Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Prijs vanaf € 3.595,-

Boek deze reis Brochure aanvragen

Rondreis West Amerika hotelreis 21 dagen

Het zuidwesten van Amerika is een gebied van uitersten. Tijdens deze reis bezoeken we mooie nationale parken zoals Yosemite, de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion. Aanschouw het grootste ravijn ter wereld, wandel door het oudste nationaal park van de Verenigde Staten, leer over de Indianen cultuur en voel je klein wanneer je langs de machtige rotsformaties van het Arches National park wandelt. Maar ook bruisende steden zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas zijn ook onderdeel van deze veelzijdige rondreis. Bovendien heb je genoeg tijd om te genieten van de stranden in Californië en de mooie kustlijnen. We overnachten tijdens deze rondreis in comfortabele middenklasse hotels en motels.

21°
Stuur door
Van:
Aan:

Beschrijving

Print reisbeschrijving

San Francisco
Dag 1. Amsterdam - San Francisco
Dag 2. San Francisco

We vliegen in ongeveer 11 uur van Amsterdam met een rechtstreekse KLM-vlucht naar San Francisco. Je overnacht hier in een goed driesterrenhotel in een bruisende stad tussen moderne wolkenkrabbers en oude Victoriaanse huizen. Na aankomst maak je een korte stadstour, om kennis te maken met San Francisco. Zo weet je precies waar je de volgende dag naartoe kunt gaan. Er is veel te zien en te doen in San Francisco. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over de Golden Gate Bridge, de herkenbare rode brug die de San Francisco Bay overspand.


Een ander bekend stadsbeeld van San Francisco zijn de oude Victoriaanse huizen en de authentieke trams die over de heuvels van de stad rijden. Probeer meteen of je mee kunt rijden met de ‘Cable Car’, een kaartje koop je ouderwets bij de conducteur. Is de tram vol? Geen probleem, je mag ook aan de buitenkant hangen! Of loop door de grote Chinese poort door en je waant je in China. Vrolijk gekleurde lampionnen begeleiden je als je langs de winkeltjes loopt met chinezen producten. In de gezellige oude haven Fisherman’s Wharf kun je rondslenteren en verrukkelijke vis eten. Alcatraz, het nabijgelegen eiland waar in vroeger tijden beruchte misdadigers als Al Capone gevangen zaten, is per boot te bereiken. Wanneer je Alcatraz wilt bezoeken, dan is het verstandig aan het begin van de reis of zelfs thuis al de kaartjes te reserveren, zodat je deze historische gevangenis op dag 2 van de reis kunt bekijken.

Yosemite NP
Dag 3. San Francisco - Oakhurst, Yosemite nationaal park
Dag 4. Oakhurst, Yosemite NP
Dag 5. Oakhurst, Yosemite NP - Mammoth Lakes

We vertrekken de volgende ochtend naar een van de bekendste en oudste natuurparken in de Verenigde Staten, Yosemite nationaal park, ongeveer 400 km ten oosten van San Francisco. In Amerika hebben veel unieke natuurgebieden de status van nationaal park gekregen; Yosemite werd al in 1864 aangewezen als natuurreservaat. Je hebt hier een hele dag om volop te genieten. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de indrukwekkende, loodrechte rotswanden en zie hoe de watervallen naar beneden storten. Of huur een fiets. Door bossen en weides en langs kronkelende paden met indrukwekkende, verticale rotswanden als decor verken je dit park op een geweldige manier. Een andere mogelijkheid is paardrijden, zorg ervoor dat je dit op dag 2 hebt gereserveerd. Je kunt ook raften vanaf Curry Village of op grote banden op de rivier naar beneden drijven. 
 

Ons hotel staat in Oakhurst, op een steenworp afstand van de zuidingang van Yosemite. We vervolgen ons reis en we stoppen om een gigantische sequoia boom te bewonderen. Sommige bomen kunnen wel tot 30 meter hoog en 3.000 jaar oud worden. We hopen dat de Tioga Pass open is. Deze pas ligt namelijk op 3000 meter hoogte en is regelmatig dicht vanwege de sneeuw. Na de laatste blikken op het Yosemite park rijden we door naar het Mono Lake.
Dit verstilde meer met zoutpilaartjes aan de oever weerspiegeld de omliggende bergen en geeft een prachtig gezicht. Het is een oase in de droge Great Basin en een belangrijke habitat voor miljoenen trekvogels en broedende vogels.
We vervolgen onze weg naar Mammoth Lakes waar we overnachten.


