Kenia kampeerreis

Rondreis Kenia16 dagen kampeerreis

Als een safari in Afrika hoog op je 'bucketlist' staat dan ben je in Kenia op de goede plek. Er is namelijk geen beter land in Afrika dan Kenia om de Big Five te spotten. De prachtige natuur van het land beleef je het beste door te kamperen midden in de wildparken. Tijdens deze kampeerreis doorkruisen we met onze safaritruck de wildparken Samburu, Naivasha en Masai Mara. Per boot verkennen we het Baringomeer en we staan ook te voet oog in oog met wild. Aan het einde van de reis kun je aan de Indische oceaan, in een comfortabele lodge pal aan het strand, ontspannen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kenia, 16 dagen kampeerreis

 • 13-02-2020 Amsterdam - Nairobi
 • 14-02-2020 Nairobi - Mount Kenia
 • 15-02-2020 Mount Kenia - Samburu reservaat, 'gamedrive'
 • 16-02-2020 Samburu reservaat, ochtend en middag 'gamedrive'
 • 17-02-2020 Samburu reservaat - Nyahururuwaterval
 • 18-02-2020 Nyahururu - Baringomeer
 • 19-02-2020 Baringomeer, optionele boottocht
 • 20-02-2020 Baringomeer - Naivashameer
 • 21-02-2020 Naivashameer, 'gamewalk' Crescent Island
 • 22-02-2020 Naivashameer - Masai Mara, middag 'gamedrive'
 • 23-02-2020 Masai Mara, ochtend en middag 'gamedrive'
 • 24-02-2020 Masai Mara - Nairobi - vlucht Mombasa - Bamburi Beach
 • 25-02-2020 Bamburi Beach
 • 26-02-2020 Bamburi Beach
 • 27-02-2020 Bamburi Beach - Mombasa - vlucht Nairobi - Amsterdam
 • 28-02-2020 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kenia Giraffe DjoserBij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. Onderstaand volgt een korte beschrijving van de nationale parken en plaatsen die tijdens de reis worden bezocht. Omdat je tijdens de safari kampeert op vaak afgelegen plaatsen in de natuur, ga je samen met de groep op pad. Bij deze reizen dien je er rekening mee te houden dat op deze plaatsen je vrijheid beperkt is. Alle 'gamedrives' om wild te observeren zijn dan ook bij de reissom inbegrepen. 

Nairobi

Dag 1 Amsterdam - Nairobi

Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt ons in de avond naar de Keniaanse hoofdstad. Hier ontmoeten we onze Keniaanse chauffeur. H
et huidige Nairobi, met meer dan een miljoen inwoners, is een bestuurlijk, cultureel en commercieel centrum dat zijn gelijke in Afrika niet kent. De Somaliërs, Arabieren, Nubiërs, Indiërs, Pakistani, Japanners en westerlingen leven relatief probleemloos samen met de Afrikaanse meerderheid. Het kosmopolitische karakter van Nairobi blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zowel moskeeën, tempels, synagogen als kerken.

Mount Kenya

Dag 2 Nairobi - Mount Kenya

Mt. Kenya Kenia DjoserDe volgende dag start onze safari. In de ochtend verlaten we met de safaritruck het drukke Nairobi. Op een aantal uren rijden van Nairobi ligt de heilige berg van de Kikuyu, de Mount Kenya. Dit is de woonplaats van hun god Ngei die ook het mysterieuze wit - de eeuwige sneeuw - in stand houdt. Toen de eerste reizigers omstreeks 1890 terugkeerden uit dit gebied, werden ze uitgelachen toen zij vertelden over de eeuwige sneeuw op de evenaar. Pas rond 1930 werd de top van Mount Kenya bereikt.

Het gebied rond Mount Kenya bestaat uit verschillende bergkammen, sneeuwvelden, gletsjers, plassen, meren, watervallen en reusachtige puinhellingen. Aan de voet van de bergen strekken zich dichte regenwouden uit, het leefmilieu voor vele soorten wild.  Tijdens ons verblijf ben je vrij om de loofbossen rondom Mount Kenya te voet of per mountainbike te verkennen.

Samburu wildreservaat & Nyahururu watervallen


Dag 3 Mount Kenya - Samburu wildreservaat, 'gamedrive'
Dag 4 Samburu wildreservaat, ochtend en middag 'gamedrive'
Dag 5 Samburu wildreservaat - Nyahururuwatervallen

Leeuwen Kenia DjoserDe reis gaat verder naar het Samburu wildreservaat dat ten noorden van Isiolo ligt. Het laatste stuk van de rit gaat over een zandweg door het gebied van de Samburu, een herdersvolk. Het park is bekend om de mooie Grevy's zebra, gerenoeks, netgiraffes en Somalische struisvogels. Daarnaast is de kans groot om olifanten, krokodillen en leeuwen te zien. Het landschap wordt gedomineerd door lavavlakten, diepe geulen en ronde heuveltoppen. De vegetatie bestaat voornamelijk uit doornstruiken en acacia's met langs de Ewaso Nyiro-rivier galerijbossen en palmen. We slaan ons kamp op nabij de rivier en nemen de volgende dag in de ochtend en in de namiddag uitgebreid de tijd om dit mooie park te verkennen.

