Overzicht Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe rondreizen van Djoser

Accommodatie Rondreis Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe, 21 dagen kampeer of hotel/lodge reis

Bij boeking kan de keuze worden gemaakt om tijdens deze reis te overnachten in tenten of te overnachten in comfortabele hotels, chalets, lodges of tented camps. Op alle plekken overnachten de kampeerders op dezelfde locatie als de deelnemers die voor de accommodatievariant hebben gekozen. Er zijn twee uitzonderingen. In Marakele en Hwange nationaal park zijn er geen kampeermogelijkheden. Deelnemers die gekozen hebben voor de kampeervariant overnachten hier ook in de lodge.

Tijdens de mobiele kampeersafari op dag 8, 9 & 10 door Moremi en Chobe nationaal park overnachten alle deelnemers (de kampeerders en ook deelnemers die gekozen hebben voor de accommodatievariant) in eenvoudige koepeltenten, die voorzien zijn van stretchers met beddengoed. Voor zowel de kampeerders als de hotel/lodge deelnemers zijn tijdens deze dagen alle maaltijden in de reissom inbegrepen. Sanitaire faciliteiten op deze kampeerterreinen midden in de wildernis zijn eenvoudig.

De toeslag voor de accommodatievariant bedraagt € 725,- en dient in het boekingsformulier te worden aangevinkt.

Het verblijft voor de hotel/lodgevariant is op basis van ontbijt en lunch. De contrasten tussen de accommodaties zijn soms groot. De meeste accommodaties zijn karakteristiek voor de regio en liggen veelal midden in de natuur op de mooiste plekjes. Chalets hebben meestal een eigen terras, een ingebouwde keuken en barbecuefaciliteiten buiten. Sommige accommodaties zijn voorzien van een zwembad.

Deelnemers die kiezen voor de kampeervariant overnachten uitsluitend in Marakele en Hwange nationaal park in een hotel/lodge. Op alle andere locaties wordt overnacht in ruime, makkelijk zelf op te zetten koepeltentjes, die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook slaapmatjes zijn aanwezig. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een bar met koude drankjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Pilanesberg  Manyane Resort
Marakele  Africa Lodges
Grobler brug  Kwa Nokeng
Nata  Elephant Sands
Kasane  Thebe river lodge
Victoria Falls  Explorer Village
Hwange  Ganda lodge
Rhodes Matopos  Farmhouse
Masvingo  Clever's Lakeview Resort
Mapungubwe nationaal park  Tshipise Forever SA
Polokwane  Destiny Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer/tent

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer in de hotels/lodges en eigen tent (dag 8-10) boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-

Deelnemers aan de kampeerreis kunnen beschikken over een eigen tent en een eenpersoonskamer in Marakele en Hwange nationaal park. De toeslag hiervoor bedraagt vanaf € 295,-.