Bekijk de Rondreis West-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis van Djoser

Rondreis West-Amerika 22 dagen hotel/kampeerreis

Met de mooiste nationale parken

Vanaf € 4.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak een rondreis door het Westen van Amerika met Djoser. Deze kampeerrondreis is een ideale mix tussen grote wereldsteden en prachtige natuurparken. In San Francisco kan je de beruchte Alcatraz gevangenis bezoeken of vanuit het Golden Gate Park de Golden Gate Bridge bewonderen. Waag een gokje en ontdek het glamourleven in Las Vegas. Tijdens deze reis bezoek je maar liefst vijf nationale parken waaronder het wereldberoemde Yosemite nationaal park, de majestueuze Grand Canyon en de prachtige rotsformaties in nationaal park Bryce Canyon. We kamperen midden in de natuur, waardoor je optimaal kunt genieten van al het moois dat dit fascinerende land te bieden heeft. In de grote steden overnachten we in hotels.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Afwisselende reis met grote steden én natuurschoon
 • Reis langs de indrukwekkende Pacific Coast Highway
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kamperen t.w.v. € 245,- inbegrepen
 • 7 hotelovernachtingen in de grote steden
 • 13 nachten kamperen middenin de natuur!
 • Kleine groepen van maximaal 13 personen
 • Met eigen minibus op pad geeft je de vrijheid te stoppen waar je wilt
 • Lokale chauffeur/reisbegeleider die veel van zijn land weet
 • Volop tijd om te genieten van de Grand Canyon, Yosemite, Zion en Bryce

Route en kaart

Routekaart Rondreis West-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis
 1. Amsterdam - San Francisco
 2. San Francisco
 3. San Francisco - Yosemite nationaal park
 4. Yosemite NP
 5. Yosemite NP - Mono Lake - Bishop
 6. Bishop - Death valley - Las Vegas
 7. Las Vegas
 8. Las Vegas - Zion nationaal park
 9. Zion NP - Bryce Canyon
 10. Bryce Canyon - Moab
 11. Moab, bezoek Arches nationaal park
 12. Moab - Monument Valley
 13. Monument Valley - Grand Canyon
 14. Grand Canyon
 15. Grand Canyon - Lake Havasu
 16. Lake Havasu - Los Angeles
 17. Los Angeles
 18. Los Angeles - Santa Barbara - Santa Margarita
 19. Santa Margarita - Big Sur - Monterey - Santa Cruz
 20. Santa Cruz - Salinas
 21. Salinas - San Francisco - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Bezoek Fisherman’s Wharf, Alcatraz, de Golden Gate Bridge en de Painted Ladies

Dag 1. Amsterdam - San Francisco
Dag 2. San Francisco

Golden Gate Bridge Usa Djoser We vliegen van Amsterdam naar San Francisco. Terwijl we naar ons hotel in het centrum van de stad rijden, vangen we al een blik op van deze bruisende stad. Tussen moderne wolkenkrabbers en oude Victoriaanse huizen beklimmen rinkelende trams de steile heuvels. Na de check-in in het hotel gaan we meteen de buurt verkennen. Daarna kun je er alleen op uit. Kijk bijvoorbeeld rond op Union Square en zie de logo’s van de beroemde warenhuizen. Of probeer meteen of je mee kunt rijden met de ‘Cable Car’. Een kaartje koop je ouderwets bij de conducteur. Is de tram vol? Geen probleem, je mag ook aan de buitenkant hangen! Of loop door de grote Chinese poort naar China Town, waar je het gevoel hebt in China te zijn beland. Bij de winkeltjes kun je allerlei Chinese producten kopen. 

Het Golden Gate Park beslaat meer dan 1.000 hectare en is de plek vanwaar je de iconische Golden Gate Bridge goed kunt zien. Ook kun je hier een molen naar Nederlands ontwerp tegenkomen. De gezellige oude haven Fisherman’s Wharf is het toeristische hart van de stad. Met vele visrestaurants, souvenirwinkeltjes en straatartiesten is het er altijd gezellig. Wie wil kan nog een wandeling maken over Lombard Street, de meest bochtige straat ter wereld. De scherpe haarspeldbochten maken het voor automobilisten lastig om de bocht door te draaien. Een leuk gezicht. Je kunt ook de boot nemen naar het illustere gevangeniseiland Alcatraz. Hier zie je de cel waar Al Capone jarenlang opgesloten heeft gezeten. Maar ook de 163 traptreden helemaal bedekt met mozaïek, een buurtproject in Sunset District is leuk om te zien en natuurlijk de Painted Ladies, de kleurige herenhuizen aan Alamo square.

Omgeven door stilte in Yosemite nationaal park

Dag 3. San Francisco - Yosemite nationaal park
Dag 4. Yosemite NP
Dag 5. Yosemite NP - Mono Lake - Bishop

Yosemite National Park USA Djoser Vroeg in de ochtend verlaten we San Francisco en rijden we naar één van de oudste nationale parken van Amerika, Yosemite. Voordat we het park gaan verkennen, stoppen we op de camping waar we de komende twee nachten verblijven. Djoser zorgt voor de kampeeruitrusting, zelf hoef je alleen een slaapzak mee te nemen. Na de lunch vertrekken we richting het park en maken we onderweg tussenstops bij schitterende uitzichtpunten. In Yosemite groeit de sequoia, een reusachtige boom met een omtrek tot wel dertig meter, die tot 3.000 jaar oud kan worden.

De volgende dag heb je een hele dag om volop in het park te genieten. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de indrukwekkende, loodrechte rotswanden. We willen natuurlijk op de foto met Él Capitan, het grootste stuk graniet ter wereld.

We hopen dat de Tioga Pass open is. Deze pas ligt namelijk op 3000 meter hoogte en is regelmatig dicht vanwege de sneeuw. Na de laatste blikken op het Yosemite park rijden we door naar het Mono Lake. Dit verstilde meer met zoutpilaartjes aan de oever weerspiegeld de omliggende bergen en geeft een prachtig gezicht. Het is een oase in de droge Great Basin en een belangrijke habitat voor miljoenen trekvogels en broedende vogels. We vervolgen onze weg naar Bishop waar we overnachten.

Viva Las Vegas

Dag 6. Bishop - Death Valley - Las Vegas
Dag 7. Las Vegas

Las Vegas fontein Amerika USADe volgende dag zorgen we dat we voldoende water bij ons hebben want we rijden dwars door de beruchte, droge en dorre Death Valley. Dit is de plek waar ooit de warmste temperatuur gemeten is, namelijk 51 graden Celsius. Als we aankomen in Las Vegas is het contrast met de stilte van Yosemite groot. Nergens anders vind je meer of grotere casino’s. Dag en nacht flikkeren de neonreclames en rinkelen de fruitautomaten. Trouwkapelletjes verzorgen binnen een uur een complete bruiloft en je kunt eten in een restaurant op 240 meter hoogte. Wandel langs ‘The Strip’ om de meest over-de-top, decadente hotels te bewonderen. Binnen een paar uur heb je een bezoek gebracht aan Parijs, Rome, Egypte en Griekenland. Een bezoek aan een show of entertainer behoort hier ook zeker tot de mogelijkheid. We overnachten in een hotel.

Indrukwekkende rotsformaties in Zion en Bryce Canyon nationaal park

Dag 8. Las Vegas - Zion nationaal park
Dag 9. Zion NP - Bryce Canyon nationaal park

Zion nationaal park Amerika USAWe vervolgen onze weg naar Zion nationaal park, dit park is 24 km lang en tot 800 meter diep. Hier heb je een hele dag om de kleurrijke, torenhoge rotsformaties en ravijnen te bezichtigen. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen of gebruik maken van de shuttle service die langs verschillende bezienswaardigheden van het park rijdt. Deze streek werd in de 17e eeuw bewoond door de Paiute-stammen. Rond 1850 vestigden zich de eerste pioniers langs de vruchtbare oevers van de Virginrivier. Deze groep Mormonen werd zo sterk en machtig dat een conflict met de Paiute- en Navajo-stammen onvermijdelijk leek. Met moderne wapens werden de oorspronkelijke bewoners van Amerika uit hun gebied teruggedreven naar het zuiden en oosten, waar ze tot op de dag van vandaag in reservaten leven. We kamperen ‘s nachts net buiten de ingang van het park.

