Turkije

Rondreis Turkije 16 dagen

Een complete rondreis door Turkije, die begint in Istanbul en eindigt in Ankara. Bezoek in Istanbul de gezellige bazaar, de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Over de Bosporus bezoek je het paard in Troje, opgravingen bij Efese en Bergama en de kalkterrassen bij Pammukale. Tijdens een boottocht ontdek je de grillige Turkse kust en de Middellandse Zee. In het afgelegen, sprookjesachtige Cappadocië vind je huizen en kerken uitgehouwen uit de rotsen. Hierna reis je naar het zoutmeer Tuz Gölü, het een na grootste meer van het land. Een bezoek aan Ankara, de hoofdstad van Turkije, mag natuurlijk niet ontbreken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Turkije, 16 dagen
 1. Amsterdam - Istanbul
 2. Istanbul
 3. Istanbul - Çanakkale
 4. Çanakkale - Troje - Bergama
 5. Bergama - Selçuk
 6. Selçuk, excursie Efese
 7. Selçuk - Afodisias - Pamukkale
 8. Pamukkale - Fethiye
 9. Fethiye - Tlos - Kas
 10. Kas, boottocht Kekova
 11. Kas - Demre - Myra - Antalya
 12. Antalya - Beysehir - Konya
 13. Konya - Urgüp (Cappadocië)
 14. Urgüp (Cappadocië)
 15. Ürgüp (Cappadocië) - Tuz Gölü - Ankara
 16. Ankara - vlucht naar Istanbul - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Istanbul

Dag 1 Amsterdam - Istanbul
Dag 2 Istanbul

De reis begint in het sprookjesachtige en waanzinnige Istanbul. Het is de enige stad ter wereld die gelegen is in twee verschillende continenten (Europa en Azië) en dat biedt een leuke mix tussen oost en west. Een boottocht over de Bosporus voert je langs de mooiste wijken van de stad waar je urenlang kunt dwalen tussen de theehuizen, moskeeën en antiekwinkeltjes.

blauwe moskee istanbul turkijeIstanbul is een wereldstad, een magische stad en een stad waar je niet uitgekeken raakt! Het hotel in het sprookjesachtige Istanbul ligt midden in de stad en de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand. Op de kop van het schiereiland staat het Topkapi-paleis, eeuwenlang de sultansresidentie. Thans is het een museum waar de unieke, veelzijdige kunstcollecties van de sultans te bewonderen zijn. De beroemde 6e-eeuwse Aya Sofia en de ruim duizend jaar later gebouwde Sultanahmet-moskee staan tegenover elkaar met daartussen een park waar veel Turken in de avond bij elkaar komen om gezellig thee te drinken.

Godsdienst heeft een grote invloed op het politieke en maatschappelijke leven. Vrijdag is de islamitische vrije dag en moskeeën en badhuizen worden dan druk bezocht. De zondag geldt in Turkije ook als officiële rustdag. Het bezoeken van een moskee is met bedekte kleding geen probleem. Vrouwen behoren wel het hoofd te bedekken en schoenen moet men buiten laten staan.

Verder kun je veel tijd doorbrengen in de enorme, deels overdekte, Grand Bazaar bestaande uit een netwerk van gespecialiseerde winkelstraatjes waar je een uitstekende indruk kunt opdoen van de Turkse keuken, huishoudens en ambachten. 's Avonds bieden bijvoorbeeld de luxe wijk Taksim, de gezellige wijk Kumkapi of het Gülhane-park prima uitgaansmogelijkheden.

Bosporus turkijeTijdens een (facultatieve) boottocht over de Bosporus passeer je onder andere het Dolmabahçe-paleis, de indrukwekkende Europabrug, forten en een aantal authentieke, voor het vroegere Istanbul zo typerende houten huizen. Voor deze boottocht kunnen we gebruik maken van de openbare ferry of van de diensten van een lokale kapitein. Vanaf de nieuwe Galatabrug vaar je in de richting van de monding van de Zwarte Zee. Onderweg stopt de boot op tal van plaatsen langs de Bosporus aan de Europese en Aziatische kant.

Wie even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, brengt een bezoekje aan een van de historische badhuizen, oftewel de Hamman, waar je heerlijk wordt vertroetelt met een zeepmassage. Eén van de mooiste, oudste en bekendste Hamman in Istanbul is Çemberlitaş Hamamι waar alleen het interieur al de moeite waard is om naar binnen te gaan!

