Rusland, Noorwegen & Finland

Rondreis Rusland, Noorwegen & Finland14 dagen

Van de moderne wereldstad Sint-Petersburg naar het meest noordelijke punt van het Europese vasteland: de Noordkaap. Historische plaatsnamen als Khizi, Solovetski en Moermansk maken hun verwachting waar. Dit dunbevolkte deel van Europa biedt uitzichten van weidse meren, groene bossen en zee. Bij de Barendszee kunnen we het meest noordelijke puntje van Europa aanraken; de Noordkaap is een bijzondere belevenis. Een reis door vervlogen tijden en onveranderlijke natuur.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.095,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Rusland, Noorwegen & Finland, 14 dagen
 1. Amsterdam - Sint-Petersburg
 2. Sint-Petersburg
 3. Sint-Petersburg
 4. Sint-Petersburg - nachttrein Petrozavodsk
 5. Petrozavodsk, optionele excursie Kizhi eiland
 6. Petrozavodsk - Kem
 7. Kem - boot naar Solovetski
 8. Solovetski - boot naar Kem - nachttrein naar Moermansk
 9. Moermansk
 10. Moermansk - Kirkeness
 11. Kirkeness - Honnigsvag
 12. Honnigsvag, excursie Noordkaap - Alta
 13. Alta - Ivalo
 14. Ivalo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Sint-Petersburg

Dag 1. Amsterdam - Sint-Petersburg
Dag 2. Sint-Petersburg
Dag 3. Sint-Petersburg

Rusland Sint-petersburg oude Leningrad Djoser De stad lijkt wel op Amsterdam in het groot? Dat kan kloppen. Het stratenpatroon en dan vooral het grachtenpatroon van het oude Leningrad is gebouwd volgens Amsterdams model. Tsaar Peter de Grote bracht aan het einde van de 17de eeuw enkele tijd door in het Hollandsche en nam de nieuwe westerse ideeën mee naar Rusland. Rond 1700 begon hij aan de bouw van de stad waarbij hij de Nederlandse hoofdstad als model gebruikte. Zijn ‘Sankt Petersboerg’ heette Leningrad van 1924 tot 1991.

Voor deze periode drukten de achtereenvolgende tsaren en tsarina’s ieder hun eigen stempel op de stad, waardoor de unieke architectuur zijn huidige vorm kreeg. Goede voorbeelden hiervan zijn de Hermitage, de Sint-Izaakskathedraal, het Alexander Nevski klooster, het Zomerpaleis en een aantal prachtige bouwwerken aan de oevers van de Nevski Prospekt. Ook biedt de stad een breed scala aan musea. Je komt dus ogen en oren te kort in het ‘Venster naar Europa’!

Petrozavodsk en Khizi eiland

Dag 4. Sint-Petersburg - nachttrein Petrozavodsk
Dag 5. Petrozavodsk, optionele excursie Kizhi eiland

Kizhi eiland Rusland nachttrein Djoser De meest authentieke manier om Rusland te bereizen is per trein. We reizen per comfortabele nachttrein naar Petrozavodsk gelegen aan het Onegameer. Deze gezellige stad aan de oever van het meer is de hoofdstad van de deelrepubliek Karelië. De regio Karelië bedekt een geografisch gebied van de Witte Zee tot de Finse Golf waarvan het overgrote deel vandaag de dag in Rusland ligt. Petrozavodsk is een rustig en knus provinciestadje met typisch lokale restaurants en cafés waar zowel de locals als Russische en buitenlandse toeristen komen.

Het is de perfecte uitvalsbasis om het Khizi eiland te bezoeken, een groot openluchtmuseum waar we de traditionele houten architectuur uit deze regio kunnen bewonderen. De houten transfiguratiekerk, ook wel de zomerkerk, dateert uit het begin van de 18de eeuw, telt 22 koepels en is gevuld met kleurrijke iconen. De winterkerk is de kleinere variant binnen dezelfde omheining, evenals de typische klokkentoren. Naast de kerken en de boerderijen is de omgeving prachtig met vergezichten over het water en de vele eilanden in dit op één na grootste meer van Europa.

