Rusland

Rondreis Rusland18 dagen

Tijdens deze reis door Rusland maken we kennis met verschillende facetten van de voormalige Sovjetrepubliek. We bezoeken de belangrijkste steden, maar maken ook kennis met het leven op het platteland. In de Gouden Ring herleeft het verleden van vóór de Sovjettijd en in Kazan vinden we een mix van heden en verleden uit de Mongoolse overheersing.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.845,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, 18 dagen
 1. Amsterdam - Kazan
 2. Kazan
 3. Kazan - nachttrein naar Nizjni Novgorod
 4. aankomst Nizjni Novgorod
 5. Nizjni Novgorod - trein naar Vladimir
 6. Vladimir - Soezdal
 7. Soezdal
 8. Soezdal - Veliky Rostov
 9. Veliky Rostov - Sergijev Posad - Moskou
 10. Moskou
 11. Moskou
 12. Moskou - trein naar Tver - Seliger meer
 13. Seliger meer - Veliki Novgorod
 14. Veliki Novgorod
 15. Veliki Novgorod - Sint-Petersburg
 16. Sint-Petersburg
 17. Sint-Petersburg
 18. Sint-Petersburg - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kazan

Dag 1. Amsterdam - Kazan
Dag 2. Kazan
Dag 3. Kazan - nachttrein naar Nizjni Novgorod
Dag 4. Nizjni Novgorod

Kerk Kazal Rusland We beginnen deze reis door Rusland in de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije of Tatarstan, Kazan. Turkse en Mongoolse volkeren, de Tataren, leefden langs de Wolga-rivier en gebruikten Kazan als toevluchtsoord in de 13de en 14de eeuw. We zien en ervaren dit vandaag de dag nog terug bij een bezoek aan een stad die ook wel het Istanboel van Rusland wordt genoemd; Oost en West ontmoeten elkaar hier. In het witgepleisterde Kremlin vind je behalve de gebruikelijke paleizen en kerken namelijk ook de grootste moskee van het land. In het uiterlijk van de inwoners van Kazan zien we overigens vrijwel geen Oosterse gelaatstrekken meer terug. Sinds honderden jaren wonen de Russen en Tataren al vreedzaam naast elkaar. Een boeiende stad en een mooie start van deze reis.

Na een paar dagen in Kazan reizen we per nachttrein door naar Nizjni Novgorod. De trein is hét perfecte vervoermiddel in het uitgestrekte Rusland en deze ‘Transsib-ervaring” is dan ook eigenlijk niet te missen. De Rus is gewend aan het reizen per trein, het is een tweede huiskamer voor velen. In de ochtend komen we heerlijk uitgerust aan in Nizjni Novgorod.

Nizjni Novgorod is prachtig gelegen aan dezelfde Wolga-rivier. Daar waar veel grote steden in Rusland planmatig zijn ontstaan bij de aanleg van de Trans-Siberische spoorlijn, vinden we tijdens deze reis oude nederzettingen die hun oorsprong danken aan natuurlijke wegen en grenzen. Nizjni Novgorod heeft een rijk handelsverleden dankzij de strategische ligging aan de Wolga en van oudsher is dit de portemonnee van Rusland. Het Kremlin van “Nizjni”, zo genaamd door de locals, ligt hoog en prachtig aan de oevers van dezelfde rivier. In en rondom het Kremlin zijn verschillende musea en overheidsgebouwen. Een van de musea is het Sakharov museum; het woonhuis waar Nobelprijswinnaar voor de Vrede van 1975 Andrej Sacharov 6 jaar in ballingschap heeft gewoond. Nizjni Novgorod is ook de geboorteplaats van nog een Nobellaureaat, Maxim Gorki is hier namelijk geboren en getogen. We reizen door naar de prachtige zogenaamde Gouden Ring.

