Overzicht Albanië & Macedonië rondreizen van Djoser

Bezienswaardigheden Albanië

Bezienswaardigheden Albanië 
Albanië is een nog redelijk onontdekte topbestemming aan de Adriatische zee. Albanië is lang communistische geweest  waardoor het gesloten was voor de buitenwereld. Het land kent een interessante geschiedenis vanwege het communisme, maar ook de natuur is zeer de moeite waard.

Broeierig verleden
Albanie kerk bij zeeIn de oudheid heerste er een strijd tussen de Grieken en de Romeinen. Deze invloeden zijn nog steeds terug te vinden. Na deze strijd behoorde Albanië tot het Ottomaanse keizerrijk. Er was toen een lange periode van rust. Na de val van het rijk is het land enige tijd vrij geweest en werd het een op zichzelf staand koninkrijk. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak  ontstond er opnieuw een strijd over het land. Na hevige strijden werd Albanië lid van het Warschaupact en leefde vanaf toen onder een streng communistisch regime. Later sloot het land zich aan bij China en bleef communistisch. In 1991 opende het land pas haar deuren voor andere invloeden. Sinds 24 juni 2014 is Albanië daarnaast kandidaat-lid van de Europese Unie.

Tirana
Albanië stadSinds 1920 is Tirana de hoofdstad van Albanië. Aanvankelijk was het nog maar een klein stadje, maar in de loop van de 20ste eeuw is het uitgegroeid tot de grootste en ook één van de belangrijkste steden van het land.  De stad telt nog vele historische hoogtepunten die je een goed beeld geven van het verleden van de stad.  Blloku is de voormalige communistische elite wijk waar de oud communistische partij leden hun vrije tijd doorbrachten. Pas sinds 1991 werd de wijk toegankelijk voor iedere burger.  Erg populair onder de locals is het park Kombëtar. Er is hier een openluchttheater; Teatri Veror, een kunstmatig meer, een dierentuin en een botanische tuin waar men ontspanning zoekt. Een bezoekje brengen aan het Martelaren kerkhof  is ook zeer de moeite waard. Dit ligt 1kilometer ten zuidoosten van ruga Elbasanit. Op het kerkhof zijn meer dan negenhonderd partizanen uit WOII begraven; Je kunt er ook het standbeeld van Moeder Albania zien.

Albanese Rivièra
Albanie (42)Albanië kent een prachtige westkust. Kenmerkend voor de kuststreek zijn de steile bergflanken, de parelwitte zandstranden en de steeds populairder wordende badplaatsen. Eén van de kustplaatsjes is Saranda. Na de val van de dictatuur zijn er veel (illegale) gebouwen neergezet. Het plaatsje heeft een terrasachtige ligging doordat het tegen een berg is opgebouwd. Onder leiding van de overheid wordt er nu volop aan gewerkt om het plaatsje te veranderen in een mooie badplaats dat als visitekaartje kan dienen.
 
Bekijk de reis door Albanië.

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,6

Wat een prachtig land!! En nog heel puur! We hebben genoten...
Wat een prachtig land!! En nog heel puur! We hebben genoten van deze prachtige rondreis met cultuur, prachtige natuur, heerlijk eten en een fantastische reisbegeleidster. Het was een zeer relaxte reis, geen lange reisdagen en op de meeste plaatsen 2 overnachtingen, waardoor je veel vrijheid hebt.

Jacqueline van A. - 10,0
Terug naar boven