Australië

Australië

Met oog voor de wereld

 • Bezienswaardigheden in Sydney

  Bezienswaardigheden in Sydney

  Ontdek de grootste stad van Australië aan de hand van vier bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  Lees meer

 • The Great Ocean Road - de mooiste weg van Australië

  The Great Ocean Road - de mooiste weg van Australië

  Heb ja altijd al over the Great Ocean Road willen rijden? Lees dan hier verder voor meer informatie over de bekendste weg van Australië!

  Lees meer

 • Australië, langs de oudste kunst ter wereld

  Australië, langs de oudste kunst ter wereld

  Nederland mag misschien bekendstaan om het voortbrengen van ‘grote meesters’ als het om schilderijen gaat, maar de oudste schilderkunst ter wereld vind je in het Australische Kakadu National Park waar Aboriginals tienduizenden jaren geleden al muurschilderingen maakten. En dat maakt Kakadu, het grootste nationale park van Australië, dé plek om van kunstschat naar kunstschat te wandelen. tekst | Wil...

  Lees meer

 • Down under in de keuken

  Down under in de keuken

  Australië staat misschien niet bekend om zijn keuken, maar toch kun je op reis een paar typisch Australische gerechten proberen!

  Lees meer

 • Wiggle wiggle

  Wiggle wiggle

  Als je op reis bent in Australië, dan kun je in de buurt van Melbourne iets heel bijzonders zien.

  Lees meer

 • Kakadu Nationaal Park

  Kakadu Nationaal Park

  Kakadu Nationaal Park is het grootste nationaal park van Australië en strekt zich ongeveer 20.700km² uit over afgelegen tropische wildernis. Het symbool van dit park is de enorme zandstenen rotswand.

  Lees meer

 • Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef

  Langs de Oostkust van Australië ligt een onderwaterparadijs van uitzonderlijke schoonheid, het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld en gelegen in de Koraalzee, naast de kust van Queensland.

  Lees meer

 • Ayers Rock

  Ayers Rock

  Ayers Rock, gelegen in het hartje van de Australische outback is een van de grootste monolieten ter wereld. De rotsformatie rijst zo’n 350 meter op uit de struiken en de vlakke omgeving van dit continent en biedt een opmerkelijk schouwspel, zeker bij zonsopgang en zonsondergang.

  Lees meer

 • Het pure leven van Zuidoost-Australië

  Het pure leven van Zuidoost-Australië

  Kangoeroes, walibi’s en koalaberen. Surfers, boeren en cowboys. Miljoenensteden, maar ook prachtige natuur. Het zuidoosten van australië is een mooi gebied om in relatief korte tijd kennis te maken met de vele gezichten van dit enorme land.

  Lees meer

 • Australie, fragmenten uit een reisdagboek

  Australie, fragmenten uit een reisdagboek

  Dag 3 - SydneySydney voldoet aan alle verwachtingen. We zitten in een prima hotel in de ruige, maar niet ongezellige wijk Kings Cross, op een half uurtje lopen van de Harbour Bridge en Opera House. De eerste dag maken we gebruik van de Hop on Hop off Bus, die ons langs alle bezienswaardigheden brengt, tot de beroemde Bondi beach aan toe. De tweede dag doen we erg veel lopend. Het weer is aangenaam...

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven