Bekijk de Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis van Djoser

Rondreis Kenia & Tanzania 18 dagen lodge/hotelreis

Op zoek naar de Big 5

Vanaf € 4.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze lodge/hotel safari bezoeken we de stad Nairobi en ontdekken we het natuurschoon van Kenia en Tanzania. In Kenia bezoeken we de heilige berg van de Kikuyu, het Samburu wildreservaat, de Nyahururu-watervallen, het Baringo-meer en het Masai Mara Nationaal Park. Vervolgens rijden we door naar Tanzania waar we verblijven bij het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Het beroemde Serengeti Nationaal Park en de Ngorongoro-krater zijn erg indrukwekkend. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's spectaculairste natuurgebieden. 

Daarom Djoser

 • Maaltijden en entreegelden t.w.v. €695,- inbegrepen
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges
 • Alle gamedrives inclusief
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongoro-krater inbegrepen
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Route en kaart

Routekaart Rondreis Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. Nairobi - Nanyuki (evenaar) - Mount Kenya
 3. Mount Kenya - Samburu wildreservaat
 4. Samburu wildreservaat - Nyahururu-watervallen
 5. Nyahururu - Lake Nakuru nationaal park - Nakuru
 6. Nakuru - Baringomeer, optionele boottocht
 7. Baringomeer
 8. Baringomeer - Naivasha-meer, optionele boottocht
 9. Naivasha-meer - Masai Mara nationaal park
 10. Masai Mara NP, gamedrives
 11. Masai Mara NP - Kisii
 12. Kisii - Victoriameer
 13. Victoriameer
 14. Victoriameer - Serengeti nationaal park
 15. Serengeti NP
 16. Serengeti NP - gamedrive Ngorongoro-krater - Karatu
 17. Karatu - Arusha - Nairobi - vlucht naar Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Eeuwige sneeuw op de toppen van Mount Kenya

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 Nairobi - Mount Kenya

We vliegen met de KLM rechtstreeks naar de Keniaanse hoofdstad. Het huidige Nairobi, met meer dan vier miljoen inwoners, is een bestuurlijk, cultureel en commercieel centrum dat zijn gelijke in Afrika niet kent. De Somaliërs, Arabieren, Nubiërs, Indiërs, Pakistani, Japanners en westerlingen leven probleemloos samen met de Afrikaanse meerderheid. Het kosmopolitische karakter van Nairobi blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zowel moskeeën, tempels, synagogen als kerken.

De dag na aankomst beginnen we aan de rondreis. In ongeveer vier uur rijden we naar Mount Kenya, de heilige berg van de Kikuyu, de woonplaats van hun god Ngei die ook het mysterieuze wit - de eeuwige sneeuw - in stand houdt. Toen de eerste reizigers omstreeks 1890 terugkeerden uit dit gebied, werden ze uitgelachen toen zij vertelden over de eeuwige sneeuw op de evenaar. Pas rond 1930 werd de top van Mount Kenya bereikt.

Het gebied rond Mount Kenya bestaat uit verschillende bergkammen, sneeuwvelden, gletsjers, meren, watervallen en reusachtige puinhellingen. Aan de voet van de bergen strekken zich dichte regenwouden uit, het leefmilieu voor vele soorten wild en vogels. Wie wil kan er met een gids op uit voor een wandeling. De gids vertelt alles over de flora en fauna en wijst je op de boomdassies, colobus apen en vogels. Ook kan hij of zij informatie geven over de medicinale werking van verschillende planten.


Op zoek naar olifanten in Samburu wildreservaat

Dag 3 Mount Kenya - gamedrive Samburu & bezoek Samburu-dorp - Samburu wildreservaat
Dag 4 Samburu wildreservaat - Nyahururu-watervallen

We zien de groene glooiende heuvels geleidelijk plaatsnemen voor een droger landschap met de kenmerkende parapluvormige, stekelige acacia’s, termietenheuvels en kleurrijk uitgedoste Samburu die hier hun geiten en koeien hoeden. De reis gaat verder naar het Samburu wildreservaat dat ten noorden van Isiolo ligt. Het laatste stuk van de rit gaat over een gravelweg. Dit park is vooral bekend om de Grevy's zebra, gerenoeks, netgiraffes en Somalische struisvogels. Daarnaast is de kans groot om olifanten en krokodillen te zien. Het landschap wordt gedomineerd door lavavlakten, diepe geulen en ronde heuveltoppen. De vegetatie bestaat voornamelijk uit doornstruiken en acacia's met langs de Ewaso Nyiro-rivier galerijbossen.

