Cultuur

Cultuur

Met oog voor de wereld

U heeft gezocht op:

Opnieuw zoeken

  • Het lekkerste eten van de Peruaanse keuken

    Peru is dé culinaire hotspot van Zuid-Amerika. Zeker sinds Netflix in de serie ‘Chefs Table’ een aflevering weidde aan het inmiddels wereldberoemde restaurant Central, staat Peru als culinaire bestemming stevig op de kaart. Dat succes is onder andere te danken aan de vele verschillende invloeden die samenvloeien in de Peruaanse keuken. Inheemse ingrediënten en Afrikaanse, Spaanse en Chinese kookmet...

    Lees meer

  • Waar de zon altijd schijnt: Santo Antão, het mooiste stipje in de Atlantische Oceaan

    In Ponta do Sol schijnt de zon altijd als ik Rodrigo moet geloven. Met een grote boog duikt hij in het zoute zeewater dat wild tegen de kade klotst. Er is geen echt strand, maar slechts een haven waar vissers, kinderen en metselaars verkoeling zoeken na een dag onder de brandende zon.

    Lees meer

  • Culinair genieten in de Georgië

    Van tevoren zou je er misschien geen rekening mee houden, maar het Georgische eten is één van de grootste geneugten van een reis door deze bijzondere bergrepubliek.

    Lees meer

  • Een zintuigen prikkelende ervaring in Tokyo

    Het is einde middag als ik richting de metro ingang van Ikebukuro station loop om mijn Pasmo kaart op te laden. Het eerste wat ik waarneem als ik door de grote hoofdstraat wandel, is de kakafonie van geluid die op me afkomt uit de verschillende gokhallen.

    Lees meer

  • Sao Jorge en de afdaling van de Caldeira de Cima

    Woeste golven slaan tegen de rotsen. Het geklots van zeewater overstemt het geroezemoes van dorpsvissers, die op de late namiddag bij elkaar komen om hun hengel uit te gooien en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.

    Lees meer

Vorige <
1
...
...
...
...
Terug naar boven