Çanakkale, Troje, Bergama

Dag 3 Istanbul - Çanakkale
Dag 4 Çanakkale - Troje - Bergama

Op deze reis verlaten we Istanbul via het Europese deel van de wereldstad met een bus en ferry richting Çanakkale, een rustig havenplaatsje aan de smalle doorgang van de Dardanellen. We komen hier 's middags aan waardoor je nog de tijd hebt om deze vissersplaats te verkennen. Je kunt hier kleine winkeltjes en restaurantjes bezoeken waar heerlijke streekgerechten geserveerd worden. Deze stad staat bekend vanwege de kazen, wijnen, olijven en vis.

In de loop van de geschiedenis is Çanakkale door vele volkeren bewoond, hetgeen zijn sporen heeft nagelaten in de gebouwen. De stad staat vooral bekend om haar rijke en boeiende geschiedenis en biedt dan ook vele bezienswaardigheden. Een van de bezienswaardigheden in Çanakkale is het archeologisch museum. Dit museum heeft 5 verschillende zalen waar je verschillende soorten keramiek kan bewonderen uit de 17e tot 20e eeuw. De stad was tijdens de periode van het Ottomaanse rijk één van de belangrijkste steden waar keramiek werd geproduceerd. Ook heeft het museum een aantal bijzondere vondsten uit Troje.

paard van troje turkije Djoser Op weg naar Bergama stoppen we bij de opgravingen van het legendarische Troje dat in 1873 door Heinrich Schliemann ontdekt werd. Troje is beroemd vanwege het epos van Homeros over de Trojaanse oorlog die plaatsvond in de 13e eeuw V.C. en verschillende malen werd de stad verwoest en weer opgebouwd. Er zijn slechts enkele herkenbare ruïnes: onder andere stukken van de dikke stadsmuur, van een poort en een offerplaats. Alvorens de opgravingen te gaan bekijken is het aan te bevelen het bijbehorende museumpje te bezoeken. De reconstructie van de stad laat je gedachten teruggaan in de tijd.

Na ons bezoek rijden we verder naar Bergama, deze stad behoort tot de weinige oude steden in de wereld die hun originele Hellinistische ruines en karakter hebben bewaard. In dit gezellige landelijke plaatsje liggen de resten van de Griekse stad Pergamon. Gedurende een korte periode in de 2e eeuw V.C. was deze stad het centrum voor kunst en wetenschap in Klein-Azië. De stad kende een enorme bouwactiviteit en was het voorbeeld van de monumentale stadsaanleg in die dagen. Veel paleizen, tempels, altaren en terrassen werden aangelegd. Nu vind je slechts de fundamenten van het beroemde altaar op de Akropolis. Ook is hier één van de grootste medische centra uit de antieke wereld, het Asklepion. De resten van o.a. de Griekse en Romeinse baden doen je denken aan een bezoek aan de hammam.

Selçuk, Pamukkale

Dag 5 Bergama - Selçuk
Dag 6 Selçuk, excursie Efese
Dag 7 Selçuk - Aphrodisias - Pamukkale

Selçuk kent een typische Turkse sfeer die je met name vindt op het sfeervolle marktplein in het centrum. Dit door theedrinkende Turkse mannen bezette plein ademt precies de sfeer die je in Turkije verwacht.

Selçuk heeft een archeologisch museum en op de Ayasolukheuvel staat de 6e-eeuwse Johannes-basiliek. Selçuk is een prima uitvalsbasis voor allerlei tochtjes in de omgeving. Strandliefhebbers komen aan hun trekken in de buurt van Kusadasi, de bekendste badplaats langs de westkust.

TurkijeEfeseTempel

Indrukwekkend is het bezoek aan de ruïnes van het oude handelscentrum Efese dat tot in de 3e eeuw haar bloeitijd had. Het verval van de stad werd veroorzaakt door de dichtslibbing van de haven en door de verwoestingen van de Goten. Efese was ook een belangrijk religieus centrum; van heinde en ver kwamen er mensen om de grote tempel van Artemis, één van de antieke zeven wereldwonderen, te bezoeken. De unieke uitgestrekte opgravingen geven een uitstekende indruk van het dagelijks leven in de oudheid. Pronkstukken tussen de tientallen monumenten, variërend van theater tot bordeel, zijn de tempel van Hadrianus, het theater en de Celsus-bibliotheek. Minder bekend, maar ook de moeite waard zijn de ruïnes van de Griekse steden Priëne en Milete, beide gelegen in een prachtige omgeving van door pijnbomen bedekte heuvels, olijfboomgaarden en kleine gehuchten.