Samburu volk Kenia DjoserDe Samburu, die voornamelijk leven van hun geiten en runderen, zijn nauw verwant aan de Masai; zij spreken dezelfde taal, het Maa, en dragen eveneens rood en purper getinte kleding. We maken een gamedrive in Samburu nationaal park en er is gelegenheid een Samburu-dorp te bezoeken. We overnachten in een heerlijke luxe lodge middenin het park.

De volgende dag rijden we zuidwaarts naar de Nyahururu-watervallen, waar we met een lokale gids kunnen afdalen naar de watervallen.


Nakuru, Baringo en Navaisha, meren in de Riftvallei

Dag 5 Nyahururu-watervallen - gamedrive Lake Nakuru - Nakuru
Dag 6 Nakuru - Baringomeer, optionele boottocht
Dag 7 Baringomeer 
Dag 8 Baringomeer - Naivasha-meer

We bezoeken een theeplantage en maken vervolgens een gamedrive in het Nakuru nationaal park. Dit park dankt zijn faam aan het gelijknamige sodameer, de thuisbasis van vaak duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten. Aan de oever van het meer kun je de vreemde lucht van het brakke, mineraalhoudende water opsnuiven. In de droge tijd wil het wel eens voorkomen dat de waterspiegel zo sterk daalt, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn.

Sinds 1986 kent Lake Nakuru nationaal park het 'Rhino Rescue' programma, een gebied speciaal ingesteld om de neushoorns voor uitsterven te behoeden. De kans om neushoorns aan te treffen is in dit nationale park dan ook heel groot. Daarnaast leven hier ook veel luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf Baboon cliff heb je een prachtig uitzicht op het meer.

visarend kenia djoserIn de namiddag rijden we naar Lake Baringo. Dit meer is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. Je kunt er tevens (facultatief) per boot op uit om de krokodillen en nijlpaarden in het meer met een bezoek te vereren. Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. Zij kunnen trouwens snelheden bereiken van ongeveer 40 km per uur. Natuurlijk gaan we hier ook op zoek naar de indrukwekkende visarenden die hier veel voorkomen.

Vanuit het Baringomeer rijden we naar het hoogst gelegen meer in de Riftvallei; Lake Naivasha. Als de tijd het toelaat kun je ’s middags deelnemen aan een optionele boottocht op het meer, waarbij je zeker stuit op de vele nijlpaarden die het meer rijk is. Daarnaast kent het meer een grote diversiteit vogels. Aan de oevers van het meer ligt de villa Elsamere, de residentie van de Adamson familie, die bekend is van het boek 'Born Free'. Als we welkom zijn kunnen we hier een bezoekje brengen. In de tuin zitten een aantal zwartwitte colobusapen, die zich makkelijk laten fotograferen.


Migratie van gnoes en zebra’s in Masai Mara

Dag 9   Naivasha-meer - Masai Mara
Dag 10 Masai Mara, gamedrives
Dag 11 Masai Mara - Kisii

Vanuit Naivasha rijden we naar het Masai Mara wildreservaat, waar we onze intrek nemen in een mooie tented lodge, waarbij het verblijf in een luxe tent garant staat voor het 'Out of Africa '-gevoel. Gedurende ons verblijf heb je tijd om de verschillende wild- en vogelsoorten van nabij te bestuderen. Tijdens een reis door Kenia bezoekt vrijwel iedereen dit uitgestrekte gebied op de grens met Tanzania. Niet voor niets, want het aantal wildsoorten is gigantisch. Je kunt er vaak leeuwen zien die aan het jagen zijn. De grote migratie van de wildebeesten uit het zuiden in juli/augustus en terug uit noordelijke richting in oktober is een grote belevenis.

kenia leeuw masai mara djoserDe 'Mara' wordt gekarakteriseerd door golvend grasland, waarin acacia's zorgen voor een typisch Afrikaans plaatje. Tevens is dit het woongebied van de Masai. Masai Mara heeft de status van National Reserve, hetgeen wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de nationale parken, menselijke bewoning mogelijk is. De Masai mogen hun vee in het reservaat laten grazen. Wanneer zij levensgevaarlijk worden bedreigd door het wild, hebben zij het recht dit dier te doden. Met onze truck maken we mooie 'gamedrives' in het park.


