Krokodillen aan de oever van het Baringomeer Kenia

Krokodillen aan de oever van het Baringomeer Kenia

Ik loop achter de medewerker van de lodge naar mijn hotelkamer in het verderop gelegen gebouw aan de rand van het Baringomeer in Noord-Kenia. De vriendelijke man staat erop; hij draagt mijn koffer en wijst mij de weg naar de kamer. Voor ons uit stappen twee kraanvogels met hun imposante kuif. "Plons", klinkt het plotseling vlak naast me. Ik zie een beweging in het water. “Crocodile, but don’t worry, they don’t hurt you, they are tame” Een tamme krokodil in een meer in het noorden van Kenia? Is dit iets om de toeristen gerust te stellen? Voor de zekerheid loop ik iets verder van het water.

Lees het hele blog van reisbegeleidster Jacqueline hier!

Inclusief veel foto's.

Visser Baringomeer Kenia