Bekijk de Rondreis Rusland, 18 dagen van Djoser

Rondreis Rusland 18 dagen

Maak kennis met de voormalige Sovjetrepubliek

Tijdens deze reis door Rusland ontdekken we verschillende facetten van de voormalige Sovjetrepubliek. We bezoeken de belangrijkste steden, maar maken ook kennis met het leven op het platteland. In de Gouden Ring herleeft het verleden van vóór de Sovjettijd en in Kazan vinden we een mix van heden en verleden uit de Mongoolse overheersing.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 18 dagen
 1. Amsterdam - Kazan
 2. Kazan
 3. Kazan - nachttrein naar Nizjni Novgorod
 4. aankomst Nizjni Novgorod
 5. Nizjni Novgorod - trein naar Vladimir
 6. Vladimir - Soezdal
 7. Soezdal
 8. Soezdal - Veliky Rostov
 9. Veliky Rostov - Sergijev Posad - Moskou
 10. Moskou
 11. Moskou
 12. Moskou - trein naar Tver - Seliger-meer
 13. Seliger-meer - Veliki Novgorod
 14. Veliki Novgorod
 15. Veliki Novgorod - Sint-Petersburg
 16. Sint-Petersburg
 17. Sint-Petersburg
 18. Sint-Petersburg - Amsterdam

Reisbeschrijving

Kazan, het Istanbul van Rusland

Dag 1. Amsterdam - Kazan
Dag 2. Kazan
Dag 3. Kazan - nachttrein naar Nizjni Novgorod
Dag 4. Nizjni Novgorod

Rusland Kazan marktWe beginnen deze reis door Rusland in de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije of Tatarstan, Kazan. Turkse en Mongoolse volkeren, de Tataren, leefden langs de Wolga-rivier en gebruikten Kazan als toevluchtsoord in de 13e en 14e eeuw. We zien en ervaren dit vandaag de dag nog terug bij een bezoek aan een stad die ook wel het Istanboel van Rusland wordt genoemd. Oost en West ontmoeten elkaar hier. In het witgepleisterde Kremlin vind je behalve de gebruikelijke paleizen en kerken namelijk ook de grootste moskee van het land. In het uiterlijk van de inwoners van Kazan zien we overigens vrijwel geen Oosterse gelaatstrekken meer terug. Sinds honderden jaren wonen de Russen en Tataren al vreedzaam naast elkaar. Een boeiende stad en een mooie start van deze reis.

Na een paar dagen in Kazan reizen we per nachttrein door naar Nizjni Novgorod. De trein is hét perfecte vervoermiddel in het uitgestrekte Rusland en deze 'Transsib-ervaring' is dan ook eigenlijk niet te missen. De Rus is gewend aan het reizen per trein, het is een tweede huiskamer voor velen. In de ochtend komen we heerlijk uitgerust aan in Nizjni Novgorod.

Nizjni Novgorod kremlin uitzichtfotoNizjni Novgorod is prachtig gelegen aan dezelfde Wolga-rivier. Daar waar veel grote steden in Rusland planmatig zijn ontstaan bij de aanleg van de Trans-Siberische spoorlijn, ontdekken we tijdens deze reis vooral steden die hun oorsprong danken aan natuurlijke wegen en grenzen. Nizjni Novgorod heeft vanwege de strategische ligging aan de Wolga een rijk handelsverleden en van oudsher is dit de portemonnee van Rusland. Het Kremlin van 'Nizjni', zo genoemd door de locals, ligt hoog en prachtig aan de oevers van dezelfde rivier. In en rondom het Kremlin zijn verschillende musea en overheidsgebouwen. Een van de musea is het Sakharov-museum: het woonhuis waar Nobelprijswinnaar voor de Vrede van 1975 Andrej Sacharov zes jaar in ballingschap heeft gewoond. Nizjni Novgorod is ook de geboorteplaats van nog een Nobellaureaat, Maxim Gorki is hier namelijk geboren en getogen. We reizen door naar de prachtige zogenaamde Gouden Ring.


De Gouden Ring van Rusland

Dag 5. Nizjni Novgorod - Vladimir
Dag 6. Vladimir - Bogoljoebovo - Soezdal
Dag 7. Soezdal
Dag 8. Soezdal - Veliki Rostov
Dag 9. Veliki Rostov - Sergiev Posad - Moskou

Kerk Gouden Driehoek Rusland De Gouden Ring dankt zijn naam aan de historische waarde van de dorpen. Dit zijn de oudste dorpen, kerken en kloosters van Rusland, velen dateren uit de 12e eeuw. We overnachten in Vladimir, Soezdal en Veliki Rostov. In Vladimir staat de Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods, samen met de Sint-Basilius in Moskou één van Ruslands beroemdste kerken. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lepels in alle soorten en maten is een bezoek aan het ludieke lepelmuseum een zogeheten ‘must’.

