Whistler, de Olympische hoofdstad van Canada

Whistler, de Olympische hoofdstad van Canada

De Olympische Spelen van 2010

Whistler winter olympics CanadaAls je een rondreis maakt in British Colombia in het Westen van Canada dan kom je zeker door Whistler. De winterspelen van 2010 werden gehouden in deze stad. Whistler was altijd al een stad voor Ski liefhebbers. De Rocky Mountains liggen in de winter vol met sneeuw. Veel Canadezen zijn sportief. Maar er zijn nog veel meer Olympische sporten dus ter gelegenheid van het sport evenement werd de stad omgevormd tot een Olympisch paradijs. De Canadezen hebben de stad niet laten vervallen, dus ook nu kun je nog van de schoonheid van deze stad genieten. In de winter en in de zomer.

Door reisbegeleider Wim Struijk.

Lekker genieten in Whistler

Whistler CanadaDat is waar de zomer bezoekers de stad vooral voor gebruiken. Vanuit Vancouver ben je er in 4 uur. Dat is niks voor Canadezen. Ook in de zomer zijn de bossen lekker fris en schoon en dat merk je ook in de stad zelf. De atmosfeer op straat is lekker ontspannen. Canadezen hebben het imago relaxed en open te zijn. Geen slechte omschrijving. Je vindt er goede restaurants en terrassen. En shoppen op zijn Canadees. Behoorlijk luxe.

Snuif cultuur en natuur

Meer Whistler CanadaMaar daar kom je natuurlijk niet voor! In Whistler is er voor gekozen om van alles wat te hebben zodat zowel cultuur liefhebbers kunnen genieten maar ook de natuur aan bod komt. Als je slechts een korte tijd hebt in de stad dan zijn er twee dingen echt de moeite om te ondernemen.

Ten eerste, de cultuur. Het mag ook andersom want je bent in een ontspannen stad. In Whistler heb je een prachtig museum voor moderne kunst, het Audain Art Museum. Voor een groot deel uit hout gebouwd. Het is geen groot museum maar wel gevarieerd. Er is ook aandacht voor de kunst van de eigen multiculturele bevolking.

Ten tweede, de natuur. Om de omgeving van de stad te leren kennen is de fiets het perfecte middel, zeker in de ogen van veel Nederlanders. In het centrum kun je fietshuren. Er is een prachtig netwerk van fietspaden aangelegd. Ondanks dat je je in de bergen bevindt zijn de fietsroutes behoorlijk vlak. In een half uurtje rijden kun je al een van de meren in de omgeving bereiken.

Veel meer te zien en te doen!

In de stad ontmoet je mensen die nog veel meer actie in hun dag hebben gestopt. Je kunt nog veel meer doen! Hiking, golf, lake tours en Zip-lining. Als je toch wat van de Olypische spelen wilt zien dan kun je met de PEAK to PEAK kabelbaan mee de bergen in en bezoek je de winter faciliteiten.


We verblijven twee nachten in Whistler op onze reizen door Canada.