Rusland Winterreis

Winterreis Rusland 8 dagen

De Russische winters staan bekend om de vele sneeuw, wat ideaal is voor een boeiende rondreis door Rusland met een winters decor. Je bezoekt de culturele hoogtepunten in Sint-Petersburg, zoals de wereldberoemde Hermitage, een opera- of een balletvoorstelling en fraaie paleizen. Je maakt ook kennis met de uitgestrekte wildernis tijdens een spectaculaire huskytocht door de naaldwouden en over de bevroren meren in Keralië. Aan de hand van een gids leer je de beginselen van het ijsvissen. Met een drilboor worden gaten in het ijs gemaakt en met speciale hengels mag je je geluk beproeven.

Van:
Aan:


Routekaart Winterreis Rusland, 8 dagen
 1. Amsterdam - Sint-Petersburg
 2. Sint-Petersburg
 3. Sint-Petersburg - nachttrein naar Petrozavodsk
 4. aankomst Petrazavodsk - Kudama
 5. Kudama, sledehondentocht
 6. Kudama, sledehondentocht - Petrozavodsk
 7. Petrozavodsk - nachttrein naar Sint-Petersburg
 8. aankomst Sint-Petersburg - Amsterdam

Reisbeschrijving

Houd er rekening mee dat er zich door het winterse karakter van deze reis onvoorziene omstandigheden kunnen voordoen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden.

Ontdek het prookjesachtige Sint Petersburg

Dag 1  Amsterdam - Sint-Petersburg
Dag 2  Sint-Petersburg
Dag 3  Sint-Petersburg - nachttrein naar Petrozavodsk

We vliegen met KLM naar Sint-Petersburg. Bij aankomst worden we op het vliegveld al geconfronteerd met winterse omstandigheden en verwelkomd door onze lokale gids. Enorme sneeuwschuivers houden de start en landingsbanen schoon en vliegtuigvleugels worden van ijs ontdaan. Op weg naar ons hotel passeren we imposante gebouwen met stalinistische architectuur, zoals het Huis van de Sovjets met een reusachtig standbeeld van Lenin ervoor. De Russen laten hem staan. Zij hebben zich inmiddels verzoend met dit onderdeel van hun geschiedenis.

Rusland Sint-Petersburg Djoser Sint-Petersburg ligt er in de winter bijzonder fascinerend bij. De mooiste stad van Rusland ziet er heel anders uit. De elegante gebouwen en parken zijn bedekt met sneeuw en haar kanalen en de rivier de Neva zijn compleet bevroren. Met name ’s avonds geeft dit een sprookjesachtig tafereel. De stad werd in de 18e eeuw gesticht door tsaar Peter de Grote, die het tot zijn venster op Europa wilde maken. In het voormalige winterpaleis van de Tsarenfamilie huist nu ’s werelds beroemdste museum het Hermitage. Zonder meer een uitgebreid bezoek meer dan waard en in de winter geen lange rijen voor de kassa! Vanaf het Hermitage wandel je over de bevroren Neva zo naar de Petrus-en-Paulusvesting.

In de Petrus-en-Paulusvesting vindt de stad zijn oorsprong. In de kerk liggen de 18e en 19e-eeuwse tsaren begraven en er is ook een aparte kapel voor Nikolaj II en zijn familie. Verderop ligt het houten huisje van tsaar Peter en de legendarische pantserkruiser Aurora. Maar wellicht ben je meer gefascineerd door zwemmers van de lokale zwemclub, die iedere dag het ijs open hakken voor een onweerstaanbare ijzige duik in de Neva. Meestal worden zij gadegeslagen door wodka drinkende toeschouwers of visserslui die in de nabijheid aan het ijsvissen zijn.

Op de historische Nevski Prospect, Sint-Petersburg's bekendste winkelstraat, vind je fraaie paleizen als het Stroganov en Bjeloselski-Bjelozerski. Naast toonaangevende winkels als Dom Knigi, Passazj en Gostini Dvor tref je hier de Armeense kerk, de Hollandse kerk en de Kazan kathedraal. Te voet of per krakende tram bereik je makkelijk de imposante Smolny-kathedraal en het Alexander Newski-klooster met de aangrenzende begraafplaats voor beroemde schrijvers en componisten. Het Mariinski-theater vormt het platform voor opera en ballet. Het Kirov-ensemble geniet lokaal meer aanzien dan het Moskouse Bolsjoi.

Doe mee aan een sledetocht door de ongerepte natuur van Karelië

Dag 4  aankomst Petrazavodsk - Kudama
Dag 5  Kudama, sledehondentocht
Dag 6  Kudama, sledehondentocht - Petrozavodsk
Dag 7  Petrozavodsk - nachttrein naar St. Petersburg
Dag 8  aankomst St.Petersburg - Amsterdam

’s Avonds nemen we de nachttrein naar Petrozavodsk. Je wordt in je slaapcoupé in slaap gewiegd op het ritme van de wielen. Bij aankomst in Kudama word je overweldigd door de rust en ongerepte natuur van Karelië. Hier, ver van de bewoonde wereld, lijkt de tijd een andere ritme te hebben. De nederzetting Kudama ligt aan het bijna 30 kilometer lange Syamozeromeer, dat in de winter helemaal dichtvriest. De oevers worden omgeven door uitgestrekte naaldwouden.

