• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen

  Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt je naar het authentieke Kenia. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in het prachtige en wildrijke nationaal park Lake Nakuru en Serengeti dat bekend staat om de grote groepen wild en de schitterende natuur. We eindigen de reis op het eiland Zanzibar met zijn hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Een prachtig contrast met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Nairobi
  2. Nairobi - Lake Naivasha
  3. Lake Naivasha
  4. Lake Naivasha - Lake Nakuru nationaal park
  5. Lake Nakuru NP - Baringomeer
  6. Baringomeer
  7. Baringomeer - Eldama Ravine - Kericho - Kisii
  8. Kisii - Musoma (Victoriameer)
  9. Musoma
  10. Musoma - Serengeti nationaal park
  11. Serengeti NP
  12. Serengeti NP - Ngorongorokrater
  13. Ngorongorokrater - Mto Wa Mbu
  14. Mto Wa Mbu - Arusha
  15. Arusha - Moshi - vlucht naar Zanzibar
  16. Zanzibar
  17. Zanzibar
  18. Zanzibar
  19. Zanzibar
  20. Zanzibar - veerboot naar Dar es Salaam - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Nairobi & Lake Naivasha

  Dag 1 Amsterdam - Nairobi
  Dag 2 Nairobi - Lake Navaisha
  Dag 3 Lake Navaisha

  We vliegen naar Nairobi en na een goede nacht slapen reizen we de volgende dag over de Pan-African Highway naar het Lake Naivasha, één van de grootste en bekendste zoetwatermeren in de ‘Grote Slenk’ zoals de langgerekte riftvallei genoemd wordt. Het meer wordt omzoomd door typerende gele koortsbomen en papyrus planten. Als je wilt, kun je een boottocht maken over het meer waar je vast en zeker nijlpaarden en honderden flamingo’s gaat zien. Het meer is een paradijs voor vogelliefhebbers. Duizenden vogelsoorten waaronder pelikanen, aalscholvers en verschillende ijsvogelsoorten hebben rond en op dit meer hun thuisbasis gevonden.
   
  Leuk om te weten, aan de oevers van Lake Naivasha Villa ligt Elsamere, de voormalige woning van Joy en George Adamson die een bijzondere band hadden met leeuwin Elsa. Het boek en de film Born Free gaan over dit opmerkelijk stel. Een plaquette ter nagedachtenis aan de leeuwin siert de toegangspoort van het aangrenzende Hells Gate nationale park. Een bezoek aan de villa en het park is zeker de moeite waard. Tegen de steile rotswanden in het park nestelen lammergieren en andere roofvogels en verschillende antilopen, zebra’s, buffels en andere diersoorten lopen vrijelijk rond. Je kunt het park te voet of met de fiets verkennen.

  Nakurumeer

  Dag 4 Lake Navaisha - Lake Nakuru nationaal park, gamedrive
  Dag 5 Lake Nakuru NP - Lake Baringo

  Het is niet ver rijden naar Lake Nakuru. Dit park dankt zijn faam aan het gelijknamige sodameer, de thuisbasis voor duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten. Aan de oever van het meer kan de vreemde lucht van het brakke, mineraalhoudende water je neus in de war brengen. In de droge tijd wil het wel eens voorkomen dat de waterspiegel zo sterk daalt, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn. Sinds 1986 kent Lake Nakuru nationaal park het 'Rhino Rescue', een gebied speciaal ingesteld om de neushoorns voor uitsterven te behoeden. De kans om in dit park neushoorns aan te treffen is dan ook groot. Daarnaast leven hier ook luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf 'Babooncliff' heb je een prachtig uitzicht op het meer. Na het bezoek aan het park rijden we in de richting van het noorden naar Lake Baringo en brengen we de nacht door op een camping aan het meer.

