Rusland

Rusland

Met oog voor de wereld

 • De kerk van het Bloed in Jekaterinaburg

  De kerk van het Bloed in Jekaterinaburg

  De kerk van het Bloed is het symbool geworden van Jekaterinaburg. Een tragische, historische, gebeurtenis is de reden voor de bouw van de kerk op deze plaats.

  Lees meer

 • Sergiev Posad

  Sergiev Posad

  In Rusland zijn er 3 grote kloosters met een priesteropleiding: Odessa, St. Petersburg en Sergiev Posad. Het klooster in Sergiev Posad heet het Heilige Drievuldigheidsklooster of zoals de Russen het noemen, het Lavraklooster.

  Lees meer

 • Pirosjki, eten als een Rus

  Reizen door Rusland betekent ook eten als de Russen. Een Russisch etentje zonder pirosjki is als Lenin zonder Oktoberrevolutie. Ze zijn er met verschillende deegsoorten en uiteenlopende vullingen en worden bij bijna alle gelegenheden gegeten. Een Russisch spreekwoord luidt: “Een huis is niet mooi vanwege zijn kamers, maar vanwege zijn pirosjki”.

  Lees meer

 • Reizen is gewichtloosheid

  Reizen is gewichtloosheid

  Boekenweekauteurs Tommy Wieringa en Jelle Brandt Corstius over de kunst van het reizen: Hoe verschillend ze ook schrijven - bloemrijke romans versus nuchtere, humorvolle non-fictie - over hun liefde voor reizen spreken ze als één man: Boekenweekauteurs Tommy Wieringa (46) en Jelle Brandt Corstius (35). “Reizen is hopen dat de dag níet zo gaat als je in je hoofd had.” Wieringa: “Precíes! Kunnen we dat opnemen in het stuk als kernzin?”

  Lees meer

 • Kool, pap en kaviaar

  Kool en pap, dat is ons voedsel, zeggen de Russen. Maar natuurlijk staat de Russische keuken ook voor bliny met kaviaar en zure room. En boeuf Stroganoff, maar daar kwam wel een Franse kok aan te pas. De Russische keuken is van oorsprong een boerenkeuken, die gebruik maakt van de ingrediënten uit de eigen streek. Belangrijke bestanddelen zijn boekweit en granen als tarwe, rogge en gierst; die konde...

  Lees meer

Terug naar boven