Turijke Aphrodisias Djoser Als we vanuit Selçuk doorrijden naar Pamukkale rijd je langs veel katoenvelden. Onderweg wordt een stop gemaakt bij Aphrodisias. Hier staat de beroemde tempel van Aphrodite. Daarnaast is het stadion in deze plaats een bezoek meer dan waard. Vanuit Denizli zie je al in de verte de op de berghelling gelegen, wonderlijk gevormde witte kalkstenen terrassen van Pamukkale liggen. Pamukkale betekent ‘kasteel van katoen’ in het Turks en is werkelijk een natuurfenomeen in Turkije. Deze bekkens zijn gevuld met geneeskrachtig kalk- en koolzuurhoudend water. Met name de zonsop- en ondergangen in het decor van de kalkstenen terrassen laten een onuitwisbare indruk achter. Samen met de oudheidkundige stad Hierapolis zijn deze twee bijzondere bezienswaardigheden opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Wie wil kan ook langs de ruïnes van het Romeinse Hierapolis wandelen.

Fethiye en Kas

Dag 8 Pamukkale - Fethiye
Dag 09 Fethiye - Tlos - Kas
Dag 10 Kas, boottocht Kekova
Dag 11 Kas - Myra - Antalya

Turkije Telmessos havenstad Djoser Na het verblijf in Pamukkale gaat de reis dwars door een prachtig bergachtig landschap naar een havenplaatsje aan de zuidkust van Turkije. In de havenplaats is de typische Turkse sfeer goed bewaard gebleven. De kleine straatjes met vele bazaars, Turkse theehuizen en een prachtige wandelpromenade maken dit tot een heerlijke stad om te verblijven.
Hier heb je de tijd om door het sfeervolle en artistieke plaatsje te dwalen, de overblijfselen van het oude Telmessos te bezoeken of je te laten verwennen in het Turkse badhuis. Daarnaast kan je natuurlijk ook lekker uitrusten op het strand, Calis Beach,op ongeveer 6 kilometer van het centrum. Dit is een mooi kiezelstrand omgeven door prachtige bossen.

Dwars door Lycië rijden we naar Kas, waar we onderweg een bezoek brengen aan Tlos, de oudste stad in de Lycische regio. Tlos wordt gezien als een van de belangrijkste religieuze steden van Lycië en de stad is een van de weinige Lycische steden die voor duizenden jaren continue bewoond is gebleven tot de 19e eeuw. Verder langs de kust van de Middellandse zee komen we aan in Kas, dit is onze uitvalsbasis voor een prachtige boottocht naar het eiland Kekova. We varen langs de schitterende Turkse zuidkust. De rotsige kust wordt onderbroken door stille baaien waar je aan zonovergoten strandjes heerlijk kunt luieren, snorkelen of zwemmen. Kekova is een eiland met een van de mooiste antieke stadjes die men aan de Turkse zuidkust kan bezoeken. Weer aan wal, zullen we overnachten in Kas.

De volgende dag rijden we naar Antalya, de bekende badplaats aan de Turkse Rivièra. Onderweg brengen we een bezoek aan  Myra. In het centrum van het dorpje Myrabevindt zich een oeroud kerkje gewijd aan de heilige Nicolaas. Sint-Nicolaas, bij ons bekend van het strooien van snoepgoed en zie-ginds-komt-de-stoomboot!  Zeer bijzonder zijn vooral de Lycische rotsgraven ten oosten van het theater. Na deze tussenstops zullen we aankomen in Antalya.

Konya, Cappadocië

Dag 12 Antalya - Beysehir - Konya
Dag 13 Konya - Urgüp (Cappadocië)
Dag 14 Urgüp (Cappadocië)

Turkijke Taurusgebergte Djoser De tocht door het schitterende Taurusgebergte gaat via de stad Beysehir richting Konya, de meest religieuze stad van Turkije. Deze voormalige hoofdstad van de Rum-Seldjoeken is vooral bekend geworden door de mystieke filosoof en aanhanger van het Perzisch soefisme, Celaleddin Rumi, ofwel Mevlana. Hij is de grondlegger van de Derwisj-orde die vooral door de extatische en wervelende derwisjen-dansen bekend is geworden. Het 16e-eeuwse Derwisjen-klooster Mevlana Tekke is nu een museum. Naast de sarcofagen van Mevlana, familieleden en sjeiks van de orde herbergt het museum een mooie collectie islamitische kunstnijverheid.

