Bekijk de Rondreis Azoren, 10 dagen van Djoser

Rondreis Azoren 10 dagen

De vier mooiste eilanden van de archipel

Vanaf € 1.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De reis begint op het bijzondere eiland Faial waar we in het sfeervolle havenplaatsje Horta verblijven. Op dit eiland wandelen we op de Cabeço Gordo-vulkaan met z'n weelderig begroeide caldeira-krater. Kenmerkend aan Pico zijn de huizen van zwarte lavablokken. São Jorge heeft betoverende vulkanische landschappen en bloemrijke dorpjes als Urzelina en Manadas. Vanuit Ponta Delgada kun je diverse uitstapjes maken over São Miguel, het grootste eiland. Zo kun je een excursie maken naar Sete Cidades. In dit gebied, bezaaid met oude vulkanen en weelderig begroeide kraters, liggen veertien kratermeren in schitterende groene en blauwe kleuren.

Daarom Djoser

 • Verken maar liefst 4 eilanden: Faial, Pico, São Jorge & São Miguel
 • Comfortabele hotels met zwembad
 • Tot rust komen op schitterende eilanden
 • Inclusief binnenlandse vlucht en mooie ferry overtochten
 • Excursie naar Caldeira-krater & Capelinhos-vulkaan
 • Speur naar potvissen en dolfijnen
 • Heerlijke stoofschotels proeven bij Lagoa das Furnas

Route en kaart

Routekaart Rondreis Azoren, 10 dagen
 1. Amsterdam - Faial (Horta)
 2. Faial, bezoek aan Caldeira en Capelinhos-vulkaan
 3. Faial, dagtocht naar Pico
 4. Faial - veerboot naar São Jorge (Velas)
 5. São Jorge
 6. São Jorge
 7. São Jorge - vlucht naar São Miguel (Pta. Delgada)
 8. São Miguel, Lagoa das Furnas
 9. São Miguel
 10. São Miguel - Amsterdam

Reisbeschrijving

Speuren naar potvissen en dolfijnen vanuit Horta

Dag 1 Amsterdam - Faial (Horta)
Dag 2 Faial, bezoek aan de Caldeira-krater en Capelinhos-vulkaan
Dag 3 Faial, dagtocht naar Pico

Dolfijnen spotten Azoren vanuit Horta Azoren DjoserWe vliegen via Lissabon naar het eiland Faial. Hier verblijven we in het sfeervolle havenplaatsje Horta. De haven, halverwege de trans-Atlantische oversteek, ligt meestal vol jachten, wat een levendige sfeer met zich meebrengt. Horta heeft veel interessante kerkjes die je kunt bezichtigen en een klein maar interessant museum. ’s Avonds kun je bij een lekker glas wijn in het beroemde Café Sport, luisteren naar de sterke verhalen van zeelui uit de hele wereld. De haven van Horta is het vertrekpunt van boten die op 'big game' vissen. Ze hebben het voorzien op de enorme vissen die zich in de buurt van de ruige kustlijn wagen, zoals marlijn, tonijn en 'esqualos' (doornhaai). Je kunt hier een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen of heerlijk gaan zwemmen. Vanaf de klif van Monte da Guia heb je een fantastisch uitzicht op de stad, het strand van Porto en het eiland Pico. Ook vanaf de Espalamaca geniet je van een mooi uitzicht op de stad, de haven en bij helder weer het eiland São Jorge.

Op dag twee maken we een excursie van een halve dag naar de weelderig begroeide groene caldeira-krater van de vulkaan Cabeço Gordo. Caldeira betekend in het Portugees grote komvormige krater. Ook brengen we een bezoek aan de Capelinhos-vulkaan. Tijdens de laatste uitbarsting van deze vulkaan, in 1957, werden 300 huizen van de gemeentes Capelo en Praia do Norte onder een deken van as bedolven. In dit gebied, aan de westkant, is het eiland aangegroeid met 2,4 km² grillige en kleurrijke vulkanische resten.

Pico vulkaan AzorenWe stappen op de veerboot voor een dagtocht naar het nabijgelegen Pico. Kenmerkend voor het geheel eigen karakter van dit eiland zijn de huizen van zwarte lavablokken, met kleurige tuinen en balkons vol bloemen. De gelijknamige vulkaan heeft met een hoogte van 2351 meter de hoogste top van Portugal. In de plaatsen São Roque en Madalena proef je de eeuwenoude geschiedenis in de straatjes. Het dorpje São João heeft bezienswaardige kerkjes en schilderachtige straten die in zee uitmonden. Sommige dorpen gaan naadloos over in wijngaarden, waarvan je zeker de oogst moet proeven. Na ons bezoek, aan verschillende dorpjes en voor liefhebbers een korte wandeling, nemen we dezelfde dag de boot terug naar Faial. 


Doorkruis betoverende vulkanische landschappen op São Jorge

Dag 4 Faial - veerboot naar São Jorge (Velas)
Dag 5 São Jorge
Dag 6 São Jorge

Uitzicht op Sao Jorge Azoren DjoserWe steken met een veerboot over naar het weinig bezochte eiland São Jorge. Onderweg maak je kans vanaf het dek dolfijnen te zien. São Jorge is net als de andere eilanden ontstaan door een reeks opeenvolgende vulkaanuitbarstingen. Het hoogste punt van het eiland is de Pico da Esperança op 1053 meter. Deze vormt samen met de andere bergen één rechte lijn over de volle lengte van het eiland. We overnachten in het authentieke plaatsje Velas, aan de voet van de vulkaan Morro Grande. Een beklimming naar de top is de inspanning zeker waard! Je hebt een fantastisch uitzicht op de baai en het naburige Pico. ’s Middags is het heerlijk om door de nauwe straten te slenteren en de lokale keuken te proberen in een van de vele 'casas de pasto', kleine eettentjes met een beperkte maar vaak uitstekende kaart. Het stadje heeft naast mooie oude herenhuizen, een eigen strand en een natuurlijk zwembad. De haven zorgt voor een levendige sfeer.

Kustlijn Sao JorgeDeze dagen staan er geen excursies op het programma. Je bent vrij om je eigen programma in te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld een trip maken naar het oostelijke gedeelte van het eiland. Je doorkruist betoverende vulkanische landschappen en rijdt door bloemrijke dorpjes als Urzelina en Manadas. Hier staat ook het oudste kerkje van de Azoren, de Igreja de Santa Barbara. Tussen de rotsen aan de steile noordkust bevindt zich een opvallend natuurverschijnsel, de 'fajãs'. Dit zijn vlakke, vruchtbare landtongen aan de voet van kliffen. Deze zijn ontstaan uit lavastromen die zich van de steile klippen de oceaan instortten, waar het water ze deed stollen. Je kunt onder andere de Fajã do Ouvidor, de levendigste kustvlakte van het eiland, en Fajã dos Cubres bezoeken. Het piepkleine vissershaventje van Fajã do Ouvidor wordt vooral gebruikt als zwembassin, waar wij op een mooie dag ook zeker gebruik van kunnen maken.

In de omgeving van Velas zijn verschillende wandeltochten mogelijk. Ook kun je een taxi nemen naar Sete Fontes, een bosrijk park met exotische planten en enorme boomvarens. Liefhebbers kunnen een wandeling maken naar een uitzichtpunt aan de noordkust of een langere wandeling naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais, op de westpunt van het eiland. Je geniet dan van prachtige uitzichten op zee en het heuvelachtige gebied.


Breng een bezoek aan de schitterend gekleurde kratermeren van Sete Cidades

Dag 7 São Jorge - vlucht naar São Miguel (Ponta Delgade)
Dag 8 São Miguel, Lagoa das Furnas
Dag 9 São Miguel
Dag 10 São Miguel - Amsterdam