In Soezdal, een landelijk plaatsje dat geheel onder de Russische monumentenzorg valt, zijn vrijwel alle huizen van hout, met fraai snijwerk op de daklijsten. In de 19e eeuw is besloten, overigens tegen de zin in van de lokale bevolking, om de Transsiberische spoorlijn niet door Soezdal te laten lopen, maar door Vladimir. Dit heeft ervoor gezorgd dat Soezdal zich nooit heeft ontwikkeld. Dat zien we onder andere op de kneuterige markt. Hier gaan de zelfgemaakte kazen, potten honing, aardappelen en geurige kruiden grif van de hand.

In Veliki Rostov kun je het middeleeuwse Kremlin bekijken, dat met zijn kerken en paleizen tot de mooiste van Rusland behoort. We rijden door een groen landschap van glooiende heuvels, bossen en weiden, met af en toe een witgepleisterd kerkje, door naar Sergiev Posad. Hier vinden we een overdaad aan prachtige heiligdommen zoals de kathedraal van de Drie-eenheid, de Hemelvaartskathedraal en de St. Sergejkathedraal. Volgende stop: Moskou, hoofdstad van het Russische rijk.


Moskou, een stad vol paleizen

Dag 10. Moskou
Dag 11. Moskou

Moskou Rode Plein Basilius kathedraalHet prachtige Moskou ontvangt ons met open armen, wat drukte en lawaai. Misschien een wat bruuske overgang na de rust van de Gouden Ring, maar daarom niet minder indrukwekkend. Bij het Rode Plein liggen de Sint-Basiliuskathedraal met zijn sprookjesachtig gekleurde torentjes, het GUM-warenhuis met al zijn gouden pracht en praal en natuurlijk het Kremlin. Hier vind je schitterende kathedralen en musea. Misschien wel net zo mooi is en tocht langs de mooist versierde metrostations van Moskou, die vroeger ook wel 'paleizen van het volk' werden genoemd.

De binnenstad van Moskou barst van de gezellig eettentjes. Je vindt er vele terrasjes en restaurants en talloze kerken die in oude glorie zijn hersteld. Ook het communistische verleden is nog zichtbaar, bijvoorbeeld in de vele brede avenues en statige stalinistische gebouwen. Het oude KGB kantoor, waar duizenden onschuldig gevangen werden gehouden, herbergt vandaag de dag de moderne variant van de veiligheidsdienst de FSB.


Groen Seliger meer en pittoresk Veliki Novgorod

Dag 12. Moskou - trein naar Tver - Seliger-meer
Dag 13. Seliger-meer - Veliki Novgorod
Dag 14. Veliki Novgorod

Met de trein reizen we in een paar uur naar Tver. Tsarina Catharina de Grote reisde regelmatig per koets van Moskou naar Sint-Petersburg en vice versa. Voor haar overnachtingen onderweg liet zij een reispaleis neerzetten in Tver. Zo’n 700 jaar geleden wedijverde deze provinciestad nog met Moskou om de machtigste handelspositie, maar dit is verleden tijd. Tver is vandaag de dag een aangename provinciestad, mooi gelegen aan de oevers van de samenvloeiing van de rivieren Tvertsa, Tmaka en de Wolga. We hebben ruim de tijd om het statige centrum met warme pastelkleurige huizen te bewonderen voordat we doorreizen met onze eigen bus naar het Seliger-meer.

Seliger meer Rusland We verblijven een nacht aan de oever van het Seliger-meer, waar we kunnen wandelen of tijdens een boottochtje van de ondergaande zon kunnen genieten. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen. In de zomermaanden is dit ook een plek waar Russische families komen genieten van de rust.

We reizen door naar de zo genoemde oudste stad van Rusland: Veliki Novgorod. Bezoek het Kremlin met de helderwitte Sofiakathedraal uit 1050, of ga bij mooi weer samen met de vele Russische dagjesmensen staand zonnebaden op het strandje aan de Wolchow. Totdat Sint-Petersburg het stokje overnam, was Veliki Novgorod het handelscentrum van deze regio.