Verken met vissers Lake Victoria

Dag 12 Kisii - Victoriameer
Dag 13 Victoriameer  

Vanuit Masai Mara rijden we in de richting van Tanzania waar we overnachten in een eenvoudig, maar sfeervol hotel in het grensplaatsje Kisii. Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika en het op een na grootste zoetwatermeer op aarde. We overnachten hier in sfeervolle tenten aan de oevers. Bij het meer komen verschillende vogelsoorten voor en ’s nachts worden vaak nijlpaarden gespot die komen grazen op het terrein. Wie geïnteresseerd is in het dagelijks leven van de vissersgemeenschappen in de buurt, kan de volgende dag deelnemen aan een boottocht naar het dorp Mwaburugu. Lokale vissers brengen je in hun kleurrijke kano’s naar hun huizen en vertellen je over hun leefwijzen en vismethodes. Met je bezoek steun je de lokale gemeenschap.

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen door deel te nemen aan een ‘birdwalk’ op het terrein en in directe omgeving van de lodge. De gids is gewapend met een verrekijker en vogelboek en kan je ook de Nederlandse namen vertellen van alle bijzondere vogels die hier voorkomen.

Voor de sportievelingen is het ook mogelijk alleen of onder begeleiding in de omgeving te mountainbiken. Je bezoekt de Sukuma-dorpen in de buurt en krijgt een goed beeld van het dagelijks leven op het platteland in Tanzania. Boeren werken op het land en vrouwen met kleurrijke omslagdoeken, kanga’s, komen van de markt. Overal word je vriendelijk aangeroepen.


Uitgestrekte savannes van Serengeti nationaal park

Dag 14 Victoriameer - Serengeti nationaal park
Dag 15 Serengeti nationaal park

Vervolgens rijden we naar Serengeti waar we overnachten in een tented camp, een comfortabele 'wildernis' beleving. Vanuit hier gaan we dit prachtige park verkennen en vanwege de enorme uitgestrektheid, wordt dit gedaan door een langere game-drive overdag te maken.

serengeti luipaard tanzania djoserDit grootste en meest bekende park van Tanzania, beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan in de Serengeti zijn hart ophalen. Het merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier relatief veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken. Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.


Gamedrive met terreinwagens in de Ngorongoro-krater

Dag 16 Serengeti N.P. - gamedrive Ngorongoro-krater - Karatu
Dag 17 Karatu - Arusha - Nairobi - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Uitzicht over NgorongorokraterWe gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro-krater, welke we 's middags gaan verkennen in 4x4 Landrovers. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro-krater veel te bieden.

De volgende dag maken we een prachtige rit richting Mto wa Mbu, waar we een Masai-markt bezoeken. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. In het levendige Arusha zijn we weer terug in de bewoonde wereld. Via de grensplaats Namanga reizen we terug naar Nairobi voor de avondvlucht naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. Onderstaand volgt een korte beschrijving van de nationale parken en plaatsen die tijdens de reis worden bezocht. Omdat je tijdens de safari overnacht op vaak afgelegen plaatsen in de natuur, ga je samen met de groep op pad. Bij deze reizen dien je er rekening mee te houden dat op deze plaatsen je vrijheid beperkt is. Alle 'gamedrives' om wild te observeren zijn dan ook bij de reissom inbegrepen.