Solovetski eilanden: rijke geschiedenis

Dag 6. Petrozavodsk - Kem
Dag 7. Kem - boot naar Solovetski

Solovetski Klooster Rusland Djoser Van Petrozavodsk reizen we per bus door naar Kem. Deze stad is de uitvalsbasis voor de bijzondere Solovetsky eilanden. Deze eilandengroep telt een kleine 1000 inwoners en het aantal toeristen dat naar deze plek afreist stijgt langzaam doch gestaag. De archipel die zes eilanden telt, bevindt zich in de Witte Zee en heeft door de eeuwen heen verschillende functies bekleed. In eerste instantie leefden hier monniken die verschillende waterwegen hebben aangelegd en zo de eilanden met elkaar hebben verbonden. Het eerste klooster dateert uit de 15de eeuw en was naast één van de meest invloedrijke religieuze centra van de Russisch orthodoxe kerk ook een politiek en economisch centrum. In de hoogtijdagen in de 17de eeuw leefden er maar liefst 350 monniken en een kleine 700 arbeiders in het kloostercomplex. Door de eeuwen heen heeft het de functie van fort gespeeld tijdens verschillende oorlogen.

Eén daarvan is de Krimoorlog in de 19de eeuw, die niet alleen in de Zwarte Zee werd uitgevochten, maar ook hier in de Witte Zee. Britse schepen delfden het onderspit tegen de fiere verdediging van de eilandbewoners en dropen af. Ten tijde van de Sovjet Unie werden de deuren van het klooster gesloten en dienden enkele bouwwerken als één van de eerste goelagkampen. De afstand van de archipel tot het vasteland is fors en ontsnappen uit deze plaats dan ook ondenkbaar. De wreedste repressiemethoden uit de goelag werden hier getest en toegepast.

De aantallen gevangenen die hier zijn verbleven lopen uiteen van tien- tot honderdduizenden. De boeiende geschiedenis van deze bijzondere plek is indrukwekkend. We bezoeken uiteraard het klooster, dat vandaag zijn kerkelijke functie weer heeft. Er wonen zo’n 10 monniken en het gehele complex is gerestaureerd en dient tevens als museum. We kunnen fietsen naar de Svyato Voznesenski kerk, onderdeel van het kloostercomplex en prachtig gelegen op een heuvel. Het biedt een mooi uitzicht over de Witte Zee.

Moermansk: ijsvrije haven

Dag 8. Solovetski - boot naar Kem - trein naar Moermansk
Dag 9. Moermansk
Dag 10. Moermansk - Kirkeness

Solovetski Klooster Rusland boot Djoser We nemen de boot terug naar Kem waar we op de nachttrein stappen naar het uiterste Noorden van Rusland. De trage trein sleept zich voort door het weidse Karelië en sust je in slaap ondanks het zonlicht dat ’s zomers boven de poolcirkel 24 uur per dag blijft schijnen. Moermansk is de grootste stad boven de poolcirkel en de meest noordelijke havenstad die 365 dagen per jaar ijsvrij is dankzij de warme Golfstroom.

De stad is gesticht in 1915 exact om die reden: de verbinding van Rusland met de buitenwereld om hulpgoederen het land in te voeren dankzij de ijsvrije haven. We kunnen hier de immense atoomijsbreker Lenin bezoeken. De ijsbreker is voorzien van alle gemakken en kosten noch moeite zijn gespaard om hier een hoogwaardig schip van te maken. We vinden er bijvoorbeeld een bioscoop, een kapsalon, een fitness ruimte en een verwarmd zwembad. De crew op de brug moest staan, behalve de kapitein natuurlijk, en een vijfde van het personeel was vrouw. Het monument van de onbekende soldaat staat op een voetstuk op een hoogte van 35 meter van puur beton. Vanaf de heuvel waarop het beeld staat, hebben we een mooi uitzicht over de stad en de omringende bergen.

Noordkaap: het uiterste noorden van Europa

Dag 11. Kirkeness - Honnigsvag
Dag 12. Honnigsvag, excursie Noordkaap - Alta
Dag 13. Alta - Ivalo
Dag 14. Ivalo - Amsterdam

We steken de grens over naar Noorwegen en de typisch Noorse rode houten huizen verwelkomen ons in Kirkeness. We overnachten in dit gezellige dorp dat het eindpunt is van de bekende Hurtigruten boot die Bergen in het zuiden van Noorwegen verbindt met de Noordkaap. We rijden door het Noorse landschap naar de plaats Honnigsvag.