Rusland winterreis Musher Husky's Djoser Kudama is niet willekeurig gekozen voor ons hondenslee avontuur. Op deze plaats vinden ieder jaar belangrijke sledehonden races plaats die deelnemers uit heel Rusland en elders uit de hele wereld trekken. We verblijven op het terrein van een huskycentrum, waar husky’s en andere honden verzorgd en getraind worden voor deze races. De eigenaren laten je graag kennismaken met hun honden. Ook kun je gebruik maken van een sauna, cross-country ski's huren of gaan ijsvissen.

Gehuld in ter plaatse verstrekte thermokleding en handschoenen, leer je van de ‘’musher’ de husky’s in te spannen en oefen je in de ochtend van de eerste dag op het meer de besturing van je slee. In de middag zal de gids je meenemen naar het meer om je de beginselen van het ijsvissen meester te maken. Met een drilboor worden gaten in het ijs gemaakt en met speciale korte hengels mag je je geluk beproeven. De volgende dagen trekken we erop uit met de hondenslee voor een kilometers lange avontuurlijke tocht door de bossen. Het is nu uitkijken voor de bomen, maar je trouwe viervoeters weten hier feilloos de weg. Het is af en toe flink afremmen geblazen om ze in toom te houden. Halverwege de tocht maken we vuur en picknicken we in de besneeuwde wildernis.

Vanuit Petrozavodsk, de hoofdstad van de Republiek Karelië, heb je de mogelijkheid om, afhankelijk van de weersomstandigheden, deel te nemen aan een spectaculaire excursie naar het eiland Kizhi per hovercraft over het dichtgevroren meer. Kizhi is een van de grootste openluchtmusea van Rusland en vooral de volledig houten Scheppingskerk is een juweel dat je niet mag missen. In de avond nemen we weer de nachttrein terug naar Sint-Petersburg waar je nog tijd hebt om deze mooie stad te bekijken voordat je weer terugvliegt naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Rusland immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

 

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Twee keer in comfortabele 4-persoonscouchettes van Sint-Petersburg naar Petrozavodsk en van Petrozavodsk naar Sint-Petersburg
 • Vervoer per bus van Petrozavodsk naar Kudama en terug
 • Warme kleren voor tijdens de hondesledetochten
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Hondenslee excursie met husky’s op dag 5 en 6
 • lunch op dag 4, 5 en 6
 • Diner op dag 4 en 5

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Sint-Petersburg bij te boeken. Je verblijft dan in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

De accommodatie in Kudama is verdeeld over diverse grote sfeervol ingerichte huizen op hetzelfde terrein. Ieder huis heeft een eigen woonkamer met een open haard of een houtkachel en een ingerichte keuken. De huizen hebben  2 etages, per etage zijn er douches en wc’s aanwezig. In Sint-Petersburg maken we gebruik van een centraal gelegen hotel, op loopafstand van de binnenstad. Soms ligt het hotel iets verder van een bezienswaardigheid en moet je een lokale bus, metro of taxi nemen.

Bekijk de hotelreview op Tripadvisor

St. Petersburg Palantin Hotel
Kudama Kudama Guesthouse
Petrozavodsk Severnaya Hotel

Dit hotel geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Sint Petersburg

  Vertrek

  12:50

  Aankomst

  17:35

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Sint Petersburg - Amsterdam

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35


Tijdverschil: het is in St. Petersburg en de andere steden in het Europese deel van Rusland 2 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens deze rondreis leggen we de grootste afstanden per nachttrein af. Op die manier kunnen we onze tijd in Sint-Petersburg en in Karelië optimaal benutten. Tijdens de treinreis is een comfortabele vierpersoons slaapcoupé gereserveerd inclusief kussen en lakens.

Het stuk van Petrazavodsk naar Kudama en terug leggen we af met een eigen bus.

Ter plaatse kun je gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen. In Sint-Petersburg verplaats je je eenvoudig met het openbaar vervoer. De metro leent zich hier prima voor. In Kudama heb je wat winterse opties om je te verplaatsen: zo maken we een excursie met husky’s die je per slee vervoeren. Je kunt ski’s huren om te langlaufen of je kunt met een hovercraft het dichtgevroren meer oversteken naar Kizhi (als het weer het toe laat).

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding
 • Twee keer in comfortabele 4-persoonscouchettes van Sint-Petersburg naar Petrozavodsk en van Petrozavodsk naar Sint-Petersburg
 • Vervoer per bus van Petrozavodsk naar Kudama en terug
 • Warme kleren voor tijdens de hondesledetochten
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Hondenslee excursie met husky’s op dag 5 en 6
 • lunch op dag 4, 5 en 6
 • Diner op dag 4 en 5

Excursies

Husky sneeuw RuslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 8-daagse reis door Rusland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Slede-hondentocht over het bevroren meer van ongeveer 30 km.
 • Een 45 km slede-hondentocht door het bos.
 • Ochtend hondeslede tocht van ongeveer 25km
 • Een BBQ picknick lunch op dag 5
 • Diners tijdens het verblijf in Kudama


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv. een operabezoek in Sint-Petersburg of buiten de stad ijsvissen of een cross-country ski tocht maken.

