Kenia & Tanzania lodge/hotelreis

Rondreis Kenia & Tanzania 18 dagen lodge/hotelreis

Tijdens deze lodge/hotel safari bezoeken we de stad Nairobi en ontdekken we het natuurschoon van Kenia en Tanzania. In Kenia bezoeken we de heilige berg van de Kikuyu, het Samburu wildreservaat, de Nyahururu watervallen, het Baringomeer en het Masai Mara Nationaal Park. Vervolgens rijden we door naar Tanzania waar we verblijven bij het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Het beroemde Serengeti Nationaal Park en de Ngorongoro krater zijn erg indrukwekkend. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's spectaculairste natuurgebieden. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. Nairobi - Nanyuki (evenaar) - Mount Kenya
 3. Mount Kenya - Samburu wildreservaat
 4. Samburu wildreservaat - Nyahururuwatervallen
 5. Nyahururu - Lake Nakuru nationaal park - Nakuru
 6. Nakuru - Baringomeer, optinonele boottocht
 7. Baringomeer
 8. Baringomeer - Naivashameer, optionele boottocht
 9. Naivashameer - Masai Mara nationaal park
 10. Masai Mara NP
 11. Masai Mara NP - Kisii
 12. Kisii - Victoriameer
 13. Victoriameer
 14. Victoriameer - Serengeti nationaal park
 15. Serengeti NP
 16. Serengeti NP - Ngorongorokrater - Karatu
 17. Karatu - Arusha - Nairobi - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Nairobi, Mount Kenya,

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 Nairobi - Mount Kenya

We vliegen met de KLM rechtstreeks naar de Keniaanse hoofdstad. Het huidige Nairobi, met meer dan vier miljoen inwoners, is een bestuurlijk, cultureel en commercieel centrum dat zijn gelijke in Afrika niet kent. De Somaliërs, Arabieren, Nubiërs, Indiërs, Pakistani, Japanners en westerlingen leven probleemloos samen met de Afrikaanse meerderheid. Het kosmopolitische karakter van Nairobi blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zowel moskeeën, tempels, synagogen als kerken.

Mt. Kenya KeniaDe dag na aankomst beginnen we aan de rondreis. In ongeveer vier uur rijden we naar Mount Kenya, de heilige berg van de Kikuyu, de woonplaats van hun god Ngei die ook het mysterieuze wit - de eeuwige sneeuw - in stand houdt. Toen de eerste reizigers omstreeks 1890 terugkeerden uit dit gebied, werden ze uitgelachen toen zij vertelden over de eeuwige sneeuw op de evenaar. Pas rond 1930 werd de top van Mount Kenya bereikt.

Het gebied rond Mount Kenya bestaat uit verschillende bergkammen, sneeuwvelden, gletsjers, meren, watervallen en reusachtige puinhellingen. Aan de voet van de bergen strekken zich dichte regenwouden uit, het leefmilieu voor vele soorten wild en vogels. Wie wil kan er met een gids op uit voor een wandeling. De gids vertelt alles over de flora en fauna en wijst je op de boomdassies, colobus apen en vogels. Ook kan hij of zij informatie geven over de medicinale werking van verschillende planten.

Samburu wildreservaat

Dag 3 Mount Kenya - gamedrive Samburu/bezoek Samburudorp - Samburu-wildreservaat
Dag 4 Samburu-reservaat - Nyahururuwatervallen

We zien de groene glooiende heuvels geleidelijk plaatsnemen voor een droger landschap met de kenmerkende parapluvormige, stekelige acacia’s, termietenheuvels en kleurrijk uitgedoste Samburu die hier hun geiten en koeien hoeden. De reis gaat verder naar het Samburu-wildreservaat dat ten noorden van Isiolo ligt. Het laatste stuk van de rit gaat over een gravelweg. Dit park is vooral bekend om de Grevy's zebra, gerenoeks, netgiraffes en Somalische struisvogels. Daarnaast is de kans groot om olifanten en krokodillen te zien. Het landschap wordt gedomineerd door lavavlakten, diepe geulen en ronde heuveltoppen. De vegetatie bestaat voornamelijk uit doornstruiken en acacia's met langs de Ewaso Nyiro-rivier galerijbossen.