Gouden Ring

Dag 5. Nizjni Novgorod - Vladimir
Dag 6. Vladimir - Bogoljoebovo - Soezdal
Dag 7. Soezdal
Dag 8. Soezdal - Veliki Rostov
Dag 9. Veliki Rostov - Sergiev Posad - Moskou

Kerk Gouden Driehoek Rusland De Gouden Ring dankt zijn naam aan de historische waarde van de dorpen en de schoonheid die dit gebied karakteriseert. De oudste dorpen, kerken en kloosters van Rusland bevinden zich in deze regio, waarvan er velen dateren uit de 12de eeuw. We vinden een afwisseling van platteland met de idyllische pastelgekleurde huisjes en de uitbundig aanwezige kerkjes die we in alle gemeenschappen tegenkomen. We overnachten in Vladimir, Soezdal en Veliki Rostov. In Vladimir bevindt zich de “Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods” die dateert uit de 12de eeuw. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lepels in alle soorten en maten: een bezoek aan het ludieke “Lepelmuseum” is een zogeheten ‘must’.

In Soezdal, een landelijk plaatsje dat geheel onder de Russische monumentenzorg valt, zijn vrijwel alle huizen van hout en hebben fraai snijwerk op de daklijsten. In de 19de eeuw is besloten, dit overigens tegen de zin van de handelaren, om de Transsiberische spoorlijn niet door Soezdal te laten lopen, maar door Vladimir. Dit heeft ervoor gezorgd dat Soezdal zijn landelijke karakter heeft behouden en dat zien we onder andere op de levendige markt. Hier gaan de zelfgemaakte kazen, potten honing, aardappelen en geurige kruiden grif van de hand. In Veliki Rostov, ook wel Rostov Veliki genaamd, kun je het middeleeuwse Kremlin bekijken, dat met zijn kerken en paleizen tot de mooiste van Rusland behoort. We rijden door een groen landschap van glooiende heuvels, bossen en weiden, met af en toe een witgepleisterd kerkje door naar Sergiev Posad. Hier vinden we een overdaad aan prachtige heiligdommen zoals de kathedraal van de Drie-eenheid, de Hemelvaartskathedraal en de St. Sergejkathedraal. Volgende stop: Moskou, hoofdstad van het Russische rijk.

Moskou

Dag 10. Moskou
Dag 11. Moskou

Moskou RuslandHet prachtige Moskou ontvangt ons hier met open armen en veel drukte en lawaai. Een wat bruuske overgang na de rust van de Gouden Ring, maar ook mooi en indrukwekkend. Bij het Rode Plein liggen de Sint-Basiliuskathedraal met zijn sprookjesachtig gekleurde torentjes, het GUM-warenhuis met al zijn gouden pracht en praal en natuurlijk het Kremlin. Hier vind je schitterende kathedralen en musea. Een leuke tocht die je in Moskou kunt maken is een rondrit langs de enorm diep gelegen en kostbaar uitgevoerde metrostations, vroeger de “paleizen voor het volk”. Overal in het centrum staan stalletjes waar een hapje of drankje te koop is. Je vindt er vele terrasjes en restaurants en talloze kerken die in oude glorie zijn hersteld. Ook het communistische verleden is overigens nog zichtbaar in de vele brede avenues en statige stalinistische gebouwen. Het oude KGB kantoor waar duizenden onschuldig gevangen werden gehouden herbergt vandaag de dag de moderne variant van de veiligheidsdienst de FSB.

Groen Seliger meer en pittoresk Veliki Novgorod

Dag 12. Moskou - trein naar Tver - Seliger meer
Dag 13. Seliger meer - Veliki Novgorod
Dag 14. Veliki Novgorod

Met de trein reizen we in een paar uur naar Tver. Tsarina Catharina de Grote reisde regelmatig per koets van Moskou naar Sint-Petersburg en vice versa. Voor haar overnachtingen onderweg liet zij een reispaleis neerzetten in Tver. Zo’n 700 jaar geleden wedijverde deze provinciestad nog met Moskou om de machtigste handelspositie, maar dit is verleden tijd. Tver is vandaag de dag een aangename provinciestad, mooi gelegen aan de oevers van de samenvloeiing van de rivieren Tvertsa, Tmaka en de Wolga. We hebben ruim de tijd om het statige centrum met warme pastelkleurige huizen te bewonderen voordat we doorreizen met onze eigen bus naar het Seliger meer.

