Bekijk de Rondreis Taiwan, 15 dagen van Djoser

Rondreis Taiwan 15 dagen

Een bijzondere reis door het heden en verleden

Taiwan heette vroeger Formosa naar Ilha Formosa, 'Schoon Eiland'. Op deze rondreis Taiwan krijg je alle facetten van het mooie eiland te zien. Naast een kennismaking met het moderne, dynamische Taipei ervaar je de overweldigende natuurschoon van Taiwan. We reizen langs de indrukwekkende kust met steile kliffen, via Hualien, naar de machtige Taroko-kloof waar we een wandeling maken. In het zuiden vind je mooie stranden en koraalriffen. Ook bezoek je de unieke vuurtoren van Eluanpi en het historische Henchung. We bezoeken tempels, kloosters en stappen in de voetsporen van de VOC. In Tainan liggen de resten van het 'Fort Zeelandia'. Het berggebied van Alishan en het Sun Moon Lake zorgen voor een spectaculaire afsluiting van de reis.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Taiwan, 15 dagen
 1. Amsterdam - Taoyuan - Taipei
 2. aankomst Taipei
 3. Taipei
 4. Taipei - Yehliu Geopark - Qingshui-klif - Hualien
 5. Hualien, excursie Taroko-kloof
 6. Hualien - Sanxiantai - Chihpen
 7. Chihpen - Hengchun - Eluanbi - Kenting
 8. Kenting, excursie Kenting nationaal park
 9. Kenting - Checheng Fuan - Foguangshan
 10. Foguangshan - Kaohsiung - Tainan
 11. Tainan
 12. Tainan - Alishan - Sun Moon Lake
 13. Sun Moon Lake, boottocht
 14. Sun Moon Lake - Taoyuan - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bezoek de metropool Taipei

Dag 1 Amsterdam - Taoyuan - Taipei
Dag 2 aankomst Taipei
Dag 3 Taipei

Longshan tempel Taipei TaiwanDe skyline van de Taiwanese hoofdstad Taipei overweldigt bij aankomst door de vele wolkenkrabbers waarover deze stad bezit. Taipei heeft zich vanaf de jaren ‘70 in rap tempo ontwikkeld tot een moderne ’hotspot’ met veel moderne snufjes. In deze miljoenenstad schreeuwt de kitscherige lichtreclame 24 uur per dag onleesbare Chinese boodschappen van daken en gevels. De metropool heeft een grote aantrekkingskracht door zijn vele bezienswaardigheden, markten en moderne winkelcentra in het oostelijk deel van de stad waar de nieuwste gadgets verkrijgbaar zijn.

In de ochtend van dag drie maken we een stadstour waarbij we diverse bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Longshan en Pao An tempels en de Martyrs' Shrine met de wisseling van de wacht. De beroemde Longshan tempel vormt een rustpunt in het roerige Taipei. Het kent een lange traditie van wederopbouw na verwoesting door aardbevingen, Amerikaanse bombardementen en branden. Na de stadstour kun je de stad op eigen gelegenheid verder ontdekken. Vlieg je met Chinese Airlines, dan maak de stadstour op dag twee, na aankomst in Taiwan.

Taipei 101 TaiwanIn het westen van Taipei wandel je door smalle straatjes en vind je allerlei leuke, traditionele winkeltjes. Dihuastraat kent panden in verschillende bouwstijlen en vormt een bedrijvig centrum voor de handel in thee, rijst en traditionele medicijnen. Vanaf het vliegtuig zal je de wolkenkrabber Taipei 101 vast niet gemist hebben. De Taipei 101 toren symboliseert de welvaart en voorspoed en was tot 2007 zelfs de hoogste wolkenkrabber op aarde. Een bezoek aan de hoogste verdieping geeft je een fantastisch uitzicht over de stad. De lift van dit gebouw brengt je in een korte 37 seconden, in maar liefst 61km/h, naar een van de hoogste verdiepingen van het gebouw.

De Shilin Night Market is een plek waar spulletjes worden verkocht voor redelijke prijzen en waar er gesmuld kan worden van authentieke, lokale specialiteiten. Voor liefhebbers van de Chinese kunst is er nog het National Palace Museum. De collectie van dit museum bevat meer dan 650.000 kunstvoorwerpen uit de Chinese geschiedenis van 8000 jaar terug. Chiang Kai-Shek is Taiwan’s nationale held. De Chiang Kai-Shek memorial Hall informeert over zijn leven en is een populaire pleisterplaats voor de inwoners van Taipei.
 