Honnigsvag Noordkaap Noorwegen DjoserHonnigsvag is de noordelijkste stad van het Europese vasteland. De stad ligt beschut in een baai wat maakt dat het goede thuishaven is voor de vele vissersboten die hier de zeeën bevaren. Honnigsvag is ook één van de aanleghavens van de Hurtigruten boot. Voordat we naar de Noordkaap gaan, kunnen we hier het kleine Noordkaapmuseum bezoeken dat vertelt over de geschiedenis van de visserij in de regio. We rijden naar de Noordkaap, waar een enorme rots zo’n 300 meter boven de zee uitsteekt. Vergeet niet een Noordkaapcertificaat te bemachtigen als bewijs van je bezoek! Vervolgens rijden we zuidwaarts naar Alta. Alta is het commerciële hart van Noors Lapland. Alta heeft een relatief zacht klimaat vanwege de beschutte ligging in de Altafjord en was om die reden al vroeg bewoond.

Het bewijs daarvan is een grote verzameling rotstekeningen waarvan de oudste dateren uit 4200 tot 500 jaar voor Christus. De vele tekeningen, die inmiddels op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, geven een goed beeld van het leven in de prehistorie. Naast het bezoek aan het Alta museum zijn er diverse andere mogelijkheden als wandelen of het bezoeken van een sledehondenkennel. Na een bezoek aan het Inarimeer, dat maar liefst 3.000 eilanden telt, en een overnachting in Ivalo, vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg met de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Vooral wanneer je eens zo maar een andere straat inslaat of gewoon in een dorpje een kopje thee drinkt op een terras, gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 jun - 25 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

26 jun - 09 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met Finnair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per trein, bus en boot
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Overnachtingen in trein in 2e klasse coupés (4 personen)
 • Stadswandeling door Sint-Petersburg
 • Verblijf op de Solovetski eilandgroep
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
   

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, tijdens de hotelovernachtingen ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Sint-Petersburg of Ivalo te boeken.

De prijs in Sint-Petersburg is vanaf € 60,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs in Ivalo is vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Sint-Petersburg Ibis St. Petersburg Centre Hotel
Petrozavodsk Severnaya
Solovetsky eilanden Solovetskaya Sloboda
Moermansk Hotel Park Inn Radisson
Kirkenes Scandic Kirkenes
Alta Thon Hotel Vica Alta

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, tijdens de hotelovernachtingen ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië hotel kamer overnachting accommodatie Djoser
 • Scandinavië lobby kamer overnachting accommodatie Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de hotelovernachtingen

Vliegreis

Finnair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Helsinki

  Vertrek

  18:50

  Aankomst

  22:10

 • Vlucht met

  Traject

  Helsinki - Sint Petersburg

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  00:55

 • Vlucht met

  Traject

  Ivalo - Helsinki

  Vertrek

  12:35

  Aankomst

  15:05

 • Vlucht met

  Traject

  Helsinki - Amsterdam

  Vertrek

  16:15

  Aankomst

  17:45


Tijdsverschil: het is in Sint-Petersburg één uur later en in de winter twee uur. Met Noorwegen is er geen tijdsverschil en in Finland is het één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Rusland en Noorwegen gedeeltelijk met de trein en met een comfortabele bus.

Van Sint-Petersburg naar Petrozavodsk en van Kem naar Moermansk reizen we met een comfortabele nachttrein. Dit is eigenlijk de beste manier van reizen Rusland. In de 2de klas coupés zitten 4 bedjes en voor lakens en een deken wordt gezorgd. We kunnen de benen strekken in het gangpad en de restauratiewagon is een groot deel van de dag open. Tijdens de reis wordt er ook regelmatig gestopt en kan je meestal even naar buiten.

Van Petrozavodsk naar Kem reizen we per bus. Van en naar de Solovestky eilanden reizen we per boot. Vanaf het vertrek uit Moermansk reizen we verder met een eigen bus. We kunnen op deze manier stoppen waar we maar willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje te bezoeken.

In Sint-Petersburg zijn metro, tram en taxi handige vervoermiddelen.

 • Rusland Noorwegen Finland Finnair Luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Rusland noorwegen Finland trein Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Finnair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per trein, bus en boot
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Overnachtingen in trein in 2e klasse coupés (4 personen)
 • Stadswandeling door Sint-Petersburg
 • Verblijf op de Solovetski eilandgroep
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
   

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag shoppen in een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of verdwaalt in dorp of stad om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):
 

 • Stadswandeling door Sint-Petersburg met Nevski Prospekt, de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting
 • Verblijf op de bijzondere Solovetski eilandgroep


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Op korte afstand van Sint-Petersburg liggen bijvoorbeeld imposante buitenverblijven van de 18e-eeuwse tsaren die bezocht kunnen worden.
 

