Australië

Australië

Met oog voor de wereld

 • Great Barrier Reef

  Langs de Oostkust van Australië ligt een onderwaterparadijs van uitzonderlijke schoonheid, het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en gelegen in de Koraalzee, naast de kust van Queensland.

  Lees meer

 • Ayers Rock

  Ayers Rock, gelegen in het hartje van de Australische outback is een van de grootste monolieten ter wereld. De rotsformatie rijst zo’n 350 meter op uit de struiken en de vlakke omgeving van dit continent en biedt een opmerkelijk schouwspel, zeker bij zonsopgang en zonsondergang.

  Lees meer

 • Het pure leven van Zuidoost-Australië

  Kangoeroes, walibi’s en koalaberen. Surfers, boeren en cowboys. Miljoenensteden, maar ook prachtige natuur. Het zuidoosten van australië is een mooi gebied om in relatief korte tijd kennis te maken met de vele gezichten van dit enorme land.

  Lees meer

 • Australie, fragmenten uit een reisdagboek

  Dag 3 - SydneySydney voldoet aan alle verwachtingen. We zitten in een prima hotel in de ruige, maar niet ongezellige wijk Kings Cross, op een half uurtje lopen van de Harbour Bridge en Opera House. De eerste dag maken we gebruik van de Hop on Hop off Bus, die ons langs alle bezienswaardigheden brengt, tot de beroemde Bondi beach aan toe. De tweede dag doen we erg veel lopend. Het weer is aangenaam...

  Lees meer

 • 'Kaap der Ellende'

  Gelegen ten noorden van de stad Cairns ligt Cape Tribulation: een spectaculair paradijs en één van de weinige plaatsen ter wereld waar het regenwoud aan de zee grenst. De naam - Kaap der Ellende - werd aan het gebied gegeven door Kapitein Cook, omdat hij veel moeite had om veilig langs het gebied te varen.

  Lees meer

Terug naar boven