Reizen langs de prachtige oostkust naar Hualien

Dag 4 Taipei - Yehliu Geopark - Qingshui-klif - Hualien
Dag 5 Hualien, excursie Taroko-kloof

Strand Taiwan DjoserNa ons bezoek aan Taipei laten we de drukte van de hoofdstad achter ons en reizen naar de rustige oostkust van het eiland. De kuststreek is adembenemend mooi. De combinatie van een azuurblauwe zee, beboste steile rotswanden en kliffen doet de camera bovenhalen. Het was waarschijnlijk langs deze kust waar in 1583 een Portugese zeevaarder voer. Het toen nog onbekende eiland noemde hij Ilha Formosa, Portugees voor Schoon Eiland. Onderweg stoppen we bij het Yehliu Geopark, een kuststrook met rotsen in bizarre vormen, veroorzaakt door miljoenen jaren erosie. We reizen door naar de Qingshui-klif. De loodrechte, meer dan 300 meter uit zee oprijzende klif, trekt veel dagjesmensen uit Taipei. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de Stille Oceaan. Na dit bezoek, reizen we door naar Hualien.

Taroko Kloof Taiwan DjoserHualien vormt de uitvalsbasis voor een van Taiwan’s mooiste nationale parken: de Taroko-kloof. De 19 kilometer lange kloof is miljoenen jaren geleden uitgesleten door de Liwu rivier. De marmeren wanden van de kloof steken honderden meters de lucht in. De weg loopt dwars door de bergen heen. Het is een adembenemend traject waar veel rivieren, watervallen, hangbruggen en vele mooie uitzichtplekken te zien zijn. Tijdens ons bezoek aan de kloof kunnen we schitterende wandelingen maken door de indrukwekkende omgeving.

Hierop volgend bezoeken we Changchun-schrijn waar de uitzichten het spectaculairst zijn.
 

Wandelen over de achtbogenbrug van Sanxiantai

Dag 6 Hualien - Sanxiantai - Chihpen

Taiwan straatje DjoserWe vervolgen de mooie kustlijn zuidwaarts met als uiteindelijke stop de plaats Kenting. Machtige kliffen bieden spectaculaire uitzichten op de oceaan. Het schone, heldere zeewater biedt hier een prima voedingsbodem voor oesters en bij verschillende restaurants staan deze op de kaart. De achtbogenbrug bij Sanxiantai verbindt het vaste land met een eilandje voor de kust die haar naam te danken heeft aan de enorme drie rotsen die een opvallend kenmerk zijn voor het eiland. Dit is de reden dat Sanxiantai ook wel 'het terras van de drie onsterfelijken' genoemd wordt.

Onze overnachtingsplaats Chihpen is bekend vanwege haar aangename warmwaterbronnen. Je kunt hier dus genieten van heerlijke 'hot springs'. Ook kun je een mooie wandeling maken in een nabij gelegen natuurpark.
 

Veel te zien en doen in en rondom Kenting

Dag 7 Chihpen - Henchung - excursie Eluanbi vuurtoren - Kenting
Dag 8 Kenting, bezoek Kenting nationaal park
Dag 9 Kenting - Checheng Fuan - Foguangshan

Kaohsiung beeld Taiwan DjoserOnderweg naar Kenting stoppen we in Hengchun, een historisch plaatsje en deels ommuurd door een oude verdedigingswal. Ook stoppen we bij de Eluanbi vuurtoren die ligt op het meest zuidelijke punt van Taiwan. Dit is de enige versterkte vuurtoren ter wereld.

Kenting trekt met haar mooie stranden en het heldere water zowel toeristen uit eigen land als omringende Aziatische landen. Men komt er niet alleen om te zonnebaden, maar ook om verschillende soorten watersporten te beoefenen. Binnen de parkgrenzen van het Kenting nationaal park wordt niet alleen de mooie kustlijn beschermd, maar ook de mooie koraalriffen. Je kunt je ook laten  verrassen door de onderwaterwereld in de Zuid-Chinese zee. In de zomer kun je snorkelen en duiken bij Kenting. Van de herfst tot en met het begin van de lente is het zicht het best, maar het water kouder en kun je goed duiken.

