Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Rondreis Turkije

Tijdens de rondreis door het westen van Turkije bezoek je o.a. Istanbul, Canakkale, Selcuk, Efese en Pamukkale. Turkije, gelegen op de grens van de werelddelen Europa en Azië, is een land vol afwisseling. Levendige steden en verlaten ruïnes bevinden zich in de prachtige natuur. Vergeet zeker geen boottocht te maken tijdens je rondreis. Djoser biedt ook een rondreis naar Oost-Turkije aan met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden als de berg Ararat, Diyarbakir en het bijzondere Cappadocië.

Lees meer >

Alle rondreizen Turkije:

Djoser Junior:

Djoser Wandel- en Fietsreizen:

Geniet van het indrukwekkende Turkije
Tijdens de rondreizen in Turkije vlieg je meestal op Istanbul. Deze stad bied je meteen de kans de typisch Turkse cultuur te proeven. De beroemde 6e-eeuwse Aya Sofia en de ruim duizend jaar later gebouwde Sultanahmet-moskee zijn bezienswaardigheden die je tijdens je verblijf in Istanbul gezien moet hebben. In Ankara kun je de bijzondere Romeinse en Byzantijnse resten bezoeken.

Een rondreis door Turkije biedt je een goede afwisseling tussen de moderne steden, de prachtige natuur en de intrigerende opgravingen en overblijfselen van de Romeinse en Byzantijnse tijd. Ook biedt de Turkije rondreis uitgebreid de mogelijkheid de tradities en gebruiken van de inwoners uit te proberen. Zo kun je de heerlijke Turkse thee proeven en samen met de bewoners van Diyakbakir waterpijp roken in de gezellige wijk buiten de stadsmuren.

Op de groepsreis door Turkije maken we gebruik van een eigen bus met Turkse chauffeur. Dit geeft ons de mogelijkheid te stoppen wanneer we willen om even de benen te streken, wat te eten of een foto te maken. Door de flexibiliteit van de rondreis door Turkije is de reis ook erg goed te doen als je met kinderen reist!

Wanneer naar Turkije?
Tijdens de groepsrondreis in Turkije krijg je te maken met een mild landklimaat. De zomers zijn over het algemeen warm en droog en het voorjaar, najaar en de winter zijn zacht. Het kwik kan ’s zomers hoog oplopen, maar omdat de luchtvochtigheidsgraad relatief laag is, is de warmte goed te verdragen. Turkije is dus het hele jaar door goed te bereizen.

Ontspannen op reis
Tijdens de groepsreis door Turkije overnachten we in goede middenklasse hotels met een gezellige sfeer. De kamers hebben een eigen douche en toilet. De meeste hotels liggen centraal, waardoor veel bezienswaardigheden op loopafstand zijn.

De unieke groepsreizen van Djoser
Onze reizen door Turkije zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van alle highlights die het land te bieden heeft. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen dat er goede faciliteiten aanwezig zijn onderweg. De rondreizen door Turkije zijn veelzijdig en laten je het echte Turkije van dichtbij zien!

Blog rondreis Turkije

In Efese stond in de oudheid een van de zeven wereldwonderen.

In Efese stond in de oudheid een van de zeven wereldwonderen. De grote...

Lees meer >

Reviews rondreis Turkije: 8,3

Istanbul - Westkust Turkije april 2015. De weergoden ware...
Istanbul - Westkust Turkije april 2015. De weergoden waren ons niet altijd gunstig gezind maar dat heeft het vakantie plezier niet beïnvloed. Geweldige reis met onze geweldige gids Engin, een wandelende encyclopedie. Istanbul, maar ook andere delen van Turkije staan zeker op mijn wensenlijst.

Naam: Peter Verweel
Cijfer: 8

Cappadocië, de weidse steppen van Turkije

Het beroemde gatenkaaslandschap van Cappadocië, met feeënschoorstenen, rotskerken en ondergrondse stadjes, vindt zijn oorsprong dertig miljoen jaar geleden. Uit een dikke laag as afkomstig van de vulkaan Erciyes vormde zich zachte, poreuze tufsteen. Wind, regen en overstromingen sleten kloven en valleien uit. De feeënschoorstenen zijn ontstaan op plaatsen waar boven op het zachte tufsteen een hardere steensoort lag. De bodem is rijk aan mineralen en metalen die het landschap de uiteenlopende kleuren geven, van bruin en grijs tot lila, roze en geel. Ondergrondse steden als Kaymaklı en Derinkuyu dateren van duizenden jaren voor Christus. Later benutten de christenen ze als toevluchtsoord tegen Arabische invallen. Vanaf de vierde eeuw verschenen de Byzantijnse rotskerken, waarvan je een hele serie kunt bewonderen in de Göremevallei. Vergeet vooral niet je zaklamp mee te nemen.

Laatst bekeken

Er zijn geen laatst bekeken reizen.