Sint-Petersburg, het venster naar Europa

Dag 15. Veliki Novgorod - Sint-Petersburg
Dag 16. Sint-Petersburg
Dag 17. Sint-Petersburg
Dag 18. Sint-Petersburg - Amsterdam

Sint-Petersburg gracht Rusland De reis eindigt in Sint-Petersburg, het ‘Venetië van het Noorden’ en ‘Het venster naar Europa’ met vele grachten, kanaaltjes en bruggen. De stad werd gesticht als droomstad van tsaar Peter de Grote. In het centrum van de stad kun je heerlijk wandelen over de brede boulevard van de Nevski Prospekt, waar de Petersburgers tot in de late uurtjes op terrasjes zitten. Aan de grachten staan fraaie stadspaleizen, in vroeger dagen neergezet door de aristocratie. Het voormalige winterpaleis van de tsarenfamilie, de Hermitage, huisvest één van de belangrijkste en meest omvangrijke kunstcollecties ter wereld. Om een mooi beeld te krijgen van een andere wereld die Sint-Petersburg ook biedt, is het mogelijk om een van rooftop-tours te doen. Van bovenaf ziet deze stad er toch weer heel anders uit.

Rusland Sint-Petersburg PeterhofOp korte afstand van de stad liggen de imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren. Je kunt vanaf de Hermitage een snelboot over zee nemen naar Peterhof, het Russische Versailles. Peter de Grote liet hier een paleis bouwen met in de tuin een groot complex van fonteinen en watervallen die uitmonden in de Finse Golf. Bezoek ook het tsarendorp Poesjkin met het adembenemende paleis van Catharina de Grote, waarin alle pracht en praal van het tsarenrijk verenigd is. Na een paar dagen genieten van al het moois en de aangename sfeer in deze ‘Europese stad’ vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je eens zo maar een andere straat inslaat of gewoon in een dorpje een kopje thee drinkt op een terras, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vervoer per nachttrein van Kazan naar Nizjni Novgorod
 • Vervoer per trein van Nizjni Novgorod naar Vladimir
 • Vervoer per trein van Moskou naar Tver
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen
 • Onderweg naar Moskou een bezoek aan Sergiev Posad
 • Stadswandeling Moskou
 • Bezoek aan het Reispaleis van Catharina de Grote
 • Wandeling over de Nevski Prospekt
 • Bezoek aan de Hermitage
 • Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Kazan en Sint-Petersburg bij te boeken.

In Kazan kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 39,50 per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 58,- op basis van logies en ontbijt.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Rusland ook voorkomen dat zich enkele Duitstalige reizigers hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kazan Hotel Park Inn
Soezdal Sokol Hotel
Rostov Veliki Moskov Trakt
Moskou Hotel Izmailovo Delta
Veliki Novgorod Sadko Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Hotel Admiralteyskaya Sint Petersburg

  Vanuit de accommodaties kun je te voet of met het openbaar vervoer het centrum bezoeken.

 • Hotel Moskou Rusland
 • Hotel Rusland
 • Ontbijtzaal Hotel Gostevoy Fond Sint-Petersburg Rusland

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de hotelovernachtingen.

 • Hotel Rusland
 • Hotel Rusland
 • Hotel Ibis Dynamo Moskou Rusland

  We overnachten in zowel moderne als typisch Russische accommodaties.

 • Hotel Gostevoy Fond Sint-Petersburg Rusland
 • Hotelkamer Rusland
 • Hotelkamer Rusland

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet.

 • Hotelkamer Rusland

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Sint Petersburg - Amsterdam

  Vertrek

  17:50

  Aankomst

  19:45


Tijdsverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Enkele trajecten worden per trein afgelegd, zoals van Kazan naar Nizjni Novgorod en door naar Vladimir. Tijdens de lange reis van Kazan naar Nizjni Novgorod reizen we per nachttrein en krijgen zo een goed beeld van het reizen met de Transsiberië express. We overnachten in een 4-persoonscoupé en komen uitgerust aan in Nizjni Novgorod. Ook van Moskou naar Tver reizen we met de trein. We leggen deze relatief korte trajecten overdag af tijdens treinreizen van maximaal 4 uur. De overige trajecten worden per comfortabele bus afgelegd. In de steden Kazan, Nizjni Novgorod, Moskou en Sint-Petersburg zijn taxi, metro en tram handige vervoermiddelen.

 • Rusland metro Moskou pracht en praal

  De metrostations van Moskou waren in de Sovjettijd 'paleizen voor het volk' met veel pracht en praal.

 • Air Baltic vliegtuig
 • Bus Rusland
 • Trein station Rusland

  We reizen met de trein van Nizjni Novgorod naar Vladimir en van Moskou naar Tver.

 • Trein station Rusland
 • Metrostation Moskou Rusland
 • Bus Rusland zijkant vervoer

  De reizen worden uitgevoerd met comfortabele bussen.

 • Rusland nachttrein Moskou

  We reizen met de nachttrein van Kazan naar Nizjni Novgorod.

