Bekijk de Rondreis Australië, 28 dagen van Djoser

Rondreis Australië 28 dagen

Roadtrip door de uitgestrekte outback

Vanaf € 6.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze fantastische reis met veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals start in Sydney of in Cairns, afhankelijk van de vertrekdatum. Je hebt in Sydney ruim de tijd om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Sydney Opera House, de Harbour Bridge en de Royal Botanic Gardens. Vanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar het Blue Mountains nationaal park. Nadat we in Melbourne zijn geweest volgen we de Great Ocean Road. Vanuit Adelaide rijden we via wijngaarden en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in, waar we o.a. Uluru en Kings Canyon bezoeken. Vanuit Alice Springs vliegen we naar Darwin, van waaruit we de nationale parken Kakadu en Litchfield bezoeken. Cairns is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Hier kun je snorkelen of duiken.

Daarom Djoser

 • Zuidoostkust, Outback en Noord-Australië in één reis!
 • Bezoek aan Blue Mountains nationaal park
 • Fantastische rit over de Great Ocean Road
 • Bezoek aan Kings Canyon, Uluru en Kata Tjuta
 • Excursie naar de nationale parken Kakadu en Litchfield
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Entreegelden nationale parken inclusief
 • Comfortabele vluchten met Singapore Airlines
 • Binnenlandse vluchten van Alice Springs - Darwin en Darwin - Cairns inclusief
 • Engelssprekende reisbegeleider

Route en kaart

Routekaart Rondreis Australië, 28 dagen
 1. Amsterdam - Sydney
 2. aankomst Sydney
 3. Sydney
 4. Sydney
 5. Sydney - Blue Mountains nationaal park - Bathurst
 6. Bathurst - Canberra
 7. Canberra - Beechworth
 8. Beechworth - Melbourne
 9. Melbourne
 10. Melbourne - Great Ocean Road - Warrnambool
 11. Warrnambool - Tower Hill Wildlife Reserve - Robe
 12. Robe - Adelaide
 13. Adelaide
 14. Adelaide - Barossa Valley - Quorn
 15. Quorn, bezoek Flinders Ranges nationaal park
 16. Quorn - Port Augusta - Coober Pedy
 17. Coober Pedy - Kings Canyon
 18. Kings Canyon - Uluru
 19. Uluru, bezoek Kata Tjuta
 20. Uluru - Alice Springs - vlucht naar Darwin
 21. Darwin - Kakadu nationaal park
 22. Kakadu NP - Litchfield nationaal park - Darwin
 23. Darwin - vlucht naar Cairns
 24. Cairns, excursie naar Cape Tribulation
 25. Cairns
 26. Cairns
 27. Cairns - Amsterdam
 28. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Hieronder staat de meest voorkomende route van Sydney naar Cairns. Daaronder staat de meest voorkomende route van Cairns naar Sydney. In verband met de vliegdagen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de reisroute en de reisduur per vertrekdatum verschillen. In de routekolom kun je de route per vertrekdatum bekijken. 

Van Sydney naar Cairns

De moderne wereldstad Sydney

Dag 1 Amsterdam - Sydney 
Dag 2 aankomst Sydney
Dag 3 Sydney
Dag 4 Sydney

Sydney Opera House DjoserNa de vlucht via Singapore verblijven we drie nachten in Sydney, met ruim 5 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Je hebt dus ruim voldoende de tijd om deze kleurrijke wereldstad te ontdekken. 's Ochtends maken we gezamenlijk een wandeling, waarbij we langs enkele hoogtepunten van de stad lopen. De overige tijd in deze metropool kun je zelf inplannen. In het hotel kun je informatie inwinnen over de bezienswaardigheden en activiteiten. 

Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House, is met zijn blinkende, zeilachtige daken en prachtige ligging één van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Vanaf het Opera House heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Hou je wel van een beetje avontuur? Dan is het leuk om de brug te beklimmen. In een zogenoemd 'brugpak' - camouflage om het verkeer beneden niet af te leiden - geniet je vastgeknoopt aan een kabel van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

Vanaf het Opera House en de Harbour Bridge loop je gemakkelijk naar de wijk The Rocks. Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. De wijk dankt zijn naam aan de grote rotsen die aan de voorkant van de buurt liggen. Er hangt een relaxte en fijne sfeer, die je moet ervaren. In The Rocks zijn veel plekken met belangrijke historische waarde. Veel authentieke winkels zitten in oude pakhuizen.

Australie Sydney Darling HarbourOok Darling Harbour is een bezoekje waard. Aan het rustige water van de Cockle Bay vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Een leuke plek om je dag af te sluiten, terwijl je geniet van de ondergaande zon die de skyline verlicht. Een indrukwekkend gezicht. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op de stad. Als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen.

Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Taronga Zoo, waar je kennismaakt met inheemse en exotische dieren. Of maak een mooie wandeling langs de kust van Bondi Beach naar Coogee Beach, of andersom. De route is zo'n 6 kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden. De hele route lang geniet je van een prachtig uitzicht. 

De eucalyptus-bedekte Blue Mountains

Dag 5 Sydney - Blue Mountains nationaal park - Bathurst
Dag 6 Bathurst - Canberra

Australie Blue Mountains nationaal parkVanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap in ongeveer 2 uur naar Blue Mountains nationaal park. Dit gebied dankt zijn naam aan de vele eucalyptusbossen die een blauwe gloed afscheiden. In totaal groeien er zo'n 92 verschillende soorten eucalyptus in dit gebied. Het uitzicht over diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. Bij Echo Point bezoeken we één van de belangrijkste rotsformaties van dit gebied, de Three Sisters. De Aboriginals geloven dat hier drie zussen, genaamd Meehni, Wimlah en Gunnedoo versteend zijn.

Vanuit de Blue Mountains rijden we in zo'n 1,5 uur naar Bathurst, waar we overnachten. De volgende dag rijden we naar de hoofdstad Canberra.