Houd rekening met onvoorziene omstandigheden als gevolg van het karakter van de reis. Zo kan het noodzakelijk zijn om de dagindeling of zelfs de route enigszins te wijzigen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 jul - 05 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.195,-

Start - einde
26 jul - 12 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.595,-

Start - einde
06 sep - 23 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde
13 sep - 30 sep
i

Afwijkende reisroute, zie routekolom en nieuwsbericht. Geen eenpersoonskamers meer beschikbaar.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
27 sep - 14 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
18 okt - 04 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 jan - 10 feb
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
14 feb - 02 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
28 feb - 16 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en mooi gelegen 'tented camps'
 • Vervoer per safaritruck
 • Alle entreegelden van de nationale parken en wildreservaten
 • Alle maaltijden tijdens de safari (dag 2 t/m lunch dag 17) t.w.v. € 695,-
 • Nederlandse reisleiding
 • Gamedrives in het Samburu wildreservaat
 • Bezoek aan een Samburu-dorp
 • Wandeling naar de Nhahururu-watervallen
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • Gamedrives in Masai Mara reservaat
 • Bezoek aan een manyatta, een Masai-dorp
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Gamedrive in de Ngorongoro-krater met terreinwagen

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 565,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Kenia & Tanzania, 18 dagen lodge/hotelreis

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Het was een fantastische reis met een fijne reisleidster en een goede chauffeur. Wat hebben we ontzettend veel gezien; het reisschema was strak: tip Djoser: Thomson Watervallen niet, wel 2 nachten in geweldige lodge in Samburu nat Parc. Ik heb absoluut genoten, natuur, mooie lodges, fijne groep. Top

  9,0

 • Natuur, cultuur, dieren groot en klein, daar bedoel ik mee vogels, big 5, en nog veel meer. Geweldig mooi, voor mij een super ervaring om dit mee te mogen maken. Ook onze overnachtingsplaatsen geweldig met behoorlijk variatie. En vervoersmiddelen wel veel hobbelen maar ook dat een ervaring.

  10,0

 • Wat een geweldige reis! Uitgestrekte landschappen, overweldigend veel wild, Afrika zoals je kent van TV. … zwart, chaotisch, magnifieke natuur, mooi en trots volk. Geen reis voor watjes!

  8,0

 • Een van de mooiste reizen die je kunt maken als je van natuur houdt. Prachtige parken bezocht. Vele mooie dieren en vogels gezien. Reizen per safaritruck past helemaal bij zo'n reis. Prachtige accommodaties en heerlijk eten. Leuke groep en een goede reisleidster. Wat wil je nog meer?

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels en lodges waarin we tijdens deze safarireis overnachten zijn comfortabele middenklasse accommodaties. Nabij of in de wildparken liggen deze sfeervolle lodges vaak op de mooiste plekjes midden in de natuur. Je verblijf hier draagt bij aan een intensere beleving van je safari. Op het terrein of in de tuin spot je al bijzondere vogels, apen of nijlpaarden die ’s nachts op het sappige gras van het gazon afkomen.

In de nationale parken Masai Mara en Serengeti overnachten we in een ‘tented' lodge of in een ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Bij het Victoriameer overnachten we in tenten die ook zijn voorzien van bedden. De sanitaire voorzieningen zijn hier niet en suite, maar bevinden zich op terrein. In de Keniaanse hoofdstad slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Nairobi 67 Airport Hotel
Samburu gamereserve Samburu Sopa Lodge
Lake Baringo Soi Safari Lodge
Masai Mara NP Sentrim Mara Tented Lodge
Masai Mara NP Jambo Mara Safari Lodge
Kisii Ufanisi Resort
Victoriameer Speke Bay Lodge
Serengeti NP Ikoma Bush Camp
Mto wa Mbu Kudu Lodge & Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 565,-.

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser
 • Kenia en Tanzania accommodatie zwembad Djoser
 • Kenia en Tanzania accommodatie hotel zwembad Djoser

  Het zwembad van de Kudu Lodge lonkt na een gamedrive in de bush

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser

  Waan je in koloniale tijden in een sfeervol tented camp

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser
 • Kenia en Tanzania accommodatie hotel overnachting Djoser

  De Soi Safarilodge ligt direkt aan het Baringomeer

 • Kenia en Tanzania accommodatie Djoser

  Nabij Victoriameer overnachten we in tenten die voorzien zijn van bedden

 • Kenia en tanzania overnachting accommodatie Djoser

  De meeste lodges hebben een sfeervolle eetzaal

 • Kenia en tanzania hotel accommodatie overnachting Djoser

  Het Boulevardhotel in Nairobi ligt op loopafstand van het centrum

 • Kenia en tanzania accommodatie lodge overnachting Djoser

  De sfeervolle chalets van de Sopalodge gaan volledig op in het landschap

 • Kenia en tanzania overnachting hotel accommodatie zwembad Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Nairobi

  Vertrek

  12:50 - 21:50

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Nairobi - Amsterdam

  Vertrek

  23:50 - 07:10*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. Je hebt tijdens de reis goed zicht op de omgeving. Tijdens ons bezoek aan de Ngorongoro krater hebben we terreinwagens tot onze beschikking. De meeste stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Kenia en in het westen van Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan.

