Albanië & Macedonië

Bezienswaardigheden Macedonië

Bezienswaardigheden Macedonië
Macedonië is een land dat veel te bieden heeft, bergen, meren, prachtige steden en een lange geschiedenis. Macedonië is niet de meeste populaire bestemming, maar dit maakt het land juist zo mooi en interessant om te bezoeken.

Van Rome naar Constantinopel
Landschap MacedoniëLangs de oudste route van Rome naar Constantinopel wordt er gereisd naar Macedonië, langs deze route staat de oudste moskee van het land. We steken langs het meer van Ohrid de grens over en vervolgen onze weg om het meer heen. Langs deze route  doemen de mooiste landschappen op en verveeld u zich geen moment.

Het meer van Ohrid
Ohrid MacedoniëHet meer van Ohrid is het diepste meer van Europa en een van de oudste van de wereld. Het is dan ook een bekende plek voor onderzoekers. Vroeger was het een populair vakantieoord, inmiddels begint dit ook weer te komen. Het meer bevat diersoorten die elders niet voorkomen, bijvoorbeeld de Ohridforel. Deze kan daarnaast heerlijk gegeten worden bij een van de restaurants langs het meer. De stad Ohrid heeft een lange geschiedenis als een van de oudste nederzettingen van Europa. Ohrid staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vele monumenten die de stad bezit. Denk hierbij aan het antiek theater van Ohrid, het Fort van Samuel dat op de heuvel boven de stad ligt en de Sint-Sophiakerk. Daarnaast ligt de stad ook nog eens naast het Nationale Park Galičica.

 

Klantwaardering

8,4

Het was een bijzondere en mooie reis! De route was prachtig,...
Het was een bijzondere en mooie reis! De route was prachtig, zeker door het bergachtig gebied. Daarnaast was er veel ruimte voor cultuur (musea, kerken en burchten) en voldoende vrije tijd voor lekker eten en drinken! Ook de vertrektijden waren fijn; het droeg bij aan een goed vakantiegevoel.

JvdB - 8,0
Terug naar boven