Seliger meer Rusland We verblijven een nacht aan de oever van het Seliger meer waar we kunnen wandelen of tijdens een boottochtje van de ondergaande zon kunnen genieten. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen. In de zomermaanden is dit ook een plek waar Russische families komen genieten van de rust.

We reizen door naar de zo genoemde oudste stad van Rusland; Veliki Novgorod. Bezoek het Kremlin met de helderwitte Sofiakathedraal daterend uit 1050, of ga bij mooi weer samen met de vele Russische dagjesmensen staand zonnebaden op het strandje aan de Wolchow. Totdat Sint-Petersburg het stokje overnam, was Veliki Novgorod het handelscentrum van deze regio.

Sint-Petersburg

Dag 15. Veliki Novgorod - Sint-Petersburg
Dag 16. Sint-Petersburg
Dag 17. Sint-Petersburg
Dag 18. Sint-Petersburg - Amsterdam

Sint-Petersburg gracht Rusland De reis eindigt in Sint-Petersburg, het ‘Venetië van het Noorden’ en ‘Het venster naar Europa’ met vele grachten, kanaaltjes en bruggen. De stad werd gesticht als droomstad van tsaar Peter de Grote. In het centrum van de stad kun je heerlijk wandelen over de brede boulevard van de Nevsky Prospekt, waar de Petersburgers tot in de late uurtjes op terrasjes zitten. Aan de grachten staan fraaie stadspaleizen, in vroeger dagen neergezet door de aristocratie. Het voormalige winterpaleis van de tsarenfamilie, de Hermitage, huisvest één van de belangrijkste en meest omvangrijke kunstcollecties ter wereld. Om een mooi beeld te krijgen van een andere wereld die Sint-Petersburg ook biedt, is het mogelijk om een van rooftop-tours te doen. Van bovenaf ziet deze stad er toch weer heel anders uit.

Op korte afstand van de stad liggen de imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren. Je kunt vanaf de Hermitage een snelboot over zee nemen naar Peterhof, het Russische Versailles. Peter de Grote liet hier een paleis bouwen met in de tuin een groot complex van fonteinen en watervallen die uitmonden in de Finse Golf. Bezoek ook het tsarendorp Poesjkin met het adembenemende paleis van Catharina de Grote, waarin alle pracht en praal van het tsarenrijk verenigd is. Na een paar dagen genieten van al het moois en de aangename sfeer in deze ‘Europese stad’ vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je eens zo maar een andere straat inslaat of gewoon in een dorpje een kopje thee drinkt op een terras, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 mei - 28 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

08 jun - 25 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Air Baltic
 • Alle vluchttoeslagen van de luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus en trein
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Het is niet mogelijk een eenpersoonsoupé te boeken in de trein van Kazan naar Nizjni Novgorod.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Kazan en Sint-Petersburg bij te boeken.

In Kazan kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 39,50 per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 58,- op basis van logies en ontbijt.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Rusland ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kazan Hotel Park Inn
Soezdal Sokol Hotel
Rostov Veliki Moskov Trakt
Moskou Hotel Izmailovo Delta
Veliki Novgorod Sadko Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Het is niet mogelijk een eenpersoonsoupé te boeken in de trein van Kazan naar Nizjni Novgorod.

 • Het ontbijt is inbegrepen tijdens de hotelovernachtingen

 • De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Vliegreis

Air Baltic


Tijdverschil: in de zomer is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 1 uur later, in de winter is het 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Enkele trajecten worden per trein afgelegd, zoals van Kazan naar Nizjni Novgorod en door naar Vladimir. Tijdens de lange reis van Kazan naar Nizjni Novgorod reizen we per nachttrein en krijgen zo een goed beeld van het reizen met de Transsiberië express. We overnachten in een 4-persoonscoupé en komen uitgerust aan in Nizjni Novgorod. Ook van Moskou naar Tver reizen we met de trein. We leggen deze relatief korte trajecten overdag af tijdens treinreizen van maximaal 4hr. De overige trajecten worden per comfortabele bus afgelegd. In de steden Kazan, Nizjni Novgorod, Moskou en Sint-Petersburg zijn taxi, metro en tram handige vervoermiddelen.