De Samburu, die voornamelijk leven van hun geiten en runderen, zijn nauw verwant aan de Masai; zij spreken dezelfde taal, het Maa, en dragen eveneens rood en purper getinte kleding. Er is gelegenheid een Samburudorp te bezoeken. De volgende dag verlaten we vroeg het park en rijden we zuidwaarts. Bij helder weer kunnen we wellicht een glimp opvangen van de gletsjers van  Mount Kenya. We overnachten in een groene omgeving nabij het hoog gelegen plaatsje Nyahururu. Trekpleister in het dorp is de spectaculaire waterval. Vanwege de hoge ligging komen we hier ook vaak Keniaanse atleten tegen die op hoogtestage zijn.

Baringomeer

Dag 6 Nyahururu watervallen - Baringomeer
Dag 7 Baringomeer,  optionele bootocht

Nijlpaar Baringo meer Kenia DjoserWe dalen vanuit Nyahururu af naar het Baringomeer. Onderweg genieten we van mooie vergezichten. In deze omgeving wordt veel koffie en thee verbouwd. Het Baringomeer is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. We organiseren een (optionele) boottocht op het meer om vogels te spotten en uit te kijken naar krokodillen en nijlpaarden.

Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. De kans is groot dat zij rondom je tent scharrelen. Zij kunnen trouwens snelheden bereiken van ongeveer 40 km per uur. Natuurlijk gaan we hier ook op zoek naar de indrukwekkende visarenden die hier veel voorkomen. 's Avonds kunnen we een kijkje nemen in het kleine dorpje Kampi ya Samaki waar het vaak tot in de kleine uurtjes gezellig is.

Naivashameer, Masai Mara

Dag  8  Baringomeer - Naivashameer
Dag  9  Naivashameer, bezoek crescent island

Leeuw George Adamson Kenia DjoserHet Naivashameer is het hoogst gelegen meer in de Riftvallei. s’ Middags kun je deelnemen aan een optionele boottocht op het meer, waarbij je zeker stuit op de vele nijlpaarden die het meer rijk is. Daarnaast kent het meer een grote diversiteit aan vogels. Aan de oevers van het meer ligt de villa Elsamere, de residentie van de Adamson familie, die bekend is van het boek ‘Born Free’. Als we welkom zijn kunnen we hier rondkijken. In de tuin zitten een aantal zwartwitte colobusapen, die zich makkelijk laten fotograferen.

Naivasha’s best bewaarde geheim is het schiereiland Crescent Island. We maken hier een mooie excursie. De oevers vormen een pleisterplaats voor pelikanen, ijsvogels, reigers en visarenden. In het park bevindt zich een grote concentratie wild. Onder begeleiding van een gids kan je hier de kudde waterbokken, gnoe’s en giraffes gadeslaan. Vanaf de top van het eiland heb je een 360 graden uitzicht van vulkaan Longonot, Emburu tot aan het Aberdaregebergte. In de gouden avondzon met de grazende dieren en het glinsterende Navaishameer aan je voeten ervaar je Afrika op zijn best.

Masai Mara

Dag 10 Naivashameer - Masai Mara nationaal park, middag 'gamedrive'
Dag 11 Masai Mara nationaal park, ochtend en middag 'gamedrive'

Vanuit het Naivashameer rijden we naar Masai Mara. Gedurende ons verblijf van twee dagen heb je alle tijd om de verschillende wild- en vogelsoorten van nabij te bestuderen. We maken hier verschillende 'gamedrives' en doen daarbij ons best het wild voor je cameralens te krijgen. Tijdens een reis door Kenia bezoekt vrijwel iedereen dit uitgestrekte gebied op de grens met Tanzania. Niet voor niets, want het aantal wildsoorten is gigantisch. Niet zelden kun je er leeuwen zien die aan het jagen zijn. De grote immigratie van de wildebeesten uit het zuiden in juli/augustus en terug in noordelijke richting in oktober is een grote belevenis.

Kenia Vrouwen Masai Djoser
De 'Mara' wordt gekarakteriseerd door golvend grasland, waarin acacia's zorgen voor een typisch Afrikaans plaatje. Tevens is dit het woongebied van de Masai. Masai Mara heeft de status van National Reserve, hetgeen wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de nationale parken, menselijke bewoning mogelijk is. De Masai mogen hun vee in het reservaat laten grazen. Wanneer zij levensgevaarlijk worden bedreigd door het wild, hebben zij het recht dit dier te doden. Verschillende Masai zijn betrokken bij de bescherming van het park. We kunnen hier de truck laten staan om te voet de omgeving van het park te verkennen en de Masai in hun manyatta's te ontmoeten.