In grote steden als Nairobi staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu’s en taxi’s.

 • KLM vliegtuig

  We vliegen rechtstreeks met de KLM op Nairobi

 • Kenia Tanzania rondreis minivan Djoser

  Een excursie in de Ngorongoro-krater per terreinwagen is inbegrepen

 • kenia en tanzania Djoser rondreis

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en mooi gelegen 'tented camps'
 • Vervoer per safaritruck
 • Alle entreegelden van de nationale parken en wildreservaten
 • Alle maaltijden tijdens de safari (dag 2 t/m lunch dag 17) t.w.v. € 695,-
 • Nederlandse reisleiding
 • Gamedrives in het Samburu wildreservaat
 • Bezoek aan een Samburu-dorp
 • Wandeling naar de Nhahururu-watervallen
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • Gamedrives in Masai Mara reservaat
 • Bezoek aan een manyatta, een Masai-dorp
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Gamedrive in de Ngorongoro-krater met terreinwagen

Excursies

Tanzania giraffeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Samburu wildreservaat, entreegeld van het park en 'twee gamedrives' met onze safaritruck.
 • Samburu wildreservaat, een bezoek aan een Samburu-dorp.(exclusief entreegeld)
 • Lake Nakuru nationaal park, entreegeld van het park en een 'gamedrive'. We gaan op zoek naar neushoorns, buffels, waterbokken en bekijken het sodameer met de vele flamingo’s en pelikanen.
 • Nyahuru, bezoek aan de Thompson/Nyahururu-watervallen.
 • Baringomeer, entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier hebt u de gelegenheid om een mooie wandeling of een boottocht te maken om nijlpaarden, krokodillen en veel bijzondere vogels gade te slaan.
 • Masai Mara, entreegeld van het park is inbegrepen en twee gamedrives met onze eigen truck.
 • Serengeti national park, entreegeld inbegrepen van het park. Met een picknick lunch zijn we de hele dag op gamedrive met onze safaritruck om zoveel mogelijk dieren te zien op de enorm uitgestrekte savannes.
 • Ngorongoro-krater, entreegeld voor Ngorongoro conservation area en 'gamedrive' met terreinwagens.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Mount Kenya, wandeling olv een gids op de flanken van de berg om kennis te maken met de bijzondere flora en fauna.
 • Baringomeer, boottocht op het meer om vogels, nijlpaarden en krokodillen te spotten. Lokale gidsen hebben hier een bijzondere band met de visarenden.
 • Lake Naivasha, boottocht op het meer, ontwaar nijlpaarden tussen de lelies en speur naar ijsvogels en andere bijzondere vogels.
 • Masai Mara, bezoek een Masai-dorp een zogenaamde manyatta en maak kennis met deze kleurrijke veehouders.
 • Victoriameer, maak een boottocht met lokale vissers naar hun dorp en maak kennis met hun leefgewoonten en vismethodes. Je bezoekt steunt de lokale gemeenschap
 • Victoriameer, maak onder leiding van een gids een ‘birdwalk’ in de omgeving van de lodge en aan de oevers van het meer. Neem je verrekijker en vogelboek/checklist mee!

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn $ 51,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: het visum kost $ 50,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). Dit kan je zelf vooraf online aanvragen.
 • Vaccinatieboekje voorzien van vaccinatie ter preventie van gele koorts.

Geldzaken

In Kenia en Tanzania wordt er betaald met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor euro's of dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: mogelijk in de grote plaatsen als Nairobi, Nanyuki, Nakuru, Kisii en Arusha.
Contant: euro's en dollars
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens de safari zijn drie maaltijden per dag inbegrepen, ontbijt, lunch en een diner. De meeste hotels en lodges serveren een ontbijtbuffet. De enige maaltijden die je tijdens de reis nog dient te betalen is een eventueel diner in Nairobi op de dag van aankomst en op de dag van vertrek.