In Kenting is iedere avond een nachtmarkt waar je heerlijke snacks kunt kopen, zoals gegrilde inktvis.

Foguangshan tempel TaiwanVan Kenting rijden we de volgende dag richting Foguangshan. Onderweg stoppen we bij de Checheng Fuan Temple, een tempel die een geschiedenis heeft van meer dan 200 jaar. Deze tempel wordt ook wel gekenmerkt als een van de grootste tempel van Taiwan en wordt vaak bezocht door gelovigen op de verjaardag van de landgoden. Er wordt zelfs gezegd dat wanneer je de tempel beklimt, je een glimp opvangt van de keizer. Het boeddhistische klooster Foguangshan, waar we de nacht doorbrengen, is in 1967 opgericht door de meester Hsing Yun. Bij binnenkomst springt de maar liefst 32 meter hoge gouden Boeddha direct in het oog.
 

Neem deel aan de ochtendceremonie in Foguangshan

Dag 10 Foguangshan - Kaohsiung - Tainan
Dag 11 Tainan

In de ochtend nemen we deel aan de fascinerende ceremonies in het Foguangshan-klooster waarbij je honderden monniken knielend mantra’s hoort chanteren. Hierna reizen we af naar Tainan.

Tainan gebrouw dak Taiwan DjoserOp weg naar Tainan stoppen we eerst nog bij de Lotus Pond in Kaohsiung waar tempelliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen. Deze naam is gekozen vanwege de lotusbloemen die het, aan de tempels liggende, meer bedekken. Bij Lotus Pond zijn vele tempels te vinden, waaronder pagodes in de vorm van een draak en een leeuw. In Kaohsiung ligt tevens het voormalige Engelse consulaat, gebouwd in 1865, dat je terug doet denken aan de Renaissance. Dit gebouw wordt ook gezien als het meest antieke, westerse gebouw dat bewaard is gebleven in de geschiedenis van Taiwan.

Tainan man Taiwan DjoserTainan, de oudste stad van het eiland, wordt ook wel dé tempelstad van Taiwan genoemd. Je vindt hier maar liefst 200 verschillende tempels. Zoals de Chusi-tempel, de grootste van Taiwan, en de Confucius-tempel, gebouwd in 1665. Tevens kom je bij het bezoek aan Tainan in aanraking met een stukje Nederlandse geschiedenis. Al sinds het begin van de 17e eeuw probeerde de VOC vaste voet te krijgen op het Chinese vasteland. De Nederlanders landden in 1624 op het eiland Formosa. Zij vestigden hier een nederzetting en bouwden hier een fort, 'Fort Zeelandia'. De plek vormde de uitvalsbasis voor de handel met Japan en China. We bezoeken het fort onderweg naar Tainan.

Vandaag is er een vrije dag ingepland. Iedereen kan op zijn eigen manier Tainan ontdekken, bijvoorbeeld door er per fiets lekker op uit te gaan.
 

Met de boot en de fiets rond het Sun Moon Lake

Dag 12 Tainan - Alishan - Sun Moon Lake
Dag 13 Sun Moon Lake, boottocht
Dag 14 Sun Moon Lake - Taoyuan - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

De mooie bosrijke omgeving van Alishan wordt in het weekend druk bezocht door dagjesmensen die hier komen wandelen. Hoger in de bergen neemt de temperatuur af en vind je meerdere theeplantages. De thee wordt hier verbouwd op een hoogte van 1.000 tot 2.000 meter. De thee staat bekend om een zachte smaak en een heerlijke, zoete geur. Naast thee wordt er ook tabak verbouwd. Ook worden de ‘Alishan Sisters Ponds’ bezocht. Dit zijn twee vijvers van verschillende oppervlaktes, namelijk 530 en 66 vierkante meter. Het verhaal gaat dat er twee zusjes in de meren zijn gesprongen en gestorven zijn voor de liefde. De ‘Giant tree trail’ is een spoor vol met enorme cypresbomen die symbool staan voor Alishan. De grootste boom hier is 43,5 meter hoog, rond de 2.000 jaar oud en heeft een omtrek van wel 13 meter.