Marktkraam Ponta Delgada Sao Miguel Azoren DjoserWe vliegen naar São Miguel, het grootste eiland van de archipel. Ponta Delgada, de bruisende hoofdstad vol monumenten, restaurants en winkels, is de komende dagen onze uitvalsbasis. Op São Miguel maken we een tocht over dit veelzijdige eiland naar Lagoa das Furnas. Onderweg zien we verschillende interessante dorpjes met een eigen karakter, zoals Villa Franca do Campo. Elk dorpje heeft zijn eigen ambacht en houdt de eeuwenoude tradities in ere. Dat zie je bijvoorbeeld aan de blauwe keramiek van Lagoa. In het vulkanisch actieve merengebied bij Lagoa das Furnas geven zwavelbronnen, bubbelende modderpoelen en kokende waterbronnen het landschap een surrealistisch tintje. De gaten langs de oevers van het meer fungeren als stoomoven voor een heerlijke lunch: de ovenschotel 'cozido das Furnas'. 's Middags kun je de botanische tuinen van Furnas bekijken. Via de noordkust brengt de bus je terug naar Ponta Delgada.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren DjoserJe kunt vanuit Ponta Delgada een bezoek brengen aan de nabijgelegen ananasplantage (de Faijxa de Baixo) waar je de heerlijke zoete geurige ananas kunt proeven. De laatste dag kun je een excursie maken naar Sete Cidades, een van de grootste Europese kraters. In dit gebied, bezaaid met oude vulkanen en weelderig begroeide kraters, liggen veertien kratermeren in schitterende groene en blauwe kleuren. Vanaf het Visto do Rei geniet je van het 'koninklijke uitzicht' op dit gebied. De vele sfeervolle, goed bezochte eethuizen van Ponta Delgada bieden een prettige afsluiting van het verblijf op de Azoren.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 jul - 30 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
04 aug - 13 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
18 aug - 27 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
25 aug - 03 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
01 sep - 10 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
15 sep - 24 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 apr - 29 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
27 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
04 mei - 13 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
11 mei - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
18 mei - 27 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.845,-

Start - einde
25 mei - 03 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
08 jun - 17 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
15 jun - 24 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
22 jun - 01 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met TAP Portugal
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht São Jorge - São Miguel
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt inbegrepen
 • Ferryovertocht tussen Faial - Pico en Faial - São Jorge
 • Excursie Caldeira-krater & Capelinhos-vulkaan
 • Dagtocht naar Pico
 • Bezoek Lagoa das Furnas
 • Dagtocht over het eiland São Miguel

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging óf verlenging met accommodatie is in Horta of Ponta Delgada in een centraal gelegen hotel bij te boeken.

In Horta is de prijs is vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 165,- per nacht. In Ponta Delgada is de prijs vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 160,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Azoren, 10 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een hele mooie reis en een hele leuke ervaring om het vaker te doen :) Je bent vrij om zelf activiteiten te doen maar ze bieden heel vaak rondreizen aan met een tourbus. Zeker aan te raden aan mensen die alleen willen reizen en niet helemaal alleen willen zijn.

  8,0

 • Hier vind je natuur zoals je die altijd al had willen zien: oneindige zeegezichten, groene velden en bossen en zwarte kliffen van lavastenen. Ga de zee op voor een walvistocht of wandel door het ruige landschap. Djoser brengt je naar 4 eilanden per veerboot en vliegtuig. Er is genoeg te beleven!

  8,0

 • Het was een heerlijke reis en een prachtige bestemming. Echter waren er wat mindere punten. Hadden we een lange overstaptijd op Lissabon zowel heen- en terugreis. Het ontbijten in een tijdsblok zorgt voor stress. Misten in hotel Neat een zwembad waar je kan relaxen na lange dag sightseeing.

  7,0

 • Mooie reis, wat een prachtige eilanden. De overstap in Lissabon duurde wel een beetje lang, het was een lange dag. De bedden van hotel 2 vond ik te hard. Verder verliep de reis wel goed, vele keuze opties die niet altijd even duidelijk werden uitgelegd maar de reisbegeleidster pikte alles goed op.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen zeer goede hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Bij een aantal hotels is een zwembad. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Enkele van de hotels op Faial en São Jorge liggen op mooie locaties en bieden een fantastisch uitzicht op de omringende oceaan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Horta Azoris Faial Hotel
São Jorge Hotel Sao Jorge Garden
Ponta Delgada Hotel Neat Avenida


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 495,-.

 • Azoris Faial Garden Horta Azoren
 • Azoris Faial Garden kamer Horta Azoren

  De comfortabele kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Azoris Faial Garden ontbijt Horta Azoren
 • Azoris Faial Garden zwembad Horta Azoren
 • Azoris Faial Garden binnen zwembad Horta Azoren

  Diverse hotels hebben een buiten- en/of binnenbad

 • Hotel Sao Jorge Garden kamer Sao Jorge Azoren
 • Azoren Velas Hotel Sao Jorge Graden twin kamer
 • Azoren Velas Hotel Sao Jorge Graden ontbijt
 • Azoren Velas Hotel Sao Jorge Graden buitenaanzicht

  De hotels liggen op loopasftand van de mooie binnensteden of bezienswaardigheden

 • Azoren Velas Hotel Sao Jorge Graden zwembad
 • Azoren Ponta Delgada Hotel Canadiano restaurant