De rit naar Cappadocië laat je kennis maken met de kale en uitgestrekte Anatolische steppen. Je gaat terug in de tijd dat de kamelenkaravanen langs de kampementen van de nomadenstammen trokken.

Turkijke Cappadocië Djoser Tijdens ons verblijf in Cappadocië zijn we te gast in een hotel net buiten Ürgüp, vlakbij Göreme. Het is een ideale uitvalsbasis om deze bijzondere streek op je eigen manier te verkennen. Erosie van de vulkanische tuflaag vormde een bizar maanlandschap met valleien, kloven en grillige rotsformaties. De regio was eeuwenlang een toevluchtsoord voor vervolgde groeperingen, zoals de christenen. Meer dan 3000 rotskerken en een aantal ondergrondse steden zijn bewaard gebleven.


Met de bus, wandelend, fietsend of per brommer verkennen we deze boeiende streek. Bekend zijn met name het openluchtmuseum van Göreme met verschillende rotskerkjes met fresco's, de ondergrondse steden Derinkuyu en Kaymakli, de groene Ihlara-vallei, de Zelve-vallei en het pottenbakkersdorp Avanos. Maar ook een picknick in de natuur, het bekijken van een boerderijtje of een wijnfabriek behoren hier tot de mogelijkheden. Vervolgens rijden we na ons verblijf in Cappadocië met de bus naar Ankara.

Ankara

Dag 15 Urgüp (Cappadocië) - Tuz Gölü - Ankara
Dag 16 Ankara - vlucht naar Istanbul - Amsterdam

zoutmeer tuz golu turkije Djoser Via het zoutmeer Tuz Gölü reizen we naar het moderne Ankara. Tuz Gölü is het op een na grootste meer van Turkije. In 2001 werd het zoutmeer uitgeroepen tot beschermde bijzondere regio. Na een stop bij dit meer vervolgen wij onze weg naar het Ankara, de hoofdstad van Turkije. Het is de op een na grootste stad van Turkije, na Istanbul. In de klassieke oudheid heette Ankara ‘Ancyra’ en later ‘Angora’ en tot op de dag van vandaag heeft de stad nog veel Romeinse en Byzantijnse resten. Voor een goed beeld van vooral de vroege culturen ga je naar het Museum van Anatolische beschavingen in het oudste deel van de stad. Alleen het gebouw waarin het museum gevestigd is, is een juweeltje te noemen. Het museum geeft een uitstekend overzicht van alle vroege culturen in Klein-Azië, vanaf de vroege steentijd tot de Grieks-Romeinse periode. In Ankara moet je absoluut ook één van de vele moskeëen bezoeken. De grootste én oudste moskee van de Turkse hoofdstad is gebouwd in de 13e eeuw: De Arslanhane Carnii Moskee.

Turkije moskee Ataturk DJoserVlakbij het museum ligt de oude citadel. In het centrum liggen het altijd drukke gezellige Geçlik Parký en Kocatepe Camii, de grootste moskee in het Midden-Oosten. Op een heuvel staat het imponerende mausoleum van Atatürk.

De kleine oude stadskern binnen de muren van de vesting heeft nog altijd een typisch Oosterse uitstraling, waar ook veel kleine typische Turkse winkels zijn gevestigd. In het centrum liggen ook het altijd drukke, maar bovenal gezellige Geçlik Parki en de schitterende Kocatepe Camii, de grootste moskee in het Midden-Oosten.Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 sep - 03 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 apr - 17 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

14 mei - 29 mei

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.345,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie Efese
 • Excursie Pamukkale
 • Bezoek Troje
 • Bezoek aan Cappadocië

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van het landarrangement zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Ankara is bij te boeken. De prijs voor een kamer in Ankara na afloop van de reis is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €110,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in hotels met een gezellige sfeer. De kamers hebben eigen douche en toilet. De hotels liggen centraal en de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Istanbul Hotel Hatay
Çanakkale Hotel Zileli
Bergama Efsane Hotel
Pamukkale Koray Hotel
Fethiye Dedeoglu Hotel
Antalya Lazer Pension

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotel accommodatie lobbyDjoser
 • Turkije hotel accommodatie Djoser
 • Turkije hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Turkije hotelkamer overnachting Djoser
 • Turkije overnachting hotelkamer Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Ankara - Istanbul

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:30


Tijdsverschil: in Turkije is het een uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van het landarrangement zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen door Turkije met een airconditioned bus. De bus staat gedurende de hele reis tot de beschikking van de groep zodat er altijd gestopt kan worden om te fotograferen, iets te eten of te drinken, of om ergens rond te kijken. De infrastructuur in Turkije is goed ontwikkeld.