Sun Moon lake meer TaiwanDe laatste dagen verblijf je bij het grootste meer van Taiwan, het Sun Moon Lake. Door de sprookjesachtige, mooie omgeving vormt het blauwgroene meer en zijn heuvelachtige omgeving een trekpleister voor pasgetrouwde stellen. In het midden ligt het eiland Lalu, wat letterlijk ‘zon en maan’ betekent. Vanaf de Cien-pagoda heb je een goed uitzicht op deze mooie omgeving. We maken een mooie boottocht en bezoeken de imposante Wen Wu-tempel die gewijd is aan Confucius. Ook kun je een mooie fietstocht maken rondom het meer. De dag erop rijden we terug richting Taipei voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

14 mei - 28 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

08 okt - 22 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

22 okt - 05 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

12 nov - 26 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 dec - 07 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

13 mei - 27 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids én chauffeur
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting Foguangshan-klooster
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Stadsexcursie door Taipei
 • Bezoek Yehliu Geopark
 • Wandeling door de Taroko-kloof
 • Bezoek aan de achtbogenbrug bij Sanxiantai
 • Bezoek aan Henchung 'Old Town'
 • Excursie naar de vuurtoren van Elupani
 • Excursie naar Kenting nationaal park
 • In Kaoshing bezoeken we de Lotus Pond
 • Ook bezoeken we het oude Engelse consulaat
 • Bezoek Fort Zeelandia
 • Boottocht op Sun Moon Lake

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 525,-.
 

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Taipei te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is v.a. € 60,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en alle transfers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens ons verblijf overnachten we in goede middenklasse hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen op hun ligging ten opzichte van bezienswaardigheden en kwaliteit. Alle kamers zijn voorzien van eigen sanitair, tv en wifi. Vrijwel alle hotels hebben thee- en koffiefaciliteiten op de kamer.

Het hotel in Chiphen heeft warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt ontspannen.

In Foguangshan overnachten we bij het klooster, met ook eigen sanitaire voorzieningen op de kamer. Hier kun je in de ochtend een boeddhistische ceremonie meemaken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Taipei Golden China Hotel
Hualien Park City Hotel
Chiphen Hoya Hot Spring Resort
Kenting A.MAZ.INN
Foguangshan Foguangshan Guest House
Tainan Dynasty Hotel
Sun Moon Lake Einhan Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 525,-.
 

 • Golden China Hotel Taipei Taiwan
 • Golden China Hotel kamer Taipei Taiwan

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen badkamer en toilet

 • Hualien Lake Shore hotel Taiwan Djoser
 • Park City Hotel ontbijt Hualien Taiwan

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Lakeshore Hotel kamer Hualien Taiwan
 • Hoya hotspring resort Chiphen Taiwan
 • Hoya hotspring resort bad Chiphen Taiwan

  Het hotel in Chiphen heeft heerlijke warmwaterbaden

 • Hoya hotspring resort kamer Chiphen Taiwan
 • AMAZINN hotel Kenting Taiwan
 • AMAZINN hotel kamer Kenting Taiwan
 • Foguangshan Guesthouse Taiwan

  We overnachten op het terrein van het Foguangshan klooster, waar je een ceremonie kunt bijwonen

 • Foguangshan Guesthouse kamer Taiwan
 • Foguangshan Guesthouse eetzaal Taiwan
 • Einhan Resort Sun Moon Lake Taiwan

  De hotels zijn centraal gelegen

 • Einhan Resort balkon Sun Moon Lake Taiwan

  Het hotel bij Sun Moon Lake heeft uitzicht over het mooie meer

 • Restaurant hotel Taiwan Djoser
 • Einhan Resort kamer Sun Moon Lake Taiwan

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Taipei

  Vertrek

  20:55

  Aankomst

  15:00*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Taipei - Amsterdam

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  06:55*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: In de zomer is het in Taiwan 6 uur later. In de winter is het in Taiwan 7 uur later dan bij ons.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De reizen van de ene overnachtingsplaats naar de andere worden gemaakt met een comfortabele bus. Deze is voorzien van airconditioning. Dit maakt het gemakkelijk om onderweg even te stoppen voor verschillende activiteiten, fotomomenten of om gewoon even de benen te strekken. De afstanden in Taiwan zijn niet groot en onderweg maken we verschillende stops bij bezienswaardigheden, viewpoints of leuke dorpen.

