolny-kathedraal en het Alexander Newski-klooster met de begraafplaats voor beroemde schrijvers en componisten. Het Mariinski-theater is het toneel voor opera en ballet. Het Kirov-ensemble dat hier danst wordt hoger ingeschat dan het Moskouse Bolsjoi. Op dit toneel dansten rond 1900 Pawlowa en Nijinski, later ook Barisjnikov en Noerejev.

rusland sint petersburg buitenverblijf DjoserOp korte afstand buiten de stad liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die op verschillende excursies bezocht kunnen worden. In het tsarendorp Poesjkin staat het schitterende paleis van Catharina de Grote, met alle pracht en praal van de Russische 18e eeuw.
Vanaf de Hermitage kun je met een snelboot naar Petrodvorets varen. Hier liet Peter de Grote naar voor
beeld van Versailles een paleis bouwen met in de tuin een groot complex van watervallen en fonteinen, die uiteindelijk in de Finse Golf uitstromen.

Op weg naar het vliegveld rijden we over de uitvalsweg naar Moskou, waarlangs imposante gebouwen met stalinistische architectuur staan, zoals het Huis van de Sovjets met een groot standbeeld van Lenin ervoor. De Russen laten hem staan: hij is onderdeel van hun geschiedenis geworden. Het is een laatste herinnering aan tijden die Rusland achter zich heeft gelaten.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je eens zo maar een andere straat inslaat of gewoon in een dorpje een kopje thee drinkt op een terras, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.
KLM

 

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt 
 • Stadswandeling Moskou
 • Bezoek de metrostations "Paleizen van het Volk"
 • Hoogtepunten van de Gouden Ring
 • Excursie naar Vladimir
 • Bezoek Rostov Veliki
 • Excursie Kremlin van Rostov Veliki
 • Bezoek aan het Drievuldigheids-klooster
 • Wandeling naar het Reispaleis van Catharina de Grote
 • Excursie naar de Sofia Kathedraal
 • Wandeling over de Nevski Prospekt
 • Stadswandeling St. Petersburg
 • Bezoek aan de Hermitage
 • Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging met accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Rusland ook voorkomen dat zich enkele Duitsltalige reizigers hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Ibis Hotel Dynamo Moskou
Soezdal Sokol Hotel
Jaroslavl Ibis Hotel Jaroslavl
Sergiev Posad Hotel Posadsky
Tver Volga Hotel
Novgorod Sadko Hotel
Sint-Petersburg Hotel Admiralteyskaya

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Hotel Dynamo Ibis Moskou Rusland

  We overnachten in zowel moderne als typisch Russische accommodaties.

 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet.

 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser

  We overnachten in zowel moderne als typisch Russische accommodaties.

 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Rusland hotelkamer accommodatie overnachting Djoser
 • Hotel Admiralteyskaya Sint-Petersburg

  Vanuit de accommodaties kun je te voet of met het openbaar vervoer het centrum bezoeken.

 • Rusland hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Gostevoy Fond hotel restaurant St. Petersburg Rusland Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis.

 • Gostevoy Fond hotel kamer St. Petersburg Rusland

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Sint Petersburg - Amsterdam

  Vertrek

  17:50

  Aankomst

  19:40


Tijdsverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen met een comfortabele bus van Moskou langs de steden van de Gouden Ring en uiteindelijk naar Sint-Petersburg. De bus beschikt over ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In Moskou en Sint-Petersburg zijn metro, tram en taxi handige vervoersmiddelen. De andere steden kun je te voet ontdekken.

 • Rusland KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen met KLM rechtstreeks naar Moskou en vanuit Sint-Petersburg weer terug.

 • Bus Rusland RU zijkant Djoser
 • Bus Rusland RU zijkant Djoser

  De reizen worden uitgevoerd met comfortabele bussen.

 • Bus Rusland Rusland binnenkant Djoser
 • Rusland metrostation Moskou pracht en praal

  De metrostations van Moskou waren in de Sovjettijd 'paleizen voor het volk' met veel pracht en praal.

 • Rusland Moskou metrostation

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt 
 • Stadswandeling Moskou
 • Bezoek de metrostations "Paleizen van het Volk"
 • Hoogtepunten van de Gouden Ring
 • Excursie naar Vladimir
 • Bezoek Rostov Veliki
 • Excursie Kremlin van Rostov Veliki
 • Bezoek aan het Drievuldigheids-klooster
 • Wandeling naar het Reispaleis van Catharina de Grote
 • Excursie naar de Sofia Kathedraal
 • Wandeling over de Nevski Prospekt
 • Stadswandeling St. Petersburg
 • Bezoek aan de Hermitage
 • Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, waar de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek aan het Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin.
 • Excursie naar Vladimir, de voormalige hoofdstad van Rusland waar we twee blinkend witte kerken zien met fraaie reliëfs aan de buitenkant.
 • Bezoek aan de oude stad Rostov Veliki, waar we de tijd hebben om het ommuurde kremlin te bekijken.
 • Bezoek Drievuldigheids-klooster, het middelpunt van de orthodoxe kerk in Rusland. Hier kun je een kerkdienst bijwonen.
 • Wandeling naar het Reispaleis Catharina de Grote in het typisch Russische provinciestad Tver. Dit reispaleis diende Catharina de Grote op haar frequente tochten van Moskou naar Sint-Petersburg.
 • Wandeling over de Nevski Prospekt, aan deze brede boulevard liggen grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen.
 • Bezoek aan de Hermitage, het grootste museum ter wereld dat gevestigd is in het Winterpaleis, vroeger de woonplaats van de tsarenfamilie.
 • Bezoek Petrus-en-Paulusvesting, in de kerk liggen de 18e- en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie.