  Tijdens alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Hotel Ponta Delgada kamer Azoren
 • Hotel Ponta Delgada twin kamer Azoren
 • Hotel Ponta Delgada zwembad Azoren
 • Hotel Ponta Delgada ontbijt Azoren

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  07:00 - 09:05

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Horta

  Vertrek

  15:10 - 16:55

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Ponta Delgada - Lissabon

  Vertrek

  10:45 - 14:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  18:25 - 22:20

De binnenlandse vlucht van São Jorge naar São Miguel wordt met de lokale luchtvaartmaatschappij SATA uitgevoerd. Van Faial naar Pico en van Faial naar São Jorge maken we gebruik van de veerboot.

Tijdsverschil: Op de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de excursies op de drie verschillende eilanden en voor de transfer van en naar de luchthavens maken we gebruik van onze eigen bus. De wegen zijn goed en de afstanden zijn gering, waardoor we veel tijd hebben om van de eilanden te genieten. Bij vertrek van Faial naar São Jorge lopen we de korte afstand van het hotel naar de haven voor de oversteek met de veerboot.

 • Azoren luchtvaartmaatschappij vervoersmiddel Djoser
 • Bus Panazorica Azoren Djoser

  We gebruiken comfortabele busjes die makkelijk wendbaar zijn in de kleine straatjes.

 • Veerboot Pico en São Jorge Azoren Djoser

  Tijdens de overtocht naar Pico en São Jorge zie je wellicht dolfijnen zwemmen

 • Sata Airlines Azoren Djoser

  Een binnenlandse vlucht brengt ons van São Jorge naar São Miguel

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met TAP Portugal
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht São Jorge - São Miguel
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt inbegrepen
 • Ferryovertocht tussen Faial - Pico en Faial - São Jorge
 • Excursie Caldeira-krater & Capelinhos-vulkaan
 • Dagtocht naar Pico
 • Bezoek Lagoa das Furnas
 • Dagtocht over het eiland São Miguel

Excursies

Azoren Faial windmolenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Op de Azoren willen sommigen naar de top van een van de vele vulkanen klimmen, terwijl andere reizigers liever vanaf een terrasje het dagelijks leven bekijken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis naar de Azoren zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar de weelderige begroeide caldeira-krater van Cabeço Gordo en de Capelinhos-vulkaan. Tijdens de laatste uitbarsting in 1957 werden 300 huizen bedolven onder het as.
 • Dagtocht naar Pico. De huizen gemaakt van zwarte lavablokken geven een geheel eigen karakter aan het eiland. De gelijknamige vulkaan heeft met een hoogte van 2351 meter de hoogste top van Portugal.
 • Lagoa das Furnas, in het vulkanisch actieve merengebied geven zwavelbronnen, bubbelende modderpoelen en kokende waterbronnen het landschap een surrealistisch tintje.
 • Tijdens een dagtocht over São Miguel bezoeken we verschillende interessante dorpjes met een eigen karakter, zoals Villa Franca do Campo. Elk dorpje heeft zijn eigen ambacht en houdt de eeuwenoude tradities in ere. Ook nemen we een kijkje bij Europa's enige theeplantage.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Wie van paardrijden houdt kan vanuit Faial verschillende tochten maken. Weer eens een andere manier om de mooie natuur van de Azoren te beleven.
 • Vanuit de levendige haven van Horta kun je een boottocht maken om op zoek te gaan naar potvissen en dolfijnen.
 • Je ervaart de betoverende vulkanische landschappen van São Jorge tijdens een dagtocht over de zuidkant van het eiland langs de dorpjes Urzelina, Manadas en Calheta.
 • Op São Jorge zijn voldoende wandelmogelijkheden naar bijvoorbeeld het park Sete Fontes, de vuurtoren Ponta dos Rosais of de Morro Grande, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op Velas.
 • Wil je heerlijke zoete en geurige ananas proeven, ga dan naar de Arruda ananasplantage in Ponta Delgada.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

Op de Azoren wordt er betaald met de euro.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Madalena, Horta, Velas en Ponta Delgada
Creditcard: worden in de grotere restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt inclusief. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. Er zijn in de verschillende plaatsen waar we overnachten veel mogelijkheden om uit eten te gaan. Op de Azoren ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes.