 • KLM vliegtuig
 • Grote bus Taiwan Djoser

  We reizen met een comfortabele bus

 • Kleine bust Taiwan Djoser
 • Binnenkant bust Taiwan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids én chauffeur
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting Foguangshan-klooster
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Stadsexcursie door Taipei
 • Bezoek Yehliu Geopark
 • Wandeling door de Taroko-kloof
 • Bezoek aan de achtbogenbrug bij Sanxiantai
 • Bezoek aan Henchung 'Old Town'
 • Excursie naar de vuurtoren van Elupani
 • Excursie naar Kenting nationaal park
 • In Kaoshing bezoeken we de Lotus Pond
 • Ook bezoeken we het oude Engelse consulaat
 • Bezoek Fort Zeelandia
 • Boottocht op Sun Moon Lake

Excursies

Wen Wu temple Sun Moon Lake TaiwanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een is op zoek naar de nieuwste gadgets in Taipei, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het National Palace Museum of wandelt graag door een mooi stadspark of levendige wijk. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Het vervoer voor dergelijke excursies is bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld van deze bezienswaardigheden is echter niet inbegrepen.

Tijdens deze reis door Taiwan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Taipei, we bezoeken de Longshan en Pao An tempels en de Martyrs' Shrine
 • Op weg naar Hualien bezoeken we de Qingshui-klif
 • We maken een excursie naar Tarok-kloof
 • We bezoeken de East Coast Scenic Area met Sanxiantai
 • Bezoek aan Kenting nationaal park
 • We bezoeken Henchung, een oud stadje met een gezellig centrum
 • We nemen een kijkje bij de gefortificeerde vuurtoren van Eluanbi
 • We maken een excursie naar Kenting nationaal park in het zuiden van Taiwan
 • Bezoek aan de historische Checheng Fuan-tempel
 • We bezoeken het voormalig Britse Consulaat
 • Bezoek aan de lotusvijver en de bijbehorende 'Spring and Autumn Pavilion'
 • Wandel door 'Fort Zeelandia', een oude VOC-vesting
 • We bezoeken de bossen bij Alishan
 • We maken een boottocht op Sun Moon Lake en bezoeken de Wenwu- en Syuangzang-tempel

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Taiwan geldig is.
 • Er is geen visum nodig voor een verblijfsperiode korter dan 90 dagen, mits je over een Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt.

Geldzaken

In Taiwan wordt er betaald met de Taiwanese dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In Taiwan kun je vrijwel overal pinnen, vooral in de grote steden zijn veel pinautomaten te vinden waar je 24 uur per dag kan pinnen. Kijk vooraf even of er een Maestro of Cirrus logo op de bankpas staat, om zeker te weten dat deze wordt geaccepteerd en kan worden gebruikt.

Contant: Geld omwisselen kan op het vliegveld en in grote steden bij banken en in hotels. Zowel euro's als Amerikaanse dollars kunnen worden gewisseld.

Creditcards: Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Het geven van fooi gebeurd in Taiwan niet altijd. Natuurlijk wordt dit wel gewaardeerd. Je kan zelf bepalen per verrichte dienst of je het waard vind om wat meer geld te geven.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Maaltijden

Taiwan etenHet ontbijt is bij de reis inbegrepen. De overige maaltijden zijn tijdens deze reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, wanneer, met wie of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

De Taiwanese keuken biedt vele mogelijkheden, met Chinese, regionale en zelfs invloeden van de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Door de meerdere etnische bevolkingsgroepen is er ook een gevarieerd aanbod van eten. Taiwan heeft een echte eetcultuur, zo is er op elke hoek van de straat wel een eetstalletje te vinden. In vele gerechten zullen etenswaren als rijst, noedels, groenten, vlees en vis niet ontbreken. Van krabkoekjes en rijst in bamboe tot de hoeveelheid van fruit en vis en stinky tofu, in Taiwan kan je het zo gek maken als je wil.

Gezondheid

Voor korte reizen naar Taiwan zijn er geen vaccinaties verplicht. De vaccinatie voor gele koorts is alleen verplicht als je binnen zes dagen voordat je Taiwan bezoekt in een land bent geweest met een hoog risico voor deze ziekte.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Taipei te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is v.a. € 60,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 110,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en alle transfers.