Bruce Canyon nationaal parkDe volgende dag leggen we een korte afstand af naar Bryce Canyon nationaal park. Hier bezichtigen we de roze en oranje gekleurde rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s, die volgens de indianen versteende mensen moeten voorstellen. Deze puntige rotsen geven het landschap een ruig uiterlijk. De grillige pieken van de sprookjesachtige rotsformaties zijn bijzonder om te zien. Er is tijd om een wandeling te maken langs goed uitgezette wandelroutes. ‘s Avonds kun je in Bryce dineren bij een van de vele restaurants, kies bijvoorbeeld voor een pizzarestaurant, steak house of een buffet met een cowboy-show. Bovendien heb je de mogelijkheid om een lokale rodeo compleet met cowboys en bokkende stieren (seizoensgebonden) te zien.

Wandel door een landschap van natuurlijke bruggen en bogen

Dag 10. Bryce Canyon NP - Moab
Dag 11. Moab, bezoek Arches nationaal park
Dag 12. Moab - Monument Valley

Van Bryce Canyon vertrekken we naar Moab. Hier wandelen we langs fantastische rotsformaties in Arches nationaal park. Dit park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Devils Garden en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2.000 gedocumenteerde natuurlijke bruggen (arches), waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) ruim 88 meter is.

Monument Valley Amerika USADe vroege vogels kunnen een laatste zonsopgangswandeling maken voordat we vertrekken naar Monument Valley. In dit bizarre landschap op de grens van de staten Utah en Arizona staan de rotspieken, enkele honderden meters hoog, in een verlaten landschap. Monument Valley is een onderdeel van de Navajo Reservation. Ook is Monument Valley veel gebruikt in talloze westerns films. Je kunt hier, tegen een decor van hoge plateaus en door de wind uitgesleten rotsen, een excursie maken met deels overdekte jeeps.

Grand Canyon, één van 's werelds mooiste natuurverschijnselen

Dag 13. Monument Valley - Grand Canyon nationaal park
Dag 14. Grand Canyon NP
Dag 15. Grand Canyon NP - Lake Havasu

Grand Canyon USA Djoser We vervolgen onze reis naar één van de ‘zeven natuurwonderen van de wereld’; de majestueuze Grand Canyon in Arizona. Dit is één van de grootste ravijnen ter wereld en diep in de kloof slingert de Colorado-rivier. Vanuit verschillende gezichtspunten hebben we een prachtig uitzicht over de immense uitgestrektheid van het gebied. Het uitzicht en de kleuren veranderen voortdurend met het licht. Dit uitzicht is adembenemend, vooral met zonsondergang. Een spectaculaire manier om de Canyon te ontdekken is per helikopter. Daarnaast zijn er talloze wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden.

We vertrekken van de Grand Canyon in de richting van Joshua Tree in Californië. Onderweg rijden we op één van de meest beroemde wegen in Amerika: ‘Route 66’. 

Treed in de voetsporen van 's werelds bekendste film- en televisiesterren

Dag 16. Lake Havasu - Los Angeles
Dag 17. Los Angeles

Hollywood Angeles AmerikaBij aankomst in Los Angeles maken we een korte tour langs enkele hoogtepunten van de stad. Zoals het Hollywood-teken, Hollywood Walk of Fame, TCL Chinese Theater (voorheen Grauman’s Chinese Theater), de beroemde handafdrukken van Hollywood grootheden als Shirley Temple, Charlie Chaplin en de Marx Brothers. We overnachten in Los Angeles in een hotel.

De volgende dag heb je volop tijd om Los Angeles te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan Universal Studios met bekende filmset. Of bezoek het gratis toegankelijke Getty Museum. Een bezoek aan de Grove & Farmers Market is ook zeker de moeite waard. Het is een overdekte markt met gespecialiseerde restaurants. Uiteraard kun je ook lekker relaxen op het strand van Santa Monica of Venice Beach.

Van Spaanse architectuur tot spectaculaire uitzichten

Dag 18. Los Angeles - Santa Barbara - Santa Margarita
Dag 19. Santa Margarita - Big Sur - Monterey - Santa Cruz
Dag 20. Santa Cruz – Salinas
Dag 21. Salinas - San Francisco luchthaven - Amsterdam
Dag 22. aankomst Amsterdam

‘s Ochtends verlaten we Los Angeles en brengen we een bezoek aan de chique stad Santa Barbara. Deze stad is de thuisbasis van vele rijke en beroemde mensen. Wandel hier langs het historische gedeelte van de stad met de prachtige Spaanse architectuur die geaccentueerd wordt met bloemen. We bevinden ons hier te midden van wijnranken, dus proef hier zeker één van de beste wijnen van een lokale wijngaard.

Big Sur AmerikaDe beroemde Highway 1 biedt ons de volgende dag spectaculaire uitzichten op de ruige kustlijn. Als je goed kijkt, zie je in de verte zeeleeuwen, zeehonden, otters, vele soorten vogels en soms zelfs dolfijnen. Onze volgende stop langs de kust is nabij Big Sur. Hier zien we de Santa Lucia Mountains die uitsteken in de Stille Oceaan. De natuur is hier prachtig. Als we de kans hebben, maken we hier een wandeling. Onderweg naar onze laatste kampeerplaats net buiten Santa Cruz gaan we naar de charmante kustplaats Monterey waar je kan wandelen langs het historische Cannery Row. De volgende dag komt onze reis tot een einde. We reizen naar de luchthaven van San Francisco voor onze vlucht terug naar huis.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het westen van de Verenigde Staten immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 13 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 jun - 25 jun
i

Vlucht is met Lufthansa

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
16 jul - 06 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht is met Lufthansa

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
06 aug - 27 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht is met Lufthansa

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
03 sep - 24 sep
i

Vlucht is met Lufthansa

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
24 sep - 15 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 mei - 03 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
20 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
03 jun - 24 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivan
 • 7 Hotelovernachtingen
 • 13 Kampeerovernachtingen
 • Gebruik kampeermateriaal, excl. slaapzak
 • 13 x ontbijt, 14 x lunch en 12 x diner tijdens kamperen 
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling San Francisco 
 • Op de foto bij 'El Capitan' in Yosemite nationaal park
 • Stop bij Monolake, een verstild meer met zoutpilaartjes
 • Bezoek aan verschillende uitkijkpunten in Death Valley
 • De indrukwekkende canyon van Zion
 • Een ‘hike’ tussen de ‘hoodoos’ in Bryce Canyon national park
 • Wandeling in Arches nationaal park met zijn bijzondere rotsformaties
 • Stops bij verschillende uitkijkpunten op de Grand Canyon
 • Tour door Los Angeles, bezoek aan Hollywood Walk of Fame
 • Stop in Big Sur en het kustplaatsje Monterey

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/-tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in San Francisco bij te boeken.

De prijs voor het centraal gelegen hotel in San Francisco op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 157,50. 

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samen reizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleen gaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews West-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Wat een mooie reis! Door verschillende landschappen gereden en de natuur afgewisseld met de grote steden. Bijzondere ervaringen en indrukken opgedaan. Onze ervaren gids, David, zorgde dat het ons aan niets ontbrak en we bijzondere (extra) activiteiten hebben kunnen doen. Het was fantastisch!

  10,0

 • Deze reis is een mooie combi van diverse steden als San Francisco, Las Vegas en Los Angeles met hun trekpleisters en de nationale parken waar de wandelaar/hiker zich lekker kan uitleven met kilometers lange tochten door de prachtige natuur. Prima begeleiding, zeker een aanrader.

  9,0

 • Vooral de afwisseling maakt deze reis waanzinnig! Van de grote ‘soms’ bizarre steden naar de wonderschone nationale parken. Van het slenteren door lief San Fran naar het hiken in Yosemite. Van de 24 uur wereld in Las Vegas naar fietsen in de Grand Canyon. Van een zacht hotelbed naar kamperen.

  8,0

 • In één woord: geweldig. Mark was een hele leuke tourguide en we missen hem nu al. 3 weken zijn voorbij gevlogen; ik had graag langer willen blijven in West USA. Soms zijn de campings een hit or miss, maar dat is onderdeel van het avontuur. Door het kamperen leer je je reisgenoten nog beter kennen.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We maken gebruik van zorgvuldig geselecteerde hotels in San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. Deze middenklasse hotels hebben douche en toilet op de kamer en zijn voorzien van airconditioning.

De overige nachten verblijf je op mooi gelegen kampeerterreinen. Het leuke van deze reis is dat je in je tent in slaap valt onder de sterrenhemel en de volgende ochtend wakker wordt door het fluiten van de vogels. Midden in de natuur dus! De campings liggen hierdoor over het algemeen wat verder van de steden in het programma af.

