Fietsen door Singapore

Fietsen door Singapore


Wat doe je als je maar één dag hebt om de metropool van Singapore te verkennen? Dan huur je een fiets! Singapore leent zich namelijk perfect om met twee wielen te verkennen: je slingert tussen hoge wolkenkrabbers naar knusse volkswijkjes en langs prachtige boulevards.

Fietsen groep SingaporeEr zijn verschillende aanbieders van een fietstours door Singapore, eventueel onder begeleiding van een gids. Wij hebben gekozen voor de tour 'historisch Singapore' van 4 uur. Met de hele groep op de fiets over de stoep achter elkaar aan. Door kleine steegjes, door een park of over de kades van de haven. Op straat wordt haast niet gefietst en verkeer is niet op fietsers berekend. Toch maken we ons in deze aangename stad weinig zorgen.

De architectuur van Singapore is imponerend. Singapore doet er alles aan om de stad aantrekkelijk te houden voor bewoners en toeristen en huurt de beste architecten in om de stad leefbaar, open, groen, toegankelijk en met veel voorzieningen te maken. Dat lukt uitstekend. Overal is prachtige hoogbouw met strakke vormen en veel glas. Er zijn mooie parken met goed onderhouden groen. De combinatie van het open water bij de haven is ruimtelijk met als blikvanger Marina Bay Sands.

Haven SingaporeOp een heel relaxte manier ontdekten we Singapore. Zowel het moderne deel van de stad als het koloniale deel van de stad. Een rondje rond de haven en over het formule 1 circuit. China Town, Kampong Glam en Little India zijn al snel bekend terrein, evenals Marina Bay. Regelmatig vertelt de gids over de historie van de stad. In een paar uur tijd ontstaat gevoel voor de grootte van Singapore: het is ‘kleiner’ dan aanvankelijk gedacht. Door de fietstocht weet iedereen wat morgen bezocht gaat worden. Heerlijk om een stad zo te verkennen! Leve de fiets!

Bekijk de reizen die Singapore aandoen.