Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Australië

Tijdens de rondreis door Australië bezoek je o.a. Sydney, Melbourne, Adelaide, Kings Canyon, Ayers Rock, Cairns. In vier weken tijd maak je kennis met de meest uiteenlopende Australische landschappen waaronder ook het Kakadu nationaal park en het Great Barrier Reef. Vanwege de grote afstanden maken we gebruik van de Ghan (trein) van Alice Springs naar Katherine en van een binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns.

Lees meer >

Alle rondreizen Australië:

Tijdens de rondreis door Australië bezoek je o.a. Sydney, Melbourne, Adelaide, Kings Canyon, Ayers Rock, Cairns. In 4 weken tijd maak je kennis met de meest uiteenlopende Australische landschappen waaronder ook het Kakadu nationaal park en het Great Barrier Reef. Vanwege de grote afstanden maken we gebruik van de Ghan (trein) van Alice Springs naar Katherine en van een binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns. Je kunt met Djoser ook kiezen voor een 28-daagse combinatiereis Australië & Nieuw-Zeeland. Tijdens deze rondreis bezoek je zowel het Noordereiland als het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd Australië?
Net als in Nederland, kent Australië ook 4 seizoenen. Australië ligt op het zuidelijk halfrond, daardoor is het in onze winter daar zomer en andersom. Zomers kan het er wel 40 graden worden en kan het in de nacht flink afkoelen. Australië beschikt dus over verschillende klimaatsoorten. Tijdens je rondreis door Australië moet je hier rekening mee houden. We spreken over het tropische noorden en het zuiden kent koude winters met sneeuw in de bergen en warme en droge zomers.
Centraal Australië kent een woestijnklimaat. De grootste kans op droog weer is van mei t/m oktober. Van december t/m april valt er af en toe een bui.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in verschillende accommodaties. Wanneer we in de steden zijn overnachten we in comfortabele middenklasse hotels, voorzien van airconditioning. Daarnaast slapen we ook in een eenvoudig en sfeervol ‘pub’-hotel en in een pension dat in de rotsen is uitgehouwen. Maar ook gaan we ‘back to basic’ en gaan we 5 nachten kamperen op campings. Wij verzorgen de kampeerspullen.
Onze ervaren en enthousiaste Engelssprekende reisbegeleider zal de Australië rondreis begeleiden. In de grote steden zal een lokale vertegenwoordiger ons rondleiden. We maken onderweg gebruik van eigen bussen.

Waarom Djoser?
De rondreizen naar Australië zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Australië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Australië rondreis laat je zowel de mooie steden, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Australië je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Down under in de keuken

Australië staat misschien niet bekend om zijn keuken, maar toch kun je...

Lees meer >

Reviews, gem. 8,8

Wat een mooie reis hebben we gemaakt, heel veel mogen zien e...
Wat een mooie reis hebben we gemaakt, heel veel mogen zien en beleven. Het tempo lag vooral in Australië hoog maar in Nieuw-Zeeland hadden we wat meer rust. We hebben genoten, mede dankzij onze leuke groep. Reisgenoten, bedankt! We kunnen nog lang nagenieten van de duizenden foto's!

Naam: Annemiek R.
Cijfer: 8

De outback van Australië met de ‘Ghan’

De ‘Ghan, de trein die de Australische noord- en zuidkust verbindt, verwijst naar de Afghaanse kameeldrijvers die in de 19e eeuw het onbegaanbare binnenland hielpen ontsluiten. In onze tijd bedwingt de Ghan de ‘outback’ op comfortabele wijze. Wij reizen mee vanaf Alice Springs over het nieuwe, noordelijke deel van de spoorlijn. Terwijl het landschap aan je voorbijtrekt, kun je de bar of het restaurant opzoeken. Daarna laat je je in je comfortabele, verstelbare stoel in slaap wiegen. Je ontwaakt bij een onvergetelijke zonsopkomst die de ‘outback’ een warme gouden gloed geeft. Het rood van de zandheuvels, bestrooid met stekelige graspollen en dwergeucalyptussen, wordt steeds dieper. Voor je het weet moet je afscheid nemen van de kameel van de 21e eeuw.

Laatst bekeken

Er zijn geen laatst bekeken reizen.