Armenië & Georgië

Magazine Armenië en Georgië

Banner Abonnement magazine

Gek op reizen? Neem dan een gratis abonnement op Djoser Magazine! Hierin vind je inspirerende reisverhalen, lees je over de mooiste bestemmingen en krijg je informatie over cultuur en natuur. In het magazine staan ook speciale reizen die je niet in de brochure vindt.

Wil je een gratis abonnement ? Vul hier je gegevens in en je krijgt vanaf de volgende uitgave het magazine thuisgestuurd. Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt twee keer per jaar het Djoser Magazine thuisgestuurd.

  • Een geschiedenis in steen - Het werelderfgoed van Armenië

    Vrij vertaald betekent Armenië “land van steen”. Het had geen betere naam kunnen krijgen. Vroeger was dit landschap een grootvulkanisch plateau - waarna de tijd het omvormde tot Armenië. Eerst het water, dat diepe kloven en dalen uitsneed. En daarna de mens, die de stenen uithakte en omtoverde tot ’s werelds mooiste kloosters. Sinds 1996 zijn twee van deze kloosters officieel UNESCO werelderfgoed, en een hoogtepunt van een bezoek aan dit intrigerende land.

    Lees meer

  • Armenië kerken, kloosters, cultuur en fenomenale natuur

    Wie Jerevan nadert, ziet de berg Ararat in de verte opdoemen. De binnenstad van de bruisende hoofdstad van Armenië is in 1920 volgens een rastermodel opgezet aan de hand van de Russische architect Alexander Tamanian. Alle belangrijke wegen lopen in de richting van de Ararat. De vulkaan met de eeuwig besneeuwde top van ruim vijf kilometer hoog mag dan in buurland Turkije liggen, voor de Armeniërs symboliseert het de christelijke wortels van het land. Vol trots vertelt een Armeniër dat zijn voorouders de opvarenden zijn van de ark van Noach....

    Lees meer

Klantwaardering

8,7

Azerbeidzjan, Georgië en Armenië, drie landen met een eeuwen...
Azerbeidzjan, Georgië en Armenië, drie landen met een eeuwenoude cultuur, een bewogen geschiedenis en een overvloed aan cultuurschatten. De oosterse pracht van Azerbeidzjan, het heerlijke eten, de overweldigende schoonheid van de Kaukasus en het mooi gedragen verdriet van Armenië: ademloos mooi.

Esther V. - 8,0
Terug naar boven