Bekijk de Rondreis West-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis van Djoser

Rondreis West-Amerika 22 dagen hotel/kampeerreis

Met de mooiste nationale parken

Maak een rondreis door het Westen van Amerika met Djoser. Deze kampeerrondreis is een ideale mix tussen grote wereldsteden en prachtige natuurparken. In San Francisco kan je de beruchte Alcatraz gevangenis bezoeken of vanuit het Golden Gate Park de Golden Gate Bridge bewonderen. Waag een gokje en ontdek het glamourleven in Las Vegas. Tijdens deze reis bezoek je maar liefst vijf nationale parken waaronder het wereldberoemde Yosemite nationaal park, de majestueuze Grand Canyon en de prachtige rotsformaties in nationaal park Zion. Er wordt midden in de natuur gekampeerd waardoor je optimaal kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. In de grote steden overnacht je in hotels.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis West-Amerika, 22 dagen hotel/kampeerreis
 1. Amsterdam - San Francisco
 2. San Francisco
 3. San Francisco - Yosemite nationaal park
 4. Yosemite NP
 5. Yosemite NP - Mono Lake - Bishop
 6. Bishop - Death valley - Las Vegas
 7. Las Vegas
 8. Las Vegas - Zion nationaal park
 9. Zion NP - Bryce Canyon
 10. Bryce Canyon - Moab
 11. Moab, bezoek Arches nationaal park
 12. Moab - Monument Valley
 13. Monument Valley - Grand Canyon
 14. Grand Canyon
 15. Grand Canyon - Lake Havasu
 16. Lake Havasu - Los Angeles
 17. Los Angeles
 18. Los Angeles - Santa Barbara
 19. Santa Barbara - Big Sur
 20. Big Sur - Monterey - Salinas
 21. Salinas - San Francisco - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bezoek Fisherman’s Wharf, Alcatraz, de Golden Gate Bridge en de Painted Ladies

Dag 1. Amsterdam - San Francisco
Dag 2. San Francisco

Golden Gate Bridge Usa Djoser We vliegen van Amsterdam naar San Francisco. Terwijl we naar ons hotel in het centrum van de stad rijden, vangen we al een blik op van deze bruisende stad. Tussen moderne wolkenkrabbers en oude Victoriaanse huizen beklimmen de rinkelende trams de steile heuvels. Na de check-in in het hotel gaan we meteen de buurt even verkennen. Daarna kun je er alleen op uit. Kijk rond op Union Square en zie de logo’s van de beroemde warenhuizen. Of probeer meteen of je mee kunt rijden met de ‘Cable Car’. Een kaartje koop je ouderwets bij de conducteur. Is de tram vol? Geen probleem, je mag ook aan de buitenkant hangen! Of loop door de grote Chinese poort door en je waant je in China. Vrolijk gekleurde lampionnen begeleiden je wanneer je langs de winkeltjes loopt met Chinese producten.

Het Golden Gate Park beslaat meer dan 1.000 hectare en is de plek vanwaar je de iconische Golden Gate Bridge kunt zien. Ook kun je hier een molen naar Nederlands ontwerp tegenkomen. De gezellige oude haven Fisherman’s Wharf is het toeristische hart van de stad. Met vele visrestaurants, souvenirwinkeltjes en straatartiesten is het er altijd gezellig. Wie wil kan nog een wandeling maken over Lombard Street, de kronkeligste straat ter wereld, of de boot nemen naar het illustere gevangeniseiland Alcatraz. Hier bevindt zich de cel waar Al Capone jarenlang opgesloten heeft gezeten. Maar ook de 163 traptreden helemaal bedekt met mozaïek, een buurtproject in Sunset District, is leuk om te zien en natuurlijk de Painted Ladies, de kleurige herenhuizen aan Alamo square.

Omgeven door stilte in Yosemite nationaal park

Dag 3. San Francisco - Yosemite nationaal park
Dag 4. Yosemite NP
Dag 5. Yosemite NP - Mono Lake - Bishop

Yosemite National Park USA Djoser Vroeg in de ochtend verlaten we San Francisco en rijden we naar één van de oudste nationale parken, Yosemite. Voordat we het park gaan verkennen, stoppen we op de camping waar we de komende twee nachten verblijven. Djoser zorgt voor de kampeeruitrusting, zelf hoef je alleen een slaapzak mee te nemen. Na de lunch vertrekken we richting het park en maken we onderweg tussenstops bij schitterende uitzichtpunten over de vallei. We willen natuurlijk op de foto met Él Capitan, het grootste stuk graniet ter wereld. De volgende dag heb je een hele dag om volop in het park te genieten. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de indrukwekkende, loodrechte rotswanden. Of huur een fiets en rijd door bossen en weides en langs kronkelende paden met indrukwekkende, verticale rotswanden als decor. Op deze manier verken je het park op een geweldige manier.