Het ontbijt is meestal gebaseerd op een ‘English breakfast’ met toast, bacon, worstjes en gebakken eieren. De laatste worden door koks in alle vormen ter plekke voor je bereid. Het buffet is meestal voorzien van yoghurt, onbijtgranen, juice, boter, jam en vers fruit. In thee en koffie wordt voorzien. Lunch is in de vorm van sandwiches, chapati en vers fruit. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox, die we nuttigen op prachtig gelegen picknick plekken.

Tijdens het diner kan je kiezen uit een aanbod van westerse gerechten en enkele traditionele schotels. Pasta, heerlijke curries geserveerd met rijst, burgers met frites, steaks, salades, kip, ugali (mais pap) met sukuma wiki (groente) en vegetarische gerechten. Drankjes zijn voor eigen rekening. Fanta en cola zijn overal voorhanden. Bier is voordelig en populair, Tusker en Whitecap zijn in Kenia populair, Safari en Kilimanjaro bestel je in Tanzania. In beide landen kan het water uit de kraan niet worden gedronken, maar op veel plekken kan mineraalwater in flessen worden gekocht.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem daarom uw vaccinatieboekje mee op reis.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 18°C.  In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de lange regentijd van maart tot mei en in de korte regentijd tussen medio november en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

We vliegen rechtstreeks met KLM naar/van Nairobi. We reizen door Kenia met een speciaal uitgeruste safaritruck die de vaak onverharde wegen goed aan kan. In onze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Tijdens het bezoek aan de Ngorongorokrater maken we gebruik van Landcruisers.

Hoe groot is het reisgezelschap?

Gemiddeld bestaan onze groepen uit 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20.

Waar overnachten we?

Tijdens deze reis maken we gebruik van verschillende accommodatievormen. We overnachten in sfeervolle middenklasse hotels, lodges en mooi gelegen tented camps.
In het Masai Mara en Serengeti nationaal park overnachten we in mooi gelegen ‘tented camps’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Bij het Victoriameer overnachten we in tenten voorzien van bedden. Sanitaire voorzieningen bevinden zich op het terrein. In de Keniaanse hoofdstad slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel voorzien van douche en toilet op de kamer. Meer informatie over onze accommodaties en links naar beoordelingen van Tripadvisor vind je onder het tablad 'Praktische informatie' onder 'Accommodatie'.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Hoe wordt de reis begeleid?

Een ervaren en enthousiaste Nederlandse reisbegeleider reist van begin tot eind met de groep mee. Tijdens de safari zorgt ook de chauffeur van de truck voor een goed verloop van je reis. Bij problemen of vragen kan je bij een van de twee altijd terecht.

Welke maaltijden zijn inbegrepen bij de reissom?

Tijdens de safari zijn drie maaltijden per dag in de reissom inbegrepen. De enige maaltijden die je tijdens de reis nog dient te betalen zijn de diners op de dag van aankomst en vertrek uit Nairobi. 

Welke entreegelden zijn bij de safari inbegrepen?

De entreegelden van alle nationale parken zijn tijdens de safari inbegrepen. Tevens zijn alle “gamedrives” tijdens de safari inbegrepen.

Wat zijn de prijzen van de populaire excursies?

De entreegelden van de nationale parken en de gamedrives zijn tijdens de safari bij de reissom inbegrepen. Ter plekke zijn er verschillende optionele activiteiten mogelijk:

Mt Kenya:                - wandeling 2-3 uur vanaf Ksh 1000 per persoon
Nyahururu Falls:      - vanaf Ksh 250 per persoon
Naivashameer:          - Green Crater Lake vanaf USD 30 per persoon
                                 - bezoek Villa Elsamere (boottocht en High Tea) v.a Ksh 1200 per persoon
Baringomeer:        - wandeling ca 2 uur vanaf Ksh 1100 per persoon
                              - boottocht ca 2 uur vanaf Ksh 1100 per persoon
                              - bezoek Pokot vanaf Ksh 1200 per persoon
Victoriameer          - kanotocht ca 1,5 uur vanaf USD 20 per persoon
                              - vogelwandeling ca 2 uur vanaf USD 20 per persoon
 

Wat is de beste reistijd om wild te zien?