 • Turkish Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Turkije busvervoer Djoser
 • Turkije busvervoer djoser
 • Turkije busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie Efese
 • Excursie Pamukkale
 • Bezoek Troje
 • Bezoek aan Cappadocië

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Turkije zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Echte liefhebbers van de oudheid, mogen Troje absoluut niet overslaan.
 • Excursie Efese, een oude Griekse/Romeinse havenstad en de grootste opgraving uit deze tijd.
 • Boottocht naar de verzonken stad Kekova inclusief heerlijke lunch.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend eventueel entreegelden hoeft te betalen:

 • Afrodisias is samen met Efese één van de best bewaarde antieke steden van Turkije.
 • Een van de grootste én oudste steden in Lycië: Tlos.
 • In het centrum van het dorpje Demre, ligt een oeroud kerkje gewijd aan de heilige Sint Nicolaas.
 • Bezoek aan de ruïnes van Myra.
 • Indrukwekkende reis door het schitterende Taurusgebergte en Beysehir.
 • Onderweg naar Ankara maken we een tussenstop bij het zoutmeer Tuz Gölü, tevens het op één na grootste meer van Turkije.

Reisdocumenten

 • Paspoort of Europese identiteitskaart: deze dient na vertrek uit Turkije nog minimaal zes maanden geldig te zijn na je geplande vertrek uit Turkije. Bij een identiteitskaart krijg je een briefje met daarop een stempel (visum) vergeet dit niet bij je te hebben tijdens de terugreis. Let op: voor reizen naar Turkije worden er geen noodreisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er voor dat alles in orde is.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Turkije wordt er betaald met de Turkse Lira. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: Turkse Lira en euro’s.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Houd rekening met toegangsprijzen van bezienswaardigheden, gemiddeld € 10,- per entree.

Het is in Turkije gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld.

Maaltijden

Alle ontbijten zijn tijdens deze reis inbegrepen, maar voor de lunch en het diner gaat u zelf op zoek naar iets lekkers. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Turkse keuken te verkennen. Lekker eten vormt ten slotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede ‘Lokantas’ en ‘Kebab Salonu’s’ zodat je voor een redelijke prijs kennis kunt maken met de Turkse keuken.

Turkije heeft een zeer uitgebreide keuken. Dit komt door de vele invloeden van de Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiers die jarenlang delen van Turkije hebben bezet. Iedereen bracht zijn eigen recepten en eetgewoonten mee uit eigen land, tot op de dag van vandaag worden deze gerechten nog steeds bereid door de Turken. Daarnaast is de Turkse keuken ook heel erg gevarieerd, dit komt weer doordat gerechten van generatie op generatie worden doorgegeven, met elke keer weer een andere twist! Uiteraard kennen wij allemaal de typische Turkse gerechten, zoals de Turkse Pizza, maar Turkije heeft nog veel meer te bieden.

Turkije heeft een ruime keuze aan restaurants, waar je voor een redelijk bedrag een grote keus aan allerlei schotels hebt. In de doorsnee restaurants, 'Lokantas' en 'Kebab Salonu's' kun je gerechten krijgen als gevulde groenten, stoofschotels en gegrild vlees, rijst, pasta of Turkse pizza's. Kenmerkend voor de Turkse maaltijden is het veelvuldig gebruik van verse groenten als tomaat en komkommer, vers fruit, lichte olijfolie en knoflook. Het islamitische karakter van Turkije zie je in het eten terug door het ontbreken van varkensvlees. Wel krijg je vlees van lammeren, schapen en geiten.

Naast de typisch Turkse restaurants zijn het theehuis en de 'Pastane' (banketbakker) uitermate populair. In de kustplaatsen vind je talloze visrestaurantjes. Mineraalwater in flessen is overal te krijgen, evenals de nationale volksdrank thee (çay). Turkse thee is een zwarte thee die gezet wordt met behulp van een Samowar, hierbij wordt een grote hoeveelheid theebladeren gekookt in een kleine hoeveelheid water.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.
 
Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Turkije redelijk zijn, is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Ankara is bij te boeken. De prijs voor een kamer in Ankara na afloop van de reis is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Turkije kent verschillende zones wat betreft geografie en klimaat. De kust langs de Zee van Marmara (Istanbul tot Çanakkale) is heuvelachtig met afwisselend vlakkere gebieden. De kusten van de Egeïsche en Middellandse Zee garanderen van de vroege lente tot de late herfst zonneschijn. Centraal-Anatolië bestaat uit een hoogplateau met bergketens.

Er heerst een landklimaat met droge en warme zomers en een zacht en aangenaam voor- en najaar. Het is 's zomers weliswaar warmer dan in het voor- en najaar, maar vanwege de relatief lage vochtigheidsgraad is de warmte goed te verdragen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Turkije?

We reizen door Turkije met een eigen airconditioned bus met een Turkse chauffeur.  Aan de Turkse rivièra maken we een boottocht.

Welke accommodaties gebruikt Djoser in Turkije?

Is het ontbijt inbegrepen?

Zijn er lange busritten?

Hoe groot zijn de groepen?

Gelden er in Turkije speciale kledingvoorschriften

Hoe is de verhouding cultuur/natuur op deze reis?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Wat is het voltage in Turkije?

Wordt de reis begeleidt door een Nederlandse reisbegeleider of een lokale gids?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • 9-sep-2019. Wat heeft Turkije veel prachtige historische bezienswaardigheden en een mooie natuur! Onze lokale Ned-talige gids Sibel was net een wandelende encyclopedie. Boottochtje was heerlijk relaxt. Prima reisbegeleidster/hotels/bus/chauffeur. Tip: koop een 15dg museumpas, scheelt veel lira's.

  9,0

  9,0
 • Als liefhebber van 'oude stenen' en nog niet bekende historie, was deze Turkije-reis een topper! Zeker als de lokale gids echt archeologisch deskundig is en die overvloed aan oude stenen, met haar enthousiasme tot leven weet te praten en 'n perfect vrolijk en creatief duo vormt met onze reisleidster.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis waarin je heel veel te zien krijgt, zeer geschikt voor cultuurliefhebbers. Voor mij was het dagje op de boot in Kas heerlijk! Fijn om een gids te hebben die Nederlands sprak en archeologie gestudeerd had!

  8,0

  8,0
 • Van Istanboel tot Ankara in 16 dagen. Het was een prachtige reis met veel afwisseling, gastvrije mensen en lekker eten. We kregen een leuke gids mee die ons op een boeiende manier door het land leidde en Sjoerd onze reisbegeleiding was een toppertje! Ik raad deze reis ten zeerste aan! Do it!

  10,0

  10,0
 • Wat een supergeweldige reis. Zulke mooie dingen gezien en wat een lieve en gastvrije mensen in Turkije. Dank ook aan de reisbegeleider, gids en chauffeur voor hun inzet om het tot zo'n prachtige reis te maken. Ben nu bijna een dag terug, maar heb nu al heimwee naar Turkije!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele hotels mét ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding én meereizende lokale gids
 • Vele hoogtepunten van Turkije in een ontspannen reistempo
 • Veel Unesco-werelderfgoed in één reis: Istanbul, Pamukkale en Cappadocië
 • Inclusief boottocht met lunch naar het eiland Kekova

Klantwaardering

9,2

9-sep-2019. Wat heeft Turkije veel prachtige historische be...
9-sep-2019. Wat heeft Turkije veel prachtige historische bezienswaardigheden en een mooie natuur! Onze lokale Ned-talige gids Sibel was net een wandelende encyclopedie. Boottochtje was heerlijk relaxt. Prima reisbegeleidster/hotels/bus/chauffeur. Tip: koop een 15dg museumpas, scheelt veel lira's.

Marian B. - 9,0
Als liefhebber van 'oude stenen' en nog niet bekende histori...
Als liefhebber van 'oude stenen' en nog niet bekende historie, was deze Turkije-reis een topper! Zeker als de lokale gids echt archeologisch deskundig is en die overvloed aan oude stenen, met haar enthousiasme tot leven weet te praten en 'n perfect vrolijk en creatief duo vormt met onze reisleidster.

Siang L. - 9,0
Prachtige reis waarin je heel veel te zien krijgt, zeer gesc...
Prachtige reis waarin je heel veel te zien krijgt, zeer geschikt voor cultuurliefhebbers. Voor mij was het dagje op de boot in Kas heerlijk! Fijn om een gids te hebben die Nederlands sprak en archeologie gestudeerd had!

Erna K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Turkije

Het weer in Turkije

20°C

Terug naar boven