Gedurende de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Voorbeelden van optionele excursies zijn:

 • Bezoek een dans- of balletvoorstelling in een van de vele theaters die Moskou en Sint-Petersburg rijk zijn.
 • Volg een masterclass over de matroesjka's in Soezdal, een holle houten pop die onderdeel is van een reeks steeds kleinere in elkaar passende poppen.
 • Op korte afstand van Sint-Petersburg liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden tijdens een excursie.
 • Tijdens de vertrekdata van december tot en met maart is het mogelijk om deel te nemen aan excursies met een winters karakter. Neem bijvoorbeeld deel aan een rit met een paardenslee nabij Soezdal.
 • Ook is het interessant om in de wintermaanden een bezoek te brengen aan het sprookjesachtige Paleis van het Sneeuwmeisje in Kostroma.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de Roebel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou, Jaroslavl, Novgorod en Sint-Petersburg.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards: zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants bijgekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter, maar er zijn zeker voldoende mogelijkheden. In de grote hotels en restaurants worden de bekende Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert bestaat meestal uit cake, ijs en fruit.

Rusland Stolovaya Eten BuffetOok is het een leuke ervaring om te lunchen of dineren in een stolovaya, een typisch Russisch buffetrestaurant, waar je kunt zien wat je besteld. De service is snel, het eten smaakvol en er worden geen hoge prijzen berekend. De Russen zelf bezoeken ook vaak stolovaya’s.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater in Moskou is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg en de overige plaatsen is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessen water gebruiken.

Uiteraard is ook de tweede nationale drank, vodka, volop verkrijgbaar. In het Russisch lijken de woorden water en wodka op elkaar: voda en vodka. Wees dus voorzichtig met de bestelling. Er zijn veel verschillende soorten wodka verkrijgbaar van verschillende kwaliteiten. Uiteraard mag een glaasje van deze nationale drank en trots niet ontbreken tijdens deze reis.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging met accommodatie is in zowel Moskou als Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Moskou is € 40,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer in Moskou op basis van logies en ontbijt kost € 65,-.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In het deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Het wordt in ieder geval niet donker.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de hotels in Rusland?

We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels met een gezellige sfeer. De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet. De hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt.

Is het ontbijt inclusief?

Hoe reizen we door Rusland?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Mag ik in Rusland fotograferen?

Wat is de beste reistijd?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Rusland, 14 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Fantastische reis over de Gouden Ring van Moskou tot Sint Petersburg, door eeuwenoude plaatsen. Indrukwekkend en afwisselend! Leuk reisgezelschap.

  9,0

  9,0
 • Rusland.. Geweldige reis gouden ring en zilveren ring.. Goede reisbegeleiding Wim.. Was super

  9,0

  9,0
 • Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Naast het bekende de Tretjakovgalerij in M en bandjes op de Neski Prospect in St-P. Tussendoor nog wat platteland. Onverwachts aardige Russen. Hulde aan onze gids Alexandra die het voortreffelijk deed en voor een onvergetelijke vakantie zorgde.

  8,0

  8,0
 • Dit was de reis van mijn leven. Het overtrof al mijn verwachtingen. Zonder de Gouden Ring gezien te hebben, krijg je geen juist beeld over Rusland. Met een geweldige groep 14 dagen de geschiedenis van Rusland herbeleefd. Ik zal nog heel vaak aan deze reis terug denken. Dank je wel, Djoser!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Stadswandeling in Moskou
 • Bezoek met overnachting in de historische steden Soezdal en Jaroslavl
 • Authentiek Rusland in Tver
 • Verblijf in Novgorod, de oudste stad van Rusland
 • Wandel langs fraaie grachten rond Nevski Prospekt in Sint-Petersburg
 • Hotelovernachtingen met ontbijt 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Fantastische reis over de Gouden Ring van Moskou tot Sint Pe...
Fantastische reis over de Gouden Ring van Moskou tot Sint Petersburg, door eeuwenoude plaatsen. Indrukwekkend en afwisselend! Leuk reisgezelschap.

Yvonne van S. - 9,0
Rusland.. Geweldige reis gouden ring en zilveren ring.. Goed...
Rusland.. Geweldige reis gouden ring en zilveren ring.. Goede reisbegeleiding Wim.. Was super

Ton R. - 9,0
Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Naast...
Cultuur- en muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Naast het bekende de Tretjakovgalerij in M en bandjes op de Neski Prospect in St-P. Tussendoor nog wat platteland. Onverwachts aardige Russen. Hulde aan onze gids Alexandra die het voortreffelijk deed en voor een onvergetelijke vakantie zorgde.

Anna R. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

14°C

Terug naar boven

Update Rusland

Door de situatie in de Oekraïne voert Djoser voorlopig geen reizen uit naar Rusland. We houden, in samenwerking met onze lokale partner, de ontwikkelingen in de gaten en updaten onze website als de situatie wijzigt.