Casas de pasto zijn favoriete kleine eettentjes waar een beperkte kaart met vaak uitstekende gerechten aanwezig is. Natuurlijk is er vis in alle soorten en maten te krijgen, met name op Faial is veel verse vis te verkrijgen. Op São Miguel is het bekendste streekgerecht de 'cozido das Furnas', een ovenschotel van vlees en groenten klaargemaakt in de gaten langs de oevers van de Lagao das Furnas. Lees er meer over in dit blog! De lokale bevolking is verzot op de, in onze ogen, redelijk smakeloze kaas, die pas echt lekker wordt met de heerlijke Piri Piri-saus.

De plaatselijke wijnen zijn licht en erg goed van smaak en de lokale ananaslikeur vormt een goede afsluiting van de maaltijd.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Vervroeging óf verlenging met accommodatie is in Horta of Ponta Delgada in een centraal gelegen hotel bij te boeken.

In Horta is de prijs is vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 165,- per nacht. In Ponta Delgada is de prijs vanaf € 86,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 160,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de reizen naar de Azoren uit van mei tot en met september. Door de ligging binnen de warme golfstroom is het klimaat redelijk stabiel. Overdag ligt de temperatuur rond de 24°C. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het iets koeler. In de zomermaanden is het vrijwel elke dag zonnig, maar natuurlijk kan er ook af en toe een bui vallen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn landschappelijk zeer divers. Van uitgestrekte glooiende weide- tot lavavelden, stomende vlakten en scherpe kraterranden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoeveel eilanden bezoek ik tijdens deze reis naar de Azoren?

Tijdens deze 10-daagse reis bezoek je 4 verschillenden eilanden; het grootste eiland São Miguel, het ruige eiland São Jorge, het bekendste eiland Faial en het eiland Pico, genoemd naar de gelijknamige vulkaan.

Van welke accommodaties maakt Djoser gebruik op de Azoren?

We overnachten in centraal gelegen zeer goede hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet, tv en telefoon. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. De hotels op Faial en Sao Jorge beschikken over een zwembad.

Hebben we altijd een eigen bus op de Azoren?

We maken op de verschillende eilanden tijdens de excursies die inbegrepen zijn in het programma gebruik van een eigen bus met chauffeur. De bussen zijn comfortabel en er is voldoende ruimte. Voordeel van een eigen bus is dat we kunnen stoppen waar we willen. De binnenlandse vlucht van São Jorge naar São Miguel  wordt met de lokale luchtvaartmaatschappij SATA uitgevoerd. Van Faial naar Pico en van Faial naar São Jorge maken we gebruik van de veerboot.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Op de drie eilanden waar we overnachten, Horta, Velas en Ponta Delgada, kun je gebruik maken van een pinautomaat. Ook op het eiland Pico is het mogelijk te pinnen.

Welke excursies zijn inbegrepen in het programma?

Vanuit Faial maken we een excursie van een halve dag naar de Caldeira krater en de Capelinhos vulkaan. De dag erna is een excursie van een dag inclusief naar het nabijgelegen eiland Pico. We gaan met de veerboot naar Pico en brengen een bezoek aan verschillende dorpjes op dit eiland en zien de gelijknamige vulkaan. Een korte wandeling bestaat tot de mogelijkheden. Op het eiland São Miguel staat een excursie op het programma naar het vulkanische actieve merengebied bij Lagoa das Furnas.

Welke andere, optionele excursies zijn mogelijk?

Op Faial kun je een boottocht maken op zoek naar walvissen en/of dolfijnen. Op Sao Jorge kun je een bezoek brengen aan Sete Fontes en vanuit daar een wandeling maken naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais op het westpunt van het eiland. Of je maakt een eilandtour naar de noordkust van  het eiland en bekijkt de 'fajas'. Op Sao Miguel kun je een excursie per taxi maken naar de kratermeren rond Sete Cidades en/of een bezoek brengen aan de ananasplantages bij Faijxa de Baixo.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 12 personen. De minimale groepsgrootte is 8 en het maximum is 22 personen.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om deze reis te maken is in de maanden van mei tot en met september. Door de invloed van de warme golfstroom is de temperatuur dan aangenaam en er valt relatief weinig regen.

Wat is het voltage op de Azoren?

De netspanning is 220 Volt. Er zijn normale 2 polige stopcontacten.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

In de steden zijn enkele internetcafe’s en telefooncellen. Tevens beschikken alle hotels over telefoon en sommigen ook over faxapparatuur. Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Er is buiten de steden een beperkte dekking.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Azoren

Bekijk alle reisblogs over Azoren