Overzicht Australië rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Australië

Landinformatie Australië

Landinformatie Australië

 • Hoofdstad: Canberra
 • Andere bekende steden in Australië: Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide
 • Inwoners: 23 miljoen
 • Taal: Engels
 • Munteenheid: Australische Dollar
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Australië 10 uur later, tijdens onze zomertijd is het in Australië 8 uur later.
 • Oppervlakte: 7.692.024 km2
 • Geografie: Australië is het grootste eiland van het continent Oceanië. Naast de lange kustlijn van 25.670 km, vind je er voornamelijk woestijn, in het noordoosten regenwouden en in de binnenlanden steppe- en savanneachtige gebieden en scrublands. Naast de prachtige gevarieerde natuur, vind je ook unieke diersoorten in Australië, zoals koala’s en kangaroos.


> Rondreizen Australië

Terug naar boven

Beste reistijd Australië

Beste reistijd Australië

Net als Nederland, kent Australië 4 seizoenen. Australië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor het in onze winter daar zomer is en andersom. Zomers kan het er maar liefst 40 graden worden, terwijl het in de nacht flink af kan koelen. Australië heeft verschillende klimaatsoorten. Houd hier rekening mee tijdens je rondreis door Australië. In het noorden is het tropisch en in het zuiden kennen ze koude winters met sneeuw in de bergen en zomers die warm en droog zijn. Centraal Australië heeft een woestijnklimaat. Van mei t/m oktober is de grootste kans op droog en van december t/m april valt er af en toe een bui.

> Rondreizen Australië

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Australië

Bezienswaardigheden in Australië

Australië staat bekend om de machtige ‘rode’ bergen, uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende watervallen en regenwouden en witte stranden waar veel surfers te vinden zijn. Er zijn maar weinig landen die zo tot de verbeelding spreken, als dit immense land. Door de veelzijdigheid van het land zijn er tal van bezienswaardigheden, zoals het Opera House in Sydney, het nationaal park ‘Blue Mountains’ en veelzijdig Adelaide: enkele hoogtepunten die je absoluut niet mag missen!


Opera House 
The Opera House Sydney Australie DjoserTegen de achtergrond van de haven van Sydney staat het beroemde Opera House, het bloeiend centrum van kunst, cultuur en muziek. Het is één van 's werelds meest karakteristieke gebouwen met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de Harbour Bridge. Jaarlijks trekt het Opera House vele miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

Ervaar alles wat het Opera House te bieden heeft: een rondleiding onder begeleiding, indrukwekkende shows of geniet van een drankje aan de Opera Bar als de zon ondergaat.
 
Indrukwekkende Blue Mountains
Blue Mountains Australie DjoserHet nationaal park ‘Blue Mountains’ behoort tot de ‘Great Dividing Range’ wat gevormd is uit gigantische zandstenen plateaus waar ruim 600 verschillende eucalyptusbomen voorkomen.  Het nationaal park heeft zijn naam te danken aan de blauwe gloed die vaak boven het gebied hangt. Deze blauwe gloed ontstaat op warme dagen waardoor de eucalyptusoliën van de bomen verdampen. Door de veelzijdigheid van dit gebied staat het niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Bezoek onder andere de verscholen watervallen tussen het regenwoud of geniet van het immense uitzicht waar je de steile rotswanden en ravijnen kunt aanschouwen.

Adelaide
Straat Adelaid Australie DjoserAdelaide is de hoofdstad van het zuidelijkste deel van Australië. De stad telt ruim 1,3 miljoen inwoners en is daarmee de vijfde grootste stad in Australië. Adelaide staat, vanwege de vele kerken die de stad telt, bekend als de ‘City of Churches’. De vroegere bewoners van Adelaide waren vluchtelingen uit Duitsland, hun invloed is nog steeds terug te zien in muziek en het eten. Ook bepalen oude trams nog het straatbeeld.

De Torrens rivier is omringd door parken en stroomt dwars door Adelaide. Deze rivier stroomt 85 kilometer van de bron in Adelaide Hills, over de Adelaide Plains, dwars door het centrum van de stad en mondt uit tussen Henley Beach South en West Beach.  Op de fiets kun je prima de omgeving van Adelaide verkennen.

De Australische keuken
Kangaroo Biefstuk Australische eten (internet)Lange tijd kende Australië geen eigen keuken, behalve de Aboriginal bushtucker die voornamelijk in de outback genuttigd wordt. Een bekend bush food item dat wij ook in Nederland kennen zijn de macadamianoten.

Als we tegenwoordig spreken over de traditionele Australische keuken, weten we dat de wortels in de Engelse keuken liggen. De culinaire invloeden komen vooral van de naoorlogse immigranten. Hierdoor is de traditionele Australische keuken (mod Oz) een boeiende mix van smaak en culturen vanuit de hele wereld. Deze mix bestaat vooral uit Aziatische kruiden en typisch Europese gerechten.

Een bekend ingrediënt in vele gerechten is de kangoeroe biefstuk. Gelukkig wordt de kangoeroe hierdoor niet met uitsterven bedreigd, omdat er van de vijftig verschillende soorten kangoeroes, maar op vier soorten gejaagd mag worden. Het vlees van de kangoeroe is puur scharrelvlees, omdat het beest zijn hele leven in de vrije natuur heeft doorgebracht.

Veelzijdig Melbourne
Melbourn straatbeeld Australie DjoserMelbourne staat bekend om haar veelzijdigheid; van kunst, natuur en cultuur tot aan de geschiedenis van de Aboriginals. De stad is een mix van Victoriaanse huizen, oude koloniale panden en strakke woontorens en kantoorpanden. In Melbourne hoef je je dus geen moment te vervelen, alles is op loopafstand te bereiken. Luna Park is een ideale plek voor kinderen om zich uit te leven.

De indrukwekkende en kleurrijke skyline van Melbourne is ‘s avonds te bewonderen in de twee hoogste uitkijktorens. Een sensationeel uitzicht dat absoluut niet gemist mag worden!

> Rondreizen Australië

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

De mooiste reis die wij ooit in ons leven gemaakt hebben. Va...
De mooiste reis die wij ooit in ons leven gemaakt hebben. Van de geweldige fauna in Australië tot de adembenemende flora in Nieuw-Zeeland. De reis zat goed in elkaar met zeer veel afwisseling. We hadden een leuke groep en de begeleiding was voortreffelijk. Deze reis is onvergetelijk.

Arno H. - 9,0
Terug naar boven