Er is ook een interessant museum waar je leert over de indianen die oorspronkelijk in dit gebied woonden. Er is zelfs een indianendorpje nagebouwd.

We hopen dat de Tioga Pass open is. Deze pas ligt namelijk op 3000 meter hoogte en is regelmatig dicht vanwege de sneeuw. Na de laatste blikken op het Yosemite park rijden we door naar het Mono Lake. Dit verstilde meer met zoutpilaartjes aan de oever weerspiegeld de omliggende bergen en geeft een prachtig gezicht. Het is een oase in de droge Great Basin en een belangrijke habitat voor miljoenen trekvogels en broedende vogels. We vervolgen onze weg naar Bishop waar we overnachten.

Viva Las Vegas

Dag 6. Bishop - Death Valley - Las Vegas
Dag 7. Las Vegas

Las Vegas fontein Amerika USADe volgende dag zorgen we dat we voldoende water bij ons hebben want we rijden dwars door de beruchte, droge en dorre Death Valley. Dit is de plek waar ooit de warmste temperatuur gemeten is, namelijk 51 graden Celsius. Als we aankomen in Las Vegas is het contrast met de stilte van Yosemite groot. Nergens anders vind je meer of grotere casino’s. Dag en nacht flikkeren de neonreclames en rinkelen de fruitautomaten. Trouwkapelletjes verzorgen binnen een uur een complete bruiloft en je kunt eten in een restaurant op 240 meter hoogte. Wandel langs ‘The Strip’ om de meest over-de-top, decadente hotels te bewonderen. Binnen een paar uur heb je een bezoek gebracht aan Parijs, Rome, Egypte en Griekenland. Een bezoek aan een show of entertainer behoort hier ook zeker tot de mogelijkheid. We overnachten in een hotel.

Indrukwekkende rotsformaties in Zion en Bryce Canyon nationaal park

Dag 8. Las Vegas - Zion nationaal park
Dag 9. Zion NP - Bryce Canyon nationaal park

Zion nationaal park Amerika USAWe vervolgen onze weg naar Zion nationaal park, dit park is 24 km lang en tot 800 meter diep. Hier heb je een hele dag om de kleurrijke, torenhoge rotsformaties en ravijnen te bezichtigen. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen of gebruik maken van de shuttle service die langs verschillende bezienswaardigheden van het park rijdt. Deze streek werd in de 17e eeuw bewoond door de Paiute-stammen. Rond 1850 vestigden zich de eerste pioniers langs de vruchtbare oevers van de Virginrivier. Deze groep Mormonen werd zo sterk en machtig dat een conflict met de Paiute- en Navajo-stammen onvermijdelijk leek. Met moderne wapens werden de oorspronkelijke bewoners van Amerika uit hun gebied teruggedreven naar het zuiden en oosten, waar ze tot op de dag van vandaag in reservaten leven. We kamperen ‘s nachts net buiten de ingang van het park.

Bruce Canyon nationaal parkDe volgende dag leggen we een korte afstand af naar Bryce Canyon nationaal park. Hier bezichtigen we de roze en oranje gekleurde rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s, die volgens de indianen versteende mensen moeten voorstellen. Deze puntige rotsen geven het landschap een ruig uiterlijk. De grillige pieken van de sprookjesachtige rotsformaties zijn bijzonder om te zien. Er is tijd om een wandeling te maken langs goed uitgezette wandelroutes. ‘s Avonds kun je in Bryce dineren bij een van de vele restaurants, kies bijvoorbeeld voor een pizzarestaurant, steak house of een buffet met een cowboy-show. Bovendien heb je de mogelijkheid om een lokale rodeo compleet met cowboys en bokkende stieren (seizoensgebonden) te zien.

Wandel door een landschap van natuurlijke bruggen en bogen

Dag 10. Bryce Canyon NP - Moab
Dag 11. Moab, bezoek Arches nationaal park
Dag 12. Moab - Monument Valley

Van Bryce Canyon vertrekken we naar Moab. Hier wandelen we langs fantastische rotsformaties in Arches nationaal park. Dit park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2.000 gedocumenteerde natuurlijke bruggen (arches), waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) ruim 88 meter is.