 • Metro Rusland Moskou

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vervoer per nachttrein van Kazan naar Nizjni Novgorod
 • Vervoer per trein van Nizjni Novgorod naar Vladimir
 • Vervoer per trein van Moskou naar Tver
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen
 • Onderweg naar Moskou een bezoek aan Sergiev Posad
 • Stadswandeling Moskou
 • Bezoek aan het Reispaleis van Catharina de Grote
 • Wandeling over de Nevski Prospekt
 • Bezoek aan de Hermitage
 • Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of verdwaalt in dorp of stad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Onderweg naar Moskou bezoeken we Sergiev Posad. Hier vinden we een overdaad aan prachtige heiligdommen zoals de kathedraal van de Drie-eenheid, de Hemelvaartskathedraal en de St. Sergejkathedraal.
 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin.
 • Een bezoek aan het Reispaleis Catharina de Grote in het typisch Russische provinciestad Tver. Dit reispaleis diende Catharina de Grote op haar frequente tochten van Moskou naar Sint-Petersburg.
 • Wandeling over de Nevski Prospekt, aan deze brede boulevard liggen grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen.
 • Bezoek aan de Hermitage, het grootste museum ter wereld dat gevestigd is in het Winterpaleis, vroeger de woonplaats van de tsarenfamilie.
 • Bezoek Petrus-en-Paulusvesting, in de kerk liggen de 18e en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie.


Gedurende de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Voorbeelden van optionele excursies zijn:

 • Bezoek een dans- of balletvoorstelling in een van de vele theaters die Moskou en Sint-Petersburg rijk zijn.
 • Op korte afstand van Sint-Petersburg liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden tijdens een excursie.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de Roebel. Voor de actuele koers kijk op oanda.com.

Pinnen: kan in alle grote steden.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Op het platteland van Rusland is het leven vrij goedkoop. In Moskou en Sint-Petersburg echter ligt het prijsniveau hoog.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants bijgekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter, maar er zijn zeker voldoende mogelijkheden. In de grote hotels en restaurants worden de bekende Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert bestaat meestal uit cake, ijs en fruit.

Stolovaya Rusland Eten BuffetOok is het een leuke ervaring om te lunchen of dineren in een stolovaya, een typisch Russisch buffetrestaurant, waar je kunt zien wat je besteld. De service is snel, het eten smaakvol en er worden geen hoge prijzen berekend. De Russen zelf bezoeken ook vaak stolovaya’s.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater in Moskou is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg en de overige plaatsen is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessen water gebruiken.

Uiteraard is ook de tweede nationale drank, vodka, volop verkrijgbaar. In het Russisch lijken de woorden water en wodka op elkaar: voda en vodka. Wees dus voorzichtig met de bestelling. Er zijn veel verschillende soorten wodka verkrijgbaar van verschillende kwaliteiten. Uiteraard mag een glaasje van deze nationale drank en trots niet ontbreken tijdens deze reis.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Kazan en Sint-Petersburg bij te boeken.

In Kazan kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 39,50 per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 58,- op basis van logies en ontbijt.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In een groot deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met droge, warme zomers en zeer koude winters. Vanaf mei kun je overdag al genieten van aangename temperaturen met mooie heldere dagen. In het voor- en najaar schommelt de temperatuur overdag tussen 10° en 20°C en moet je verder rekening houden met koude nachten. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een buitje.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Is het ontbijt inclusief?

Tijdens deze reis is het ontbijt bij alle hotelovernachtingen inclusief.
 

Hoe reis je met Djoser door Rusland?

Kan ik tijdens de treinreis een privé cabine huren?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Wat is de beste reistijd?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Mag ik in Rusland fotograferen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Rusland, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Zo een groot land .. en dan die paar woordjes maar :-) .. een reis voor "ervaren reizigers" .. ? Genieten van schoonheid en eenvoud en afwisseling en vermoeidheid en vrolijkheid en het diepere van de Russische cultuur. Het zijn Europeanen die de aansluiting met het land Europa verdienen !

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verblijf in het tolerante Kazan aan de oevers van de Wolga
 • Bezoek en overnachting historische steden als Vladimir, Soezdal, Veliki Rostov en Sergiev Posad
 • Ervaar de hoogtepunten Sint-Petersburg en Moskou
 • Verblijf in Veliki Novgorod, de oudste stad van Rusland
 • Ervaar de Transmongolië express
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,0

Zo een groot land .. en dan die paar woordjes maar :-) .. ee...
Zo een groot land .. en dan die paar woordjes maar :-) .. een reis voor "ervaren reizigers" .. ? Genieten van schoonheid en eenvoud en afwisseling en vermoeidheid en vrolijkheid en het diepere van de Russische cultuur. Het zijn Europeanen die de aansluiting met het land Europa verdienen !

Alain D. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

12°C

Terug naar boven

Update Rusland

Door de situatie in de Oekraïne voert Djoser voorlopig geen reizen uit naar Rusland. We houden, in samenwerking met onze lokale partner, de ontwikkelingen in de gaten en updaten onze website als de situatie wijzigt.