De bezienswaadigheden van St. Petersburg

De bezienswaadigheden van St. Petersburg

St. Petersburg RuslandSt. Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland en ook de voormalige hoofdstad van Rusland. Het is een prachtige plek met vele bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. St. Petersburg heeft niet altijd dezelfde naam gehad: de stad heeft ook Petrograd en Leningrad geheten. De stad werd in 1703 gesticht door Peter de Grote als ‘venster op het Westen’. Hij deed inspiratie op voor de nieuwste stad in West-Europese landen, waaronder Nederland. De stad is gebouw rond een netwerk van kanalen en rivieren en lijkt daardoor op het Nederlandse Amsterdam.

Door de rijke geschiedenis heeft St. Petersburg heel veel te bieden. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen als je de stad bezoekt?

Hermitage
Hermitage St. Petersburg Rusland Bij een bezoek aan St. Petersburg mag uiteraard de Hermitage niet missen. Dit museum, verspreid over meerdere gebouw waaronder het Winterpaleis, is één van de beroemdste musea ter wereld en het grootste museum van Rusland. Niet alleen is de collectie immens en uniek, ook architectonisch is de Hermitage indrukwekkend. Kortom, voor ieder wat wils.

Boulevard Nevski Prospekt
Dit is de belangrijkste en meest interessante straat van St. Petersburg, waar men kan winkelen en historische sfeer kan proeven. Aan het eind van deze straat vind je het Alexander Nevski-klooster, wat ook zeker een bezoek waard is.

Smolny-kathedraal
Tsarina Elizabeth gaf opdracht tot het bouwen van dit kathedraal, ook wel de Opstandingskathedraal genoemd. Het gebouw is 83 meter hoog en ziet er schitterend uit met de kleuren blauw, wit en goud. Een aanrader is zeker om een van de toren te beklimmen om van een prachtig uitzicht over St. Petersburg te kunnen genieten.

Peterhof
Petershof St. Petersburg RuslandDit indrukwekkende geheel van paleizen en tuinen, met waterpartijen, fonteinen, beelden en vooral heel veel pracht en praal ligt ten zuidwesten van St. Petersburg en kijkt uit over de Finse Golf. In het gehele park heerst een vorstelijke sfeer en ook veel Russen gaan graag een dagje uit hiernaartoe om tot rust te komen.

Kerk van de Verlosser op het Bloed
Deze kleurrijke Russisch-Orthodoxe Kerk is gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II is vermoord doordat er een bom naar hem werd gegooid in 1881. Het interieur is overweldigend met schitterende mozaïeken en kostbare mineralen.

Bekijk onze rondreizen door Rusland.