In het algemeen is de beste tijd om wild te zien in Kenia van half december tot half maart en van juni tot eind oktober. In deze tijd is water schaars en zijn de dieren aangewezen op een klein aantal waterbronnen en rivieren, waardoor de concentraties dieren rondom deze plekken het hoogst is. Tijdens de grote regens (half maart tot eind mei) en kleine regens (eind oktober tot begin december) is het wild meer verspreid. Op deze reis kom je hoe dan ook op elke reis, het hele jaar door een enorme variëteit aan wilde dieren tegen. Olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer kom je hoe dan ook tegen. Je zult ook zeker roofdieren tegenkomen zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s of gevlekte hyena’s.

Wanneer is de grote migratie van de gnoes en zebra's?

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara.

Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Probeer je bagage te beperken tot 15 kilo, in een reistas, rugzak of kleine koffer. Grote harschallige koffers zijn astig op te bergen in onze truck. Neem ook een klein dagrugzakje mee voor je camera, verrekijker, veldfles en een reisgids.

Het is raadzaam kleding voor verschillende weertypes mee te nemen: luchtige katoenen kleding voor overdag, maar ook een warme trui/sweater of een fleecejack voor 's avonds of 's morgens vroeg als het fris is, vooral in de periode mei – oktober. Ook handig zijn een afritsbroek; badslippers; handdoeken; knijpers; zaklantaarn; hoedje; zwemkleding; muggenmelk en goede wandelschoenen. Na boeking ontvang je meert informatie over je bagage op je eigen Mijn Djoserpagina.

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Je hoeft geen klamboe mee te nemen. De accommodaties hebben - waar nodig - airconditioning of een ventilator. Klamboe's hangen boven uw bed.

Hoe moet ik de geldzaken regelen tijdens deze reis?

We adviseren voor deze reis een kleine hoeveelheid Amerikaanse dollars voor Tanzania mee te nemen en daarnaast te beschikken over een pinpas en eventueel een creditcard. Euro’s en dollars zijn o.a. in Nairobi, Nanyuki en Nakuru makkelijk in te wisselen in Keniaanse shillings. Op verschillende plaatsen is het mogelijk om met uw pinpas of creditcard uit een geldautomaat contant geld op te nemen zoals Nairobi, Nanyuki (Mt Kenya) en Nakuru. Het kan natuurlijk voorkomen dat een automaat het niet doet of leeg is.

Hoe kom ik aan visa voor Kenia en Tanzania?

Voor zowel Kenia als Tanzania zijn visa nodig, die voor vertrek geregeld moeten worden. Beide visa kunnen eenvoudig online worden aangevraagd. Daarnaast dient uw paspoort aan het einde van de reis nog 6 maanden geldig te zijn. We adviseren u om drie weken voor vertrek met de aanvragen te beginnen.

Wanneer moet ik mij aanmelden voor de reis?

Wanneer je hebt besloten om deze reis van je leven te maken, raden we je aan om je direct aan te melden. Hoe eerder je boekt, des te meer tijd je hebt om je voor te bereiden. Daarnaast riskeer je geen meerprijs wanneer vluchten kort  voor vertrek op aanvraag zijn. Goede voorbereiding staat garant voor een geslaagde toer. Wij zorgen voor de rest.

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Op uw overnachtingsadressen kunt u in uw kamer accu’s, batterijen of mobiele telefoons opladen. Houd er rekening mee dat er op de meeste plekken maar bepaalde uren stroom is. Soms is de stroomvoorziening een generator die na middernacht wordt uit gezet.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

De netspanning is, net als in Nederland, 220-240 Volt, maar men gebruikt stekkers met drie vierkante pinnen (13 ampère), dus neem eventueel een wereldstekker mee.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Telefoneren via het vaste net is mogelijk in grotere plaatsen en in de meeste hotels/lodges. Bellen is duur en je bent tijdens deze reis ook vaak moeilijk bereikbaar. De dekking voor mobiele telefonie is in de wildparken beperkt, de mogelijkheden zijn afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even voor vertrek. Op enkele plaatsen kun je (soms tegen betaling) gebruik maken van wifi.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Tanzania & Kenia

Bekijk alle reisblogs over Tanzania & Kenia