Overzicht Madagascar & Mauritius rondreizen van Djoser

Bezienswaardigheden Mauritius

De azuurblauwe zee, witte stranden en palmbomen zijn vaak alleen op ansichtkaarten zo mooi. Maar op het eiland Mauritius komt de ansichtkaart tot leven. Dit prachtige eiland hoort bij Afrika en ligt midden in de Indische Oceaan. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden en onderwaterwereld. De perfecte plek om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de simpele maar adembenemende natuur.

>Rondreizen Mauritius

Nederlandse invloed
In 1598 zette de Nederlanders voeten op het eiland. Zij stichtte hier een nederzetting onder de naam van de toenmalig stadhouder Maurits van Nassau. Het eiland dankt hier dan ook zijn naam aan. De huidige samenwerkingen tussen Nederland en Mauritius verlopen nog steeds erg soepel.

Sprookjes onderwaterwereld
De zee in Mauritus is de perfecte gelegenheid om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld.
Veel mensen die het eiland bezoeken trekken dan ook hun flippers aan en zetten hun duikbril op om een andere wereld te ervaren. Le Morne, Flic & Flac en Trou Aux Biches zijn populaire duikspots op Mauritius. Mocht je de smaak de pakken hebben is Grand Bay ook heel indrukwekkend om ‘rond te zwemmen’. Hier ligt een vulkanische krater waar veel haaien en roggen op af komen en waar je prachtige koraalriffen en ode scheepswrakken tegen zult komen. 

Port Louis

Niet zo’n zin om te duiken? Geen zorgen want er zijn nog genoeg andere dingen te bezoeken. Port Louis bijvoorbeeld is een drukke havenstad en een belangrijke stop tussen Afrika en India. Je zult hier allerlei soorten culturen tegenkomen. Indiaanse sari’s, gesluierde moslimvrouwen en Chinezen kleuren de stad. Omdat het eiland ten midden van Azië en Afrika ligt is er een smeltkroes van culturen aanwezig. Wat erg leuk is want dit zorgt voor een enorme variatie in bijvoorbeeld de keuken en gewoontes. Het National history museum bied je de kans om een kijkje te nemen in de geschiedenis van Mauritius, erg interessant. Je komt bijvoorbeeld alles te weten over de uitgestorven dodo voor wie Mauritus zijn thuis was.

De botanische tuin van Pampelmousse
Elf kilometer buiten Port Louis vind u de prachtige botanische tuinen van Pampelmousses. Via prachtige wandelpaden loop je langs stokoude bomen en kun je zo’n zestig verschillende soorten palmbomen spotten. De paden leiden je ook langs levendige vijvers waar je de indrukwekkend grote waterlelies vindt, Victoria Amazonica. Naast dat de waterlelies fotogeniek zijn, zijn ze ook heel sterk en kunnen een gewicht van 45 kilo houden. Zeer de moeite waard!

>Rondreizen Mauritius