Las Vegas
Dag 6. Mammoth Lakes - Death Valley - Las Vegas
Dag 7. Las Vegas

De volgende dag rijden we door de beruchte, droge en dorre Death Valley. Het dankt zijn naam aan het feit dat hier ooit de hoogste temperatuur ooit is gemeten namelijk 51 graden Celsius. Als we aankomen in Las Vegas is het contrast met de groene natuur in Yosemite en de verlatenheid van Death Valley groot. In Las Vegas zijn de grootste en bijzonderste casino’s. Dag en nacht flikkeren de neonreclames en rinkelen de fruitautomaten. Trouwkapelletjes verzorgen binnen een uur een complete bruiloft en je kunt eten in een restaurant op 240 meter hoogte. Wandel langs ‘The Strip’ om de meest over-de-top, decadente hotels te bewonderen en breng een bezoekje aan Parijs, Rome, Egypte of Griekenland.

 

Bryce Canyon
Dag 8. Las Vegas - Zion nationaal park - Bryce Canyon
Dag 9. Bryce Canyon

We vervolgen onze weg naar Zion nationaal park. Hier heb je een paar uur om de kleurrijke, toren hoge rotsformaties en ravijnen te bezichtigen. Een wandeling naar The Emerald Pools is zeker de moeite waard.Deze streek werd in de 17e eeuw bewoond door de Paiute-indianen. Rond 1850 vestigden zich de eerste pioniers langs de vruchtbare oevers van de Virginrivier. Deze groep Mormonen werd zo sterk en machtig, dat een conflict met de Paiute- en Navajo-indianen onvermijdelijk leek. Met moderne wapens werden de indianen uit hun gebied teruggedreven naar het zuiden en oosten, waar ze tot op de dag van vandaag in reservaten leven.

In Bryce Canyon bezichtigen we de roze en oranje gekleurde rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s die volgens de indianen versteende mensen moeten voorstellen. Deze puntige rotsen geven het landschap een ruig uiterlijk. De grillige pieken van de sprookjesachtige rotsformaties zijn bijzonder om te zien. s ’Avonds kun je in Bryce dineren bij een van de vele restaurants, kies bijvoorbeeld voor een pizzarestaurant, steak house of een buffet met een cowboy-show. Bovendien heb je de mogelijkheid om een lokale rodeo compleet met cowboys en bokkende stieren (seizoensgebonden) te zien.

Moab
Dag 10. Bryce Canyon - Moab, Arches nationaal park
Dag 11. Moab
Dag 12. Moab - Monument Valley - Page

In Moab wandelen we langs fantastische rotsformaties in Arches nationaal park. Dit park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2.000 gedocumenteerde natuurlijke bruggen (arches), waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) ruim 88 meter is. Indien de tijd het toe laat is het mogelijk om een jeeptocht naar de Canyonlands te maken of een relaxte rafting tocht om af te koelen.

De volgende dag vervolgen we onze weg naar Monument Valley. In dit bizarre landschap op de grens van de staten Utah en Arizona staan de soms honderden meters hoge rots pieken in een schijnbaar verlaten landschap. Monument Valley maakt deel uit van het Navajoreservaat. In Monument Valley zijn talloze westerns gefilmd. Tegen een decor van hoge plateaus en door de wind uitgesleten rotsen kun je hier een excursie met terreinwagens maken.


We gaan verder naar Lake Powell waar je kunt relaxen bij een meer, kunt genieten van een diner in het stadje of een diner cruise kunt maken op Lake Powell. We overnachten in Page.

Grand Canyon, Williams
Dag 13. Page - Grand Canyon – Williams
Dag 14. Williams, Grand Canyon
Dag 15. Williams - Seligman (Route 66) – Laughlin

Voordat we Page verlaten en naar de Grand Canyon gaan, heb je de optie om de mysterieuze Antelope Canyon te bezoeken. Een ongelooflijk mooi natuurverschijnsel dat makkelijk ter bereiken is vanaf ons hotel. Door de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Navajo indianen wordt je rond geleidt door deze kloof met de meeste verscheidenheid aan rode tinten. Door de grillige vorm van de kloof is er na elke bocht die je neemt een ander wonderlijk kleurenspel zichtbaar. Ook hebben we de mogelijkheid om een wandeling te maken naar Horseshoe Bend. Dit is een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in de Coloradorivier. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf het punt waar we naar toe lopen, heb je een geweldig mooi zicht op de rivier en de omgeving.

De Grand Canyon is het grootste ravijn ter wereld. Deze spectaculaire, door de Coloradorivier uitgesleten, kloof kun je op verschillende manieren verkennen. Je ziet de uitgestrektheid bij een vlucht per helikopter over het gebied (geef dit tijdig aan bij de reisbegeleider, zodat deze de excursie ruim van te voren kan boeken), maar ook een fietstocht behoort tot de mogelijkheden. Hoe diep de kloof is (op sommige plaatsen 1600 meter), ervaar je als je een stuk afdaalt naar de rivier. We overnachten in Williams.

Vanuit Williams rijden we in iets meer dan een uur terug naar de ‘south rim’ van de Grand Canyon. Diep in de Grand Canyon in Arizona glinstert de Coloradorivier. De stilte en immense uitgestrektheid van het gebied zijn adembenemend en tijdens trektochten en mooie wandelingen krijg je steeds een ander uitzicht. Als het weer het toelaat zullen we hier ’s avonds het schouwspel van de verschillende tinten van de zonsondergang in de Grand Canyon kunnen bewonderen.

Helaas moeten we afscheid nemen van de Grand Canyon en vervolgen we onze reis over een stuk van de historische Route 66 en stoppen in Seligman. Dit stadje heeft nog steeds de sfeer van de oude hoofdweg van America bewaard. Destijds was het een belangrijke plek voor de bouwers van de ‘rail roads’ die overal aangelegd werden en nu is het stadje economisch afhankelijk van de toeristen die hier, net zo als vroeger, nu hun stop maken. Onze eindhalte voor vandaag is Laughlin. Deze plaats aan de Colorado rivier nodigt uit om langs de oevers te struinen of een watertaxi te nemen naar bijvoorbeeld een casino.

Los Angeles
Dag 16. Laughlin - Los Angeles
Dag 17. Los Angeles

Bij aankomst in Los Angeles maken we en korte tour naar langs enkele hoogtepunten van Los Angeles. Zoals het Hollywood-teken, Hollywood Walk of Fame, TCL Chinese Theater (voorheen Grauman’s Chinese Theater) de beroemde handafdrukken van Hollywood grootheden als Shirley Temple, Charlie Chaplin en de Marx Brothers. We passeren reusachtige filmstudio’s en unieke personages die de unieke Hollywood-sfeer creëren.


Aan het strand van Santa Monica kun je surfen op hoge golven en rollerskaten langs de boulevard. Sportievelingen kunnen ‘roller blades’ huren en over de boulevard manoeuvreren tussen de dansende straatartiesten en rolschaatsende strandbezoekers van Venice Beach. De volgende dag heb je volop tijd om de Los Angels te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan Universal Studios waar je de bekende filmsets zoals die van JAWS en War of the Worlds kunt zien. Of bezoek het gratis toegankelijke Getty Museum. Een bezoek aan de Grove & Farmers Market is ook zeker de moeite waard. Het is een overdekte markt met gespecialiseerde restaurants. Uiteraard kun je ook lekker relaxen op het strand van Santa Monica of Venice Beach.

Santa Barbara, Big Sur
Dag 18. Los Angeles - Santa Barbara - Pismo
Dag 19. Pismo - Big Sur - Montery – Salina

‘s Ochtends verlaten we Los Angeles en brengen we een bezoek aan de chique stad Santa Barbara. Deze stad is de thuisbasis van rijke en beroemde mensen. Wandel hier langs het historische gedeelte van de stad met de prachtige Spaanse architectuur die geaccentueerd wordt met bloemen. We bevinden ons hier te midden van wijnranken dus proef hier één van de beste wijnen bij een lokale wijngaard.

Over Highway 1, via Big Sur en Montery, volgens velen de mooiste kustweg van de Verenigde Staten, rijden we naar Salinas. Langs de kust van Big Sur zie je soms zeeleeuwen, zeehonden, zeeotters, pelikanen en soms zelfs dolfijnen. Het kustplaatsje Montery heeft een pier met allerlei lekkere visgerechten en met een beetje geluk zie je de zeehonden hier luieren. De meeste bekende attractie hier is het Monterey Bay Aquarium. Daarna is het een klein stukje rijden naar ons hotel in Salinas.

San Francisco, Amsterdam
Dag 20. Salinas - San Francisco – Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

Helaas is hiermee ook een einde gekomen aan deze bijzondere reis door het westen van Amerika met vele hoogtepunten. Vanuit Salinas rijden we naar het vliegveld van San Francisco voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het westen van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22 personen. Het minimum aantal reizigers voor gegarandeerd vertrek ligt tussen de 8 en 10 personen. Op het tabblad VERTREKDATA/PRIJS kun je precies zien welke data gegarandeerd vertrek hebben.

Reisschema

 1. Amsterdam - San Francisco, stadstour
 2. San Francisco
 3. San Francisco - Oakhurst, Yosemite nationaal park
 4. Oakhurst, Yosemite NP
 5. Oakhurst, Yosemite NP - Mammoth Lakes
 6. Mammoth Lakes - Death Valley - Las Vegas
 7. Las Vegas
 8. Las Vegas - Zion national park - Bryce Canyon
 9. Bryce Canyon
 10. Bryce Canyon - Moab, Arches National Park
 11. Moab
 12. Moab - Monument Valley - Page
 13. Page - Grand Canyon - Williams
 14. Williams - Grand Canyon
 15. Williams - Seligman (Route 66) - Laughlin
 16. Laughlin - Los Angeles
 17. Los Angeles
 18. Los Angeles - Santa Barbara - Pismo
 19. Pismo - Big Sur - Monterey - Salinas
 20. Salinas - San Francisco - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam
Routekaart Rondreis West Amerika hotelreis, 21 dagen

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2017

Start - einde   Beschikbaarheid     Prijs  
07 jun - 27 jun voldoende € 3.595,- Boek nu

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.895,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.195,-.

Hotelverlenging

Hotelverlenging is zowel in San Francisco als in Salinas bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel in San Francisco op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 125,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 240,- per nacht. De prijs voor het hotel in Salinas is vanaf € 65,-op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 294,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de Verenigde Staten in comfortabele middenklasse hotels en motels. Deze zijn voorzien van een eigen badkamer en toilet en waar nodig een airconditioning. In Los Angels slapen we aan de rand van de stad, maar in de andere steden zijn de meeste hotels centraal gelegen. Het hotel voor Yosemite (in Oakhurst) ligt dichtbij de ingang van het park. Houdt er wel rekening mee dat er toch nog een stukje gereden moet worden naar de verschillende bezienswaardigheden in het park, omdat het zo’n groot park is.
 

Bekijk hotelreviews op
 

San Francisco Adante Hotel
Mammoth Lakes Mammoth Mountain Inn
Las Vegas Golden Nugget
Bryce Canyon Bryce View Lodge
Moab Riverside Inn
Williams Grand Canyon Inn
Laughlin Golden Nugget
Salinas Super 8


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.195,-.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - San Fransisco 09:50 - 11:45
   
San Fransisco - Amsterdam 13:55 - 09:15*

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in het westen van de VS is het acht uur vroeger dan in Nederland.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.895,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen comfortabele minivans, die voorzien zijn van airco. Onderweg is veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden nationale parken
 • Excursie volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de straten van een onbekende stad, terwijl de ander liever een museum induikt of een terrasje pakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • In Yosemite rijden we langs een aantal uitzichtpunten. De beroemste plek ligt in Yosemite Valley, een glaciaal dal met indrukwekkende granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn.
 • Ook een bezoek aan Zion is bij de reis inbegrepen. Dit park staat vooral bekend om het prachtige landschap dat bestaat uit rode rotsen, diepe valleien en groene bossen.
 • Natuurlijk staat  Bryce Canyon nationaal park ook op het programma. Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s. Deze puntige, veelkleurige rotsen geven het landschap een ruig uiterlijk.
 • We maken een wandeling in Arches nationaal park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele natuurlijke bruggen en bogen die er te vinden zijn.
 • Monument Valley kenmerkt zich door de afgeplatte bergtoppen in een verder leeg landschap. Als je hier rijdt, zul je het landschap vast herkennen uit de vele Western films die hier opgenomen zijn. Je kunt helemaal goed genieten van dit landschap wanneer je een optionele jeepsafari boekt
 • Het bezoek aan de Grand Canyon is in de reis inbegrepen. De Grand Canyon kent iedereen wel! Dit is het grootste ravijn ter wereld. Vanaf de verschillende uitzichtpunten die bezocht worden, heb je een prachtig uitzicht over de roodgekleurde rotswand van de kloof. 

Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies mogelijk:

 • Dé bezienswaardigheid die je gezien moet hebben in San Francisco, is het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz. Bekende criminelen als Al Capone hebben op dit eiland gevangen gezeten. Boek de tickets voor de boot ruim van te voren (we informeren je hierover vooraf), want ze zijn al snel uitverkocht.
 • In Monument Valley kunt helemaal goed genieten van dit landschap wanneer je een optionele jeepsafari boekt.
 • Een andere spectaculaire excursie die te boeken is, is een vlucht per helikopter door de Grand Canyon.
 • Vraag de reisbegeleider of hij kaartjes voor je kan kopen voor een bezoek aan Universal Studios of Disney Land als je in Los Angeles bent.
Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan overigens alleen betaald worden met : MasterCard, VISA, American Express and Discover. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.
 • Houdt er rekening mee dat vanaf  januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het  online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze moeten dan een regulier toeristenvisum aan vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Meer informatie over deze nieuwe wet vind je op de website: http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/01/251577.htm
Terug naar boven

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar.  Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Terug naar boven

Maaltijden

Het ontbijt tijdens deze reis is niet standaard inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat u dan zelf de keuze heeft waar u kunt gaan ontbijten. In Amerika kunt u namelijk ook erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Wel is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Terug naar boven

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Terug naar boven

Hotelverlenging

Hotelverlenging is zowel in San Francisco als in Salinas bij te boeken. De prijs voor het centraal gelegen hotel in San Francisco op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht is vanaf € 125,-. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 240,- per nacht. De prijs voor het hotel in Salinas is vanaf € 65,-op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. 

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn en sommige wegen in het voorjaar nog afgesloten kunnen zijn vanwege de sneeuw, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse wind van zee 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles en Las Vegas kan het tropisch warm zijn. San Francisco  heeft zomers een aangename temperatuur.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Nederlandssprekende, lokale reisbegeleider die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. De reisbegeleider is tevens ook chauffeur. Samen met onze lokale vertegenwoordiger ter plaatse is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Terug naar boven

FAQ

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

Hoe we precies reizen, ligt aan de grootte van de groep. Als het een kleine groep is, wordt er gebruik gemaakt van een minivan. Deze is geschikt voor 13 personen maximaal. Is de groep groter dan 13 personen dan reizen we met 2 minivans. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.
 

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verblijf je in goede middenklasse hotels en motels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een bad/douche en toilet. Een aantal hotels hebben een zwembad. In San Francisco ligt het hotel op loopafstand van Union Square. Vanuit ons hotel in Las Vegas lopen we zo naar "The Strip". Rondom de hotels zijn volop gelegenheden om te ontbijten of dineren.

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

De reisafstanden verschillen erg per dag. De ene dag hoef je maar een klein stukje te rijden naar je volgende verblijfplaats, terwijl het de volgende dag een flink stuk rijden is. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze of bezienswaardigheid, zodat je nooit langer dan 2-3 uur achter elkaar in de auto zit.
 

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.
 

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in San Francisco te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de extra kosten hiervoor € 50,- per persoon. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.
 

Wie begeleidt de reis?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Nederlandssprekende lokale reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is samen met de chauffeur van de bus verantwoordelijk voor de reis. Daarnaast kan de reisbegeleider je helpen met bijvoorbeeld het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Over deze ESTA-aanvraag ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie. De kosten voor het ESTA bedragen ongeveer $ 14, - per persoon.  Ook onder het kopje Reisdocumenten is hier informatie over te vinden.
 

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 22 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.
 

Kan ik mobiel bellen?

De dekking is over het algemeen goed, zeker in de steden. Houd er wel rekening mee dat vooral in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

De meeste hotels hebben (gratis) WiFi. Meestal op je kamer, soms in de lobby. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig. Het bereik in de nationale parken is zeer summier of niet aanwezig.

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers: http://electricaloutlet.org/type-a. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.
 

Wat voor weer kan ik verwachten?

Californië heeft een klimaat dat lijkt op het mediterrane klimaat. Als je verder naar het zuiden en meer landinwaarts gaat, gaan de temperaturen steeds verder omhoog en worden de zomers droog. In het zuidoosten lijken de omstandigheden dan ook op de woestijngebieden in Arizona en Noord-Mexico. Californië is een van de zonnigste staten van het land. San Francisco is een geval apart met vrij koele, milde zomers (nog steeds 25°C+). Dit komt door de frequent optredende mist die vanuit de zee de stad binnendrijft.
 

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarmee je met Europese bankpassen terecht kunt. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.
 

Wat is het tijdsverschil?

Het is er 9 uur vroeger dan in Nederland

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Ja, alle entreegelden voor de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.
 

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Erg mooi natuur, mensen daar zijn erg vriendelijk en helpzaam. Groep reizen moet ook samen door een deur. Totaal maak je echt gelukkig met deze reis naar USA. Super !!!.

Naam: ANTON S.

Cijfer: 10

Ik zag hoe mooi de grote natuurparken in West Amerika zijn. Ik maakte kennis met enkele steden daar. Het was een reis met twee thema's.

Naam: Els G.

Cijfer: 7

Super reis! Mooie afwisseling van de natuur & steden. Zeker aan te raden!

Naam: Sabrina V.

Cijfer: 8

"Mijn reisdoel was: naar Amerika, steden zien en ervaren en een aantal natuurparken bezoeken, dit alles was een geweldige ervaring die mijn verwachtingen heeft overtroffen."  

"Boeiend, indrukwekkende landschappen, zeker geen spijt van."

Review plaatsen

Waarom Djoser?

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur
 • Route over de mooie Pacific Coast Highway
 • Goede combinatie van natuurparken en beroemde steden
 • Entreegelden nationale parken inbegrepen
 • Volop tijd in Yosemite, Grand Canyon, Bryce en Arches
 • Verblijf in het prachtige Mammoth Lakes natuurgebied
 • Vervoer per comfortabele minivan
 • Lekker genieten in San Francisco, Las Vegas en Los Angeles
 • Mogelijkheid om mysterieuze Antelope Canyon te bezoeken

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,3

Erg mooi natuur, mensen daar zijn erg vriendelijk en helpzaa...
Erg mooi natuur, mensen daar zijn erg vriendelijk en helpzaam. Groep reizen moet ook samen door een deur. Totaal maak je echt gelukkig met deze reis naar USA. Super !!!.

Naam: ANTON S.
Cijfer: 10
Ik zag hoe mooi de grote natuurparken in West Amerika zijn....
Ik zag hoe mooi de grote natuurparken in West Amerika zijn. Ik maakte kennis met enkele steden daar. Het was een reis met twee thema's.

Naam: Els G.
Cijfer: 7
Super reis! Mooie afwisseling van de natuur & steden. Zek...
Super reis! Mooie afwisseling van de natuur & steden. Zeker aan te raden!

Naam: Sabrina V.
Cijfer: 8