Rusland

Rusland

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Sint-Petersburg is een beneveling

  Ik reis om de wereld in mijn hoofd samen te brengen met de plek waar ik naartoe ga.

  Lees meer

 • Het leven aan boord van de mythische Transsiberië Express

  ‘Hoe laat is het?’ Eén van mijn reizigers kijkt me nieuwsgierig aan. De afgelopen vijf uur hebben we onophoudelijk langs dichte berkenbossen gereden.

  Lees meer

 • Gouden Ring van Rusland

  Met 20 miljoen inwoners is Moskou de grootste stad van Europa en een bruisende metropolis. Toch vind je op slechts een kleine twee uur rijden meerdere pittoreske dorpen en steden waar de tijd lijkt stil te staan: welkom in de Gouden Ring van Rusland!

  Lees meer

 • De bezienswaadigheden van St. Petersburg

  St. Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland en ook de voormalige hoofdstad van Rusland.

  Lees meer

 • De kerk van het Bloed in Jekaterinaburg

  De kerk van het Bloed is het symbool geworden van Jekaterinaburg. Een tragische, historische, gebeurtenis is de reden voor de bouw van de kerk op deze plaats.

  Lees meer

 • Pirosjki, eten als een Rus

  Reizen door Rusland betekent ook eten als de Russen. Een Russisch etentje zonder pirosjki is als Lenin zonder Oktoberrevolutie. Ze zijn er met verschillende deegsoorten en uiteenlopende vullingen en worden bij bijna alle gelegenheden gegeten. Een Russisch spreekwoord luidt: “Een huis is niet mooi vanwege zijn kamers, maar vanwege zijn pirosjki”.

  Lees meer

 • Sergiev Posad

  In Rusland zijn er 3 grote kloosters met een priesteropleiding: Odessa, St. Petersburg en Sergiev Posad. Het klooster in Sergiev Posad heet het Heilige Drievuldigheidsklooster of zoals de Russen het noemen, het Lavraklooster.

  Lees meer

 • Reizen is gewichtloosheid

  Boekenweekauteurs Tommy Wieringa en Jelle Brandt Corstius over de kunst van het reizen: Hoe verschillend ze ook schrijven - bloemrijke romans versus nuchtere, humorvolle non-fictie - over hun liefde voor reizen spreken ze als één man: Boekenweekauteurs Tommy Wieringa (46) en Jelle Brandt Corstius (35). “Reizen is hopen dat de dag níet zo gaat als je in je hoofd had.” Wieringa: “Precíes! Kunnen we dat opnemen in het stuk als kernzin?”

  Lees meer