  Lake Baringo - Kisii


  Dag 6 Lake Baringo
  Dag 7 Lake Baringo - Eldama Ravine - Kericho - Kisii
  Dag 8 Kisii - Musoma (Lake Victoria)

  Lake Baringo is het absolute hoogtepunt voor vogel- en natuurliefhebbers. Het is hét centrum voor vogelaars die uit alle delen van de wereld komen om een glimp op te vangen van de meer dan 450 vogelsoorten die rond het meer voorkomen. Maar ook voor niet-vogelaars is er veel te beleven. Je kunt er per boot op uit om de krokodillen en nijlpaarden in het meer te vereren met een bezoek. Handen en voeten binnenboord dus! Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. De volgende ochtend rijden we via Eldama Ravine en Kericho naar Kisii en kamperen we net buiten de stad. Na het ontbijt vervolgen we de weg naar Tanzania en steken bij Isibania de grens over. We checken in op de camping aan de rand van Lake Victoria en genieten die middag van een picknicklunch aan de rand van dit grootste meer van Afrika. We brengen de rest van de dag en de komende dag door in en rond het meer.

  Victoriameer, Serengeti nationaal park

  Dag  9 Musoma  
  Dag 10 Musoma - Serengeti nationaal park
  Dag 11 Serengeti NP
  Dag 12 Serengeti NP, Ngorongorokrater

  Het is zeer de moeite waard om een boottocht te maken over het meer. De vissers vertellen graag over het leven in en op het water en niet zelden worden er grote vissen gevangen. Geïnteresseerden kunnen ook een mountainbike huren en onder begeleiding de omgeving verkennen. Dan is het tijd voor een van de highlights van Afrika: het Serengeti nationaal park. Dit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en biedt woonruimte aan een spectaculaire hoeveelheid wild. Op deze overweldigende uitgestrekte steppe maken we verschillende gamedrives en nemen we alle tijd om het park te verkennen en te speuren naar wild. De uitgestrekte savanne wordt gekenmerkt door karakteristieke rotspartijen die kopjes worden genoemd, acacia bomen, vele meren, moerasgebieden en woodlands, ofwel beboste gebieden, langs rivieren. Kuddes, zebra's en gazelles trekken verschillende momenten per jaar massaal over de vlakten en het is absoluut geen uitzondering als je meerdere malen leeuwen, cheeta’s en luipaarden spot. Kijk vooral goed uit naar de zwart gemaande, oude mannetjes leeuwen. Die imposante rovers zijn best bijzonder. Luipaarden leven vooral rond de zogenaamde 'kopjes' en rusten graag uit in de bomen.

  Ngorongoro krater, Lake Manyara en Arusha


  Dag 13 Ngorongoro krater - Mto wa Mbu
  Dag 14 Mto wa Mbu - Arusha
  Dag 15 Arusha - Moshi - vlucht naar Zanzibar

  In de ochtend gaan we op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater die we met 4x4 Landcruisers gaan verkennen. De Ngorongoro Conservation Area is één van de meest spectaculaire natuurgebieden in Afrika, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Vogelliefhebbers komen hier ook volop aan hun trekken. De volgende dag rijden we via een prachtige route naar Mto wa Mbu, we komen onder andere langs massaidorpen onderweg. De grillige apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara zijn echte picture perfects! In Mto wa Mbu hebben we ruim de tijd voor verschillende uitstapjes. We vervolgen onze weg naar het levendige Arusha en de volgende dag vliegen we naar Zanzibar.

  Zanzibar

  Dag 16 Zanzibar
  Dag 17 Zanzibar
  Dag 18 Zanzibar
  Dag 19 Zanzibar
  Dag 20 Zanzibar - veerboot naar Dar es Salaam - Amsterdam
  Dag 21 aankomst - Amsterdam

  Het eiland Zanzibar is onze laatste stop. Op dit eiland ervaar je een compleet andere wereld. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en groene palmbomen. Een mooi contrast met de savannes en de wildparken die we bezocht hebben in Kenia en Tanzania. We verblijven de laatste nachten in een fijne lodge bij het strand waar je kunt bijkomen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je hebt tijd genoeg om te luieren, te snorkelen en verschillende uitstapjes te maken om het eiland te verkennen en de spectaculaire onderwaterwereld te ontdekken. Op dag 20 pakken we de veerboot naar Dar es Salaam voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  11 jul - 31 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.695,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 22 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.695,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • 19 x ontbijt
  • De maaltijden tijdens het kamperen (ontbijt, 12x lunch, 12x diner)
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Vlucht van Moshi naar Zanzibar
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden NP, wildreservaten, maaltijden twv € 595 inbegrepen.
  • Overnachtingen in hotels/lodge (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Gamedrive door Lake Nukuru nationaal Park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.845,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.045,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Nairobi is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 75,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 12 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

  De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je 's nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/douches aanwezig en er wordt vaak een kampvuur gemaakt.