 • Air Baltic vliegtuig
 • Bus Rusland
 • Bus Rusland
 • Trein station Rusland
 • Trein station Rusland

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Air Baltic
 • Alle vluchttoeslagen van de luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus en trein
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of verdwaalt in dorp of stad om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):

 • Bezoek aan Kazan, met grootste moskee van Rusland
 • Verblijf en bezoek aan de Gouden Ring; historische regio in Rusland
 • Stadswandeling door Moskou, met bezoek Rode Plein, de Sint-Basilius-kathedraal, de Maria hemelvaart-kathedraal, het GUM-warenhuis en het Kremlin
 • Bezoek aan reispaleis Catharina de Grote in het typisch Russische provinciestad Tver
 • Wandeling over de beroemde Nevski Prospekt, de Hermitage en op korte afstand van de stad liggen imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland: moet via CIBT/Visumbo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.   


Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

De munteenheid in Rusland is de Roebel. Voor de actuele koers kijk op oanda.com.

Pinnen: kan in alle grote steden.
Contant: euro’s in kleine coupures.
Creditcards zijn in Rusland op enkele plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Op het platteland van Rusland is het leven vrij goedkoop. In Moskou en Sint-Petersburg echter ligt het prijsniveau hoog.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants bijgekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs.

De nationale drank is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater in Moskou is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In de overige plaatsen kun je het beste flessen water gebruiken.

Uiteraard is ook de tweede nationale drank, vodka, volop verkrijgbaar. In het Russisch lijken de woorden water en wodka op elkaar: voda en vodka. Wees dus voorzichtig met de bestelling.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Kazan en Sint-Petersburg bij te boeken.

In Kazan kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 39,50 per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 58,- op basis van logies en ontbijt.

In Sint-Petersburg kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 80,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Rusland is een uitgestrekt land met vele klimaatzones. In een groot deel waar wij reizen, heerst een landklimaat met droge, warme zomers en zeer koude winters. Vanaf mei kun je overdag al genieten van aangename temperaturen met mooie heldere dagen. In het voor- en najaar schommelt de temperatuur overdag tussen 10° en 20°C en moet je verder rekening houden met koude nachten. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een buitje.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Is het ontbijt inclusief?

Tijdens deze reis is het ontbijt bij alle hotelovernachtingen inclusief.
 

Hoe reis je met Djoser door Rusland?

Kan ik tijdens de treinreis een privé cabine huren?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt voor de visumaanvraag?

Kan ik in Rusland pinnen?

Wat is de beste reistijd?

Wat is het voltage in Rusland?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik in Rusland tijdens de reis e-mailen of bellen?

Mag ik in Rusland fotograferen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Zo een groot land .. en dan die paar woordjes maar :-) .. een reis voor "ervaren reizigers" .. ? Genieten van schoonheid en eenvoud en afwisseling en vermoeidheid en vrolijkheid en het diepere van de Russische cultuur. Het zijn Europeanen die de aansluiting met het land Europa verdienen !

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verblijf in het tolerante Kazan aan de oevers van de Wolga
 • Bezoek en overnachting historische steden als Vladimir, Soezdal, Veliki Rostov en Sergiev Posad
 • Ervaar de hoogtepunten Sint-Petersburg en Moskou
 • Verblijf in Veliki Novgorod, de oudste stad van Rusland
 • Ervaar de Transmongolië express
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,0

Zo een groot land .. en dan die paar woordjes maar :-) .. ee...
Zo een groot land .. en dan die paar woordjes maar :-) .. een reis voor "ervaren reizigers" .. ? Genieten van schoonheid en eenvoud en afwisseling en vermoeidheid en vrolijkheid en het diepere van de Russische cultuur. Het zijn Europeanen die de aansluiting met het land Europa verdienen !

Alain D. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

14°C

Terug naar boven