 • Boottocht naar Kizhi eiland met een rondleiding door het openluchtmuseum
 • Rondleiding met gids door het kloostercomplex op Solovetski
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Boottocht over het Inarimeer

Reisdocumenten

 • Eticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland; moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); Kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig. 


Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel (RBL). In Noorwegen met de Kroon en in Finland wordt de Euro gehanteerd. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn in de meeste grote plaatsen waar overnacht wordt geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen bij de hotelovernachtingen. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants gekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs.

De nationale drank in Rusland is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessen water gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor het platteland wordt aangeraden om een antimuggenmiddel mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Sint-Petersburg of Ivalo te boeken.

De prijs in Sint-Petersburg is vanaf € 60,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs in Ivalo is vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In Noord-Oost-Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. Moermansk heeft ondanks zijn hoge ligging en dat de stad gebouwd is op permafrost een relatief mild klimaat, dankzij de warme Golfstroom die hier langs loopt. De reizen vinden plaats in de periode van mei eind september. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C. In Moermansk en Noorwegen moet u rekenen op ongeveer 10°C lager.

De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Boven de poolcirkel wordt het helemaal niet meer donker. Een bijzondere ervaring!

Het oerlandschap kenmerkt zich door zijn ongerepte natuur met vele naaldbossen en duizenden heldere meren.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

FAQ

Waar overnachten we in Rusland, Noorwegen en Finland?

We overnachten in comfortabele middenklasse accommodaties met eigen douche en toilet. In Rusland is de ligging goed en zijn de hotels in de typisch Russische stijl gebouwd. De kamers zijn ruim en de service is goed. In Noorwegen en Finland is de inrichting van de hotels wat moderner en liggen evenals in Rusland op goede locaties.

Is het ontbijt inclusief?

Hoe reis je met Djoser door Rusland, Noorwegen & Finland?

Is er Nederlandstalige reisbegeleiding aanwezig?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe zit het met geldzaken en pinnen in Rusland, Noorwegen en Finland?

Wat is de beste reistijd?

In welke periode kan je de Middernachtzon zien?

Mag ik fotograferen in Rusland?

Wat is de voltage in Rusland, Noorwegen en Finland?

Kan ik tijdens de reis bellen of emailen naar huis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Interessante en leerzame reis. Heel veel gezien. Sint-Petersburg, Solovetskieilanden en de Noordkaap waren hoogtepunten. Veel variatie, comfortabele reis.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis en uitstekende combinatie van natuur en cultuur

  9,0

  9,0
 • De reis was geweldig. Wij hadden een leuke groep en een goede reisbegeleider met veel goede tips!

  9,0

  9,0
 • Als afsluitende excursie naar de Noordkaap is een echte aanrader. Het was zo gaaf om op het noordelijkste puntje van Europa te staan.

  9,0

  9,0
 • De Noordkaap is werkelijk prachtig! Een hele unieke ervaring.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek de highlights en verborgen schatten van Sint-Petersburg   
 • Reis door vriendelijk Karelië
 • Middernachtzon boven de Poolcirkel
 • Verblijf op bijzondere Solovestky archipel
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Twee trajecten per comfortabele Russische nachttrein
 • Unieke reis met Djoser als enige aanbieder
 • Nederlandse reisbegeleider
   

Klantwaardering

9,0

Interessante en leerzame reis. Heel veel gezien. Sint-Peters...
Interessante en leerzame reis. Heel veel gezien. Sint-Petersburg, Solovetskieilanden en de Noordkaap waren hoogtepunten. Veel variatie, comfortabele reis.

Diny L. - 9,0
Een prachtige reis en uitstekende combinatie van natuur en c...
Een prachtige reis en uitstekende combinatie van natuur en cultuur

Liesbeth H. - 9,0
De reis was geweldig. Wij hadden een leuke groep en een goed...
De reis was geweldig. Wij hadden een leuke groep en een goede reisbegeleider met veel goede tips!

Timo K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Rusland, Noorwegen & Finland

Het weer in Rusland, Noorwegen & Finland

11°C

Terug naar boven