De hoofdstad Canberra

Dag 7 Canberra - Beechworth
Dag 8 Beechworth - Melbourne

Australie KoalaCanberra is de hoofdstad van Australië en heeft veel brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen. Het bekendste bouwwerk is het hooggelegen Parliament House. We rijden in ongeveer 5 uur naar het oude goudzoekersstadje Beechworth, in de mooie Ovens Valley. In dit stadje, waar veel gebouwen uit de 'Goldrush' bewaard zijn gebleven, waan je jezelf in de goudkoortsjaren en word je misschien ook wel bevangen door de nog steeds heersende jacht naar goud. We slapen één nacht in Beechworth. De volgende dag vertrekken we naar de metropool Melbourne. Vanaf Beechworth is dit ongeveer 4 uur rijden.

Van Melbourne naar de Great Ocean Road

Dag 9 Melbourne
Dag 10 Melbourne - Great Ocean Road - Warrnambool
Dag 11 Warrnambool - Tower Hill Wildlife Reserve - Robe

Australie MelbourneMelbourne is met ruim 5 miljoen inwoners de tweede grootste stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. De stad is het artistiekste hart van Australië. Hier vind je vele kunstgaleries, musea en ‘graffiti street art’. Breng hiervoor een bezoek aan Hosier Lane of AC/DC lane en zet de waanzinnige graffiti kunstwerken op de foto. Melbourne kent ook een echte koffiecultuur. Er zijn veel hippe koffietentjes waar je een heerlijke espresso, cappuccino of ‘flat white’ kunt nemen. Een aanrader is een bezoek aan de beroemde botanische tuinen, met mooie aangelegde tuinen en waterpartijen. Strandliefhebbers komen na een kort tramritje in de bohémien-wijk St. Kilda, waar ze lekker kunnen uitwaaien aan zee. 

Vanuit Melbourne kun je optioneel een excursie naar Phillip Island maken. Phillip Island ligt op 120 kilometer van het centrum van Melbourne en is met een brug verbonden met het vasteland. Je vind hier een oase van natuur, rust en heerlijke streekproducten. Aan het einde van de middag is het tijd om naar de pinguïnparade te gaan. Hier komen Australische dwergpinguïns aan land om naar hun nesten op het strand te waggelen.

Australie Great Ocean RoadWe vervolgen de reis over de Great Ocean Road, een autoroute van 243 kilometer en bovendien één van de mooiste routes ter wereld. Dit gebied dankt zijn naam aan de schitterende uitzichten op de ruige Australische kust. Door het voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties, bestaande uit kalksteen en zandsteen, ontstaan. De bekendste rotsformaties zijn de Loch Ard Gorge, The Grotto, London Arch (voorheen London Bridge) en de Twelve Apostles. De laatste hebben overigens niets te maken met het aantal rotsen dat uit het water opdoemt. Momenteel zijn het er nog acht en een half, de rest is door jarenlange erosie uiteen gevallen. We overnachten in Warrnambool.

Vanuit Warrnambool maken we de volgende dag een wandeling in het Tower Hill Wildlife Reserve. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we met geluk koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor. Vervolgens rijden we in zo'n 4 uur naar Robe voor onze overnachting.

Geniet van zon, zee & strand in Adelaide

Dag 12 Robe - Adelaide
Dag 13 Adelaide

Vanuit Robe is het ongeveer 4 uur rijden naar Adelaide. Adelaide telt ruim 1 miljoen inwoners en is de hoofdstad van Zuid-Australië. Strandliefhebbers kunnen met de historische tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Vooral in de zomermaanden is het blauwe water van de Indische Oceaan erg aanlokkelijk. Wie door de stad wandelt stuit op vele kerkjes, een grote kathedraal, veel musea en galerijen. Leer meer over de Aboriginals en de geschiedenis van Australië in het South Australian Museum of bekijk de enorme collectie van oude boeken in de National Library. Adelaide is ook een zeer groene stad. Een bezoekje aan de botanische tuinen is dan ook zeker een aanrader. 

Wijngaarden, wandelroutes & verkennen van de outback

Dag 14 Adelaide - Barossa Valley - Quorn
Dag 15 Quorn, bezoek Flinders Ranges nationaal park
Dag 16 Quorn - Port Augusta - Coober Pedy

We verlaten Adelaide en rijden via de wijnstreek Barossa Valley en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in.

Australie Flinders Ranges National ParkNa een aantal uur rijden doemen plotseling de bergen van de Flinders Ranges aan de horizon op. Het nationale park heeft een oppervlakte van bijna 100 km² en is van noord naar zuid ongeveer 430 kilometer lang. Het park is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Matthew Flinders. We bezoeken in dit bergachtige gebied de Wilpena Pound. De Wilpena Pound is een cirkelvormige rotsformatie, dat lijkt op een enorm natuurlijk amfitheater. Flinders Ranges heeft een aantal unieke bewoners. Zodra de schemering valt, komen kangoeroes en emoes tevoorschijn. Een van de beroemdste bewoners van het nationale park is de geelvoetkangoeroe. Strikt natuurbehoud heeft ervoor gezorgd dat deze bijna uitgestorven diersoort behouden is gebleven. Tevens brengen we een bezoek aan het kleine geïsoleerde plaatsje Blinman en aan de kloof Parachilna Gorge, een mooie en droge kloof die van oost naar west loopt. Tijdens ons bezoek aan Flinders Ranges verblijven we twee nachten in het plaatsje Quorn.

Australie DingoWe verlaten Quorn en rijden via Port Augusta naar Coober Pedy. Onderweg passeren we de 'dingo fence'; een hek met een lengte van 5.614 kilometer dwars door het land, tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend.

Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal. Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen.