De campings zijn vrij basic, hebben niet veel faciliteiten (geen zwembad of uitgebreide supermarkt bijvoorbeeld), maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet. Op sommige campings zijn de douches te gebruiken tegen betaling, de prijs hiervoor bedraagt $3 à $4. Wij hebben juist bewust gekozen voor deze eenvoudige manier van overnachten, omdat je dan dichtbij de natuurparken overnacht. Dat scheelt reistijd en zo kun je nog beter genieten van de natuur. Tijdens de kampeernachten slaap je in een tweepersoonstent die je zelf op moet zetten. Natuurlijk toont de gids hoe dit precies moet. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen, waarbij iedereen een handje toesteekt. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Francisco Hotel Caza Fisherman's Wharf
Groveland Yosemite Lakes
Las Vegas Golden Nugget
Springdale Zion Canyon Campground
Bryce Canyon Ruby's RV Park & Campground
Moab Sun Outdoors Moab Downtown
Grand Canyon Mather
Los Angeles Los Angeles Airport Mariott Hotel
Santa Margarita KOA Santa Margarita

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/-tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-.

 • Verenigde staten kamperen overnachting DJoser

  Iedereen helpt een handje mee tijdens het kamperen.

 • Verenigde staten west kampeerreis Djoser
 • Verengide staten west hotel accommodatie overnachting Djoser
 • De hotelkamers hebben allemaal een eigen badkamer.

 • Las Vegas - Golden Nugget
 • Las Vegas - Golden Nugget zwembead
 • Verenigde staten Nationaal park overnachting Djoser
 • Verengide staten monument valley overnachting Djoser

  Kamperen in de prachtige natuur.

 • Verenigde staten Las Vegas hotel overnachting Djoser
 • Verenigde staten hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Verenigde staten hotel accommodatie overnachtin Djoser
 • Verenigde staten hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Verenigde staten overnachting kamperen tenten Djoser

  Wakker worden in de stilte van het natuurpark.

 • Verenigde staten kamperen overnachting Djoser
 • Verenigde staten kamperen wildlife overnachting Djoser
 • Verengide staten overnachting kamperen DJoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  08:00 - 09:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - San Francisco

  Vertrek

  10:25 - 12:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  San Francisco - Frankfurt

  Vertrek

  14:40 - 10:25*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  12:40 - 13:50

* aankomst volgende dag


In het westen van de Verenigde Staten is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

In de nationale parken kunnen er diverse mooie wandelingen gemaakt worden.

 • KLM vliegtuig
 • Verenigde staten west bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • Verenigde staten West rondreis minivan Djoser

  We reizen met een kleine groep.

 • Verenigde staten west rondreis minivan Djoser
 • Verenigde staten west djoser Death valley rondreis

  De bagage en kampeerspullen gaan mee in de aanhanger

 • Verenigde staten west indeling minivan rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivan
 • 7 Hotelovernachtingen
 • 13 Kampeerovernachtingen
 • Gebruik kampeermateriaal, excl. slaapzak
 • 13 x ontbijt, 14 x lunch en 12 x diner tijdens kamperen 
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling San Francisco 
 • Op de foto bij 'El Capitan' in Yosemite nationaal park
 • Stop bij Monolake, een verstild meer met zoutpilaartjes
 • Bezoek aan verschillende uitkijkpunten in Death Valley
 • De indrukwekkende canyon van Zion
 • Een ‘hike’ tussen de ‘hoodoos’ in Bryce Canyon national park
 • Wandeling in Arches nationaal park met zijn bijzondere rotsformaties
 • Stops bij verschillende uitkijkpunten op de Grand Canyon
 • Tour door Los Angeles, bezoek aan Hollywood Walk of Fame
 • Stop in Big Sur en het kustplaatsje Monterey

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de straten van San Francisco, terwijl de ander zich liever waagt aan een excursie met terreinwagens in Monument Valley of een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bij aankomst in San Francisco organiseert de reisbegeleider een korte wandeltocht.
 • In Yosemite hebben we een hele dag om dit prachtige park te verkennen. We maken een stop bij o.a. El Capitan, het grootste stuk graniet. De entreegelden van dit park zijn in de reis inbegrepen.
 • Het bezoek aan Zion is bij de reis inbegrepen. Dit park staat vooral bekend om het prachtige landschap dat bestaat uit rode rotsen, diepe valleien en groene bossen.
 • We brengen ook een bezoek aan Bryce Canyon nationaal park. Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s.
 • In Moab bezoeken we het Arches nationaal park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele natuurlijke bruggen en bogen die er te vinden zijn.
 • Ook een bezoek aan de Grand Canyon is in de reis inbegrepen. Dit is het grootste ravijn ter wereld.
 • In Los Angeles maken we bij aankomst een korte tour langs alle hoogtepunten.