Samburu volk Kenia DjoserDe Samburu, die voornamelijk leven van hun geiten en runderen, zijn nauw verwant aan de Masai; zij spreken dezelfde taal, het Maa, en dragen eveneens rood en purper getinte kleding. We maken een 'gamedrive' in Samburu-wildreservaat park en er is gelegenheid een Samburudorp te bezoeken. We overnachten in een heerlijke luxe lodge midden in het park.

De volgende dag rijden we zuidwaarts naar de Nyahururuwatervallen, waar we met een lokale gids kunnen afdalen naar de watervallen.

Lake Nakuru, Baringomeer, Naivashameer

Dag 5 Nyahururu watervallen - gamedrive Lake Nakuru - Nakuru
Dag 6 Nakuru - Baringomeer, optionele boottocht.
Dag 7 Baringomeer 
Dag 8 Baringomeer - Naivashameer

We bezoeken een theeplantage en maken vervolgens een game-drive in het Nakuru nationaal park. Dit park dankt zijn faam aan het gelijknamige sodameer, de thuisbasis van vaak duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten. Aan de oever van het meer kun je de vreemde lucht van het brakke, mineraalhoudende water opsnuiven. In de droge tijd wil het wel eens voorkomen dat de waterspiegel zo sterk daalt, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn.

Sinds 1986 kent Lake Nakuru nationaal park het 'Rhino Rescue', een gebied speciaal ingesteld om de neushoorns voor uitsterven te behoeden. De kans om neushoorns aan te treffen is in dit nationale park dan ook heel groot. Daarnaast leven hier ook veel luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf 'Babooncliff' heb je een prachtig uitzicht op het meer.

visarend kenia djoserIn de namiddag rijden we naar Lake Baringo. Dit meer is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. Je kunt er tevens (facultatief) per boot op uit om de krokodillen en nijlpaarden in het meer met een bezoek te vereren. Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. Zij kunnen trouwens snelheden bereiken van ongeveer 40 km per uur. Natuurlijk gaan we hier ook op zoek naar de indrukwekkende visarenden die hier veel voorkomen.

Vanuit Lake Baringo rijden we naar het hoogst gelegen meer in de Riftvallei; Lake Naivasha. Als de tijd het toe laat kun je ’s middags deelnemen aan een optionele boottocht op het meer, waarbij je zeker stuit op de vele nijlpaarden die het meer rijk is. Daarnaast kent het meer een grote diversiteit vogels. Aan de oevers van het meer ligt de villa Elsamere, de residentie van de Adamson familie, die bekend is van het boek ‘Born Free’. Als we welkom zijn kunnen we hier een bezoekje brengen. In de tuin zitten een aantal zwartwitte colobusapen, die zich makkelijk laten fotograferen.

Masai Mara

Dag 9   Naivashameer - Masai Mara
Dag 10 Masai Mara, gamedrives
Dag 11 Masai Mara - Kisii

Vanuit Lake Naivasha rijden we naar het Masai Mara nationaal park waar we onze intrek nemen in een mooie tented lodge, waarbij het verblijf in een luxe tent garant staat voor het Out of Africa-gevoel. Gedurende ons verblijf heb je tijd om de verschillende wild- en vogelsoorten van nabij te bestuderen. Tijdens een reis door Kenia bezoekt vrijwel iedereen dit uitgestrekte gebied op de grens met Tanzania. Niet voor niets, want het aantal wildsoorten is gigantisch. Je kunt er vaak leeuwen zien die aan het jagen zijn. De grote migratie van de wildebeesten uit het zuiden in juli/augustus en terug uit noordelijke richting in oktober is een grote belevenis.

kenia leeuw masai mara djoserDe 'Mara' wordt gekarakteriseerd door golvend grasland, waarin acacia's zorgen voor een typisch Afrikaans plaatje. Tevens is dit het woongebied van de Masai. Masai Mara heeft de status van National Reserve, hetgeen wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de nationale parken, menselijke bewoning mogelijk is. De Masai mogen hun vee in het reservaat laten grazen. Wanneer zij levensgevaarlijk worden bedreigd door het wild, hebben zij het recht dit dier te doden. Met onze truck maken we mooie 'gamedrives' in het park.