Mombasa, Bamburi Beach

Dag 12 Masai Mara nationaal park - Nairobi - vlucht naar Mombasa
Dag 13 Mombasa - Bamburistrand
Dag 14 Mombasa - Bamburistrand
Dag 15 Mombasa - vlucht naar Nairobi - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Severin Sea Lodge Kenia Via het plaatsje Narok rijden we terug naar Nairobi, waar we het vliegtuig nemen naar Mombasa. Bij helder weer vang je wellicht een glimp op van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. De vlucht duurt ongeveer een uur. Bij aankomst in Mombasa worden we met een bus naar het strand van Bamburi gebracht. 
Bamburi ligt ongeveer 20 km ten noorden van Mombasa. We overnachten hier in een comfortabel hotel dat aan het strand ligt. Het complex heeft tevens een zwembad en een mooie tuin. De stranden van fijn, wit zand, liggen beschermd achter de koraalriffen, waar je veel soorten visjes kunt observeren in het heldere en warme zeewater. De bevolking van het kustgebied van Kenia staat bekend om het rustige levensritme.

Vanuit Bamburi kun je makkelijk op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de havenstad Mombasa, interessant door de mengeling van een oosterse sfeer, smalle straatjes en de bedrijvigheid van een grote havenstad. Mombasa kent een rijk koloniaal verleden en een bijzondere mengeling van de Swahili- en Arabische cultuur. De nauwe straatjes van de oude binnenstad vormen een waar labyrint. Het door de Portugezen gebouwde fort Jesus is een bezoek zeker waard. De laatste dag vertrekken we ’s morgens vroeg om vanuit Mombasa naar Nairobi te vliegen. Na een korte overstap vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 jan - 24 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

13 feb - 28 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Nairobi - Mombasa vv.
 • Lodgeovernachtingen  aan de kust met ontbijt
 • Kampeerovernachtingen
 • Vervoer per safaritruck
 • 3 gamedrives in Samburu nationaal park
 • 3 gamedrives in Masai Mara
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Drie maaltijden, koffie, thee, juice per dag tijdens de kampeerovernachtingen (dag 2 t/m 11)
 • Entreegelden van alle nationale parken en reservaten
 • Wandeling naar Crescent Island
 • Engels sprekende chauffeur
 • Engels sprekende reisbegeleiding dag 1 t/m 12
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie in Bamburi Beach bij te boeken. Het hotel is direct aan het strand gelegen en beschikt over een zwembad. Er bestaat de mogelijkheid om te duiken. De prijs is vanaf € 75,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 150,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Bij aankomst in Nairobi overnachten we aan de rand van het centrum in sfeervole safaritenten of chalets. Deze zijn voorzien van bedden en sanitair en gelegen in een mooie tuin.Tijdens de safari slaap je in ruime, makkelijk op te zetten koepeltentjes Play button, voorzien van muskietengaas. Alle kampeerbenodigdheden zoals stoeltjes met leuning, comfortabele schuimrubberen slaapmatjes, keukengerei ed. zijn aanwezig. Behalve je (warme) slaapzak hoef je hiervoor niets mee te nemen. De faciliteiten op de kampeerterreinen in Kenia zijn eenvoudig, maar er zijn altijd toiletten en douches om je op te frissen.

De laatste dagen verblijf je aan het Bamburistrand ten noorden van Mombasa. De lodge ligt aan het mooie zandstrand. In de weelderige tropische tuin is bovendien een zwembad aanwezig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Nairobi Wildebeast Eco Camp
Bamburubeach Severin Sealodge


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Kilimanjaro Nakurumeer Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Nairobi

  Vertrek

  13:00

  Aankomst

  21:50

 • Vlucht met

  Traject

  Mombasa - Nairobi

  Vertrek

  20:40

  Aankomst

  21:40

 • Vlucht met

  Traject

  Nairobi - Amsterdam

  Vertrek

  23:59

  Aankomst

  07:05*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: In de zomermaanden is het 1 uur tijdsverschil met Kenia. In de winter is het in Kenia 2 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens deze safari door Kenia maken we gebruik van een goed uitgeruste safaritruck, die de deels onverharde wegen goed aan kan. De transfers van de luchthaven in Mombasa naar het strand Bamburi vinden plaats per bus. De vlucht van Nairobi naar Mombasa wordt uitgevoerd door Kenya Airways en duurt ongeveer een uur.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Nairobi - Mombasa vv.
 • Lodgeovernachtingen  aan de kust met ontbijt
 • Kampeerovernachtingen
 • Vervoer per safaritruck
 • 3 gamedrives in Samburu nationaal park
 • 3 gamedrives in Masai Mara
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Drie maaltijden, koffie, thee, juice per dag tijdens de kampeerovernachtingen (dag 2 t/m 11)
 • Entreegelden van alle nationale parken en reservaten
 • Wandeling naar Crescent Island
 • Engels sprekende chauffeur
 • Engels sprekende reisbegeleiding dag 1 t/m 12
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies, 'gamedrives' én entreegelden van de nationale parken in inbegrepen:
 