Monument Valley Amerika USADe vroege vogels kunnen een laatste zonsopgangswandeling in Arches nationaal park maken voordat we vertrekken naar Monument Valley. In dit bizarre landschap op de grens van de staten Utah en Arizona staan de rotspieken, enkele honderden meters hoog, in een verlaten landschap. Monument Valley is een onderdeel van de Navajo Reservation. Ook is Monument Valley veel gebruikt in talloze westerns films. Je kunt hier, tegen een decor van hoge plateaus en door de wind uitgesleten rotsen, een excursie maken met deels overdekte jeeps.

Grand Canyon, één van 's werelds mooiste natuurverschijnselen

Dag 13. Monument Valley - Grand Canyon nationaal park
Dag 14. Grand Canyon NP
Dag 15. Grand Canyon NP - Lake Havasu

Grand Canyon USA Djoser We vervolgen onze reis naar één van de ‘zeven natuurwonderen van de wereld’; de majestueuze Grand Canyon in Arizona. Dit is het grootste ravijn ter wereld en diep in de kloof slingert de Colorado-rivier. Vanuit verschillende gezichtspunten hebben we een prachtig uitzicht over de immense uitgestrektheid van het gebied. Het uitzicht en de kleuren veranderen voortdurend met het licht. Dit uitzicht is adembenemend, vooral met zonsondergang. Een spectaculaire manier om de Canyon te ontdekken is per helikopter. Daarnaast zijn er talloze wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden.

We vertrekken van de Grand Canyon in de richting van Lake Havasu op de grens van Arizona en Californië. Op onze weg naar Lake Havasu rijden we op één van de meest beroemde wegen in Amerika: ‘Route 66’. In Lake Havasu kun je aan de rand van het meer heerlijk bijkomen van alle indrukken.

Treed in de voetsporen van 's werelds bekendste film- en televisiesterren

Dag 16. Lake Havasu - Los Angeles
Dag 17. Los Angeles

Hollywood Angeles AmerikaBij aankomst in Los Angeles maken we een korte tour langs enkele hoogtepunten van de stad. Zoals het Hollywood-teken, Hollywood Walk of Fame, TCL Chinese Theater (voorheen Grauman’s Chinese Theater), de beroemde handafdrukken van Hollywood grootheden als Shirley Temple, Charlie Chaplin en de Marx Brothers. We overnachten in Los Angeles in een hotel.

De volgende dag heb je volop tijd om Los Angeles te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan Universal Studios met bekende filmset. Of bezoek het gratis toegankelijke Getty Museum. Een bezoek aan de Grove & Farmers Market is ook zeker de moeite waard. Het is een overdekte markt met gespecialiseerde restaurants. Uiteraard kun je ook lekker relaxen op het strand van Santa Monica of Venice Beach.

Van Spaanse architectuur tot spectaculaire uitzichten

Dag 18. Los Angeles - Santa Barbara
Dag 19. Santa Barbara - Big Sur
Dag 20. Big Sur - Monterey – Salinas
Dag 21. Salinas - San Francisco luchthaven - Amsterdam
Dag 22. aankomst Amsterdam

‘s Ochtends verlaten we Los Angeles en brengen we een bezoek aan de chique stad Santa Barbara. Deze stad is de thuisbasis van rijke en beroemde mensen. Wandel hier langs het historische gedeelte van de stad met de prachtige Spaanse architectuur die geaccentueerd wordt met bloemen. We bevinden ons hier te midden van wijnranken, dus proef hier zeker één van de beste wijnen bij een lokale wijngaard.

Big Sur AmerikaDe beroemde Highway 1 biedt ons de volgende dag spectaculaire uitzichten op de ruige kustlijn. Als je goed kijkt, zie je in de verte zeeleeuwen, zeehonden, otters, vele soorten vogels en soms zelfs dolfijnen. Onze volgende camping is in Big Sur. Hier zien we de Santa Lucia Mountains die uitsteken in de Stille Oceaan. De natuur is hier prachtig. Als we de kans hebben, maken we hier in de late namiddag een wandeling. Via Big Sur gaan we naar de charmante kustplaats Monterey waar je kan kajakken of nog even relaxen op het strand. De meeste bekende attractie hier is het Monterey Bay Aquarium. ’s Avonds maken we een korte rit naar ons hotel in Salinas. De volgende dag komt onze reis tot een einde. We reizen naar de luchthaven van San Francisco voor onze vlucht terug naar huis.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het westen van de Verenigde Staten immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 13 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mei - 11 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

