De kerk van het Bloed in Jekaterinaburg

De kerk van het Bloed in Jekaterinaburg

In Jekaterinburg vind je bijzondere gebouwen uit de tsarentijd, zoals de universiteit en het gouverneurspaleis. De kerk van het Bloed is het symbool geworden van Jekaterinaburg. Een tragische, historische, gebeurtenis is de reden voor de bouw van de kerk op deze plaats.

De kerk staat nl op de plaats waar de moord op de laatste Russische tsaar Nicolaas II, zijn vrouw Alexandra en hun kinderen grootvorstinnen Olga, Tatiana, Maria, Anastasia en Tsarevitch Alexis plaats vond. De moord werd uitgevoerd door de bolsjewieken in de kelder van hun huis in de nacht van 16 juli 1918.

In 1977 werd het huis afgebroken, in opdracht van Boris Jeltsin, toen de leider van Ural communisten, hij zou later de eerste democratisch gekozen Russische president werd. De kerk van het Bloed werd ingewijd op 16 juli 2003. De begane grond van De Kerk, die op de plaats van de kelder van het huis ligt, vertelt het verhaal van de heilig verklaarde Romanov familie.

Het deel van de kelder waar de familie werd geëxecuteerd verenigt de bovenste en de onderste kerken. De kerk van het bloed is een van de meest bekende plaatsen van Ekaterinburg. De voormalige Russische president Vladimir Poetin, de voormalige kanselier van Duitsland Gerhard Schroeder, de leden van het Britse parlement, van de Duitse Bondsdag, van de Bulgaarse Raad van State, Michael van Kent, Prins Joachim van Denemarken, Prins Willem van Luxemburg , het hoofd van de Russische keizer huis Grand Princess Maria Vladimirovna, en vele andere vooraanstaande mensen hebben de kerk bezocht.

Je kunt deze kerk bewonderen nl tijdens onze Transsiberië Express en tijdens onze 18-daagse Rusland-reis.