Klimaat en geografie

Taiwan is een eiland gelegen in de Stille Oceaan in noordoost Azië. Taiwan bezit over een subtropisch klimaat. De klimaatverschillen tussen de verschillende seizoenen zijn klein.

In de zomer heeft Taiwan vaak hoge temperaturen van rond de 30 graden. In de winter is het vaak net even wat kouder en vochtiger, maar heeft Taiwan nog steeds een erg aangename temperatuur. Het eerste halfjaar valt er in Taiwan over het algemeen de meeste neerslag.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Heb ik een visum nodig?

Je hebt geen visum nodig als je over een Nederlandse of een Belgische nationaliteit bezit en je reis foor Taiwan minder dan 90 dagen duurt. Natuurlijk zijn er voor de reis wel geldige reispapieren nodig en is er een geldig ticket nodig.

Wat is de beste reistijd?

Waar wordt mee betaald in Taiwan?

Heb ik inentingen nodig?

Wat voor reisdocumenten heb ik nodig?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Taiwan?

Hoe groot is de groep maximaal?

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland/België en Taiwan?

Kan er gepind worden in Taiwan?

Hoe is het eten en drinken?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Taiwan, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,1

 • Land van tegenstellingen, zowel modern als traditioneel. Afwisselende reis met cultuur en natuur. En een heel lekkere keuken. Jimmy onze lokale Taiwanese gids en Ricardo onze reisbegeleider hebben me heel erg geholpen toen ik ter plaatse ziek werd.

  8,0

  8,0
 • Prachtige natuur en veel mooie tempels. De steden zijn erg druk. Veel trappen klimmen! Eten gebeurt hapsnap op straat al lopend. Jammer om steeds bij de 7/11 gauw wat te kopen en er 's avonds niet op uit te kunnen om samen te eten en de avond te vullen. De chauffeur en Jimmy waren grandioos!

  8,0

  8,0
 • Mooi land en zeer vriendelijke mensen. Goede afwisseling natuur en cultuur. Nog niet zo toeristisch. Heerlijk eten. Wel langere reisdagen dan verwacht. Komt ook omdat je pas na 15 uur kan inchecken in hotels.

  8,0

  8,0
 • Leuke afwisseling tussen natuur en stad/cultuur. Een bijzondere bestemming waar (westers) massatoerisme nog niet is doorgebroken. Prachtige natuur met veel mooie wandelingen. De Nederlandse en lokale reisleider waren heel behulpzaam.

  8,0

  8,0
 • Was een mooie interessante reis, veel natuur en cultuur. Had alleen meer het authentieke Taiwan verwacht. Dit land is al heel erg verwesterd

  8,0

  8,0
 • Verrassende reis, afwisseling van cultuur en natuur. Erg schoon en ordelijk land, lekker eten m.n de dumplings. Bij deze ga ik ook aandelen kopen van de 7/11. Je struikelt nl over deze keten van shops en maakt ook gretig gebruik van deze winkel bij iedere stop.

  7,0

  7,0
 • Taiwan is een prachtige bestemming en Djoser is de perfecte organisatie om daarmee naar toe te reizen. De begeleiding is een mooie basis en daarna is er voldoende ruimte om je eigen invulling aan de reis te geven

  10,0

  10,0
 • Taiwanezen zijn zeer vriendelijke mensen; mooie natuur; goede hotels; prima lokale crew en reisbegeleider.

  8,0

  8,0
 • Afwisselende reis met natuur / steden / cultuur, een een heel aparte keuken. Een land dat nog weinig door westerlingen bezocht wordt. Ook een heel schoon land, nergens afval op straat. En ook een zeer vriendelijke bevolking. Aanrader!

  8,0

  8,0
 • Taiwan is een zeer prettig land om in te reizen. Goed georganiseerd, veel te zien, mooi natuur en hele lieve mensen. Voor Wim onze reisbegeleider, Jimmy onze gids en Chai, onze chauffeur, was niets te veel om het ons naar de zin te maken.

