Cuba fietsreis in maart

Cuba fietsreis in maart

Een blog door Djoserreiziger Jos

Klimmen op de fiets in CubaDe Cuba reis was erg tof, de groep was erg leuk en het land heel bijzonder. We hebben nog steeds en groepsapp, en fietsen of wandelen met de hele groep hier in Nederland nog wel eens. Leuk als je zo toch nog contact blijft houden, met de groep waarmee je op pad bent geweest.

Het leuke van het fietsen tijdens de reis is dat het je het gevoel geeft dat je dichter bij de lokale bevolking ben, en als je iets leuks ziet stap je gewoon even af. Als het fietsen je even te zwaar wordt loop je gewoon even, of je stapt in een volg bus deze bus is altijd in de buurt, Cuba is soms wel eens even klimmen.

Oldtimers CubaHet leuke aan Cuba is dat je een heel andere (veranderende) cultuur ziet met een communistische achtergrond. In het straatbeeld zie je veel oude Amerikaanse Cadillac, Chevrolet. Deze 60-70 jaar oude auto’s worden in Havana vertroeteld door hun baasje en graag geshowd op vele plekken in stad. Niet alleen in Havana maar in het hele land zie je ze rijden, vaak minder goed onderhouden, maar zolang het rammelt rijdt het nog. De eigenaren moeten wel heel vindingrijk zijn om deze auto’s weer aan het rammelen te krijgen want dan rijd het weer.

Paard en wagen CubaOp de fiets verbaas dan ook regelmatig wat je allemaal ziet. Boeren die te paard hun vee drijven, karren voor getrokken door ossen kan zo nog wel even doorgaat. In Havana is het dan ook heel leuk om met een groepje mensen een paar oldtimer met chauffeur te huren en Havana te verkennen. S ‘avonds naar de lokalen waar live muziek wordt gemaakt en salsa wordt gedanst, met veel blaas instrumenten, super leuk. De viñales vallei is erg mooi om te wandelen tussen de Mogotes (kalksteen heuvels) door, en de tabak plantages. En even (voor de grap) een dikke Havana roken.

Trinidad is ook erg leuk je moet wel oppassen dat je de enkels niet verzwikt door de kleien (kinderkopjes). Er zijn leuke terrasjes met veel live muziek. Ook kun je van hier uit op de fiets naar het strand om te relaxen.

Heb twee fietsreizen met djoser gemaakt de andere fietsreis was naar Vietnam & Cambodja. Deze was heel anders maar ook erg leuk. Je fietst door rijstvelden en langs tempels.

Reisbegeleiders Zinzi (Cuba reis) en Arjo (V&C reis) waren allebei super enthousiast, en dat merk ook aan alles, het loopt dan heel relaxed.

Jos

Bekijk de fietsreis door Cuba en de fietsreis door Vietnam en Cambodja.