 • Entreegeld en namiddag 'gamedrive' met eigen truck in Samburu wildreservaat (dag 3)
 • Entreegeld, ochtend - en middag 'gamedrive' met eigen truck in Samburu wildreservaat (dag 4)
 • Bezoek Samburudorp (exclusief entreegeld)
 • Bezoek Nyahururu watervallen (exclusief entreegeld) (dag 5)
 • Excursie inclusief entree naar Crescent island (Lake Navaisha op dag 9)
 • Entreegeld en namiddag 'gamedrive'' met eigen truck in Masai Mara
 • Entreegeld, ochtend - en middag 'gamedrive' met eigen truck in Masai Mara
 • Bezoek Masai dorp (exclusief entreegeld)

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
 • Visum voor Kenia. Dit e-visum kost USD 51,- en vraag je zelf online aan. Er is geen visumplicht voor kinderen onder de 16 jaar.

Geldzaken

In Kenia wordt er betaald met de shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name euro's of dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: mogelijk op enkele plekken in de grote steden zoals Nairobi, Nanyuki (Mt Kenya), Nakuru en Mombasa.
Contant: euro’s en Amerikaanse dollars
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Drie maaltijden per dag zijn tijdens de kampeerovernachtingen van dag 2 t/m dag 11 bij de prijs inbegrepen. Een meereizende campcourier voorziet de deelnemers op gezette tijden van eten en drinken en is verantwoordelijk voor het inkopen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas of vleeswaren, salade, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd. Bij al deze reizen vragen wij van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas.

In Nairobi zijn geen maaltijden inbegrepen. Tijdens het verblijf aan de kust is uitsluitend het ontbijt onbegrepen. In verschillende hotels en restaurantjes worden westerse maaltijden geserveerd. Verder zijn er Indiase, Chinese en Italiaanse restaurants.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A.
 • Malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in Kenia zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie in Bamburi Beach bij te boeken. Het hotel is direct aan het strand gelegen en beschikt over een zwembad. Er bestaat de mogelijkheid om te duiken. De prijs is vanaf € 75,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 150,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. In Mombasa, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. In het noorden rond Lake Turkana heersen grote temperatuurverschillen van 40°C overdag tot 20°C 's nachts. De weinige regen valt hier voor het grootste gedeelte in november in de vorm van korte, maar hevige onweersbuien. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan je reis. De campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen.

FAQ

Waarom met Djoser naar Kenia?

 • Wij hebben ruim 30 jaar ervaring met de organisatie van avontuurlijke reizen
 • We bieden al ruim 20 jaar safari's aan in Kenia
 • Djoser is aangesloten bij het ANVR & SGR
 • Compleet programma; safari en comfortabel strandverblijf.
 • We bieden rechtstreekse vluchten met KLM
 • Entreegelden van alle nationale parken inbegrepen
 • Strandafsluiting in 4* lodge aan het strand van Bamburi
 • Tijdsbesparende binnenlandse vluchten inbegrepen
 • Drie maaltijden tijdens de safari, koffie, thee en juice inbegrepen
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamerprijzen voor alleenreizenden
 • Afrikaanse crews die je het échte Kenia laten zien!

Hoe reizen we?

Hoe overnachten we?

Wat is de beste reisperiode voor de gnoe-trek?

Welke reisdocument zijn nodig voor Kenia?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Welke entreegelden zijn inbegrepen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Wat dien ik meenemen aan speciale bagage voor deze reis?

Hoe zijn de wegen in Kenia?

Hoe is de electriciteitsvoorziening in Kenia?

Wie begeleidt de reis?

Hoe is de bereikbaarheid tijdens de reis?

Is het gebruikelijk om fooien te geven tijdens deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • 3 maaltijden per dag tijdens kamperen en entreegelden parken t.w.v. €.325,- inbegrepen
 • Veel 'gamedrives' inclusief
 • Bijzondere ontmoetingen met bevolkingsgroepen als Pokot, Samburu en Masai
 • Compleet programma met safari & strandafsluiting aan de kust
 • Bezoek en 'gamewalk' op Crescent Island
 • Meereizende kok voor bereiding maaltijden
 • Strandverblijf in lodge pal aan de Indische oceaan
Terug naar boven
/