28 mei - 18 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

18 jun - 09 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

19 jul - 09 aug
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

26 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

09 aug - 30 aug
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

05 sep - 26 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

13 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

27 sep - 18 okt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

23 mei - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

06 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivan
 • 7 Hotelovernachtingen
 • 13 Kampeerovernachtingen
 • Gebruik kampeermateriaal, excl. slaapzak
 • Maaltijden tijdens kamperen 
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling San Fransicso 
 • Op de foto bij 'El Captan' in Yosemite nationaal park
 • Stop bij Monolake, een verstild meer met zoutpilaartjes
 • Bezoek aan verschillende uitkijkpunten in Death Valley
 • Verkenning van de strip in Las Vegas
 • De indrukwekkende canyon van Zion
 • Een ‘hike’ tussen de ‘hoodies’ in Bryce Canyon national park
 • Wandeling in Arches nationaal park met zijn bijzondere rotsformaties
 • Jeep tour van 2,5 uur door het decor van Western film in Monument Valley
 • Stops bij verschillende uitkijkpunten op de Grand Canyon
 • Genieten bij Lake Havasu
 • Tour door Los Angeles, bezoek aan Hollywood Walk of Fame
 • Stop in Big Sur en het kustplaatsje Montery

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/-tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in San Francisco of Salinas bij te boeken.

De prijs voor het centraal gelegen hotel in San Francisco op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 125,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 240,- per nacht. De prijs voor het hotel in Salinas op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 65,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samen reizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleen gaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken gebruik van zorgvuldig geselecteerde hotels in San Francisco, Las Vegas, Los Angeles en Salinas. Deze middenklasse hotels hebben douche en toilet op de kamer en zijn voorzien van airconditioning.

De overige nachten verblijf je op mooi gelegen kampeerterreinen. Het leuke van deze reis is dat je in je tent in slaap valt onder de sterrenhemel en de volgende ochtend wakker wordt door het fluiten van de vogels. Midden in de natuur dus! De campings zijn vrij basic, hebben niet veel faciliteiten (geen zwembad of uitgebreide supermarkt bijvoorbeeld), maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet. Wij hebben juist bewust gekozen voor deze eenvoudige manier van overnachten, omdat je dan dichtbij de natuurparken overnacht. Dat scheelt reistijd en zo kun je nog beter genieten van de natuur. Tijdens de kampeernachten slaap je in een tweepersoonstent die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen. Meehelpen is gewenst, maar is niet verplicht.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Francisco Adante Hotel
Groveland Yosemite Lakes
Las Vegas Golden Nugget
Springdale Zion Canyon Campground
Bryce Canyon Ruby's Inn
Moab Canyonlands Campgound
Santa Barbara Lake Cachuma
Big Sur Pfeiffer Big Sur State Park

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/-tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

 • Verenigde staten kamperen overnachting DJoser

  Iedereen helpt een handje mee tijdens het kamperen.

 • Verenigde staten west kampeerreis Djoser
 • Verengide staten west hotel accommodatie overnachting Djoser
 • De hotelkamers hebben allemaal een eigen badkamer.

 • Las Vegas - Golden Nugget
 • Las Vegas - Golden Nugget zwembead
 • Verenigde staten Nationaal park overnachting Djoser
 • Verengide staten monument valley overnachting Djoser

  Kamperen in de prachtige natuur.

 • Verenigde staten Las Vegas hotel overnachting Djoser
 • Verenigde staten hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Verenigde staten hotel accommodatie overnachtin Djoser
 • Verenigde staten hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Verenigde staten hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Verenigde staten overnachting kamperen tenten Djoser

  Wakker worden in de stilte van het natuurpark.

 • Verenigde staten kamperen overnachting Djoser
 • Verenigde staten kamperen wildlife overnachting Djoser
 • Verengide staten overnachting kamperen DJoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - San Francisco

  Vertrek

  09:50

  Aankomst

  11:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  San Francisco - Amsterdam

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  09:15*

* aankomst volgende dag


In het westen van de Verenigde Staten is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan die voorzien is van airco. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • KLM vliegtuig

  Rechtsreekse vluchten met KLM

 • Verenigde staten west bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • Verenigde staten West rondreis minivan Djoser

  We reizen met een kleine groep.

 • Verenigde staten west rondreis minivan Djoser
 • Verenigde staten west djoser Death valley rondreis

  De bagage en kampeerspullen gaan mee in de aanhanger

 • Verenigde staten west indeling minivan rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per minivan
 • 7 Hotelovernachtingen
 • 13 Kampeerovernachtingen
 • Gebruik kampeermateriaal, excl. slaapzak
 • Maaltijden tijdens kamperen 
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling San Fransicso 
 • Op de foto bij 'El Captan' in Yosemite nationaal park
 • Stop bij Monolake, een verstild meer met zoutpilaartjes
 • Bezoek aan verschillende uitkijkpunten in Death Valley
 • Verkenning van de strip in Las Vegas
 • De indrukwekkende canyon van Zion
 • Een ‘hike’ tussen de ‘hoodies’ in Bryce Canyon national park
 • Wandeling in Arches nationaal park met zijn bijzondere rotsformaties
 • Jeep tour van 2,5 uur door het decor van Western film in Monument Valley
 • Stops bij verschillende uitkijkpunten op de Grand Canyon
 • Genieten bij Lake Havasu
 • Tour door Los Angeles, bezoek aan Hollywood Walk of Fame
 • Stop in Big Sur en het kustplaatsje Montery

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de straten van San Francisco, terwijl de ander zich liever waagt aan een excursie met terreinwagens in Monument Valley of een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bij aankomst in San Francisco organiseert de reisbegeleider bij aankomst een korte wandeltocht.
 • In Yosemite hebben we een hele dag om dit prachtige park te verkennen. We maken een stop bij o.a. El Captan, het grootste stuk graniet. De entreegelden van dit park zijn in de reis inbegrepen.
 • Het bezoek aan Zion is bij de reis inbegrepen. Dit park staat vooral bekend om het prachtige landschap dat bestaat uit rode rotsen, diepe valleien en groene bossen.
 • We brengen ook een bezoek aan Bryce Canyon nationaal park. Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s.
 • In Moab bezoeken we het Arches nationaal park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele natuurlijke bruggen en bogen die er te vinden zijn.
 • Met een jeep rijden we ongeveer 2,5 uur tussen het decor van menig Western film in Monument Valley.
 • Ook een bezoek aan de Grand Canyon is in de reis inbegrepen. Dit is het grootste ravijn ter wereld.
 • In Los Angeles maken we bij aankomst een korte tour langs alle hoogtepunten.

Optionele excursies binnen de bovengenoemde nationale parken zijn voor eigen rekening.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In San Francisco kun je het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz bezoeken. Bekende criminelen als Al Capone hebben op dit eiland gevangen gezeten.
 • In het Yosemite nationaal park kun je genieten van de vele uitzichtpunten en natuurlijk prachtige wandelingen maken.
 • Bezoek in Las Vegas een van de vele spectaculaire shows of entertainers.
 • Monument Valley kenmerkt zich door de afgeplatte bergtoppen in een verder leeg landschap. Je kunt helemaal goed genieten van dit landschap wanneer je een optionele jeepsafari boekt.
 • Een spectaculaire manier om de Grand Canyon te bewonderen is per helikopter.
 • In Los Angeles kun je een bezoek brengen aan Universal Studios. Kunstliefhebbers kunnen het gratis toegankelijke Getty Museum bezoeken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over het ticket ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Dit is de ESTA-verklaring. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor één ouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: overal goed mogelijk
Creditcards: worden overal geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is in de Verenigde Staten gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers. Vergeet niet om je pinpas om te zetten naar Wereldpas.

Maaltijden

Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens de hotelovernachtingen van deze reis niet inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je gaat eten.

In de reissom zijn de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen (13 x ontbijt, 14 x lunch en 12 x diner) wel inbegrepen. De lokale gids/chauffeur die de groep begeleidt, is tevens kamphulp en zorgt voor de inkopen. Samen met hem of haar maak je de (eenvoudige) maaltijden klaar. Denk hierbij aan een grote pan pasta of rijst en er zal ook zeker een keer gebarbecued worden wanneer dit mogelijk is. Van iedere reiziger wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht aan het koken en andere huishoudelijke activiteiten, al is dit niet verplicht.

In Amerika kun je erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Ook is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter wel met klem aan om een goede medische verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je op reis een kleine apotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, aspirines, immodium, een glucose-zoutoplossing (Orisel), een goed anti-muggen middel, AfterBite stick tegen insectenbeten en een middel tegen zonnebrand.

De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. 

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in San Francisco of Salinas bij te boeken.

De prijs voor het centraal gelegen hotel in San Francisco op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 125,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 240,- per nacht. De prijs voor het hotel in Salinas op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is v.a. € 65,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen van de vervroegingen of verlengingen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn en sommige wegen in het voorjaar nog afgesloten kunnen zijn vanwege de sneeuw, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse wind van zee 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles en Las Vegas kan het tropisch warm zijn. In San Francisco ligt de temperatuur altijd wat lager.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Hij of zij is samen met de lokale agent verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en kennis van het land geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Ook kun je voor al je vragen en advies bij hen terecht. De reisbegeleider en lokale agent wijzen je graag de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je daarom goed voor en neem een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met een eigen minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden door de nationale parken en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.
 

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent en kamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Wat is het tijdsverschil?

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Kan ik onderweg Disneyland bezoeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Verenigde Staten reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Vooral de afwisseling maakt deze reis waanzinnig! Van de grote ‘soms’ bizarre steden naar de wonderschone nationale parken. Van het slenteren door lief San Fran naar het hiken in Yosemite. Van de 24 uur wereld in Las Vegas naar fietsen in de Grand Canyon. Van een zacht hotelbed naar kamperen.

  8,0

  8,0
 • In één woord: geweldig. Mark was een hele leuke tourguide en we missen hem nu al. 3 weken zijn voorbij gevlogen; ik had graag langer willen blijven in West USA. Soms zijn de campings een hit or miss, maar dat is onderdeel van het avontuur. Door het kamperen leer je je reisgenoten nog beter kennen.

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis was dit! Vooral de nationale parken/canyons. Je kunt er mooie wandelingen maken. San Francisco is een mooie stad, Las Vegas is over the top maar moet je gezien hebben. LA viel wat tegen maar Beverly Hills, Hollywood en Venice Beach/Santa Monica Pier zijn een bezoek waard.

  9,0

  9,0
 • Erg mooie reis! De natuur is overweldigend, de wandelingen prachtig. San Fransico was erg mooi en er is veel te beleven. Las Vegas absurd, moet je een keer gezien hebben. Los Angeles viel wat tegen, maar Warner Bros studio is een aanrader! Reisleider was top. Vooral de passende muziek in de bus!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Afwisselende reis met grote steden én natuurschoon
 • Reis langs de indrukwekkende Pacific Coast Highway
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens kamperen t.w.v. € 245,- inbegrepen
 • 7 hotelovernachtingen in de grote steden
 • 13 nachten kamperen middenin de natuur!
 • Kleine groepen van maximaal 13 personen
 • Met eigen minibus op pad geeft je de vrijheid te stoppen waar je wilt
 • Lokale chauffeur/reisbegeleider die veel van zijn land weet
 • Volop tijd om te genieten van de Grand Canyon, Yosemite, Zion en Bryce

Klantwaardering

9,3

Vooral de afwisseling maakt deze reis waanzinnig! Van de gro...
Vooral de afwisseling maakt deze reis waanzinnig! Van de grote ‘soms’ bizarre steden naar de wonderschone nationale parken. Van het slenteren door lief San Fran naar het hiken in Yosemite. Van de 24 uur wereld in Las Vegas naar fietsen in de Grand Canyon. Van een zacht hotelbed naar kamperen.

Erica - 8,0
In één woord: geweldig. Mark was een hele leuke tourguide en...
In één woord: geweldig. Mark was een hele leuke tourguide en we missen hem nu al. 3 weken zijn voorbij gevlogen; ik had graag langer willen blijven in West USA. Soms zijn de campings een hit or miss, maar dat is onderdeel van het avontuur. Door het kamperen leer je je reisgenoten nog beter kennen.

Atik B. - 9,0
Wat een fantastische reis was dit! Vooral de nationale parke...
Wat een fantastische reis was dit! Vooral de nationale parken/canyons. Je kunt er mooie wandelingen maken. San Francisco is een mooie stad, Las Vegas is over the top maar moet je gezien hebben. LA viel wat tegen maar Beverly Hills, Hollywood en Venice Beach/Santa Monica Pier zijn een bezoek waard.

Franciska P. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Verenigde Staten

Het weer in Verenigde Staten

22°C

Terug naar boven