Optionele excursies binnen de bovengenoemde nationale parken zijn voor eigen rekening.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In San Francisco kun je het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz bezoeken. Bekende criminelen als Al Capone hebben op dit eiland gevangen gezeten.
 • In het Yosemite nationaal park kun je genieten van de vele uitzichtpunten en natuurlijk prachtige wandelingen maken.
 • Bezoek in Las Vegas een van de vele spectaculaire shows of entertainers of maak een wandeling over de wereldberoemde 'Strip'.
 • Monument Valley kenmerkt zich door de afgeplatte bergtoppen in een bijzonder landschap. Je kunt hier mooie jeepexcursies maken.
 • Een spectaculaire manier om de Grand Canyon te bewonderen is per helikopter.
 • In Los Angeles kun je een bezoek brengen aan Universal Studios. Kunstliefhebbers kunnen het gratis toegankelijke Getty Museum bezoeken.

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek.
 • Paspoort: geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier*: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost $21,-. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade. De wachttijd hiervoor is lang. Meer informatie vind je op de website van de Amerikaanse ambassade.

Voor éénoudergezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland of België, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: overal goed mogelijk
Creditcards: worden overal geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 325,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. Normaliter wordt 15-20% fooi bovenop de rekening gegeven in restaurants. het is gebruikelijk de gids die een lokale excursie leidt 10 dollar per persoon te geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat de lokale reisbegeleiders/chauffeur zo'n 10 tot 12 dollar per dag aan fooi ontvangt. Dit kan aan het einde van de tour aan hem/haar worden gegeven.

Vergeet niet om je pinpas om te zetten naar Wereldpas.

Maaltijden

Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens de hotelovernachtingen van deze reis niet inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je gaat eten.

Tijdens de kampeerovernachtingen is 13 x ontbijt, 14 x lunch en 12 x diner inbegrepen. De lokale gids/chauffeur die de groep begeleidt, is tevens kamphulp en zorgt voor de inkopen. Samen met hem of haar maak je de (eenvoudige) maaltijden klaar. Denk hierbij aan een grote pan pasta of rijst en er zal ook zeker een keer gebarbecued worden wanneer dit mogelijk is. Van iedere reiziger wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht aan het koken en andere huishoudelijke activiteiten.

In Amerika kun je erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Ook is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter wel aan om een goede medische verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je op reis een kleine apotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, aspirines, een glucose-zoutoplossing (Orisel), een goed anti-muggen middel, AfterBite stick tegen insectenbeten en een middel tegen zonnebrand.

De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in San Francisco bij te boeken.

De prijs voor het centraal gelegen hotel in San Francisco op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 157,50. 

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn en sommige wegen in het voorjaar nog afgesloten kunnen zijn vanwege de sneeuw, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse wind van zee 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles en Las Vegas kan het tropisch warm zijn. In San Francisco ligt de temperatuur altijd wat lager.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten.

Hun uitgebreide reiservaring en kennis van het land geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Ook kun je voor al je vragen en advies bij hem/haar terecht. De reisbegeleider wijst je graag de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je daarom goed voor en neem een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met een eigen minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden door de nationale parken en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.
 

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens het verblijf in de (grote) steden slaap je in goede middenklasse hotels en motels. In Las Vegas en San Francisco liggen deze accommodaties centraal gelegen, in Los Angeles ligt het hotel aan de rand van de stad. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een bad/douche en toilet.

Tijdens de kampeernachten slaap je in tweepersoonstenten die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen, waarbij iedereen een handje toesteekt.