Lake Victoria

Dag 12 Kisii - Victoriameer
Dag 13 Victoriameer  

Vanuit Masai Mara rijden we in de richting van Tanzania waar we overnachten in een eenvoudig, maar sfeervol hotel in het grensplaatsje Kisii. Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika en het op een na grootste zoetwatermeer op aarde. We overnachten hier in sfeervolle tenten aan de oevers. Bij het meer komen verschillende vogelsoorten voor en ’s nachts worden vaak nijlpaarden gespot die komen grazen op het terrein. Wie geïnteresseerd is in het dagelijks leven van de vissersgemeenschappen in de buurt, kan de volgende dag deelnemen aan een boottocht naar het dorp Mwaburugu. Lokale vissers brengen je in hun kleurrijke kano’s naar hun huizen en vertellen je over hun leefwijzen en vismethodes. Met je bezoek steun je de lokale gemeenschap.

Speke Bay lodge TanzaniaVogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen door deel te nemen aan een ‘birdwalk’ op het terrein en in directe omgeving van de lodge. De gids is gewapend met een verrekijker en vogelboek en kan je ook de Nederlandse namen vertellen van alle bijzondere vogels die hier voorkomen.

Voor de sportievelingen is het ook mogelijk alleen of onder begeleiding in de omgeving te mountainbiken. Je bezoekt de Sukumadorpen in de buurt en krijgt een goed beeld van het dagelijks leven op het platteland in Tanzania. Boeren werken op het land en vrouwen met kleurrijke omslagdoeken, kanga’s, komen van de markt. Overal word je vriendelijk aangeroepen.

Serengeti nationaal park

Dag 14 Victoriameer - Serengeti nationaal park
Dag 15 Serengeti nationaal park

Vervolgens rijden we naar Serengeti waar we overnachten in een tented camp, een comfortabele 'wildernis' beleving. Vanuit hier gaan we dit prachtige park verkennen en vanwege de enorme uitgestrektheid, wordt dit gedaan door een langere game-drive overdag te maken.

serengeti luipaard tanzania djoserDit grootste en meest bekende park van Tanzania, beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan in de Serengeti zijn hart ophalen. Het merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier relatief veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken. Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Ngorongoro krater, Arusha 

Dag 16 Serengeti N.P. - gamedrive Ngorongoro krater - Karatu
Dag 17 Karatu - Arusha - Nairobi - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Uitzicht over NgorongorokraterWe gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro-krater, welke we 's middags gaan verkennen in 4x4 Landrovers. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro-krater veel te bieden.

De volgende dag maken we een prachtige rit richting Mto wa Mbu, waar we een Masai markt bezoeken. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. In het levendige Arusha zijn we weer terug in de bewoonde wereld. Via de grensplaats Namanga reizen we terug naar Nairobi voor de avondvlucht naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. Onderstaand volgt een korte beschrijving van de nationale parken en plaatsen die tijdens de reis worden bezocht. Omdat je tijdens de safari overnacht op vaak afgelegen plaatsen in de natuur, ga je samen met de groep op pad. Bij deze reizen dien je er rekening mee te houden dat op deze plaatsen je vrijheid beperkt is. Alle 'gamedrives' om wild te observeren zijn dan ook bij de reissom inbegrepen.

Houd rekening met onvoorziene omstandigheden als gevolg van het karakter van de reis. Zo kan het noodzakelijk zijn om de dagindeling of zelfs de route enigszins te wijzigen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

27 jan - 13 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

10 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

24 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

29 jul - 15 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

04 aug - 21 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

01 sep - 18 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

08 sep - 25 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

15 sep - 02 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

29 sep - 16 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

06 okt - 23 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

09 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

16 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

23 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.095,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en mooi gelegen 'tented camps'
 • Vervoer per safaritruck
 • Vervoer per terreinwagen in Ngorongorokrater
 • Alle entreegelden van de nationale parken en wildreservaten
 • Alle maaltijden tijdens de safari (dag 2 t/m lunch dag 17) t.w.v. € 695,-
 • Nederlandse reisleiding
 • Gamedrives in het Samburu wildreservaat
 • Bezoek aan een Samburudorp
 • Wandeling naar de Nhahururuwatervallen
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • Gamedrives in Masai Mara reservaat
 • Bezoek aan een manyatta, een masaidorp
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Gamedrive in de Ngorongorokrater met terreinwagen

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 347,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €305,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels en lodges waarin we tijdens deze safarireis overnachten zijn comfortabele middenklasse accommodaties. Nabij of in de wildparken liggen deze sfeervolle lodges vaak op de mooiste plekjes midden in de natuur. Je verblijf hier draagt bij aan een intensere beleving van je safari. Op het terrein of in de tuin spot je al bijzondere vogels, apen of nijlpaarden die ’s nachts op het sappige gras van het gazon afkomen.