Uluru of Ayers Rock, een van de grootste monolieten ter wereld

Dag 17 Coober Pedy - Kings Canyon
Dag 18 Kings Canyon - Uluru
Dag 19 Uluru, bezoek Kata Tjuta
Dag 20 Uluru - Alice Springs - vlucht naar Darwin

Australie Outback Kings Canyon Rim WalkWe verlaten Coober Pedy en prachtige landschappen zijn te zien onderweg naar Kings Canyon waar we overnachten. De volgende ochtend starten we vroeg met een wandeling door de spectaculaire kloof van deze Kings Canyon. Kings Canyon ligt in het Watarrka nationaal park en is een prachtige en oeroude kloof. We maken een prachtige wandeling van 6 kilometer, waarbij je geniet van spectaculaire uitzichten. Je wandelt hier langs metershoge zandstenen wanden, kliffen, palmbomen en je vind hier wel 600 verschillende plantensoorten.

Uluru, ookwel Ayers Rock genoemd, is één van de grootste monolieten ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. Uluru is een heilige plek voor de Aboriginalstam Anangu en staat op de Werelderfgoedlijst. We hebben voldoende tijd voor een wandeling langs een deel van deze bijzondere rots.

Australie Outback Kata Tjuta OlgasOp een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. Kata Tjuta betekent 'veel hoofden' in Aboriginaltaal. Ooit was deze groep rotsen één gigantische monoliet, maar door erosie is hij afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Uluru. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Hierbij kun je kiezen uit een wat makkelijkere wandeling van 3 kilometer of een meer uitdagende wandeling van 8 kilometer. Met een beetje geluk kruist hier de kleine rotskangoeroe je pad.

De volgende dag rijden we ruim 450 kilometer naar Alice Springs waarvandaan we met een binnenlandse vlucht naar Darwin reizen.

Verken het gevarieerde regenwoud in Kakadu nationaal park

Dag 21 Darwin
Dag 22 Darwin - Kakadu nationaal park
Dag 23 Kakadu NP - Litchfield nationaal park - Darwin
Dag 24 Darwin - vlucht naar Cairns

Australie krokodil DjoserMet ruim 150.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en een cycloon op eerste kerstdag 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit. Loop zeker een keer naar de haven waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij één van de stranden.

Vanuit Darwin rijden we naar Kakadu nationaal park, één van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasgebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken is tijdens een optionele boottocht over de Yellow Water Billabong. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn. We overnachten in het plaatsje Jabiru.

Australie Litchfield Nationaal ParkLitchfield nationaal park ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Vanuit Darwin vliegen we in ongeveer 2,5 uur naar Cairns.

Cairns, de toegangspoort voor het Great Barrier Reef & Cape Tribulation

Dag 25 Cairns, excursie Cape Tribulation
Dag 26 Cairns
Dag 27 Cairns - Amsterdam
Dag 28 aankomst Amsterdam

Cairns, een moderne stad met ruim 160.000 inwoners, is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken, zoals een rit over de Kuranda spoorweg. Heb je zin om lekker te relaxen, ga dan naar de lagoon. Dit is een kunstmatig aangelegd strand met zwembad.

Cape Tribulation Australie DjoserWe brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation, één van de oudste regenwouden ter wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintree-rivier krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers.

Vanuit Cairns vliegen we via Singapore weer terug naar Nederland.

Vanwege het grote aantal evenementen dat in Australië plaatsvindt, kan het zijn dat we soms in een andere plaats overnachten dan in bovenstaande tekst staat aangegeven.


Van Cairns naar Sydney

Cairns, de toegangspoort voor het Great Barrier Reef & Cape Tribulation

Dag 1 Amsterdam - Cairns
Dag 2 aankomst Cairns
Dag 3 Cairns, excursie Cape Tribulation
Dag 4 Cairns
Dag 5 Cairns
Dag 6 Cairns - vlucht naar Darwin

Na de vlucht via Singapore verblijven we meestal vier nachten in Cairns. Cairns, een moderne stad met ruim 160.000 inwoners, is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken, zoals een rit over de Kuranda spoorweg. Heb je zin om lekker te relaxen, ga dan naar de lagoon. Dit is een kunstmatig aangelegd strand met zwembad.

Cape Tribulation Australie DjoserWe brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation, één van de oudste regenwouden ter wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintree-rivier krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers.

Vanuit Cairns vliegen we in ongeveer 2,5 uur naar Darwin.

Verken het gevarieerde regenwoud in Kakadu nationaal park

Dag 7 Darwin - Kakadu nationaal park
Dag 8 Kakadu NP - Litchfield nationaal park - Darwin
Dag 9 Darwin

Australie krokodil DjoserMet ruim 150.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en een cycloon op eerste kerstdag 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit. Loop zeker een keer naar de haven waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij één van de stranden.

Vanuit Darwin rijden we naar Kakadu nationaal park, één van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasgebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken is tijdens een optionele boottocht over de Yellow Water Billabong. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn. We overnachten in het plaatsje Jabiru.

Australie Litchfield Nationaal ParkLitchfield nationaal park ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Uluru of Ayers Rock, een van de grootste monolieten ter wereld

Dag 10 Darwin - vlucht naar Alice Springs - Kings Canyon
Dag 11 Kings Canyon - Uluru
Dag 12 Uluru, bezoek Kata Tjuta
Dag 13 Uluru - Coober Pedy

In Darwin stappen we op het vliegtuig naar Alice Springs. Vanuit Alice Springs rijden we ruim 450 kilometer naar Kings Canyon.

Australie Outback Kings Canyon Rim WalkDe volgende ochtend starten we vroeg met een wandeling door de spectaculaire kloof van deze Kings Canyon. Kings Canyon ligt in het Watarrka nationaal park en is een prachtige en oeroude kloof. We maken een prachtige wandeling van 6 kilometer, waarbij je geniet van spectaculaire uitzichten. Je wandelt hier langs metershoge zandstenen wanden, kliffen, palmbomen en je vind hier wel 600 verschillende plantensoorten.

Uluru, ookwel Ayers Rock genoemd, is één van de grootste monolieten ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. Uluru is een heilige plek voor de Aboriginalstam Anangu en staat op de Werelderfgoedlijst. We hebben voldoende tijd voor een wandeling langs een deel van deze bijzondere rots.

Australie Outback Kata Tjuta OlgasOp een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. Kata Tjuta betekent 'veel hoofden' in Aboriginaltaal. Ooit was deze groep rotsen één gigantische monoliet, maar door erosie is hij afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Uluru. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Hierbij kun je kiezen uit een wat makkelijkere wandeling van 3 kilometer of een meer uitdagende wandeling van 8 kilometer. Met een beetje geluk kruist hier de kleine rotskangoeroe je pad.

We verlaten Uluru en prachtige landschappen zijn te zien onderweg naar Coober Pedy waar we overnachten. Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal. Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen.

Wijngaarden, wandelroutes & verkennen van de outback

Dag 14 Coober Pedy - Port Augusta - Quorn
Dag 15 Quorn, bezoek Flinders Ranges nationaal park
Dag 16 Quorn - Barossa Valley - Adelaide

Australie DingoWe verlaten Coober Pedy en rijden via Port Augusta richting Quorn. Onderweg passeren we de 'dingo fence'; een hek met een lengte van 5.614 kilometer dwars door het land, tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend.

Australie Flinders Ranges National ParkNa een aantal uur rijden doemen plotseling de bergen van de Flinders Ranges aan de horizon op. Het nationale park heeft een oppervlakte van bijna 100 km² en is van noord naar zuid ongeveer 430 kilometer lang. Het park is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Matthew Flinders. We bezoeken in dit bergachtige gebied de Wilpena Pound. De Wilpena Pound is een cirkelvormige rotsformatie, dat lijkt op een enorm natuurlijk amfitheater. Flinders Ranges heeft een aantal unieke bewoners. Zodra de schemering valt, komen kangoeroes en emoes tevoorschijn. Een van de beroemdste bewoners van het nationale park is de geelvoetkangoeroe. Strikt natuurbehoud heeft ervoor gezorgd dat deze bijna uitgestorven diersoort behouden is gebleven. Tevens brengen we een bezoek aan het kleine geïsoleerde plaatsje Blinman en aan de kloof Parachilna Gorge, een mooie en droge kloof die van oost naar west loopt. Tijdens ons bezoek aan Flinders Ranges verblijven we twee nachten in het plaatsje Quorn.

Via kleine dorpjes en de wijnstreek Barossa Valley rijden we zuidwaarts naar Adelaide.

Geniet van zon, zee & strand in Adelaide

Dag 17 Adelaide
Dag 18 Adelaide - Robe

Adelaide telt ruim 1 miljoen inwoners en is de hoofdstad van Zuid-Australië. Strandliefhebbers kunnen met de historische tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Vooral in de zomermaanden is het blauwe water van de Indische Oceaan erg aanlokkelijk. Wie door de stad wandelt stuit op vele kerkjes, een grote kathedraal, veel musea en galerijen. Leer meer over de Aboriginals en de geschiedenis van Australië in het South Australian Museum of bekijk de enorme collectie van oude boeken in de National Library. Adelaide is ook een zeer groene stad. Een bezoekje aan de botanische tuinen is dan ook zeker een aanrader. 

Vanuit Adelaide is het ongeveer 4 uur rijden naar Robe.

Van de Great Ocean Road naar Melbourne

Dag 19 Robe - Tower Hill Wildlife Reserve - Warrnambool
Dag 20 Warrnambool - Great Ocean Road - Melbourne
Dag 21 Melbourne

Vanuit Robe rijden we in zo'n 4 uur naar het Tower Hill Wildlife Reserve, waar we een wandeling maken. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we met geluk koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor. We overnachten in Warrnambool.

Australie Great Ocean RoadWe vervolgen de reis over de Great Ocean Road, een autoroute van 243 kilometer en bovendien één van de mooiste routes ter wereld. Dit gebied dankt zijn naam aan de schitterende uitzichten op de ruige Australische kust. Door het voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties, bestaande uit kalksteen en zandsteen, ontstaan. De bekendste rotsformaties zijn de Loch Ard Gorge, The Grotto, London Arch (voorheen London Bridge) en de Twelve Apostles. De laatste hebben overigens niets te maken met het aantal rotsen dat uit het water opdoemt. Momenteel zijn het er nog acht en een half, de rest is door jarenlange erosie uiteen gevallen.

Australie MelbourneMelbourne is met ruim 5 miljoen inwoners de tweede grootste stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. De stad is het artistiekste hart van Australië. Hier vind je vele kunstgaleries, musea en ‘graffiti street art’. Breng hiervoor een bezoek aan Hosier Lane of AC/DC lane en zet de waanzinnige graffiti kunstwerken op de foto. Melbourne kent ook een echte koffiecultuur. Er zijn veel hippe koffietentjes waar je een heerlijke espresso, cappuccino of ‘flat white’ kunt nemen. Een aanrader is een bezoek aan de beroemde botanische tuinen, met mooie aangelegde tuinen en waterpartijen. Strandliefhebbers komen na een kort tramritje in de bohémien-wijk St. Kilda, waar ze lekker kunnen uitwaaien aan zee. 

Vanuit Melbourne kun je optioneel een excursie naar Phillip Island maken. Phillip Island ligt op 120 kilometer van het centrum van Melbourne en is met een brug verbonden met het vasteland. Je vind hier een oase van natuur, rust en heerlijke streekproducten. Aan het einde van de middag is het tijd om naar de pinguïnparade te gaan. Hier komen Australische dwergpinguïns aan land om naar hun nesten op het strand te waggelen.

De hoofdstad Canberra

Dag 22 Melbourne - Beechworth
Dag 23 Beechworth - Canberra

Australie KoalaVanuit Melbourne rijden we in ongeveer 4 uur naar Beechworth. Hier slapen we één nacht. Beechworth is een oud goudzoekersstadje, gelegen in de mooie Ovens Valley. In dit stadje, waar veel gebouwen uit de 'Goldrush' bewaard zijn gebleven, waan je jezelf in de goudkoortsjaren en word je misschien ook wel bevangen door de nog steeds heersende jacht. De volgende dag rijden we in 5 uur naar Canberra. Canberra is de hoofdstad van Australië en heeft veel brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen. Het bekendste bouwwerk is het hooggelegen Parliament House.

De eucalyptus-bedekte Blue Mountains

Dag 24 Canberra - Bathurst
Dag 25 Bathurst - Blue Mountains nationaal park - Sydney

Australie Blue Mountains nationaal parkVanuit Canberra rijden we naar Bathurst, waar we overnachten. De volgende ochtend rijden we in ongeveer 1,5 uur naar Blue Mountains nationaal park. Dit gebied dankt zijn naam aan de vele eucalyptusbossen die een blauwe gloed afscheiden. In totaal groeien er zo'n 92 verschillende soorten eucalyptus in dit gebied. Het uitzicht over diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. Bij Echo Point bezoeken we één van de belangrijkste rotsformaties van dit gebied, de Three Sisters. De Aboriginals geloven dat hier drie zussen, genaamd Meehni, Wimlah en Gunnedoo versteend zijn.

Vanuit Blue Mountains nationaal park rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap in ongeveer 2 uur naar Sydney.

De moderne wereldstad Sydney

Dag 26 Sydney 
Dag 27 Sydney
Dag 28 Sydney - Amsterdam
Dag 29 aankomst Amsterdam

Sydney Opera House DjoserWe verblijven drie nachten in Sydney, met ruim 5 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Je hebt dus ruim voldoende de tijd om deze kleurrijke wereldstad te ontdekken. We maken gezamenlijk een wandeling, waarbij we langs enkele hoogtepunten van de stad lopen. De overige tijd in deze metropool kun je zelf inplannen. In het hotel kun je informatie inwinnen over de bezienswaardigheden en activiteiten. 

Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House, is met zijn blinkende, zeilachtige daken en prachtige ligging één van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Vanaf het Opera House heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Hou je wel van een beetje avontuur? Dan is het leuk om de brug te beklimmen. In een zogenoemd 'brugpak' - camouflage om het verkeer beneden niet af te leiden - geniet je vastgeknoopt aan een kabel van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

Vanaf het Opera House en de Harbour Bridge loop je gemakkelijk naar de wijk The Rocks. Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. De wijk dankt zijn naam aan de grote rotsen die aan de voorkant van de buurt liggen. Er hangt een relaxte en fijne sfeer, die je moet ervaren. In The Rocks zijn veel plekken met belangrijke historische waarde. Veel authentieke winkels zitten in oude pakhuizen.

Australie Sydney Darling HarbourOok Darling Harbour is een bezoekje waard. Aan het rustige water van de Cockle Bay vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Een leuke plek om je dag af te sluiten, terwijl je geniet van de ondergaande zon die de skyline verlicht. Een indrukwekkend gezicht. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op de stad. Als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen.

Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Taronga Zoo, waar je kennismaakt met inheemse en exotische dieren. Of maak een mooie wandeling langs de kust van Bondi Beach naar Coogee Beach, of andersom. De route is zo'n 6 kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden. De hele route lang geniet je van een prachtig uitzicht. 

Vanuit Sydney vliegen we via Singapore weer terug naar Nederland.

Vanwege het grote aantal evenementen dat in Australië plaatsvindt, kan het zijn dat we soms in een andere plaats overnachten dan in bovenstaande tekst staat aangegeven.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Australië immers het beste kennen. In Sydney, Cairns en Darwin staat een lokale vertegenwoordiger voor je klaar bij vragen en met tips. Het overige gedeelte van de reis wordt begeleid door een Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 sep - 21 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.895,-

Start - einde
05 okt - 03 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

30-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.695,-

Start - einde
15 okt - 11 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.895,-

Start - einde
26 okt - 23 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

29-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.895,-

Start - einde
05 nov - 02 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.095,-

Start - einde
19 nov - 16 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.995,-

Start - einde
30 nov - 28 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

29-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.895,-

Start - einde
07 dec - 04 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

29-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.295,-

Start - einde
24 dec - 20 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 jan - 01 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

29-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.095,-

Start - einde
19 jan - 15 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 6.995,-

Start - einde
01 feb - 01 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

29-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.995,-

Start - einde
11 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.795,-

Start - einde
22 feb - 22 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

29-daagse reis. Deze reis begint in Cairns en volgt de route in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 7.095,-

Start - einde
25 mrt - 21 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.895,-

Inclusief

 • Comfortabele vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Alice Springs - Darwin
 • Binnenlandse vlucht Darwin - Cairns
 • Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling door Sydney
 • Bezoek aan de Blue Mountains
 • Rit over de Great Ocean Road
 • Wandeling door het Tower Hill Wildlife Reserve
 • Bezoek aan het nationale park Flinders Ranges
 • Wandeling door Kings Canyon
 • Bezoek aan Uluru
 • Bezoek aan Kata Tjuta
 • Excursie naar de nationale parken Kakadu en Litchfield
 • Excursie naar Cape Tribulation

Exclusief

Overige maaltijden, e-visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.695,-. Gedurende de 3 overnachtingen in Kings Canyon en Uluru is een eenpersoonskamer niet mogelijk, dan word je ingedeeld met medereizigers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen of te verlengen in Sydney of Cairns en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs in Sydney is vanaf € 70,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht.

De prijs in Cairns is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 100,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Singapore. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Alice Springs - Darwin (of v.v.) en Darwin - Cairns (of v.v.), bedraagtvanaf €5.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Australië, 28 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Vanaf dag 1 een geweldige ervaring gehad op onze rondreis door Australië met Djoser. Onze gidsen waren een lopende Wikipedia en wisten ons zoveel te vertellen over de steden, stops, historie, bewoners en wildlife. Net thuis maar wil snel weer terug naar dit geweldig mooie land. Love Australia

  10,0

 • Australie is beautifull. Van het snorkelen over het Great Barrier Reef, het tropisch regenwoud, de wetlands, de outback, de Great Ocean Road op 1e kerstdag, de fantastische Blue Mountains en tot slot het vuurwerk op de Harbour Bridge + later die dag de beklimming ervan. Ik had een fantastische reis.

  10,0

 • Prachtige reis waarin je de gezellige grote steden afwisselt met the Outback. je overbrugt grote afstanden per bus en vliegtuig, maar dit geeft je wel een goed beeld van dit immense land. Je hebt wel een grote zelfstandigheid nodig, aangezien er nergens excursies worden aangeboden. Zelf regelen dus.

  8,0

 • Een complete reis waarbij je veel moois ontdekt. Prachtige natuur, veel cultuur en gezellige steden. Wel een pittig reisschema waarbij we soms vroeg op moesten met lange reisdagen maar dat is logisch als je zoveel van dit prachtige land wilt zien. Deze reis is een aanrader!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Avonmore On The Park Boutique Hotel, Sydney, AustraliaWe overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels en lodges. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Een enkele keer is er ook een zwembad aanwezig. 

In Kings Canyon en Uluru slapen we drie nachten in cabins, motels of tented camps. Beddengoed is aanwezig. Er zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant. Soms kan het voorkomen dat je in de Outback de kamer deelt met medereizigers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sydney Oaks Sydney Goldsbrough Suites
Bathurst Mantra Bathurst
Canberra Mantra MacArthur Hotel
Beechworth Armour Motor Inn
Melbourne Dorsett Melbourne
Warrnambool Discovery Park
Robe Guichen Bay Motel
Adelaide Oaks Glenelg Plaza Pier Suites
Quorn Great Northern Lodge
Coober Pedy Comfort Inn
Kings Canyon Kings Canyon Resort
Uluru Outback Hotel & Lodge
Darwin Oaks Darwin Elan Hotel
Jabiru Mercure Kakadu Crocodile Hotel
Cairns Oaks Cairns Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven. Vanwege het grote aantal evenementen dat in Australië plaatsvindt, kan het zijn dat we soms in een andere plaats overnachten. 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.695,-. Gedurende de 3 overnachtingen in Kings Canyon en Uluru is een eenpersoonskamer niet mogelijk, dan word je ingedeeld met medereizigers.

 • Australie Darwin Travelodge Resort
 • Australië Sydney Oaks Goldsbrough Suites
 • Travelodge Resort zwembad Mirambeena Australie

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Australië Bathurst Mantra Hotel
 • Australië Canberra Mantra MacArthur Hotel
 • Australië Canberra Mantra MacArthur Hotel
 • Australië Canberra Mantra MacArthur Hotel
 • Australie Darwin Travelodge Resort
 • Australië Coober Pedy Comfort Inn

  In Coober Pedy slapen we meestal in een bijzondere accommodatie onder de grond

 • Australië Coober Pedy Comfort Inn
 • Australië Adelaide Oaks Glenelg Plaza Pier Suites
 • Australië Adelaide Oaks Glenelg Plaza Pier Suites
 • Australië Beechworth Armour Motor Inn
 • Australië Kings Canyon Resort

  De accommodaties in de Outback zijn eenvoudig

 • Australië Yulara Outback Hotel Lodge
 • Australië Yulara Outback Hotel Lodge
 • Australië Darwin Oaks Elan Hotel
 • Australië Darwin Oaks Elan Hotel
 • Australië Darwin Oaks Elan Hotel
 • Australië Jabiru Mercure Kakadu Crocodile Hotel

  Het hotel in Jabiru heeft een bijzondere vorm

 • Australie Kakadu Jabiru Mercure Crocodile
 • Australië Cairns Oaks Hotel
 • Australië Cairns Oaks Hotel

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  11:15 - 05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Sydney

  Vertrek

  07:15 - 16:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Cairns - Singapore

  Vertrek

  18:15 - 22:40

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 07:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 8,5 uur met Darwin.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Alice Springs - Darwin (of v.v.) en Darwin - Cairns (of v.v.), bedraagtvanaf €5.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We reizen door Australië per bus met airconditioning. Met hun bescheiden afmetingen zijn ze zeer geschikt om over de vaak onverharde wegen te rijden. Omdat de bus geheel tot onze beschikking staat kunnen we onderweg stoppen bij de vele mooie uitzichtpunten.

Houd rekening met grote afstanden waardoor de reisdagen soms lang kunnen zijn. In 4 weken doorkruisen we een groot deel van dit land. Om een idee te krijgen: de route van Sydney naar Adelaide is ongeveer 2.200 kilometer (rijden we in 8 dagen) en we leggen ca. 2.800 kilometer af van Adelaide naar Alice Springs (rijden we in 7 dagen).

Voor de trajecten Alice Springs - Darwin en Darwin - Cairns maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

 • Vervoer bus Australie

  De bussen beschikken over airconditioning

 • Vlucht Singapore Airlines

  Meestal vliegen we met Singapore Airlines

 • Bus Australië Djoser
 • Binnenkant bus Australie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Alice Springs - Darwin
 • Binnenlandse vlucht Darwin - Cairns
 • Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Entreegelden nationale parken
 • Stadswandeling door Sydney
 • Bezoek aan de Blue Mountains
 • Rit over de Great Ocean Road
 • Wandeling door het Tower Hill Wildlife Reserve
 • Bezoek aan het nationale park Flinders Ranges
 • Wandeling door Kings Canyon
 • Bezoek aan Uluru
 • Bezoek aan Kata Tjuta
 • Excursie naar de nationale parken Kakadu en Litchfield
 • Excursie naar Cape Tribulation

Excursies

Florence Falls bij Darwin AustraliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil zich verdiepen in de bijzondere dieren 'Down Under', de ander gaat voor de spectaculaire landschappen, of neemt plaats op een terras in grote steden als Sydney, Melbourne of Cairns. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. De entreegelden van de nationale parken zijn wel inclusief.

Tijdens deze reis door Australië zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen:

 • We maken een stadswandeling door Sydney, waarbij we o.a. langs het Sydney Opera House lopen en een mooi uitzicht hebben op de Harbour Bridge.
 • We bezoeken de Blue Mountains. In dit nationale park wordt je omgeven door prachtig natuurschoon met o.a. talloze eucalyptusbomen waarvan de oliën verdampen en daardoor een prachtige blauwe mist over de bergen hangt.
 • Uiteraard mag de prachtige route over de Great Ocean Road niet ontbreken. We bezoeken o.a. de Twelve Apostles, de beroemdste rotsformaties van de Great Ocean Road.
 • We maken een wandeling in het Tower Hill Wildlife Reserve. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we met geluk koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor.
 • We bezoeken in Flinders Ranges nationaal park het natuurlijke amfitheater Wilpena Pound, het plaatsje Blinman en de kloof Parachilna Gorge. 
 • In Kings Canyon maken we een wandeling door de spectaculaire kloof.
 • We bezoeken één van de grootste monolieten ter wereld, Uluru. Uluru wordt al eeuwenlang aanbeden en vereerd door de Aboriginalstam Anangu.
 • We brengen een bezoek aan Kata Tjuta. Hier maken we een wandeling door de diepe kloven tussen de rotsen.
 • We maken een excursie naar Kakadu nationaal park, één van de mooiste en grootste nationale parken in Australië.
 • Vanuit Kakadu nationaal park rijden we via Litchfield nationaal park terug naar Darwin. Litchfield nationaal park is een schitterend natuurgebied met spectaculaire watervallen, meren en uitgestrekte bossen.
 • We maken een dagexcursie naar Cape Tribulation. Dit tropische regenwoud is zeker een bezoek waard.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • Australie Sydney Harbour BridgeSydney heeft veel te bieden. Loop bijvoorbeeld naar de gezellige wijk The Rocks. Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. Het is ook leuk om Darling Harbour te bezoeken. Hier vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Vanaf de ruim 300 meter hoge Sydney Tower Eye heb je een fantastisch uitzicht op de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen. Zin in een mooie kustwandeling? Wandel dan van Bondi Beach naar Coogee Beach, of andersom. De route is zo'n zes kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden.
 • In Canberra kun je het Parliament House bezoeken, het National Museum of Australia, de botanische tuinen, het Australian War Memorial en de National Gallery.
 • In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, er zijn talloze musea, restaurants en parken. Tevens kun je ook naar het strand, bijvoorbeeld het strand van St. Kilda, of naar de Royal Botanic Gardens. Melbourne staat ook bekend om zijn straatkunst en wordt beschouwd als een van de beste steden ter wereld om street art te bekijken. Ook kun je vanuit Melbourne een excursie maken naar Phillip Island, waar je Australische dwergpinguïns kunt spotten.
 • Strandliefhebbers kunnen met de tram vanuit het centrum van Adelaide naar het populaire strand Glenelg. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven. In het South Australian Museum leer je meer over de Aboriginals en de geschiedenis van Australië.
 • Maak in Kakadu nationaal park een boottocht over de Yellow Water Billabong en speur het water af naar zoutwaterkrokodillen.
 • Vanuit Cairns kun je een snorkel- of duikexcursie maken bij het Great Barrier Reef, een rit maken over de Kuranda spoorweg of lekker relaxen bij de lagoon, een kunstmatig aangelegd strand met heerlijk zwembad.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer een week voor vertrek ontvang je je e-ticket.
 • Paspoort: je paspoort dient bij terugkomst in Nederland nog geldig te zijn.
 • Visum: voor Australië dien je zelf voor vertrek online een elektronisch visum (eVisitor) aan te vragen. Dit e-visum is gratis en vraag je aan via deze website.

Geldzaken

In Australië wordt er betaald met de Australische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grotere plaatsen zijn veel geldautomaten aanwezig. In winkels en restaurants worden Europese bankpassen vaak niet geaccepteerd.
Contant: euro's kun je ter plaatse op verschillende plekken omwisselen naar de Australische dollar.
Creditcards: worden op de meeste plaatsen geaccepteerd, zoals in winkels en restaurants. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld in Sydney ook in het openbaar vervoer met een creditcard. 

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de Outback zijn de volgende maaltijden inbegrepen: 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens het verblijf bij Kings Canyon en 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens het verblijf bij Uluru.

Australie eten visOverige maaltijden zijn niet in de reissom inbegrepen. Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. Je kunt met de groep eten, maar je bent uiteraard ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Bijna alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd in Australië, zodat je altijd wel een ruime keuze hebt aan restaurantjes. Houd je van vis dan moet je zeker de 'seafood platter' proberen. Meestal word je dan verrast met een enorme schaal, die rijkelijk is gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan. Vleesliefhebbers kunnen de smakelijke kangoeroe biefstuk eens proeven.

Vanwege de afgelegen ligging van sommige locaties en de soms grote onbewoonde gebieden die we doorkruisen is het niet altijd mogelijk in restaurants te eten.

Gezondheid

Voor een rondreis door Australië heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in dit land zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, paracetamol, betadine/jodium, zonnebrand, muggenspray etc. in te pakken.

Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Vanwege de reisduur, de lange afstanden en hogere temperaturen kan deze reis als intensief worden ervaren.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen of te verlengen in Sydney of Cairns en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs in Sydney is vanaf € 70,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht.

De prijs in Cairns is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 100,- per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Singapore. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Australie Outback Uluru Ayers RockHet klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond is de verdeling van de jaargetijden tegengesteld aan die van ons. In onze wintermaanden is het dus zomer in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Tijdens de reis krijg je dan ook altijd te maken met grote verschillen in temperatuur en vochtigheid.

Het gebied rond Darwin heeft een nat, tropisch klimaat. Het is er dan ook het hele jaar door warm, doorgaans ook aangenaam weer. Rond oktober schommelen de temperaturen tussen de 21°C en 31°C. Vanaf november t/m april stijgen de temperaturen naar 25°C tot 35°C. Wel is het vochtig en valt er geregeld een bui.

Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. De droogte en de warmte hebben de aarde rood doen kleuren, waardoor het de bijnaam 'The Red Centre' gekregen heeft. In de Australische zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven de 40°C en in de nacht kan het weer zeer sterk afkoelen, gemiddeld naar zo'n 12°C. Vanwege de lage luchtvochtigheid ervaar je de warmte heel anders dan in Nederland en België, waardoor de temperatuur over het algemeen prima te verdragen is. Een ander seizoensgebonden aspect is de aanwezigheid van de lastige 'bush flies', waarmee je in de zomermaanden zeker te maken krijgt. Een vliegennetje (ter plaatse te koop) biedt uitkomst tegen deze vliegen.

Het klimaat in het zuidoosten kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. In Sydney ligt de temperatuur in de zomer meestal tussen de 17°C en 27°C en in Melbourne meestal tussen de 11°C en 26°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt op de route van Sydney tot Alice Springs begeleid door een Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis en je ook vertelt over de lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië. In de steden Sydney, Cairns en Darwin staat een lokale vertegenwoordiger voor je klaar bij vragen en met tips. Een lokale gids begeleidt de tweedaagse excursie naar Kakadu nationaal park.

Op zoek naar een leuk restaurant, een bijzondere bezienswaardigheid of de beste souvenirs? De lokale reisbegeleider wijst je de weg. Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je goed voor en neem bijvoorbeeld een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we naar en door Australië?

We vliegen meestal met Singapore Airlines, via Singapore, naar Australië. In Australië beschikken we over eigen bussen. Vanwege de beperkte bagageruimte en om schade aan bagage te voorkomen verzoeken we je om geen grote harde koffers mee te nemen. De voorkeur gaat uit naar een backpack, tas op wieltjes of een zachtschalige koffer.

Voor de trajecten Alice Springs naar Darwin en Darwin naar Cairns maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels. De hotels zijn voorzien van airconditioning of een ventilator en op de meeste kamers kun je koffie of thee zetten. In Coober Pedy overnachten we in een accommodatie, die in de rotsen is uitgehouwen.

In Kings Canyon en Uluru slapen we drie nachten in cabins, motels of tented camps. Beddengoed is aanwezig. Er zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant. Soms kan het voorkomen dat je in de Outback de kamer deelt met medereizigers.

Hoe groot zijn de afstanden?

Australië is een prachtig, maar ook een groot land. In 4 weken doorkruisen we een groot deel van dit land. Daardoor zijn langere reisdagen niet altijd te vermijden. Om een idee te krijgen: de route van Sydney naar Adelaide is ongeveer 2.200 kilometer (rijden we in 8 dagen) en we leggen ca. 2.800 kilometer af van Adelaide naar Alice Springs (rijden we in 7 dagen). Soms moeten we dan ook vroeg opstaan.

Hoe is de begeleiding in Australië?

In Sydney, Cairns en Darwin staat een lokale vertegenwoordiger voor je klaar. Je kunt deze steden individueel of met groepsgenoten ontdekken. Op de route van Sydney tot Alice Springs wordt de reis begeleid door de chauffeur. Een lokale gids begeleidt de tweedaagse excursie naar Kakadu nationaal park.

Maakt het verschil of ik in Sydney begin of in Cairns?

Er zit, afgezien van de volgorde, geen verschil in de programma's.

Heb ik een visum nodig voor Australië?

Voor Australië heb je een e-visum (eVisitor) nodig. Deze dien je zelf voor vertrek online aan te vragen. Meer informatie hierover vind je na boeking op de Mijn Djoser-pagina. 

Reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten zelf bij de Australische ambassade (070-3108200) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Hoe is het klimaat?

Het klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. De verdeling van de jaargetijden is tegengesteld aan die van ons. In onze wintermaanden is het dus zomer in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Het klimaat in het zuidoosten kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. In Sydney ligt de temperatuur in de zomer meestal tussen de 17°C en 27°C en in Melbourne meestal tussen de 11°C en 26°C.

In het midden heerst een woestijnklimaat met temperaturen die in de Australische zomer overdag kunnen oplopen tot boven de 40°C en in de nacht kunnen dalen naar zo'n 12°C.

Het gebied rond Darwin heeft een nat, tropisch klimaat. Het is er dan ook het hele jaar door warm, doorgaans ook aangenaam weer. Rond oktober schommelen de temperaturen tussen de 21°C en 31°C. Vanaf november t/m april stijgen de temperaturen naar 25°C tot 35°C. Wel is het vochtig en valt er geregeld een bui. 

Kan ik Uluru beklimmen?

Nee, sinds oktober 2019 is het verboden om Uluru (Ayers Rock) te beklimmen.

Kan ik pinnen in Australië?

In de grotere plaatsen waar we verblijven of langskomen zijn mogelijkheden om te pinnen bij geldautomaten. In winkels en restaurants worden Europese bankpassen vaak niet geaccepteerd. Een creditcard is handig om mee te nemen.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Australië?

De netspanning in Australië is hetzelfde als in Nederland. In de stopcontacten passen alleen stekkers met drie platte poten. Bekijk een afbeelding van de stekkers op wereldstopcontacten.nl.

Kan ik de reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland combineren?

Ja, dat is mogelijk. Je boekt dan de complete reis naar Australië en het landarrangement voor Nieuw-Zeeland. Daarnaast reserveren we de extra vluchten tussen Australië en Nieuw-Zeeland voor je; de kosten hiervan zijn op aanvraag. Voor het noodzakelijke aanpassen van de oorspronkelijke intercontinentale vluchten berekenen we géén extra kosten.

Bekijk ook onze 30-daagse reis naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Australië

Bekijk alle reisblogs over Australië