Omdat we het grootste deel van de reis kamperen, kun je echt genieten van de overweldigende natuur. In de door Djoser georganiseerde tenten overnacht je op officiële kampeerterreinen in de buurt van de prachtige nationale parken. Sanitaire voorzieningen op deze kampeerterreinen zijn eenvoudig. Op sommige campings zijn de douches te gebruiken tegen betaling, de prijs hiervoor bedraagt $3 à $4. Dit wordt door het ruige natuurschoon echter ruimschoots gecompenseerd! Voor het kamperen dien je een warme slaapzak en een hoofdkussen mee te nemen. Slaapmatjes (zelf opblazende matjes van ongeveer 4 centimeter dik) zijn aanwezig. Het meenemen van een eigen tent is niet toegestaan, een klein extra slaapmatje mag wel!

Is het eten inbegrepen tijdens de reis?

Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens de hotelovernachtingen van deze reis niet inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je gaat eten.

Tijdens de kampeerovernachtingen is in totaal 13 x ontbijt, 14 x lunch en 12 x diner inbegrepen. Tijdens de tweede kampeerovernachting in Moab is het diner niet inbegrepen.

De lokale gids/chauffeur die de groep begeleidt, is tevens kamphulp en zorgt voor de inkopen. Samen met hem of haar maak je de (eenvoudige) maaltijden klaar. Denk hierbij aan een grote pan pasta of rijst en er zal ook zeker een keer gebarbecued worden wanneer dit mogelijk is. Van iedere reiziger wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht aan het koken en andere huishoudelijke activiteiten.

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

De reisafstanden verschillen erg per dag. De ene dag hoef je maar een klein stukje te rijden naar je volgende verblijfplaats, terwijl het de volgende dag een flink stuk rijden is. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze of bezienswaardigheid, zodat je nooit langer dan 2-3 uur achter elkaar in de minivan zit.
 

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Op deze reis heb je voor de kampeerovernachtingen een warme slaapzak nodig. Voor slaapmatjes (zelf opblazende matjes van ongeveer 4 centimeter dik) en tenten wordt door Djoser gezorgd. Badslippers en een zaklantaarn zijn handig voor op de kampeerterreinen.

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.
 

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in San Francisco te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de wijzigingskosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.
 

Wie begeleidt de reis?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop. 

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest of na 12 januari 2021 in Cuba, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade. De wachttijd hiervoor is lang. Onder het kopje Reisdocumenten is hier alle informatie over te vinden.


 

Is het mogelijk om een éénpersoonstent en kamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.
 

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 13 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.

Kan ik mobiel bellen?

De dekking is over het algemeen goed, zeker in de steden. Houd er wel rekening mee dat vooral in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd. Lees er hier meer over.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

De meeste hotels hebben (gratis) WiFi. Meestal op je kamer, soms in de lobby. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig. Het bereik in de nationale parken is zeer summier of niet aanwezig.

Wat voor weer kan ik verwachten?

De Verenigde Staten is een groot land waardoor er een groot aantal verschillende klimaatsystemen zijn. De klimaten in Amerika lopen uiteen van een koud poolklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat en alles wat daar tussen in zit. Ook wat betreft temperatuur en neerslag zijn er grote regionale verschillen. Het noordwesten is nat, het zuidoosten vochtig en het centrale deel van Amerika is juist erg droog.

Californië heeft een klimaat dat lijkt op het mediterrane klimaat. Als je verder naar het zuiden en meer landinwaarts gaat, gaan de temperaturen steeds verder omhoog en worden de zomers droog. In het zuidoosten lijken de omstandigheden dan ook op de woestijngebieden in Arizona en Noord-Mexico. Californië is een van de zonnigste staten van het land. San Francisco is een geval apart met vrij koele, milde zomers (nog steeds 25°C+). Dit komt door de frequent optredende mist die vanuit de zee de stad binnendrijft.
 

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarvan met de meeste Europese bankpassen gemakkelijk geld op te nemen is. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.


 

Wat is het tijdsverschil?

Het is er 9 uur vroeger dan in Nederland

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Ja, alle entreegelden voor de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

Kan ik onderweg Disneyland bezoeken?

Ja, je kunt vanuit Los Angeles op eigen gelegenheid naar Anaheim waar het park gelegen is. Het park is ongeveer 35 kilometer de stad verwijderd. De reisbegeleiding zal je graag adviseren hoe je hier het beste naartoe kunt gaan.
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Verenigde Staten

Bekijk alle reisblogs over Verenigde Staten