In de nationale parken Masai Mara en Serengeti overnachten we in een ‘tented' lodge of in een ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Bij het Victoriameer overnachten we in tenten die ook zijn voorzien van bedden. De sanitaire voorzieningen zijn hier niet en suite, maar bevinden zich op terrein. In de Keniaanse hoofdstad slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Nairobi Hotel Boulevard
Samburu gamereserve Samburu Sopa Lodge
Masai Mara NP Sentrim Mara Tented Lodge
Masai Mara NP Jambo Mara Safari Lodge
Lake Victoria Speke Bay Lodge
Serengeti NP Ikoma Bush Camp
Mto wa Mbu Kudu Lodge & Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 347,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser
 • Kenia en Tanzania accommodatie zwembad Djoser
 • Kenia en Tanzania accommodatie hotel zwembad Djoser

  Het zwembad van de Kudu lodge lonkt na een 'gamedrive' in de bush.

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser

  Waan je in koloniale tijden in een sfeervol tented camp.

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser
 • Kenia en Tanzania accommodatie hotel overnachting Djoser

  De Soisafarilodge ligt direkt aan het Baringomeer

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser

  Nabij Lake Victoria overnachten we in tenten die voorzien zijn van bedden.

 • Kenia en tanzania overnachting accommodatie Djoser

  De meeste lodges hebben een sfeervolle eetzaal.

 • Kenia en tanzania hotel accommodatie overnachting Djoser

  Het Boulevardhotel in Nairobi ligt op loopafstand van het centrum.

 • Kenia en tanzania accommodatie lodge overnachting Djoser

  De sfeervolle chalets van de Sopalodge gaan volledig op in het landschap.

 • Kenia en tanzania overnachting hotel accommodatie zwembad Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Nairobi

  Vertrek

  13:00

  Aankomst

  21:50

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Nairobi - Amsterdam

  Vertrek

  23:00

  Aankomst

  07:10*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. Je hebt tijdens de reis goed zicht op de omgeving. Tijdens ons bezoek aan de Ngorongoro krater hebben we terreinwagens tot onze beschikking. De meeste stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Kenia en in het westen van Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan.

In grote steden als Nairobi staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu’s en taxi’s.

 • KLM vliegtuig

  We vliegen rechtstreeks met de KLM op Nairobi

 • Kenia Tanzania rondreis minivan Djoser

  Een excursie in de Ngorongorokrater per terreinwagen is inbegrepen

 • Kenia en Tanzania Minivan rondreis Djoser

  Met onze safaritruck heb je goed zicht op het wild en de omgeving.

 • kenia en tanzania Djoser rondreis

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en mooi gelegen 'tented camps'
 • Vervoer per safaritruck
 • Vervoer per terreinwagen in Ngorongorokrater
 • Alle entreegelden van de nationale parken en wildreservaten
 • Alle maaltijden tijdens de safari (dag 2 t/m lunch dag 17) t.w.v. € 695,-
 • Nederlandse reisleiding
 • Gamedrives in het Samburu wildreservaat
 • Bezoek aan een Samburudorp
 • Wandeling naar de Nhahururuwatervallen
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • Gamedrives in Masai Mara reservaat
 • Bezoek aan een manyatta, een masaidorp
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Gamedrive in de Ngorongorokrater met terreinwagen

Excursies

Tanzania giraffeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Samburu-reservaat, entreegeld van het park en twee 'game-drives' met onze safaritruck op zoek naar wild
 • Samburu-reservaat, een bezoek aan een Samburu-dorp
 • Lake Nakuru nationaal park, entreegeld van het park en een ‘game-drive’. We gaan op zoek naar neushoorn en bekijken het sodameer met de vele flamingo’s en pelikanen
 • Nyahuru, bezoek aan de Thompson/Nyahururu watervallen
 • Baringomeer, entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier hebt u de gelegenheid om een mooie wandeling of een boottocht te maken om nijlpaarden, krokodillen en veel bijzondere vogels gade te slaan
 • Masai Mara, entreegeld van het park is inbegrepen en twee ‘gamedrives’ met onze eigen truck
 • Serengeti national park, entreegeld inbegrepen van het park. Met een picknick lunch zijn we de hele dag op ‘gamedrive’ met onze safaritruck om zoveel mogelijk dieren te zien op de enorm uitgestrekte savannes
 • Ngorongoro-rater, entreegeld voor Ngorongoro conservation area en ‘gamedrive’ met terreinwagens