  In Nairobi en Arusha overnachten we in sfeervolle lodges/hotels met een eigen douche en toilet.

  Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Kendwa. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Nairobi Boulevard Hotel
  Arusha Impala Hotel
  Zanzibar Sunset Kendwa

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer en in één tent . Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/ extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Nairobi

   Vertrek

   13:00

   Aankomst

   21:50

  • Vlucht met

   Traject

   Dar es Salaam - Amsterdam

   Vertrek

   23:15

   Aankomst

   07:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers een uur later

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.845,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.045,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze reis door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Maar op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt. In de Ngorongoro krater maken we gebruik van 4 x 4 terreinwagens.

  Vanuit Dar es Salaam naar Zanzibar en v.v nemen we de ferry.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • 19 x ontbijt
  • De maaltijden tijdens het kamperen (ontbijt, 12x lunch, 12x diner)
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Vlucht van Moshi naar Zanzibar
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden NP, wildreservaten, maaltijden twv € 595 inbegrepen.
  • Overnachtingen in hotels/lodge (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Gamedrive door Lake Nukuru nationaal Park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 21-daagse reis door  Kenia en Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

  • Entreegeld en gamedrive in Lake Nukuru nationaal park (met onze eigen truck)
  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park (met onze eigen truck)
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive in jeeps in Ngorongorokrater


  Ter plaatse kunnen er natuurlijk nog meer excursies geregeld worden.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Visum voor Kenia: de kosten voor het visum van Kenia zijn US $ 51,-  Voor Kenia dien je zelf online een e-visum aan te vragen. Kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, hebben geen visum nodig.
  • Visum voor Tanzania: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden). Andere mogelijkheden zijn om het zelf rechtstreeks te regelen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag (kosten € 50,-) of je kunt de visumaanvraag laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale.

  Geldzaken

  In zowel Kenia als Tanzania betaal je met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name dollars in contanten mee te nemen.

  Pinnen: op enkele plekken in de grote steden mogelijk zoals Nairobi, Nanyuki, Dar es Salaam en Zanzibar
  Contant: Amerikaanse dollars (onbeschadigde biljetten) 
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd, maar zijn fraudegevoelig.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn inbegrepen tijdens het kamperen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

  De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Nairobi, Arusha en Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn hier voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse. 

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
  • malariatabletten

  De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem uw vaccinatieboekje mee op reis.

  De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Nairobi is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 75,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die vol overgave de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Kenia, Tanzania & Zanzibar?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de reis door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. De meeste wegen zijn ondertussen geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de nationale parken zijn nog onverhard waardoor de reistijd wat langer kan zijn. Daarnaast wordt er bij deze reis ook gekampeerd in de natuur.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor beide landen is een visum voor vertrek nodig. De kosten voor het visum van Kenia zijn USD.51,-- en voor Tanzania  € 50,-. Voor Kenia dien je zelf online een visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers niet nodig. Je kunt de visumaanvraag voor Tanzania zelf voor vertrek regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en de Visum Centrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer/in één tent. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis zijn er 12 kampeer overnachtingen en 7 lodge/hotel overnachtingen meestal is er een zwembad aanwezig.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De dekking voor mobiele telefonie is beperkt, de mogelijkheden zijn bovendien sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even over voor vertrek. Op enkele plaatsen kun je tegen betaling gebruik maken van WiFi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Tijdens deze reis is het aan te raden om kleding mee te nemen die vies mag worden in niet te felle kleuren.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.

  Plastic tassen
  Daarnaast willen wij je erop attenderen dat het gebruik of het bezit van plastic tasjes in Kenia niet is toegestaan. Houd er mee rekening dat bij aankomst in het land of tijdens de reis je geen plastic tassen of zakjes bij je hebt. Je riskeert een forse boete (€ 32.000,-) of celstraf indien niet aan dit verbod gevolg wordt gegeven.
   

  Djoser Foto's en Video

  Go to top