  9,0

  9,0
 • Het was bijzonder! Met de hulp van onze locale gids Jimmy kreeg ik de gelegenheid om diverse tempels te bezoeken, en kreeg ik meer inzicht in de plaatselijke religieuze gebruiken. Zie ook mijn blog: https://hgoei.wordpress.com/2018/09/29/taiwan-reis-terugblik-en-samenvatting/

  7,0

  7,0
 • Uniek eiland. SCHOON [Azië], beschaafde bevolking en voordelig eten. Natuur: hoge Bergen, diepe ravijnen, grotten en goede temperatuur. Tempels en teveel om op te noemen. Prima lokale gids !!

  8,0

  8,0
 • Taiwan had meer tempels dan ik verwacht had. Dit aspect waarin verwijzingen werden gegeven naar meditaties uit de Chinese healing tao was wat me aangenaam verrast heeft. Verder was het eten erg lekker, vooral de vers gemaakte Dim Sum. Ook genoten van de diverse massages. Een voedende reis. Dank!

  8,0

  8,0
 • Eerste reis met Djoser. Is ons prima bevallen. Mooie natuur, een prachtige route met een prima bus, een uitstekende chauffeur en een goede Taiwanese gids. Ook de Nederlandse begeleider was heel goed. Een minpuntje: het hotel in Kenting, dat was kwalitatief minder, jammer de rest was uitstekend.

  9,0

  9,0
 • We hadden een fantastische locale gids die heel veel wist van zijn land. Ook Robin was een fijne reisleider. Taiwan is een mooi land, maar een beetje teveel natuur voor mij. Had liever nog een nacht in Kaohsiung geweest dan twee nachten in Sun Moon. Sun Moon behalve de boottocht niet zo interessant.

  7,0

  7,0
 • Wij vonden de reis zeker de moeite waard. Cultuur en natuur waren in ruime mate aanwezig. Bovendien waren de hotels, op een enkele na, meer dan uitstekend. De reisbegeleiding door de Taiwanese gids kon beter, maar dat werd vakkundig opgevangen door de Nederlandse reisbegeleidster.

  8,0

  8,0
 • Het was een mooie gevarieerde reis door een mooi schoon land, vriendelijke mensen en goede wegen. Gids Mark was erg goed.

  8,0

  8,0
 • Heel afwisselende en relaxte reis door een vrij onbekend maar verrassend en interessant land: moderner dan de meeste landen in Azië, maar zeker niet westers.

  8,0

  8,0
 • Super vriendelijke mensen, schoon, veilig, westers Aziatisch, georganiseerde samenleving, mooie natuur, goede hotels, lekker eten, tempels, geen zwem- en/of strand cultuur, weinig Europese toeristen, wel veel Chinese. Een aanrader als je relax wilt reizen of als eerste kennismaking met Azie

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Afwisselend reis met aandacht voor cultuur en natuur
 • Rechtstreekse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Bezoek indrukwekkende Taroko-kloof
 • Bijwonen van tempelceremonie in Foguangshan
 • Ontdek wat de Nederlandse VOC op Taiwan heeft nagelaten
 • Mooie boottocht op Sun Moonlake inbegrepen
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Klantwaardering

8,1

Land van tegenstellingen, zowel modern als traditioneel. Afw...
Land van tegenstellingen, zowel modern als traditioneel. Afwisselende reis met cultuur en natuur. En een heel lekkere keuken. Jimmy onze lokale Taiwanese gids en Ricardo onze reisbegeleider hebben me heel erg geholpen toen ik ter plaatse ziek werd.

Karine S. - 8,0
Prachtige natuur en veel mooie tempels. De steden zijn erg d...
Prachtige natuur en veel mooie tempels. De steden zijn erg druk. Veel trappen klimmen! Eten gebeurt hapsnap op straat al lopend. Jammer om steeds bij de 7/11 gauw wat te kopen en er 's avonds niet op uit te kunnen om samen te eten en de avond te vullen. De chauffeur en Jimmy waren grandioos!

Diny L. - 8,0
Mooi land en zeer vriendelijke mensen. Goede afwisseling nat...
Mooi land en zeer vriendelijke mensen. Goede afwisseling natuur en cultuur. Nog niet zo toeristisch. Heerlijk eten. Wel langere reisdagen dan verwacht. Komt ook omdat je pas na 15 uur kan inchecken in hotels.

MG - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Taiwan

Het weer in Taiwan

25°C

Terug naar boven