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Mount Kenya, wandeling olv een gids op de flanken van de berg om kennis te maken met de bijzondere flora en fauna
 • Lake Baringo, boottocht op het meer om vogels, nijlpaarden en krokodillen te spotten. Lokale gidsen hebben hier een bijzondere band met de visarenden
 • Lake Naivasha, boottocht op het meer, ontwaar nijlpaarden tussen de lelies en speur naar ijsvogels en andere bijzondere vogels
 • Masai Mara, bezoek een Masaidorp een zogenaamde manyatta en maak kennis met deze kleurrijke veehouders
 • Lake Victoria, maak een boottocht met lokale vissers naar hun dorp en maak kennis met hun leefgewoonten en vismethodes. Je bezoekt steunt de lokale gemeenschap
 • Lake Victoria, maak olv een gids een ‘birdwalk’ in de omgeving van de lodge en aan de oevers van het meer. Neem je verrekijker en vogelboek/checklist mee!

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Vaccinatieboekje voorzien van vaccinatie ter preventie van gele koorts.
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,-. Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: ook voor Tanzania dien je een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50,-.

Geldzaken

In Kenia en Tanzania wordt er betaald met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor euro's of dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: mogelijk in de grote plaatseb als Nairobi, Nanyuki, Nakuru en Arusha.
Contant: euro's en dollars
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd

800px-5000_tz_shillingsAls richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Djoser - Kenia - English breakfastTijdens de safari zijn drie maaltijden per dag inbegrepen, ontbijt, lunch en een diner. De meeste hotels en lodges serveren een ontbijtbuffet. De enige maaltijden die je tijdens de reis nog dient te betalen is een eventueel diner in Nairobi op de dag van aankomst en op de dag van vertrek.

Het ontbijt is meestal gebaseerd op een ‘English breakfast’ met toast, bacon, worstjes en gebakken eieren. De laatste worden door koks in alle vormen ter plekke voor je bereid. Het buffet is meestal voorzien van yoghurt, onbijtgranen, juice, boter, jam en vers fruit. In thee en koffie wordt voorzien. Lunch is in de vorm van sandwiches, chapati en vers fruit. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox, die we nuttigen op prachtig gelegen picknick plekken.

Tijdens het diner kan je kiezen uit een aanbod van westerse gerechten en enkele traditionele schotels. Pasta, heerlijke curries geserveerd met rijst, burgers met frites, steaks, salades, kip, ugali (mais pap) met sukuma wiki (groente) en vegetarische gerechten. Drankjes zijn voor eigen rekening. Fanta en cola zijn overal voorhanden. Bier is voordelig en populair, Tusker en Whitecap zijn in Kenia populair, Safari en Kilimanjaro bestel je in Tanzania. In beide landen kan het water uit de kraan niet worden gedronken, maar op veel plekken kan mineraalwater in flessen worden gekocht.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem daarom uw vaccinatieboekje mee op reis.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 18°C.  In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de lange regentijd van maart tot mei en in de korte regentijd tussen medio november en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Hoe reizen we?

We vliegen rechtstreeks met KLM naar/van Nairobi. We reizen door Kenia met een speciaal uitgeruste safaritruck die de vaak onverharde wegen goed aan kan. In onze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Tijdens het bezoek aan de Ngorongorokrater maken we gebruik van Landcruisers.

Hoe groot is het reisgezelschap?

Waar overnachten we?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Hoe wordt de reis begeleid?

Welke maaltijden zijn inbegrepen bij de reissom?

Welke entreegelden zijn bij de safari inbegrepen?

Wat zijn de prijzen van de populaire excursies?

Wat is de beste reistijd om wild te zien?

Wanneer is de grote migratie van de gnoes en zebra's?

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Hoe moet ik de geldzaken regelen tijdens deze reis?

Hoe kom ik aan visa voor Kenia en Tanzania?

Wanneer moet ik mij aanmelden voor de reis?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Hele mooie reis, voldeed helemaal aan hetgeen ik verwacht had. Veel dieren gezien, helaas het luipaard niet.'T is veel rijden, maar daar krijg je ook iets moois voor. Reisleider, Marjan, kende veel lokale mensen. was daardoor ook hele leuke ervaring. Volgende keer voor 't luipaard

  9,0

  9,0
 • De verwachtingen zijn boven verwachting.

  8,0

  8,0
 • Het ultieme Afrika gevoel beleefd bij de allereerste keer naar dit continent. Dat het wild zich niet altijd laat spotten is duidelijk maar net het zoeken naar...met z'n allen...is puur fun! Het ver...dichter...heel dicht principe is iets waar elke game drive om draait. DOEN !

  9,0

  9,0
 • Geweldige ervaring, mooie reis, fijne reisleidster Marjan!!

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis met veel dieren en avontuurlijk ook door de wijze van vervoer. Reisleider en chauffeurs kennen hun werk en zorgden voor een onvergetelijke ervaring

  10,0

  10,0
 • De 18-daagse rondreis Kenia/Tanzania is voor mij de mooiste reis tot nu toe geweest. Wat een avontuur! Dieren in de vrije natuur te mogen aanschouwen is een kadootje op zich! Kippenvel bij het eerste dier dat ik zag. Dit gevoel is gebleven. Daarbij hadden we een uitstekende reisleidster Arlette, TOP

  10,0

  10,0
 • Avontuurlijk en intens zo kan ik deze reis ervaren. Een overdosis ( niet schadelijk) aan dieren in een prachtige natuur. Het iets mindere comfort gaf ons een enorme meerwaarde . We voelden ons niet de toerist .... waar iedereen iets van wil bekomen. Dankzij Alette en chauffeurs... topreis.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische, afwisselende reis waarin je heel veel wildlife ziet. De overnachtingen zijn afwisselend en vooral die buiten de steden zijn geweldig. Hou rekening met wat langere reisdagen over slechte wegen (sportbh noodzaak).

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis. De big five gezien. Prachtige parken. Ook gezien hoe de bevolking leeft. Verschillende stammen bezocht. Zo leer je ook over de cultuur. Goede gids die heel veel kennis heeft over het land. Goede chauffeurs uit Kenia zelf wat ook iets extra's geeft. Goede groepssamenstelling. Aanrader

  8,0

  8,0
 • Mooie reis, erg veel wild gezien. Lodges waren afwisselend van luxe tot eenvoudig. Tented camps waren bijzonder omdat we de leeuwen hoorden brullen en de nijlpaarden 's nachts kwamen buurten. Vanuit de trucks konden we goed foto's nemen. Reisleider wist veel en was sociaal.

  8,0

  8,0
 • Gisteren terug gekomen en een geweldige reis gehad. Heel veel gezien, prima geregeld en niet in de laatste plaats door onze fantastische reisleider Patrick Gijsbers. Dankzij zijn kennis van de landen, het wild, de vogels en zijn aanstekelijke enthousiasme en passie werd deze reis heel bijzonder!!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis maar men moet in een goede conditie zijn...lange reisdagen!

  7,0

  7,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Maaltijden en entreegelden t.w.v. € 695,- inbegrepen
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges
 • Alle 'gamedrives' inclusief
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongorokrater inbegrepen
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Klantwaardering

8,5

Hele mooie reis, voldeed helemaal aan hetgeen ik verwacht ha...
Hele mooie reis, voldeed helemaal aan hetgeen ik verwacht had. Veel dieren gezien, helaas het luipaard niet.'T is veel rijden, maar daar krijg je ook iets moois voor. Reisleider, Marjan, kende veel lokale mensen. was daardoor ook hele leuke ervaring. Volgende keer voor 't luipaard

Willem M. - 9,0
De verwachtingen zijn boven verwachting.

Thijs - 8,0
Het ultieme Afrika gevoel beleefd bij de allereerste keer na...
Het ultieme Afrika gevoel beleefd bij de allereerste keer naar dit continent. Dat het wild zich niet altijd laat spotten is duidelijk maar net het zoeken naar...met z'n allen...is puur fun! Het ver...dichter...heel dicht principe is iets waar elke game drive om draait. DOEN !

Mary Ann V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Tanzania & Kenia

Het weer in Tanzania & Kenia

25°C

Terug naar boven