Overzicht Taiwan rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Taiwan

Landinformatie Taiwan

Landinformatie Taiwan

 • Hoofdstad: Taipei
 • Andere bekende steden in Taiwan: Hualien, Chihpen, Kenting en Tainan
 • Inwoners: 23 miljoen
 • Taal: Mandarijn
 • Munteenheid: New Taiwan Dollar
 • Beste reistijd: oktober en november
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Taiwan 6 uur later, tijdens onze wintertijd 7 uur.
 • Oppervlakte: 35.980 km2
 • Geografie: Taiwan bestaat grotendeels uit één eiland. De overige eilanden zijn klein en beslaan minder dan 1% van het oppervlakte van het land. Van noord naar zuid ligt een grote bergrug waarvan de hoogste bergen tot ongeveer 4000 meter hoog zijn. De zeestraat 'Straat van Taiwan' scheidt Taiwan en China.


> Rondreizen Taiwan

Terug naar boven

Beste reistijd Taiwan

Beste reistijd Taiwan

Taiwan heef een subtropisch klimaat. In het land zijn geen grote klimaatverschillen tijdens de verschillende seizoenen en ook de verschillende regio's hebben geen grote temperatuur of neerslagverschillen. In de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden. Wil je in het voor- of najaar reizen? Dat kan prima, maar zorg dan dat je een warme trui of een jas bij je hebt voor in de avond. De meeste neerslag valt in de periode van juni tot en met augustus.

> Rondreizen Taiwan

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Taiwan

Bezienswaardigheden Taiwan

Historisch of modern? Drukke steden of rustgevende natuur? In Taiwan hoef je hier geen keuze tussen te maken, het eiland heeft het namelijk beide in overvloed. Naast het moderne Taipei is het eiland rijk aan geschiedenis en kent het prachtige natuurgebieden. Bij een reis naar Taiwan zijn de volgende bezienswaardigheden zeker de moeite waard.


Taipei
Taipei skyline Taiwan (internet)Met 2,5 miljoen inwoners is Taipei de grootste stad van Taiwan, en tevens ook de hoofdstad. De stad kent hypermoderne wijken, maar ook de oude Chinese cultuur is goed te proeven. Neem bijvoorbeeld het Chiang Kai-shek Memorial plein. De oude Chinese architectuur komt hier nog heel duidelijk naar voren.

In heel Taiwan zijn er veel avondmarkten, maar de indrukwekkendste vind je in Taipei. Raohe Street Night Market staat bekend om de drukke maar toch nog steeds gezellig sfeer. Je kunt er terecht voor sieraden en antiek, maar het is ook geen probleem als je hier naar toe gaat met een lege maag want je kunt er heerlijke Chinese delicatessen eten. Je kunt de markt ook goed combineren met een bezoek aan de de Ciyou-tempel in Songshan. Een prachtige oude tempel, die ‘s avonds oplicht in het kaarslicht.

Nederlandse wortels in Tainan
Tainan Matsu Tempel Taiwan DjoserIn 1624 streken de Hollanders hier neer om handel te drijven met China en Japan. Na 40 jaar zijn de Hollanders verdreven omdat zij te hoge belastingen invoerden. Je vindt er diverse gebouwen met een Nederlandse oorsprong, zoals het Fort Zeelandia. Bijna 200 jaar is Tainan de hoofdstad geweest van Taiwan. De stad zit vol met geschiedenis, religie en bijzondere tempels. Tainan staat ook wel bekend als ‘de stad met de duizend tempels’.

De Confucius Tempel is het meest belangrijk en door velen gezien als het mooiste historische gebouw van heel Taiwan. In totaal zijn er ongeveer 300 tempels in alle soorten en maten.

Taroko kloof
Taroko kloof Taiwan DjoseerDiepe klove, hoge bergen en ruige kliffen vind je in het oosten van Taiwan. Eén van de hoogtepunten van de regio is de Taroko kloof, ook wel Tailuge. De kloof is een sprookje voor natuurliefhebbers en bevindt zich in het Taroko nationaal park. Met 19 kilometer lang blijf je je elke keer verbazen over wilde watervallen, glinsterende rivieren, puntige rotsen en prachtige uitzichtpunten. 

De meesten die de Taroko kloof aandoen brengen een bezoek aan de Tunnel of Nine Turns, de Swallow Grotto en de Eternal Spring Shrine. We maken een wandeling door de kloof op onze reis door Taiwan.

Veel vogels
Taiwan volges (internet)Taiwan mag dan een klein eiland zijn, het is rijk aan prachtige natuur wat een fijn thuis creëert  voor vele diersoorten. Opmerkelijk is het aantal verschillende soorten vogels die er leven. Het eiland telt zo’n 460 verschillende vogelsoorten waaronder vogels die overal te vinden zijn, maar ook zeer zeldzame die alleen in Taiwan leven. Bijvoorbeeld de Swinhoe- en Mikado fazanten.

In de steden zal je niet veel bijzondere vogels tegen komen, maar zodra je de bergen opzoekt zijn ze in grote getalen aanwezig.

Sun Moon Lake
Sun Moon Lake fiets Taiwan DjoserHet bekendste meer van Taiwan is het Sun Moon Lake. Het meer ligt prachtig in een bergachtige omgeving vol bos. Elk seizoen zorgt voor verschillende, prachtige uitzichten en volgens de Taiwanezen heeft het Sun Moon Lake maar liefst acht seizoenen! Je kunt op het meer mooie boottochten maken (inbegrepen op onze Taiwan-reis).
Ook ligt er een ontspannen fietsroute langs een groot deel van het meer.

> Rondreizen Taiwan
 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,1

Land van tegenstellingen, zowel modern als traditioneel. Afw...
Land van tegenstellingen, zowel modern als traditioneel. Afwisselende reis met cultuur en natuur. En een heel lekkere keuken. Jimmy onze lokale Taiwanese gids en Ricardo onze reisbegeleider hebben me heel erg geholpen toen ik ter plaatse ziek werd.

Karine S. - 8,0
Terug naar boven