Op dag 7 is het mogelijk om het beroemde openluchtmuseum Kizhi te bezoeken per hovercraft (afhankelijk van weer condities).

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland; moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); Kosten € 125,25 op factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig. 


Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen. In Sint-Petersburg zijn voldoende pinautomaten aanwezig. Je kunt het beste ook in Sint-Petersburg geld pinnen voor het verblijf in Kudama.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Ontbijt is inbegrepen in de reis. Op dag 4,5 en 6 de lunch en op dag 4 en 5 het avondeten. Op dag 5 krijg je een picknick lunch tijdens de hondenslede tocht.  Alle overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen wanneer, waar en wat je eet.

Zeker in Sint-Petersburg is de keus aan restaurants groot: van goedkoop tot luxe. In de grote hotels en restaurants worden o.a. de gewone Europese gerechten bereid, zoals soep, vlees/vis met rijst of aardappels, alsmede lokale favorieten als Russische gevulde pannenkoekjes (blini’s). Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. In Karelië is de keus aan restaurants beperkt, maar de streek is beroemd om haar rijstpasteitjes.

Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater af te raden. Hier kun je het beste flessenwater gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig om een medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Sint-Petersburg bij te boeken. Je verblijft dan in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Rusland kan het in de winter koud worden. De dagen zijn dan erg kort, maar vaak wel helder en zonnig. De temperaturen in Sint-Petersburg dalen tot onder het vriespunt. In de koudste maand, januari, is het gemiddeld -10°C. In Keralië is het vaak nog net iets kouder, waardoor thermokleding geen overbodige luxe is. In de winter valt er ook veel sneeuw in Rusland, uiteraard onontbeerlijk voor de nodige sneeuwpret!

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Rusland. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Sint-Petersburg op en gaat de hele reis met de groep mee om alles in goede banen te leiden.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de verschillende activiteiten die ondernomen kunnen worden. Omdat ze woonachtig zijn in Rusland kennen ze het land van binnen en buiten en kunnen ze je van alles vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Rusland

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. In St. Petersburg maken we gebruik van een centraal gelegen hotel, op loopafstand van de binnenstad. Soms ligt het hotel iets verder van een bezienswaardigheid en moet je een lokale bus, metro of taxi nemen.
 

Hoe is het vervoer in Rusland

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Foto's en video

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Prachtige mix van cultuur en natuur. Eerst waan je je in de Efteling met al die sprookjesachtige gebouwen in St. Petersburg. Van de gids krijg je alle ins and outs te horen. Dan wordt je na rit in een nachttrein wakker in een compleet andere wereld. Sneeuw tot aan je knieen en back to basic.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis! Hoogtepunt de prachtige hondensleetochten in het winterse Kudama. St Petersburg en de Hermitage; een gids die soms te veel vertelde. Een hondensleetocht, zelf besturen en dat 55 km lang en onderweg een picknick; Thee en brood met worst waren op dat moment culinair.

  9,0

  9,0
 • Een unieke belevenis met de hondenslee, aan te raden aan ieder die van de natuur en honden houdt. Een heel mooi land, er is veel te zien en te doen en Sint Petersburg is adembenemend.

  8,0

  8,0
 • Een goed georganiseerde reis. Je krijgt een sterke indruk van het koude leven in de winter in Rusland. Een ervaring om nooit te vergeten.

  9,0

  9,0
 • De tochten met de sledehonden waren werkelijk fantastisch. Zeker een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Mooie, zeer goed georganiseerde reis

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vlucht met KLM
 • Combinatie St. Petersburg én winterse landschappen
 • Hondensleeavontuur in Kudama
 • Kleren en schoenen voor de hondensledetocht inclusief
 • Bezoek aan de wildernis in Rusland: Karelia 
 • Lokale reisbegeleider

Klantwaardering

8,7

Prachtige mix van cultuur en natuur. Eerst waan je je in de...
Prachtige mix van cultuur en natuur. Eerst waan je je in de Efteling met al die sprookjesachtige gebouwen in St. Petersburg. Van de gids krijg je alle ins and outs te horen. Dan wordt je na rit in een nachttrein wakker in een compleet andere wereld. Sneeuw tot aan je knieen en back to basic.

Michiel P. - 9,0
Geweldige reis! Hoogtepunt de prachtige hondensleetochten in...
Geweldige reis! Hoogtepunt de prachtige hondensleetochten in het winterse Kudama. St Petersburg en de Hermitage; een gids die soms te veel vertelde. Een hondensleetocht, zelf besturen en dat 55 km lang en onderweg een picknick; Thee en brood met worst waren op dat moment culinair.

Christa O. - 9,0
Een unieke belevenis met de hondenslee, aan te raden aan ied...
Een unieke belevenis met de hondenslee, aan te raden aan ieder die van de natuur en honden houdt. Een heel mooi land, er is veel te zien en te doen en Sint Petersburg is adembenemend.

Christelle H. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven