Bekijk de Rondreis Australië, 28 dagen van Djoser

Rondreis Australië 28 dagen

Roadtrip door de uitgestrekte outback

Vanaf € 6.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze fantastische reis met veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals start in Sydney of in Cairns, afhankelijk per vertrekdatum. Je hebt in Sydney ruim de tijd om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Opera House, de Harbour Bridge en de Royal Botanic Gardens. Vanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar het Blue Mountains nationaal park. Nadat we in Melbourne zijn geweest volgen we de Great Ocean Road. Via Adelaide rijden we via wijngaarden en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in. Vanuit Alice Springs vliegen we via Darwin naar Cairns, de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken.

Daarom Djoser

 • Oostkust, Outback en Noord-Australië in een reis!
 • Binnenlandse vluchten van Alice Springs - Darwin & Darwin - Cairns inclusief
 • Variatie in hotel- en enkele overnachtingen in cabins
 • Verschillende maaltijden in tented camps inbegrepen
 • Bezoek Ayers Rock én het imposante Kata Tjuta
 • Excursie Cape Tribulation inclusief
 • Excursie Kakadu nationaal park inclusief
 • Excursie Litchfield nationaal park inclusief
 • Comfortabele vluchten met Singapore Airlines
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen

Route en kaart

Routekaart Rondreis Australië, 28 dagen
 1. Amsterdam - Sydney
 2. aankomst Sydney
 3. Sydney
 4. Sydney
 5. Sydney - Blue Mountains nationaal park - Bathurst
 6. Bathurst - Abercrombie - Canberra
 7. Canberra - Beechworth
 8. Beechworth - Melbourne
 9. Melbourne
 10. Melbourne - Great Ocean Road - Warrnambool
 11. Warrnambool - Tower Hill Wildlife Reserve - Robe
 12. Robe - Adelaide
 13. Adelaide
 14. Adelaide - Barossa Valley - Flinders Ranges/Hawker
 15. Flinders Ranges/Quorn, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
 16. Flinders Ranges/Quorn - Port Augusta - Coober Pedy
 17. Coober Pedy - Watarrka (Kings Canyon)
 18. Watarrka (Kings Canyon) - Uluru (Ayers Rock)
 19. Uluru (Ayers Rock), bezoek Kata Tjuta (Olgas)
 20. Uluru (Ayers Rock) - Alice Springs - vlucht naar Darwin
 21. Darwin
 22. Darwin - Kakadu nationaal park
 23. Kakadu NP - Litchfield nationaal park - Darwin
 24. Darwin - vlucht naar Cairns
 25. Cairns, excursie naar Cape Tribulation
 26. Cairns
 27. Cairns - Amsterdam
 28. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Hieronder staat de route van Sydney naar Cairns. De route van Cairns naar Sydney is hetzelfde, maar in omgekeerde volgorde.

Van Sydney naar Cairns

De moderne wereldstad Sydney

Dag 1 Amsterdam - Sydney 
Dag 2 aankomst Sydney
Dag 3 Sydney
Dag 4 Sydney

Sydney Opera House DjoserNa de vlucht via Singapore verblijven we drie nachten in Sydney, met ruim vijf miljoen inwoners de grootste stad van het land. Je hebt dus ruim voldoende de tijd om deze kleurrijke wereldstad te ontdekken. Je tijd in deze metropool kun je zelf inplannen. In het hotel kun je informatie inwinnen over de bezienswaardigheden en activiteiten. 

Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House, is met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging één van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Veruit de beste en opwindendste manier om deze brug te leren kennen is een beklimming. Wie durft kan, gestoken in een ‘brugpak’ - camouflage om de bestuurders beneden niet af te leiden - en vastgeknoopt aan een kabel, genieten van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

Vanaf het Opera House en de Harbour Bridge loop je gemakkelijk naar de wijk The Rocks. Deze buurt is het hart van het historische stadsdeel in Sydney. De wijk dankt zijn naam aan de grote rotsen die aan de voorkant van de buurt liggen. Er hangt een relaxte en fijne sfeer, die je moet ervaren. In The Rocks zijn veel plekken met belangrijke historische waarde. Veel authentieke winkels zitten in oude pakhuizen.

In Darling Harbour, aan het rustige water van de Cockle Bay, vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Hier kun je op mooie wijze je dag afsluiten terwijl de skyline van Sydney zich aftekent tegen de ondergaande zon. Vanaf de ruim 300 meter hoge Sydney Tower Eye heb je een fantastisch uitzicht op de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen.

Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Taronga Zoo, de beste plaats voor een kennismaking met de inheemse dieren en een grote verzameling exotische soorten. Of maak een mooie wandeling langs de kust van Bondi Beach naar Coogee Beach, of andersom. De route is zo'n zes kilometer lang en loopt langs de meest populaire stranden van de oostkust. Onderweg passeer je mooi gelegen parken, kliffen, baaitjes en zwembaden. De hele route lang geniet je van een prachtig uitzicht. 

De eucalyptus-bedekte Blue Mountains

Dag 5 Sydney - Blue Mountains nationaal park - Bathurst
Dag 6 Bathurst - Abercrombie - Canberra

Blue Mountains AustraliëVanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar Blue Mountains nationaal park. Dit gebied behoort tot de 'Great Dividing Range' en is gevormd uit reusachtige zandstenen plateaus waar ruim 600 verschillende soorten eucalyptusbomen voorkomen. Op warme dagen doet de hitte de eucalyptusoliën van de bomen verdampen waardoor boven het gebied vaak een ragfijne nevel hangt die het nationaal park zijn naam heeft gegeven. Tijdens de wandeltochten komen je stevige wandelschoenen zeker van pas. Natuurlijk kun je ook van de Blue Mountains genieten vanaf het nabijgelegen uitzichtpunt en de eucalyptusgeuren opsnuiven vanaf een gezellig terrasje. De volgende dag rijden we via de Abercrombie Caves naar de hoofdstad Canberra.

De hoofdstad Canberra

Dag 7 Canberra - Beechworth
Dag 8 Beechworth - Melbourne

Canberra is rijk aan brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen met het hooggelegen Parliament House als het bekendste bouwwerk.

We rijden in ongeveer vijf uur naar het oude goudzoekersstadje Beechworth, in de mooie Ovens Valley. In dit stadje, waar veel gebouwen uit de 'Goldrush' bewaard zijn gebleven, waan je jezelf in de goudkoortsjaren en word je misschien ook wel bevangen door de nog steeds heersende jacht naar goud. De bergachtige omgeving van Beechworth leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, bijvoorbeeld naar een van de nabijgelegen watervallen. Na de lunch vertrekken we naar de metropool Melbourne waar we aan het eind van de middag aankomen.

Van Melbourne naar de Great Ocean Road

Dag 9 Melbourne
Dag 10 Melbourne - Great Ocean Road - Warrnambool
Dag 11 Warrnambool - Tower Hill Wildlife Reserve - Robe

Melbourne is met ruim vijf miljoen inwoners de tweede grootste stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, er zijn talloze musea, restaurants en parken. Wil je later wat kleurrijke foto's aan je fotoboek toevoegen? Breng dan een bezoek aan Hosier Lane of AC/DC Lane en zet de waanzinnige graffiti kunstwerken op de foto.

Een aparte bezienswaardigheid is de dagelijkse 'pinguïnparade' op Phillip Island wanneer vele pinguïns aan land gaan en naar hun nesten op het strand waggelen. Phillip Island is dé plek om Australische dwergpinguïns te spotten. Dit kan ter plaatse als optionele excursie geboekt worden.

Koala Australie DjoserVanuit Melbourne volgen we de Great Ocean Road langs de grillige kust die dag in dag uit bestookt wordt door de machtige golven van de oceaan. Door dit voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties, bestaande uit kalksteen en zandsteen, ontstaan. De bekendste rotsformaties zijn de Loch Ard Gorge, The Grotto, London Arch (voorheen London Bridge) en de twaalf apostelen. De laatste hebben overigens niets te maken met het aantal rotsen dat uit het water opdoemt. Momenteel zijn het er nog acht en een half, de rest is door jarenlange erosie uiteen gevallen.

Vanuit Warrnambool maken we een wandeling in het Tower Hill Wildlife Reserve. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we met geluk koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor. Vervolgens rijden we in zo'n vier uur naar Robe voor onze overnachting.

Geniet van zon, zee & strand in Adelaide

Dag 12 Robe - Adelaide
Dag 13 Adelaide

Vanuit Robe is het ongeveer vier uur rijden naar Adelaide. Adelaide telt ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van South Australia. Strandliefhebbers kunnen met de tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Zeker in de zomermaanden is het blauwe water van de Golf St. Vincent erg aanlokkelijk. Adelaide staat bekend om zijn vele musea en galerijen. Leer meer over de Aboriginals en de geschiedenis van Australië in het South Australian Museum of bekijk de enorme collectie van oude boeken in de National Library.

Wijngaarden, wandelroutes & verkennen van de outback

Dag 14 Adelaide - Barossa Valley - Flinders Ranges/Hawker
Dag 15 Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
Dag 16 Flinders Ranges/Hawker - Port Augusta - Coober Pedy

We verlaten Adelaide en rijden via de wijnstreek Barossa Valley en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in. Meestal stelt de reisbegeleider voor om van de gelegenheid gebruik te maken en wijn te proeven in een van de vele wijnhuizen die dit gebied rijk is. Na een aantal uur rijden doemen plotseling de bergen van de Flinders Ranges aan de horizon op.

Wilpena Pound AustralieWilpena Pound is een enorm natuurlijk amfitheater midden in dit bergachtige gebied. Er zijn hier enkele wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartecategorieën, zodat je zelf kunt bepalen welke tocht je gaat maken. We verlaten Flinders Range en rijden via Port Augusta naar Coober Pedy. Onderweg passeren we de 'dingo fence'; een hek met een lengte van 9.600 kilometer dwars door het land, tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend. Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal.

Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen. Uiteraard volgen wij het voorbeeld van de lokale bevolking en slapen we in een rotshotel.

Ayers Rock of Uluru, de grootste monoliet ter wereld

Dag 17 Coober Pedy - Kings Canyon
Dag 18 Kings Canyon - Ayers Rock
Dag 19 Ayers Rock, bezoek Olgas
Dag 20 Ayers Rock - Alice Springs - vlucht naar Darwin

We verlaten Coober Pedy en prachtige landschappen zijn te zien onderweg naar Kings Canyon waar we overnachten. De volgende ochtend starten we vroeg met een wandeling door de spectaculaire kloof van deze Kings Canyon.

Ayers Rock DjoserAyers Rock, voor de aboriginals Uluru, is de grootste monoliet ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. We hebben voldoende tijd voor een wandeling rond Uluru. Op een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Ayers Rock. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Met een beetje geluk kruist hier de kleine ‘rock walibi’ je pad.

De volgende dag rijden we ruim 300 kilometer naar Alice Springs waarvandaan we met een binnenlandse vlucht naar Darwin reizen.

Verken het gevarieerde regenwoud in Kakadu nationaal park

Dag 21 Darwin
Dag 22 Darwin - Kakadu nationaal park
Dag 23 Kakadu nationaal park - Litchfield nationaal park - Darwin
Dag 24 Darwin - vlucht naar Cairns

Met ruim 150.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en een cycloon op eerste kerstdag 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit.

Vanuit ons hotel kun je de stad te voet verkennen. Loop zeker een keer naar de haven waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij één van de stranden.

Australie krokodil DjoserVanuit Darwin rijden we naar Kakadu nationaal park, één van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasgebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken is tijdens een optionele boottocht. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn.  We overnachten in Jabiru, niet al te ver van de 'Yellow Water Wetlands' en bekend van de mooie zonsondergangen.

Het nationaal park Litchfield ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Vanuit Darwin vliegen we in ongeveer twee en een half uur naar Cairns.

Cairns, de toegangspoort voor het Great Barrier Reef & Cape Tribulation

Dag 25 Cairns, excursie Cape Tribulation
Dag 26 Cairns
Dag 27 Cairns - Amsterdam
Dag 28 aankomst Amsterdam

Cairns, een moderne stad met ruim 160.000 inwoners, is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken, zoals een rit over de Kurandaspoorweg.

Cape Tribulation Australie DjoserWe brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation nationaal park, één van de oudste regenwouden ter wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintreerivier krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers. Vanuit Cairns vliegen we via Singapore weer terug naar Nederland.
 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Australië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
26 sep - 23 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
12 okt - 08 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
07 nov - 04 dec
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.045,-

Start - einde
07 dec - 03 jan
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.295,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 jan - 05 feb
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Start - einde
01 feb - 28 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
27 feb - 25 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Singapore Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Alice Springs naar Darwin
 • Binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel- en motelovernachtingen
 • 3 overnachtingen in cabins
 • 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens verblijf bij Ayers Rock
 • 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens verblijf Kings Canyon
 • Bezoek Blue Mountains
 • Bezoek grotten van Abercrombie of Jenolan
 • Lang traject over de 'Great Ocean Road'
 • Prachtig uitzicht op de 'Twelve Apostels'
 • Excursie Ayers Rock
 • Excursie naar Olgas
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Twee dagen in Kakadu nationaal park
 • Excursie Litchfield nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.295,-. Gedurende de overnachtingen in cabins, kan het zijn dat u wordt ingedeeld met uw medereizigers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Sydney en/of Cairns bij te boeken. De prijs in Sydney is vanaf € 65,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

Accommodatie in Cairns kost € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cairns - Darwin (of v.v.) en Darwin - Alice Springs (of v.v.), bedraagtvanaf €4.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Australië, 28 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wat een prachtig land is Australië en wat een mooie herinneringen hebben we gemaakt met een leuke groep medereizigers. 28 dagen is eigenlijk te kort en je moet best over een goede conditie beschikken om alles goed mee te kunnen doen. Het steeds regelen van al je eten lukt maar is ook erg vermoeiend.

  7,0

 • Wat een fantastische reis was dit! 4 weken rondreizen door Australië, waarbij we kennis hebben gemaakt met steden, natuur, cultuur, flora en fauna, goede hotels maar ook kamperen, vele kilometers en prachtige wandelingen hebben gemaakt. Goede reisbegeleiding hadden met oog voor al onze wensen. Top!

  9,0

 • Wil je Australië ontdekken in 4 weken, dan moet je écht deze Djoserreis boeken. Waarom? 1. vanwege de afwisseling tussen cultuur en natuur; 2. omdat je zowel kampeert als in hotels verblijft; 3. en je zelf al deze trips ter plekke niet kunt organiseren in zo'n korte tijd.

  9,0

 • Fantastische reis gehad, met als hoogtepunt de kampeer week in de Outback. Het tempo van het reizen lag hoog, maar daardoor veel gezien en meegemaakt. Australië ervaren is geen vakantie, maar is echt reizen.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

Avonmore On The Park Boutique Hotel, Sydney, AustraliaDe hotels waar we overnachten zijn onderling heel verschillend. In de grote steden gebruiken we centraal gelegen, comfortabele middenklasse hotels. De meeste hotelkamers zijn voorzien van airconditioning en je kunt er vaak koffie of thee zetten.

Op enkele afgelegen plaatsen slaap je in een eenvoudig sfeervol 'pub'-hotel, een typisch Australische accommodatie.

In Coober Pedy overnachten we meestal in een hotel dat in de rotsen is uitgehouwen.

We slapen drie nachten in cabins in Kings Canyon en Ayers Rock. Tijdens het verblijf hier zijn verschillende maaltijden inbegrepen in de reissom. Er zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sydney Avonmore on the Park Boutique
Beechworth Armour Motor Inn
Warnambool City Heart Motel
Coober Pedy The Lookout Cave Underground Motel
Coober Pedy Mud Hut Hotel
Darwin Travelodge Mirambeena
Cairns Cairns City Palms

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.295,-. Gedurende de overnachtingen in cabins, kan het zijn dat u wordt ingedeeld met uw medereizigers.

 • Armour Motor Inn tuin Beechworth Australie
 • Armour Motor Inn kamer Beechworth Australie

  De hotelkamers hebben badkamer met eigen douche en toilet

 • Armour Motor Inn zwembad Beechworth Australie
 • Bayview on the Park Melbourne Australie
 • Bayview on the Park kamer Melbourne Australie
 • Bayview on the Park kamer Melbourne Australie

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Coober Pedy

  In Coober Pedy slapen we in een rotshotel

 • The Lookout Cave Underground Motel kamer Cooper Pedy Australie

  In Cooper Pedy slaap je meestal in een bijzondere accommodatie onder de grond

 • Travelodge Resort kamer Mirambeena Australie
 • Travelodge Resort zwembad Mirambeena Australie
 • Cairns City Palms Australie

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  10:25 - 05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Sydney

  Vertrek

  07:05 - 17:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Cairns - Singapore

  Vertrek

  18:10 - 23:05

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 06:45*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 8,5 uur met Darwin. In de zomertijd is het verschil 1 uur minder.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cairns - Darwin (of v.v.) en Darwin - Alice Springs (of v.v.), bedraagtvanaf €4.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over de weg maken we gebruik van eigen bussen met airconditioning waarmee de 'Outback' in de zomer prima bereisbaar is. Met hun bescheiden afmetingen zijn ze zeer geschikt om over de vaak onverharde wegen te rijden. De bussen worden bestuurd door ervaren Australische chauffeurs, die de route goed kennen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen: voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om in een gezellige lokale pub iets te drinken. Houd rekening met grote afstanden waardoor de reisdagen soms lang kunnen zijn.

Van Alice Springs naar Darwin en van Darwin naar Cairns v.v. maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

 • Vlucht Singapore Airlines

  Comfortabele vluchten met Singapore Airlines

 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser

  De comfortabele bus heeft airconditioning

 • Bus Australië Djoser
 • Binnenkant bus Australie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Singapore Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Alice Springs naar Darwin
 • Binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel- en motelovernachtingen
 • 3 overnachtingen in cabins
 • 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens verblijf bij Ayers Rock
 • 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens verblijf Kings Canyon
 • Bezoek Blue Mountains
 • Bezoek grotten van Abercrombie of Jenolan
 • Lang traject over de 'Great Ocean Road'
 • Prachtig uitzicht op de 'Twelve Apostels'
 • Excursie Ayers Rock
 • Excursie naar Olgas
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Twee dagen in Kakadu nationaal park
 • Excursie Litchfield nationaal park

Excursies

Florence Falls bij Darwin AustraliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil zich verdiepen in de bijzondere dieren 'Down Under', de ander gaat voor de spectaculaire landschappen, of neemt plaats op een terras in grote steden als Sydney, Melbourne of Cairns. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Australië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen.

 • Vanuit ons hotel in Sydney vertrekken we ’s morgens vroeg naar het Blue Mountains nationaal park. Hier wordt je omgeven door prachtig natuurschoon met o.a. talloze eucalyptusbomen waarvan de oliën verdampen en daardoor een prachtige blauwe mist over de bergen hangt.
 • Na ons bezoek aan de Blue Mountains NP rijden we via de grotten van Abercrombie of Jenolan naar Canberra.
 • Uiteraard mag de prachtige route over de Great Ocean Road niet ontbreken en zit in deze reis inbegrepen.
 • Eén van de vele prachtige uitzichten aan de ruige Australische kust zien we de bij de rotsformaties de 'Twelve Apostels'.
 • De grootste monoliet ter wereld, Ayers Rock, wordt al eeuwenlang aanbeden en vereerd door de Aboriginalstam Anangu.
 • We brengen een bezoek aan de Olgas, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen.
 • 2-daagse excursie naar Kakadu nationaal park.
 • Van Kakadu nationaal park rijden we via Litchfield nationaal park terug naar Darwin.
 • Cape Tribulation, deze dagexcursie naar dit tropische regenwoud die direct tot aan het zandstrand komt is absoluut de moeite waard.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld. In de grote steden zoals Sydney en Cairns zijn er vele mogelijkheden zoals o.a. een bezoek aan het indrukwekkende Opera House in Sydney of een snorkel- of duikexcursie op het Great Barrier Reef. Tijdens het verblijf in Kakadu nationaal park kun je de Yellow Water cruise maken door een prachtig natuurgebied waar je vele vogels en met geluk krokodillen kunt spotten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort 
 • 651 eVisitor visum voor Australië. Dit e-visum is gratis en vraag je zelf online aan.

Geldzaken

In Australië wordt er betaald met de Australische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote plaatsen zijn veel geldautomaten.
Contant: euro’, Australische dollars
Creditcards: kun je in veel restaurants en winkels gebruiken.

Als richtlijn voor bedragen die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week. Tijdens de reis wordt door de reisbegeleiding een bedrag gevraagd van ongeveer $ 130,- voor verschillende entreegelden en de facultatieve bootexcursie in het Kakadu nationaal park. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de cabins zijn de volgende maaltijden inbegrepen: 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens verblijf Kings Canyon en 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens verblijf bij in Ayers Rock.

Overige maaltijden zijn niet in de reissom inbegrepen. Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. Je kunt met de groep eten, maar je bent uiteraard ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Bijna alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd zodat je altijd wel een ruime keuze hebt aan restaurantjes. Houd je van vis dan moet je zeker de 'sea-food platter' proberen. Meestal word je dan verrast met een enorme schaal, die rijkelijk is gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan. Vleesliefhebbers kunnen de smakelijke kangoeroe-steak eens proeven.

Vanwege de afgelegen ligging van sommige locaties en de soms grote onbewoonde gebieden die we doorkruisen is het niet altijd mogelijk in restaurants te eten.

Gezondheid

Voor een rondreis door Australië heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in dit land zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen verhoogd risico.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Sydney en/of Cairns bij te boeken. De prijs in Sydney is vanaf € 65,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

Accommodatie in Cairns kost € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Het klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond is de verdeling van de jaargetijden tegengesteld aan die van ons. In onze zomermaanden is het dus winter in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Tijdens de reis krijg je dan ook altijd te maken met grote verschillen in temperatuur en vochtigheid. Het tropische noorden kent eigenlijk twee seizoenen: een droge en een vochtige periode, met het hele jaar temperaturen rond de 30°C. De droge periode is van mei tot en met oktober. De regentijd is van december tot en met april, er valt dan af en toe een bui.

Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. De droogte en de warmte hebben de aarde rood doen kleuren, waardoor het de bijnaam 'The Red Centre' gekregen heeft. In de (Australische) zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven de 40°C en in de nacht kan het weer zeer sterk afkoelen. Vanwege de lage luchtvochtigheid ervaar je de warmte heel anders dan in Nederland en België, waardoor de temperatuur goed te verdragen is. Een ander seizoengebonden aspect is de aanwezigheid van de lastige 'bush-flies', waarmee je in de zomermaanden zeker te maken krijgt. De 'Australian wave' (het waaigebaar voor je gezicht) en de vliegennetjes bieden uitkomst tegen deze vliegen. Het klimaat in het zuiden kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. Het klimaat van Sydney is erg mild waardoor het een subtropisch karakter heeft.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door Australië is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis; die je natuurlijk ook uitgebreid vertelt over lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië.

In de steden Sydney, Cairns en Darwin zal een lokale vertegenwoordiger voor je klaar staan. Op zoek naar een leuk restaurant, een bijzondere bezienswaardigheid of, een lokale markt? De lokale reisbegeleider wijst je de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je goed voor en neem een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we naar en in Australië?

We vliegen met Singapore Airlines, via Singapore, naar Australië. In Australië beschikken we over comfortabele, eigen bussen die ook de onverharde wegen aankunnen. Voor de trajecten Alice Springs naar Darwin en Darwin naar Cairns maken we gebruik van  binnenlandse vluchten. Vanwege de beperkte bagageruimte en om schade aan koffers te voorkomen verzoeken we je deze niet mee te nemen maar voor je bagage een rugzak of weekendtas te gebruiken.

Waar overnachten we?

In de grote steden overnachten we in centraal gelegen, comfortabele middenklasse hotels. De hotels zijn voorzien van airconditioning en op de meeste kamers kun je koffie of thee zetten. Op enkele afgelegen plaatsen slaap je in een eenvoudig, maar sfeervol 'pub'-hotel, een typisch Australische accommodatie. In Coober Pedy overnachten we in een hotel of motel, dat in de rotsen is uitgehouwen.

We slapen in totaal drie nachten in comfortabele tented camps in Kings Canyon en Ayers Rock. Dit zijn luxe tenten, met opgemaakte bedden voor twee personen, die reeds zijn opgezet. Op de Australische campings zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant.

Hoe is het vervoer in Australië

Voor het vervoer over de weg maken we gebruik van eigen bussen met airconditioning waarmee de 'Outback' in de zomer prima bereisbaar is. Met hun bescheiden afmetingen zijn ze zeer geschikt om over de vaak onverharde wegen te rijden. De bussen worden bestuurd door ervaren Australische chauffeurs, die de route goed kennen. Het voordeel van een eigen bus is verder, dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om in een gezellige lokale pub iets te drinken. Houd rekening met grote afstanden waardoor de reisdagen soms lang kunnen zijn.

Hoe groot zijn de afstanden?

Australië is een prachtig, maar ook een groot land. In 4 weken doorkruisen we een groot deel van dit continent. Daardoor zijn langere reisdagen niet altijd te vermijden. Om een idee te krijgen: de route van Sydney naar Adelaide is ongeveer 2.200 kilometer (rijden we in 8 dagen) en we leggen ca 2.800 kilometer af van Adelaide naar Alice Springs (6 dagen). Soms moeten we dan ook vroeg opstaan om nog dezelfde dag de eindbestemming te bereiken. We maken gebruik van onze eigen bus dus er zullen onderweg meerdere stops gemaakt worden voor een wandeling, lunch of gewoon een mooie foto.

Hoe is de begeleiding in Australië?

Begint je reis in Sydney, dan zijn de eerste dagen daar lokaal vertegenwoordigd en kun je vrij besteden.

Vanaf Sydney tot en met Alice Springs begeleidt de chauffeur de reis, geeft tips en lost eventuele problemen op. Een lokale gids begeleidt de tweedaagse excursie naar Kakadu nationaal park en in Darwin en Cairns is onze lokale vertegenwoordiger je informatiebron en aanspreekpunt. Deze lokale vertegenwoordiger ontvangt je ook als je reis in Cairns begint.

Maakt het verschil of ik in Sydney begin of in Cairns?

Er zit, afgezien van de volgorde, geen verschil in de programma's.

Hoe kom ik aan een visum voor Australië?

Het visum voor Australië kun je zelf gratis online aanvragen. In 90% van de gevallen ontvang je na aanvraag binnen 48 uur het e-Visum met een geldigheid van 3 maanden. Meer informatie over de procedures ontvang je na boeking. Start niet eerder dan 4 weken voor vertrek met de aanvraag omdat het e-visum vanaf afgifte maximaal 3 maanden geldig is. Meer informatie hierover is te  hierover is te vinden op deze website.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten zelf bij het Australische consulaat (070-3108200) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Wat is de beste reistijd voor Australië?

De seizoenen zijn in Australië tegengesteld aan die van ons, maar echte seizoensverschillen doen zich eigenlijk alleen voor in het zuidoosten. Hier heerst een subtropisch klimaat met relatief koude winters in onze zomermaanden en warme, droge zomers in onze winter. Het noorden is tropisch, met een droge periode van mei tot en met oktober. In de ‘regentijd’, van november tot en met april, valt er af en toe een bui. In het midden heerst een woestijnklimaat met temperaturen die overdag kunnen oplopen tot boven de 40 graden en in de nacht kunnen dalen tot rond het vriespunt.

Kan ik Ayers Rock beklimmen?

Nee, sinds oktober 2019 is het verboden om Ayers Rock te beklimmen.

Kan ik de reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland combineren?

Ja, dat is mogelijk. Je boekt dan de complete reis naar Australië en het landarrangement voor Nieuw-Zeeland. Daarnaast reserveren we de extra vluchten tussen Australië en Nieuw-Zeeland voor je; de kosten hiervan zijn op aanvraag. Voor het noodzakelijke aanpassen van de oorspronkelijke intercontinentale vluchten berekenen we géén extra kosten.

Bekijk ook onze 30-daagse reis naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Australië?

De netspanning in Australië is, net als in Nederland, 220 Volt. In de stopcontacten passen alleen stekkers met drie poten.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Australië

Bekijk alle reisblogs over Australië